Guardiola: 'Wij gaven 340 miljoen uit aan zes spelers, andere clubs aan twee'
Dinsdag, 30 januari 2018 om 15:44

Manchester City legde maandag al 65 miljoen euro neer om het contract van Aymeric Laporte af te kopen bij Athletic Bilbao en de Fransman werd dinsdagmiddag officieel gepresenteerd door zijn nieuwe werkgever. De 23-jarige stopper is na Benjamin Mendy (57,5 miljoen), John Stones (55,6 miljoen), Kyle Walker (51 miljoen) en Nicolás Otamendi (44,6 miljoen) opnieuw een peperdure aankoop voor de defensie, maar Josep Guardiola vindt Laporte een noodzakelijke aanwinst.

"Ik snap de kritiek, maar wij hebben die 340 miljoen euro uitgegeven aan zes spelers. Andere clubs hebben dat bedrag aan twee spelers gespendeerd. We hadden een hoop oudere spelers die uit hun contract liepen, om mee te blijven doen moesten we geld uitgeven. Een club kan besluiten om dat uit te geven aan twee spelers, wij hebben het op een andere manier aangepakt", legt hij uit aan de BBC.

Guardiola heeft hoge verwachtingen van Laporte: "Hij speelt al vanaf jonge leeftijd op hoog niveau in LaLiga. Hij is sterk in de lucht en snel. Hij heeft veel kwaliteiten en we zijn blij met zijn komst. Hij kan meteen beginnen. De Premier League is op veel gebieden uitzonderlijk, maar hij is intelligent. Het is altijd moeilijk voor een nieuwe speler, maar we zullen geduld hebben."

"We zijn ons bewust van zijn kwaliteiten. Hij is een ervaren centrale verdediger die het al in grote wedstrijden heeft laten zien en hij heeft de kwaliteiten om ons verder te helpen. Hij heeft de perfecte leeftijd om nog een behoorlijke tijd hier te kunnen spelen", sluit de Spanjaard af. Laporte is overigens niet de enige defensieve versterking die nog voor het einde van de transferperiode wordt verwacht bij Manchester City. The Citizens staan ook op het punt om zich te versterken met PEC Zwolle-talent Philippe Sandler.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
1
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
4
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (78)

 
rizo1
 
22
30 januari 2018 om 15:50
Ja stuk voor stuk verdedigers, die kosten relatiever lager dan aanvallers.
 
Zermatt_Person
 
29
30 januari 2018 om 16:05
Beter 65m voor Laporte die in potentie tot beste ter wereld behoort dan 40m voor Lindelof die zeer beperkt is en nu nauwelijks meer serieus wordt genomen bij Man Utd.
 
IbraManUtd
 
27
30 januari 2018 om 16:30
Lekker makkelijk redeneren zo hé. Lindelof was 35 miljoen, niet 40. Daarbij Lindelof is nog een jonkie heeft een paar ongelukkige wedstrijden gehad, maar ook hele goede wedstrijden. Jullie kochten toch ook Danilo, die ook nauwelijks serieus werd genomen door Real. Dus wat is je punt om Lindelof hierin te betrekken, feit is Laporte is veel te veel voor betaald. Beetje naar anderen wijzen is simpel.
 
DatisSjakie
 
9
30 januari 2018 om 16:52
Om eerlijk te zijn vind ik dat jullie allemaal veel te veel betalen. Ik schrik al als wij 5 miljoen moet uitgeven hahaha 340 mln is ongeveer het 100 voudige van een gemiddelde eredivisie ploeg. Het is gewoon belachelijk veel. Onze gehele selectie is dat nog geen eens bij mekaar. Wat zeg ik? Zet de volledige selecties van Ajax en Psv er ook bij en denk dat je nog geen 340 mln hebt Linksom of rechtsom. Het is belachelijk vind ik. En of het nou psg, city, united of wie ook is. het gaat nergens meer over, dat ben je toch wel met me eens hoop ik
 
IbraManUtd
 
0
31 januari 2018 om 12:53
Dat ben ik 110 met je eens, maar dat is hoe vrij marktwerking in zijn werk gaat. Leuk om te weten is dat de totale marktwaarde van de eredivisie 709 miljoen is. Manchester City haar marktwaarde is 807,5 miljoen. Alleen over de spelers praten we dan.
 
 
18
30 januari 2018 om 15:52
Hij heeft ergens wel een punt, maar de scheve gezichten zijn logisch. Het steekt fans van de traditionele grootmachten gewoon dat een club als City een soort afsnijweg naar succes heeft gevonden in de vorm van zo`n oliefiguur. Of je nou 340 miljoen uitgeeft aan 2, 6, of 20 spelers. Het is een astronomisch bedrag en zorgt er voor dat er in een klap nog maar een hand vol clubs de concurrentie met je aan kan gaan. Door dat handje vol clubs aan de top, spelen vrijwel alle goeie spelers nu ook bij die paar clubs, hetgeen weer resulteert in een slaapverwekkende Champions League met altijd dezelfde teams. Geld is nou eenmaal troef en daar gaat niets aan veranderen, maar het goed praten hoeft Pep niet te doen. Het leven is oneerlijk en bijna de hele wereld is calimero, maar Pep gelukkig voor hem niet.
 
