'Guardiola vraagt Begiristain niet mee te doen aan spelletje van Mendes'
Vrijdag, 10 september 2021 om 13:54

Jorge Mendes zet een drukmiddel in tijdens de onderhandelingen met Barcelona over een nieuw contract voor Ansu Fati, zo weet Sport vrijdag te onthullen. De zaakwaarnemer heeft de aanvaller naar verluidt aangeboden bij Manchester City, om zo sneller te zorgen voor een definitief akkoord met de Catalanen. Tenminste, dat is hoe het Barcelona-bestuur erover denkt. Mendes wil dat Fati er met een nieuwe verbintenis flink op vooruit gaat in financieel opzicht, terwijl veel Barcelona-spelers juist een gedeelte van hun salaris hebben ingeleverd.

Mendes wil de contractonderhandelingen met de leiding van Barcelona zo snel mogelijk afronden, zo klinkt het vanuit Spanje. Sport meldt tevens dat Manchester City niet de enige club is waar Fati is aangeboden. Er wordt echter niet specifiek ingegaan op namen van andere clubs. De pas achttienjarige aanvaller ligt tot medio 2022 vast in het Camp Nou. Vanwege een zware knieblessure is hij sinds 7 november vorig jaar niet in actie gekomen. De verwachting is dat Fati pas na de interlandperiode in oktober zijn rentree maakt bij Barcelona.

Ansu Fati lijkt streep te kunnen zetten door rentree op 20 september

Het talent lijkt pas in oktober te kunnen terugkeren bij Barcelona.Lees artikel

Volgens El Nacional heeft Josep Guardiola zo zijn bedenkingen bij de manier van werken van Mendes. De manager van Manchester City zou technisch directeur Txiki Begiristain al op het hart hebben gedrukt niet mee te doen aan de 'spelletjes' van de zaakwaarnemer uit Portugal. Guardiola wil zijn goede band met Barcelona, de club die hij als speler en trainer diende, niet in gevaar brengen.

Het is nog maar de vraag of Fati Barcelona nu al de rug wil toekeren. Verschillende Spaanse media melden dat het talent uit de jeugdopleiding niets liever wil dan definitief doorbreken in het elftal van trainer Ronald Koeman. Vorige week nog werd bekend dat de jonge aanvaller het shirt met rugnummer 10 overneemt van Lionel Messi, die op 34-jarige leeftijd koos voor het avontuur bij Paris Saint-Germain.

Meer nieuws
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: FC Utrecht - Vitesse
0
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: FC Volendam - Ajax
0
   
13:26
13:26
Man United gaat komende zomer voor man met afkoopclausule van 70 miljoen euro
0
   
13:22
13:22
Jordan Henderson en Steven Berghuis keren terug in wedstrijdselectie Ajax
0
   
12:41
12:41
Ricky van Wolfswinkel hakt definitief knoop door over toekomst bij FC Twente
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
Barcafan1002
 
10
10 september 2021 om 13:59
Nou laat hem maar lekker gaan zelfde met Ilaix, als het juiste bod op tafel komt mag die mooi vertrekken. Niemand is groter dan deze club NIEMAND.
 
ModricMagic
 
8
10 september 2021 om 14:02
Tja salaris gaat natuurlijk wel een groot dilemma worden bij Barcelona. Want de topspelers willen toch wel een aardig salaris. Dat is waarom o.a Moriba en Wijnaldum niet bij Barcelona zitten. Maar goed Barcelona moet inderdaad besparen. Alleen dan gaan de grote spelers natuurlijk niet meer zo vaak voor Barcelona kiezen.
 
TILBURG013
 
12
10 september 2021 om 14:44
Moet barca alleen maar blij mee zijn dat Wijnaldum niet is gekomen. Pjanic 2.0 transfer..
 
Joga_Bonito10
 
3
10 september 2021 om 17:03
Maar echt. Bij NL ook zo ab normaal slecht. Gavi en Nico Gonzalez zijn nu al beter en worden veel beter dan Wijnaldum ooit was. Daar ben ik heilig van overtuigd!
 
