'Guardiola past overal en het zou zeker interessant zijn om hem hier te zien'
Maandag, 17 februari 2020 om 10:28

Manchester City kreeg vorige week te horen dat de club voor twee jaar is uitgesloten vanwege het overtreden van de Financial Fair Play-reglementen en het misleiden van de UEFA. Inmiddels wordt in Engeland gesproken over een mogelijke leegloop bij de regerend landskampioen en ook manager Josep Guardiola zou in dat geval verder kunnen kijken. Juventus is naar verluidt een van de gegadigden voor de Spaanse oefenmeester en clubicoon Alessandro Del Piero ziet diens komst wel zitten.

"Ik denk dat Guardiola vanwege zijn prestaties in het verleden en vanwege wat hij nu laat zien bij elke club zou passen… Hij heeft al prijzen gewonnen in Duitsland en Spanje en wat er nu nog ontbreekt is volgens mij Italië en Frankrijk", wordt Del Piero geciteerd door Sky Sports. "Het kan zeker interessant worden om hem in Italië aan het werk te zien. Het wordt een hete zomer, zeker in de voetbalwereld!"

Klopp heeft medelijden met Guardiola

Del Piero maakte in het verleden met Juventus iets soortgelijks mee, toen Juventus vanwege zijn betrokkenheid bij het Calciopoli-schandaal in 2007 terug werd gezet naar de Serie B en veel sterspelers de club verlieten. De oud-aanvaller bleef, samen met onder meer Gianluigi Buffon, Pavel Nedved en Giorgio Chiellini, de club echter trouw: "Ik bevind me niet in een positie waarin ik een oordeel kan vellen of de straf voor Manchester City 'te zwaar of te licht' is. Het enige wat ik kan doen is het nieuws volgen."

"Wat er toen in Italië gebeurde was bizar en ongebruikelijk, raar vanuit verschillende standpunten. Het is echter wat het is en op een gegeven moment moet je de bladzijde omslaan. Er liggen uitdagingen voor je en die moet je aangaan, zo simpel is het. Het is natuurlijk niet eerlijk als een club de regels overtreedt en als dat gebeurt, moet er ook gestraft worden toch?" Del Piero denkt wel dat de straf the Citizens kan motiveren om dit seizoen alles op alles te zetten in de Premier League: "Dat zou mogelijk moeten zijn als de club, Guardiola en de spelers hier motivatie uit weten te putten, zodat ze er meer energie door krijgen. Het hangt er echter van af hoe ze ermee om weten te gaan."

Meer nieuws
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: Sparta Rotterdam - FC Volendam
0
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: RKC Waalwijk - FC Utrecht
0
   
13:30
13:30
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
12:42
12:42
Kraay jr. las 'belachelijk bericht': 'Te Kloese moet telefoon niet eens opnemen'
4
   
12:40
12:40
Noa Lang belt Brands op met speciaal verzoek: 'Dat zegt veel over hem'
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (38)

 
Schop1989
 
4
17 februari 2020 om 10:32
Als het allemaal doorzet en ze minimaal een transferban krijgen opgelegd zie ik hem zeker vertrekken en dan is Juventus de logische volgende stap. Nog een jaartje met Ronaldo werken en dan zo onder de indruk raken van zijn werkethiek dat er weer de beste van de wereld uitspraken uit voort komen Maar zonder dolle, als Pep zonder versterkingen door zou moeten bij City en de dominantie ver kwijt zou zijn in de PL dan word het een akelige man want hij is gewoonweg een goede winnaar en een slechte verliezer.
 
THenry_228
 
15
17 februari 2020 om 10:39
Ach van Klopp kan je net hetzelfde zeggen hoor: goede winnaar, slechte verliezer. Al weet hij waarschijnlijk niet meer hoe het voelt om te verliezen??
 
Schop1989
 
11
17 februari 2020 om 10:47
Nouja Klopp is een gepassioneerde winnaar en een gepassioneerde verliezer en vind hem niet echt een man van 2 gezichten. Pep is een gentleman met af een toe een nasty opmerking, alleen wanneer hij verliest is de hele wereld tegen hem en gedraagt hij zich soms als een klein kind. Mijn mening, maar ik hou ook meer van trainer met het hart op de tong dan trainers die hun ware aard pas op bepaalde momenten laten zien. Neil Warnock, Sean Dyche, Chris Wilder, vgaal vind ik allemaal goede trainers omdat ze zeggen wat ze denken en dat doet Klopp ook.
 
Samcro
 
6
17 februari 2020 om 10:49
Sean Dyche heeft ook genoeg nare trekjes hoor.. Laat zijn spelers tegen de toppers volop cynical fouls maken en na de wedstrijd klaagt hij 9 vd 10 keer over het makkelijk vallen van de tegenstander.
 
