Guardiola komt met prachtige woorden voor Giovanni van Bronckhorst
Vrijdag, 19 november 2021 om 20:50

Josep Guardiola heeft zich vrijdagmiddag tijdens de persconferentie van Manchester City gericht tot Giovanni van Bronckhorst. Laatstgenoemde werd donderdag officieel aangesteld als nieuwe manager van Rangers en dat komt hem op mooie woorden te staan van de manager van City. Van Bronckhorst en Guardiola werkten met elkaar samen bij de City Football Club, nadat de Nederlander in 2019 vertrok als trainer bij Feyenoord.

In aanloop naar het thuisduel met Everton van zondag nam Guardiola de tijd om zijn voormalig collega te feliciteren met zijn nieuwe job. "Het is een groot compliment aan hem", zei Guardiola vrijdag, toen hem tijdens de persconferentie werd gevraagd naar de aanstelling van Van Bronckhorst als trainer in Glasgow. "Rangers is een van de grootste clubs in Schotland, het is een prachtige kans voor hem. Hij is hier een tijdje geweest en we hebben nog steeds contact. Het is een hele fijne man, ik wens hem het allerbeste."

Van Bronckhorst stond in 2017 met Feyenoord tegenover het Manchester City van Guardiola in de Champions League en werkte naderhand nauw samen met de Spanjaard bij de City Football Club. Verwacht werd dat de voormalig trainer van de Rotterdammers coaches als Patrick Vieira zou volgen om ervaring op te doen bij New York City, maar in plaats daarvan koos hij voor een avontuur bij Guangzhou R&F in de Chinese Super League. Engelse media schoven Van Bronckhorst in het verleden al meerdere keren naar voren als opvolger van Guardiola bij City.

"Hij was heel open", zei Van Bronckhorst in het verleden tegen Sky Sports over de samenwerking met Guardiola. "Hij sprak over de trainingen, ik kreeg de gelegenheid om alles te zien en mocht in gesprek met zijn staf. Dat zijn momenten waarop je hem echt in actie kunt zien en hij is een heel speciale coach. Die maanden met hem in Manchester heb ik dingen gezien die ik voorheen nooit had gezien. Dat heeft mij enorm geholpen in mijn ontwikkeling als trainer. Pep is momenteel een coach die veel jonge coaches beïnvloedt. En hij is niet de enige, Jürgen Klopp doet dat ook geweldig bij Liverpool."

Meer nieuws
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
34
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
KJHuntelaar09
 
10
19 november 2021 om 21:23
Hopelijk heeft hij ook maar een klein beetje kennis van Guardiola opgedaan. Dan zie ik hem nog wel uitgroeien tot een gewaardeerde internationale trainer
 
michael90
 
10
19 november 2021 om 23:33
Want Guardiola is zo'n goede trainer? Ik zie hem vooralsnog weinig presteren wanneer hij niet beschikt over veruit de beste selectie van de wereld welke hij bij Barca en Bayern had. Ook dit seizoen presteers City weer flink ondermaats.
 
Silvacity
 
18
20 november 2021 om 00:08
Wat een gelul Michael. Hij heeft in de CL een aantal keer grote fouten gemaakt. Maar als je een trainer zoekt die van zijn elftal een voetbalmachine moet maken, het niveau jaren kan laten vasthouden, wedstrijd in wedstrijd uit, en prijzen moet winnen dan heb je aan Guardiola een hele goede. Oowja, en records verbreken. Het United van Ferguson is nog nooit in een top seizoen zo dominant geweest bijvoorbeeld. Er zijn talloze voorbeelden van nu en vroeger die laten zien dat succes vaak van korte duur is ondanks een surplus aan kwaliteit. Voor Guardiola worden altijd andere beoordelingscriteria gebruikt dan voor een grote trainer als Ancelotti of Wenger. Alleen de CL winnen telt dan opeens. En ook qua gewonnen CL`s staat Guardiola vrij hoog op de lijst. Blijkbaar is het niet normaal om de CL te winnen.
 
khalid3073wx
 
74
19 november 2021 om 21:26
Ik vind dat we in Nederland Gio te weinig credits geven. Hij is gewoon kampioen met ons geworden! Prijzen gewonnen met selecties die slechter waren dan van de concurrent. Ja hij had geluk dat hij na 9 nederlagen niet werd ontslagen. Maar na het ontslag van Gio hebben we geen stappen gemaakt. Stam was 3 keer niks en Dik heeft het niet beter gedaan. Ja onder Slot gaat nu goed. En dat flauwekul verhaal met alle geluk van de wereld heeft hij prijzen gewonnen. Is geen geluk als je met mindere selecties prijzen wint dan voegt een trainer wel wat toe! Ja ik was ook kritisch spel was soms slecht. Maar hij deed met matige spelers gewoon goed! Gio laat ze een poepie ruiken!
 
Japie_Krekel
 
49
19 november 2021 om 21:44
Is er sowieso iemand die het Gio niet gunt? Misschien wel de meest sympathieke kerel in het internationale voetbal
 
consy
 
35
19 november 2021 om 22:15
Mee eens, vooral veel respect voor hem gekregen vanaf die tijd dat het bij Feyenoord wat minder ging (best slecht zelfs) met zo'n 7 nederlagen op rij. Hij bleef rustig en zichzelf, viel zijn spelers niet af en uiteindelijk gaf hem dat de kans kampioen te worden. Goede man, gun hem het beste.
 
Japie_Krekel
 
0
20 november 2021 om 12:57
Gyan was ook een held inderdaad
 
6ix9ine
 
1
19 november 2021 om 22:55
Die woorden kan je met een korreltje zout nemen. Is net zo lovend over Arteta die elke keer 5-0 pak slaag van hem krijgt.
 
ViscaCatalunya
 
18
19 november 2021 om 23:38
Maar Arsenal hield toch vertrouwen en krabbelt weer op.