MangoLoco
 
23
10 september 2021 om 14:09
Rustig, rustig. Ik heb oortjes in. Je hoeft je stem niet te verheffen Ook wel een bijzondere redenatie. Er komt een wandelgangen artikeltje en je zegt gelijk, laat hem maar vertrekken bij een goed bod. Ik zie Fati wel gewoon verlengen. Zijn weinig topclubs met meer uitzicht op speeltijd als aanvaller dan Barcelona. Het is ook niet zo, dat ze volgend jaar even een zieke concurrent gaan binnenhalen als de huidige tendens qua financiën zo doorgaat.
 
Brasileiro
 
0
10 september 2021 om 15:08
Messi is weldegelijk groter dan Barcelona, maargoed... Je moet in een reorganisatie en een wederopbouw precies niet je eigen jonge kapitaal verliezen. Denk dat dat echt heel schadelijk is voor Barcelona. Ze zijn natuurlijk altijd gekendmerkt door minimaal een paar spelers vanuit la Masia aangevuld door grote spelers van buitenaf. Fati is nu samen met Eric Garcia (wat ik nog geen topper vind) eigenlijk de enige speler met een echte toekomst in dit Barcelona uit de eigen jeugd denk ik? Van mij mag je zelfs Pedri nog meerekenen omdat ie zo jong is. Kortom: Fati moet je echt proberen te binden voor langere tijd.
 
Dandan2020
 
4
10 september 2021 om 15:48
messi is niet groter dan barcelona. Messi is wel groter dan iedereen in barcelona. Niet letterlijk natuurlijk maar figuurlijk.
 
Joga_Bonito10
 
3
10 september 2021 om 17:04
Messi is niet groter dan FC Barcelona. Net zoals dat Cristiano Ronaldo niet groter was dan Real Madrid. Spelers zijn passanten: ze komen en gaan. Maar een club zal altijd voortbestaan.
 
real8madrid
 
5
10 september 2021 om 15:09
Het juiste bod is 0 euro. Dat is namelijk het bedrag waarvoor hij volgende zomer vertrekt mits ze er nu niet uitkomen wat betreft een contractverlenging
 
MCFC1982
 
1
11 september 2021 om 00:36
Idd, ze hebben niet goed gelezen denk ik. Maar ja ze rekenen zich al rijk. Dat waren ze gewend, maar toch 1miljard+ schulden. En de top affiche in de CL nog zelfs niet gevuld voor 40%. Dat heb je nu eenmaal met succes supps he. Messi weg bye bye barca.
 
Anushka
 
12
10 september 2021 om 14:02
Als Fati weg zou gaan bij Barcelona zie ik het toch somber in voor de toekomst van deze club. Na het weggaan van messi gaan spelers toch 2x nadenken of ze nog voor Barcelona willen spelen en als er dan ook nog talentjes met een goede toekomst weggaan dan is het helaas over voor Barcelona en kunnen ze zich richten op minder goede spelers. Ik hoop dat laporta alles op alles zet om deze fantastische speler aan boord te houden. Voor de rest wens ik jullie allen een fijn weekend!
 
RyanBabel8
 
16
10 september 2021 om 14:04
Ik denk dat het eens tijd word dat alle bestuurders de koppen bij elkaar steken om de invloed van de makelaars de kop in te drukken. Ik weet dat het lastig is, maar deze gasten hebben echt veel te veel invloed.
 
Japie_Krekel
 
2
10 september 2021 om 14:48
dat gaat niet lukken. het enige wat clubs eraan kunnen doen is zeggen bekijk het maar met je spelers, maar als je dat tegen al die zaakwaarnemers gaat zeggen heb je geen spelers meer
 
real8madrid
 
7
10 september 2021 om 15:08
Het zijn toch echt de spelers met de macht hoor. Zaakwaarnemers doen de zaken maar doen echt niets tegen de zin van hun clienten in hoor. Zowel dan blijven het niet lang hun clienten.
 
bpreal
 
7
10 september 2021 om 15:10
Jij ziet wat de clubs altijd naar buiten brengen over slechte agenten Etc. Maar clubs en vooral voorzitters zijn net zo erg als zaakwaarnemers. Iedereen heeft baat bij eigen belang en fans zijn logischerwijs fans dus scharen ze zich achter de clubs. Ik zeg dit trouwens uit ervaring..
 