Schop1989
 
1
17 februari 2020 om 10:54
Cynical fouls is niets mis mee vind ik. Het is toegestaan tot op een bepaalde hoogte en alle grote teams en spelers gebruiken ook dat stukje venijnigheid als het nodig is. Klagen over makkelijk vallen is natuurlijk de laatste tijd stukke minder met de var en dat doet hij dan ook al minder en daarover klagen staat los van cynical fouls vind ik. Klagen over dat soort dingen bedoel ik ook eigenlijk niet, het is meer het gedrag van de trainer waar ik het over heb. Met de pers, met de collega's vind ik de recht voor zijn raap mentaliteit het meest aansprekend.
 
Samcro
 
2
17 februari 2020 om 11:02
Vind ik ook niets mis mee, maar ga dan achteraf niet klagen dat spelers van de tegenpartij omvallen omdat je eigen spelers zulke fouls maken. Daar doet de VAR overigens helemaal niets mee.
 
Samcro
 
12
17 februari 2020 om 10:44
Je laatste zin, vervang Pep door eender welke topcoach en hij klopt nog steeds. Elke topcoach wordt een vervelende man als hij verliest, daarom zijn ze ook zo ver gekomen.
 
Schop1989
 
0
17 februari 2020 om 10:49
True vaak worden ze vervelender en negatiever en dat is logisch, maar het verschil is nogal groot bij Pep mag ik wel vinden, vind ik
 
Samcro
 
7
17 februari 2020 om 11:04
Jij mag alles vinden schop, daar zijn we hier voor toch Ik zie het verschil niet zo, ik zie Klopp ook vaak genoeg als een idioot langs de lijn staan als er iets niet naar zijn zin gaat. Dat hij zich daarvan herstelt voor het persmoment is goed van hem, maar maakt m niet meteen een minder slechte verliezer...ofzo. Het feit dat hij al maanden niet verloren heeft doet ook wel wat natuurlijk, we zien hem niet meer als verliezer voor de camera komen. Wie weet woensdag rond 23:00 over 3 weken.
 
 
9
17 februari 2020 om 11:06
Vind Ancelotti toch altijd wel een gentlemen ook wanneer het even tegen zit. Maar over t algemeen geldt die regel natuurlijk wel.
 
ElPhenomeno
 
6
17 februari 2020 om 11:18
Wat te denken van Jupp Heynkess.
 
D-Bergkamp
 
3
17 februari 2020 om 11:40
Of ene Zinadine Zidane?
 
Bon Jovi
 
1
17 februari 2020 om 12:35
De kans is groot dat Man City volgend jaar `gewoon` CL speelt. Ze zetten de tegenaanval in op de Uefa en normaal wordt de straf opgeschort terwijl het beroep bij het TAS loopt. De kans is groot dat er voor het eind van dit seizoen nog geen uitspraak volgt, en dan spelen ze volgend jaar nog CL. Misschien dat Pep dan een nieuwe sabbatical neemt na 5 jaar City. Leuke erfenis voor zijn opvolger zeg.
 
Schop1989
 
0
17 februari 2020 om 19:22
Erfenis? Ze zitten in een neerwaartse spiraal omdat ze het harde werken en mentaliteit niet hebben voor de CL en Chelsea en United lijken nu het voorbeeld van Liverpool te volgen om in te zetten op die 2 dingen en zolang City alleen kwaliteit heeft gaan ze straks verder achter komen op de concurrentie.
 
THenry_228
 
3
17 februari 2020 om 10:38
Het zou wel wat zijn als Man City dit seizoen, tegen alle verwachtingen in overigens, de CL zou winnen. Benieuwd wat de UEFA dan zou doen? ON: indien de straf gehandhaafd blijft voor CIty, dan zie ik Guardiola wel vertrekken eerlijk gezegd evenals een aantal spelers.
 
Samcro
 
0
17 februari 2020 om 10:45
Het prijzengeld in eigen zak steken met een btje extra van City erbij en dan het CAS melden dat City wel deel mag nemen aan de CL en ze dus de straf moeten omzetten in een boete.
 
Master D
 
11
17 februari 2020 om 10:42
Zolang je Pep honderden miljoenen geeft om spelers te kopen past ie overal ja. Bij Juventus zal hij vooral beginnen met zoeken naar middenvelders. Met de huidige spelers kan hij zijn spel niet spelen. Hij gaat dus gewoon de hele selectie omvormen. Als daar de mogelijkheden voor zijn past ie overal. Ook bij Inter, of AC Milan.
 
