Guardiola pakt eerste prijs: 'Deze is niet voor mij, maar voor Man City'
Zondag, 25 februari 2018 om 21:30

Manchester City was zondag met 0-3 te sterk voor Arsenal en legde op die manier beslag op de EFL Cup. Josep Guardiola is blij met zijn eerste prijs in Engeland, zo vertelde de manager na afloop voor de camera van Sky Sports: "Maar deze is voor Manchester City, niet voor mij", aldus de Spanjaard.

"Er zijn belangrijkere prijzen dan deze, maar we zijn er blij mee. Een grote felicitatie voor iedereen binnen Manchester City, voor Sheikh Mansour en Sheikh Kaldoon en voor onze supporters. De eerste helft was niet goed. Er werden veel fouten gemaakt, in de simpele passing alleen al, maar in de tweede helft speelden we met meer durf en persoonlijkheid. We speelden veel beter en waren gewoon buitengewoon."

"We moeten ons nu focussen om de resterende wedstrijden in de Premier League te winnen en om ons te plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League", aldus Guardiola, die ten slotte de vraag kreeg of hij van plan is om het gele lintje dat hij draagt voortaan thuis te laten. Dat lintje geldt als een steunbetuiging aan de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging, iets waarvoor Pep mogelijk geschorst wordt door de FA.

"Ze worden beschuldigd van serieuze zaken: rebellie, opruiing. Maar ze hadden niet eens wapens. Er is niet eens een ruitje gesneuveld. Dit is mijn uiting als mens", doelde Guardiola op de Catalaanse leiders die van de nationaal aanklager voor moeten komen voor 'rebellie, opruiing en misbruik van publieke gelden'. Onder anderen de Catalaanse leider Carles Puigdemont, zijn kabinetsleden en de parlementsvoorzitter kunnen tot dertig jaar cel krijgen.

Arsène Wenger vond de overwinning voor the Citizens overigens verdiend: "Felicitaties aan Manchester City, ze hebben verdiend gewonnen. Je moet accepteren dat je bekritiseerd wordt wanneer je verliest, maar ik denk dat we hier snel van kunnen herstellen. We moeten ons nu focussen op de volgende Premier League-wedstrijd. Natuurlijk, je moet beter verdedigen als je met 3-0 verliest, maar ik vind nog steeds dat we grote periodes in de wedstrijd goed verdedigd hebben. We waren af en toe alleen niet geconcentreerd genoeg en clubs als Manchester City straffen dat af", aldus de manager.

Meer nieuws
   
14:51
14:51
Mikautadze scoort wederom, maar kan Metz niet aan cruciale punten helpen
0
   
14:35
14:35
Ajax-leiding wordt gespot in Eredivisie-stadion, maar lijkt voor niets gekomen
8
   
14:27
14:27
Inter viert kampioenschap met gemakkelijke zege en dubbelslag Çalhanoglu
5
   
14:18
14:18
PEC Zwolle verslaat Heracles Almelo en passeert 'magische grens' van 34 punten
3
   
14:11
14:11
AZ kan vierde plek bijna niet meer ontlopen na geflatteerde zege op NEC
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
Ousambal
 
2
25 februari 2018 om 21:35
Geweldige overwinning van Manchester City!! De eerste helft was slordig, maar city heeft zich in de tweede helft erg goed herstelt en verdiend gewonnen
 
Almogaver
 
18
25 februari 2018 om 21:36
Christus, VZ, hoe ver kun je ernaast zitten? Het is al herhaaldelijk aangegeven in de andere thread, maar het gele lintje heeft Niets te maken met de onafhankelijkheid van Cataloniã«, maar met de schandelijke juridische stand van zaken in dat bananenrepubliek spanje, in het bijzonder om de twee Jordi`s. Tof trouwens, dat veel City-fans ook gele lintjes droegen, na die achterlijke maatregel van de FA. Wat de wedstrijd betreft was het bij vlagen genieten van City. Guardiola heeft duidelijk zijn stempel op het team gedrukt en meer dan de prijzen, zal men zijn speelstijl herinneren. Ook ontzettend tof voor Kompany om te scoren in de finale. Ben benieuwd hoe ver ze gaan komen in de CL!
 
maxpayne
 
1
25 februari 2018 om 21:37
Tja, een goede finale van Manchester City. De 1-0 is gewoon heel sterk afgemaakt na dramatisch verdedigen van Arsenal. Ik vind het knap hoe City de tweede helft is ingegaan. Het doel was duidelijk om door te drukken en niet om achteruit te lopen, zoals veel clubs dat wel zouden doen. Ik ben benieuwd wat de Cityzens nog meer zullen winnen dit seizoen. De Premier League lijkt al een zekerheid, maar ze zullen ook vol voor de CL gaan.
 
ModricMagic
 
1
25 februari 2018 om 21:44
Verdiende overwinning ja. Maar goed Arsenal was ook bizar slecht. Leuk dat je Auba en Lacazette haalt dit jaar maar de verdediging moest versterkt worden dit jaar. Koscielny kan gewoon niet meer hij is klaar en Mustafi overtuigd ook niet na 2 jaar. Verder zijn de wissels bij Arsenal echt om te janken als je Iwobi en Welbeck erin moet brengen.
 
Frank83
 
1
25 februari 2018 om 23:13
Ja maar ja wenger. Die gaat met een schijtkeeper spelen begrijp ik totaal niet als je weet dat het überhaupt lastig gaat worden en dan ook nog Chambers in het centrum.