Japie_Krekel
 
7
10 september 2021 om 15:20
mee eens! als een speler niet presteert en hij zegt nee tegen interesse van een andere club dan wordt hij gechanteerd met terug zetting naar het tweede. kiest een speler dan een keer voor zijn eigen is het een achterbaks ventje en een geldwolf. wat dat betreft wordt er vaak met twee maten gemeten in de voetballerij
 
siepie
 
0
10 september 2021 om 15:55
Dat is hetzelfde als het tegengaan van belastingparadijzen (toepasselijk voorbeeld gezien jouw naam trouwens). Uiteindelijk doet niemand er wat aan want “dan doet iemand anders het wel”. Stel alle clubs maken een statement, maar Juve doet niet mee dan zitten alle toppers de komende jaren bij Juve
 
real8madrid
 
5
10 september 2021 om 15:07
De manager van Manchester City zou technisch directeur Txiki Begiristain al op het hart hebben gedrukt niet mee te doen aan de 'spelletjes' van de zaakwaarnemer uit Portugal. Guardiola wil zijn goede band met Barcelona, de club die hij als speler en trainer diende, niet in gevaar brengen. Jezus man, mocht dit kloppen... Handel eens naar de belangen van je club. Jouw band met en reputatie bij een andere club mag echt 0,0 invloed hebben. Overigens wist ik niet dat Fati's contract afliep. Dat zorgt voor een interessante situatie. Barca wil natuurlijk zsm verlengen want anders kan ie over 3,5 maand elders tekenen, tegelijkertijd wil Mendes dit zsm afhandelen om er het maximale uit te halen voor Fati terug op het veld staat. Mocht ie immers nooit meer de oude worden hebben ze er tenminste nog flink wat poen uitgehaald. Benieuwd wat er gebeuren gaat.
 
ViscaCatalunya
 
0
10 september 2021 om 15:24
Er is nog onduidelijkheid of zijn contract doorloopt. Mendes zegt van niet omdat hij 17 jaar was toen hij tekende. Anderen zeggen dat de Spaanse wet leidend is en dat Barcelona eenzijdig 2 jaar mag verlengen. Als hij zo weer volledig kan spelen krijgt hij hoe dan ook een mooie aanbieding. De familie van Ansu Fati zit er anders in dan die van Ilaix.
 
RM1335
 
3
10 september 2021 om 15:33
Zou Al Kalaifi al met een paar flappen staan zwaaien? Die moet natuurlijk mogelijk een vervanger aantrekken voor Mbappe en ook al mocht dat niet zo zijn, die man laat geen gelegenheid voorbijgaan om Barcelona een hak te zetten. En wat zou Fati dan kiezen? Luuk de Jong of Neymar? Aguero of Messi? Marquinhos of Lenglet?
 
SpeedyAFC
 
0
10 september 2021 om 15:41
Waarom die je zo raar over PSG? Omdat ze Neymar destijds hebben gekocht? Was je ook zo overstuur toen Barcelona Ronaldinho kocht van PSG?
 
RM1335
 
3
10 september 2021 om 15:45
Raar? Hoezo Speedy? Ik zou het helemaal niet raar vinden als PSG achter Fati aanging, een logisch gevolg van de financiele malaise van de Catalanen.
 
MCFC1982
 
0
11 september 2021 om 00:38
Helemaal correct wat je zegt, pep moet stoppen met het sentiment. Moest het andersom en het ging om foden. Barca zou zijn hand niet omdraaien om hem te halen.
 
Mike Elshout
 
0
10 september 2021 om 23:28
Laat eerst maar is zien weer op niveau te komen na die zware blessure....