Samcro
 
16
17 februari 2020 om 10:47
Goh, wat gek dat een coach graag spelers koopt die bij zijn favo systeem passen. Je zou er bijna een patroon in gaan zien.... Kap nou eens met die onzin over die 100en miljoenen in combi met Guardiola. Pep (eender welke coach) bepaalt de prijzen niet van spelers die hij koopt en verkoopt, hij geeft gewoon aan welke spelers hij wil hebben. Dit is overigens geen verdedigen van Pep, had net zo goed over een andere coach kunnen gaan.
 
puntnaarachter
 
11
17 februari 2020 om 11:06
Tja een echt goede coach kan het maximale halen uit het materiaal, dat maakt je als coach veelzijdig. Pep kan slechts 1 spelletje en daarvoor heeft die bepaalde spelers nodig. Ik heb niet zo hoge pet op van deze best man nee. Hij kijkt niet naar het huidige materiaal om te kijken wat hij voor voetbal ermee kan spelen, hij kijkt naar het materiaal welke spelers hij kan wegbezuinigen.
 
Master D
 
4
17 februari 2020 om 11:07
Oke onder de trainer Pep is er geen 1,2 miljard aan transfersommen voor spelers uitgegeven en daarmee is hij niet de trainer die op 1 iemand na het meeste geld heeft uitgegeven. Sterker nog, hij heeft nog nooit een speler willen hebben. Pep bepaald zeker wel mede de prijzen en hoeveel er wordt uitgegeven. In 1 zomer vraagt hij immers om 4 verschillende backs, die hij ook nog krijgt ook. Als Pep kostte wat kost De Bruyne wilt hebben, dan krijgt hij die. Omdat een City als de dood is dat Pep ergens anders gaat trainen. Dit is overigens geen aanval op Pep, want het had net zo goed over een andere coach kunnen gaan. (heerlijk om onderaan je bericht een disclaimer te zetten die volledig tegenstrijdig is met hetgeen je eerder hebt getypt)
 
locovato
 
1
17 februari 2020 om 11:14
Ja dat is wel makkelijk gezegd van je....hahahah...pep bepaald de prijzen niet maar bepaald welke spelers hij wil hebben. Hij weet ook wel ong. wat zo'n speler kost. Waarom koopt die gaan geen Micheil Kramer.....tja zijn prijs is laag dus die zal er niks van bakken. Dan liever iemand gelijk van 100 miljoen die gezien zijn prijs het wel kan. Gewoon een nutteloze reactie van je......waarom is hij bij Bayern weggegaan denk je? Tja hij wil prijzen winnen, Robbery was oud aan het worden en Bayern is geen koopclub he....dus die wist dat ze in verval waren en europees succes toch de komende jaren niet haalbaar was......guardiola en geen koper......pfffff
 
Samcro
 
5
17 februari 2020 om 11:44
Master D, ik weet niet wat voor raar defence-mechanism (weet het NL woord niet) jij jezelf aangeleerd hebt, maar je maakt vaak heel rare sprongen... Je verdraait heel mijn reactie zodat je zelf een punt denkt te kunnen maken. Ik zeg nergens dat het normaal is dat er zoveel geld uitgegeven is door de clubs waar Pep coachte. Ik zeg ook nergens dat Pep nog nooit een speler heeft willen hebben. Dat zijn allemaal zaken die uit jouw grijze massa komen. Ik zeg alleen dat coaches de aan- en verkoopprijzen van spelers niet bepalen. Niet zo`n vreemde stelling toch? Daar heeft een club namelijk andere mensen voor in dienst. Jij zegt alleen dat het wel zo is en komt met geen enkel argument waarom dat zo zou zijn. En dan zeg je dat ik me er makkelijk vanaf maak met mijn disclaimer...eh, koekoek?
 
PatrickAgga
 
0
17 februari 2020 om 13:32
Ja, want toen hij begon bij Barca deed die dat ook? Nee de meest belangrijke spelers heeft die vanuit de jeugd ingepast. Dat het nu 100 miljoenen zijn, komt omdat de markt kapot is.
 
locovato
 
1
17 februari 2020 om 13:43
Welke meest belangrijke spelers? Bedoel je Messi? Denk dat hij onder van Rijkaard al speelde. Praat geen onzin.....hij had een wereldelftal klaar staan. Dit was ook zo het geval bij Bayern. Los van de prestaties die hij heeft geboekt, merkte ik wel, dat zodra hij het te heet krijgt onder zijn voeten.....er van door gaat. Bayern is geen koopclub en de meeste spelers waren over hun top al heen. Dat was natuurlijk voor hem een reden om een ander avontuur te kiezen.
 
