Guardiola 'groot fan': 'Soms ga ik tegen besluit arbiter in, maar nu niet'
Donderdag, 21 februari 2019 om 08:23

De VAR speelde met een afgekeurde goal en het besluit om een eerder gegeven strafschop buiten de zestien te leggen een grote rol bij de wedstrijd tussen Atlético Madrid en Juventus en ook bij het treffen tussen Schalke 04 en Manchester City was het raak. The Citizens, die uiteindelijk wel met 2-3 wisten te winnen, kregen twee strafschoppen tegen, terwijl Nicolás Otamendi twintig minuten voor tijd moest inrukken met zijn tweede gele kaart.

De eerste strafschop van Schalke kwam na ingrijpen van de videoscheidsrechter, terwijl hij ook aan de basis stond van de uitsluiting van Otamendi. Josep Guardiola was ondanks deze nadelige besluiten voor zijn ploeg te spreken over de VAR: "Ik ben een groot fan. De eerste was een strafschop, de tweede ook", reageerde hij na afloop van het duel tegenover verslaggevers.

"Bij de tweede penalty was het misschien wel buitenspel, dus als we ergens over moeten klagen zou dat het moeten zijn. Maar ik vertrouw de VAR. Soms ga ik tegen de beslissingen van de arbitrage in, maar nu niet. De rode kaart kon een rode kaart zijn en de strafschoppen waren terecht", was hij duidelijk. Guardiola hoopt dan ook dat de VAR de tijd krijg om de kinderziektes af te schudden: "Het is net als met een nieuwe trainer."

"Het is alsof je verwacht dat er meteen met 6-0 gewonnen wordt als je als coach ergens instapt. De VAR heeft tijd nodig, het gaat nog beter worden. De scheidsrechter liet me weten dat het systeem even kapot was (arbiter Carlos del Cerro Grande kon bij de eerste strafschop geen videobeelden terugkijken, red.), maar ik steun de werkwijze. De scheidsrechter heeft hulp nodig en dat is het idee achter de VAR."

Meer nieuws
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
0
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
10
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
33
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
AadHandgranaat
 
20
21 februari 2019 om 08:35
Hij zit natuurlijk ook wel lekker in z'n vel na die 2-3, was mooier geweest als ie dit ook had gezet als het 2-1 was gebleven.
 
The_best-1
 
19
21 februari 2019 om 09:06
Bij de 2-1 ging hij ook niet protesteren. Dus wat je zegt klopt niet
 
Etihad
 
4
21 februari 2019 om 08:45
De vraag is natuurlijk of hij deze lovende woorden ook had geuit als ze hadden verloren. De VAR maakt het voetbal wel eerlijk(er) dus het blijft naar mijn mening een goede toevoeging (al duurde het erg lang gisteren, wat een circus).
 
RinusMichelss
 
8
21 februari 2019 om 09:44
tja, hij bleef tijdens de beslissingen ook rustig. Toen liep ie ook geen stennis te schoppen
 
HenkVersluis
 
5
21 februari 2019 om 08:49
Makkelijk Lullen na een gewonnen wedstrijd Bij verlies had hij wel anders gepiept deze overschatten trainer
 
Petouchi
 
5
21 februari 2019 om 09:02
Heb de indruk dat alles wat pep zegt, wordt gezien als iets wat hij sarcastisch bedoeld. Dit is gwn een faire uitleg van hem. Zoek er niet meer achter
 
koeral
 
23
21 februari 2019 om 09:07
Hahaha overschatte trainer? Even een klein stukje uit een artikel uit 2016: Guardiola snoert critici de mond: `21 prijzen in 7 jaar.` Dat hij bij topploegen werkt en het daarom makkelijker zou zijn om prijzen te pakken, dat snap ik, maar het lukt hem doorgaans wel en ook nog eens met attractief voetbal. Voor zijn visie op het spelletje en de manier hoe hij voetbalt kun je alleen maar respect hebben. Dus een overschatte trainer met zoveel prijzen? Nee absoluut niet. En natuurlijk is het makkelijk praten na een overwinning, maar dat heeft denk ik bijna iedereen. Dat is gewoon menseigen en de emotie op dat moment heeft vaak de boventoon.
 
utd22
 
2
21 februari 2019 om 14:00
Hadden wij bij United maar deze overschatte trainer in dienst. Hoe zeer ik hem ook wil haten omdat ie altijd bij clubs zit waar ik niks bij heb moet je gewoon erkennen dat dit de beste trainer is die er rondloopt en alle mensen die van aanvallend voetbal houden zouden er zo over moeten denken eigenlijk
 
azchelsea
 
11
21 februari 2019 om 08:58
In ieder geval goed dat er een trainer is die het vertrouwen in de VAR uitspreekt. Zijn er niet veel, want iedereen onthoud alleen de fouten en niet de talloze situaties die gerechtvaardigd worden door de VAR. Er zijn nog genoeg verbeterpunten, maar dat is logisch bij een nieuw systeem. Bovendien blijft het een interpretatie kwestie en zal er altijd commotie blijven bestaan bij sommige overtredingen, maar er kan in bijna ieder geval een eerlijker besluit genomen worden.
 
Rolo1984
 
1
21 februari 2019 om 09:04
Helemaal eens. Word zo moe van die trainers en spelers. "Hoogtepunt" was Letchert zondag bij zijn interview. Hendrix gaat niet eens kritisch op hem in omdat zij ook denkt "laat maar"
 
MarcoAlberts
 
2
21 februari 2019 om 09:13
Die eerste penalty vind pep vast terecht omdat hij uiteindelijk toch won. Ik vind de snelheid van de bal richting zijn arm te snel om zijn arm nog weg te kunnen trekken. Je ziet hem hierin ook moeite doen om hands te voorkomen. Dit kan je met var toch prima beoordelen lijkt mij. Dit soort fouten moeten er echt uit en gebeurd nu nog veel te veel.
 
lizoke
 
0
22 februari 2019 om 10:45
Dat vond ik ook, dat otamendi nog probeerde hij kon hem moeilijk wegtoveren