Almogaver
 
0
17 februari 2020 om 16:12
Onder Rijkaard was Messi nog niet half zo goed als ie onder Guardiola werd. Dat wereldelftal dat klaar stond, had het seizoen ervoor geen schijn van kans op de titel. Guardiola bevond zich vlak daarvoor nog in de vierde divisie.
 
Sanderbos
 
1
17 februari 2020 om 10:58
Juve word toch wel kampioen
 
Fc Scheidsrech
 
1
17 februari 2020 om 11:10
Ja joh weer een club met onbeperkte middelen, al een wereld selectie en gespreid bedje. Dan kan Pep weer laten zien dat zijn CL winst met Barcelona een incident was omdat hij gewoon gigantisch goede selectie had. Het wordt dat Guardiola die echt zwaar overschat is, eens een ploeg neemt die niet absolute wereld en elite top is .
 
JuventusPuglia
 
0
17 februari 2020 om 11:24
Iedereen behalve Guardiola, Geef Sarri gewoon nog de kans en laten we deze zomer creativiteit halen op het middenveld, Want met wat er nu staat is het logisch dat we nooit het gaatje vinden
 
Investeerder
 
0
17 februari 2020 om 17:05
Ga toch weg man met die Sarri! Loopt er als een zwerver bij met die peuk in zijn bek constant. Bakt er niks van! Guardiola zsm halen...
 
JuventusPuglia
 
0
18 februari 2020 om 00:23
Ik heb het gewoon niet zo met Guardiola, Fantastische coach maar als persoon vind ik hem niks
 
JuventusPuglia
 
0
18 februari 2020 om 00:24
Sarri is er pas net, Geef hem iig nog komende zomer als we meer creativiteit kunnen halen, Tot nu toe doet die het niet slecht met wat er nu is op het middenveld
 
Dejan
 
2
17 februari 2020 om 11:49
Ik zie dit geen succes worden. Weinig spelers aanwezig momenteel die echt in het systeem van Guardiola passen, en Ronaldo en Guardiola zie ik nu ook niet echt als twee handen op een buik. Misschien dat PSG iets kan zijn voor Pep na dit seizoen, mocht hij inderdaad bij City vertrekken natuurlijk.
 
locovato
 
0
17 februari 2020 om 12:50
Denk inderdaad dat hij eerder zal kiezen voor PSG dan voor Juve. PSG past meer bij Guardiola, of er moet een topteam staan of de club moet bereid zijn om zijn portemonnee open te trekken. Juve met alle respect is op dit moment geen geoliede machine.....hij zal een bezem moeten halen door de selectie en we weten natuurlijk allemaal dat de portemonnee van Juve niet zo dik is als die van Psg.guardiole moet lekker los kunnen gaan op de tranfsfermarkt en de spelers kunnen halen die hij wil. Ben zelfs bang dat als hij naar Juve komt er voor zal zorgen dat Ronaldo richting de uitgang zal gaan.
 
AntonieAjax
 
0
17 februari 2020 om 11:59
Ik lees in het artikel dat dit Manchester City kan motiveren om alles op alles te zetten in de Premier League, maar bedoelt hij hier niet Champions League mee? De Premier League is namelijk echt een verloren zaak en juist de Champions League is datgene wat Pep graag nog eens zou willen winnen met Manchester City lijkt me, en ook iets waar de sjeiks nu zo naar verlangen..
 
juvedeef
 
2
17 februari 2020 om 12:11
Van mij mag Guardiola weg blijven. Overbetaalde coach die er denk ik niet voor gaat zorgen dat we de CL winnen. Zijn manier van werken is niet effectief in de CL. Ik zou Pocchetino proberen of Simone Inzaghi. Die kunnen wat nieuws proberen.
 
Glossiandzozo
 
0
17 februari 2020 om 12:13
Ik zie eerder Tuchel naar Bayern verkassen en Pep naar PSG gaan. Zijn komst zal Neymar en Mbappe motiveren om te blijven, plus Pep kan een heel team bijelkaar kopen. Bovendien is het ook uitdagend om te proberen de CL te winnen met PSG.
 
Investeerder
 
1
17 februari 2020 om 13:03
Dit gaat Juventus lukken. Het geld is er en Juventus is een Brand! Doorpakken als City geen CL mag spelen. Elkann en Agnelli, make this come true. Weg met Sarri!
 
SonnyDo
 
0
17 februari 2020 om 19:24
Sorry het is niet echt moeilijk om prijzen te pakken met clubs als Barcelona/bayern en Manchester city . Zelfs mijn schoonmoeder zou nog prijzen winnen bij die clubs .