Edo
 
10
30 januari 2018 om 16:32
Nog los van de manier waarop ze aan dat geld komen. Guardiola loopt hier een beetje te piepen, omdat er 1 of 2 clubs zijn die nog veel meer betaald hebben voor hun spelers. Maar relevanter is dat bijna alle andere clubs op de wereld, ook op het hoogste niveau, alleen maar kunnen dromen van dit soort bedragen. Doet me een beetje denken aan de Russische tennisser Yevgeni Kafelnikov, jaren geleden. Die klaagde op een persconferentie dat tennissers zo slecht betaald werden. En het argument was dat golfers nog beter betaald worden. Daarbij volledig voorbij gaand aan het feit dat in heel erg veel sporten de topsporters heel veel minder verdienen dan tennissers. Kortom, krokodillentranen, van Guardiola. Dat PSG nog meer geld uitgaf aan individuele spelers, doet niks af aan de groteske bedragen die City uitgeeft.
 
wandering
 
1
30 januari 2018 om 16:45
Slaapverwekkende CL? Dus jij houdt niet van kwalitatief hoogstaand voetbal? Heel apart, in de CL heb je ongeveer 6 a 7 clubs die favoriet zijn, in de PL 3 in de eredivisie 2 in La Liga 2 soms 3 in de serie A 1 in de Bundesliga 1 in de Ligue 1 ook 1 club, heel af en toe wordt er in de door mij genoemde competities een ander kampioen, dus dan vraag ik mij echt af welke competitie jij dan wel interessant vindt?
 
 
9
30 januari 2018 om 17:08
In de competitie heb je naast degene die kampioen wordt ook ploegen die strijden tegen degradatie of een plek om europees voetbal. Je kan een competitie niet vergelijken met een toernooi. Als jij 7 favorieten rekent voor de CL, twijfel ik overigens of je wel consequent bent in de definitie van favoriet. Ik kom bij de CL niet verder dan Real (al zijn ze zwaar uit vorm) Barcelona, PSG en City. Daar kan je dan nog Bayern (nauwelijks op het moment) Juventus (idem) en Atletico (idem idem) aan toevoegen, maar dan moet je in de PL toch zeggen dat United, City, Spurs, Arsenal, Chelsea en Liverpool kanshebbers zijn. Kwalitatief hoogstaand voetbal is prima, maar variatie is nog leuker. Wat meer clubs met wereldtoppers zou ik groot voorstander van zijn. Kijk naar Gareth Bale bij Wales, die neemt zo`n ploeg op het EK 2014 op sleeptouw. Dan zie je een heel andere speler dan die gast die bij Real Madrid krampachtig probeert te wedijveren met Ronaldo. Ik kijk de laatste fase van de CL wel, maar eerlijk gezegd word ik er niet warm of koud van en zeg ik echt geen plannen af voor de 150e editie van Real Bayern of Barcelona Juventus. Smaken verschillen natuurlijk.
 
sebasjuh
 
4
30 januari 2018 om 17:26
Zoals al gezegd is vindt ik een CL die gelijkwaardiger is en dus waar je niet op voorhand al de kwartfinale/halve finale kan invullen een stuk leuker. Laat maar gewoon een Schalke, Celtic of Spartak Moskou de CL kunnen winnen inplaats het ene jaar Real, het andere jaar Barca en dan eens Psg of Bayern. Doe mij maar meer spreiding van alle toppers en meer gelijkwaardigheid dat maakt het voetbal een stuk leuker. Ik kijk liever naar een competitie waar de niveau verschillen tussen de top en de staart kleiner is dan bv hoe het is in Spanje.
 
wandering
 
2
30 januari 2018 om 17:27
Nu schat ik de kansen van Juventus, Bayern en Atlético op het winnen van de CL toch echt vele malen hoger in dan die van de Spurs of Liverpool op het winnen van de PL, maar merk wel dat ik met een hele andere intentie naar voetbal kijk dan jij ?? mij gaat het om de schoonheid van het spel de strakke passes binnendoor of een crosspass over het hele veld etc, wie dan wint is voor mij van secundair belang, liefst een Spaanse club, maar mocht dat niet zo zijn ook prima . Twente en Cádiz leveren mij al spanning genoeg op ????
 
 
6
30 januari 2018 om 18:19
Tja, ik ben niet voor niets voor Feyenoord. Feyenoorder ben je niet voor het mooie voetbal
 
Mourinho_4231
 
34
30 januari 2018 om 15:53
Wat een argument van Guardiola. Voor 250 miljoen aan verdedigers en nóg niet de sterkste verdediging van de Premier League. Lachwekkend. Hij zou het geld beter uit kunnen geven aan verdedigers die daadwerkelijk goed kunnen verdedigen.
 
 
45
30 januari 2018 om 16:00
En daarom staat City ver boven de rest op nummer 1. Uiteindelijk zijn Guardiola's investeringen goed gebleken.
 
Mourinho_4231
 
7
30 januari 2018 om 17:00
City staat niet 12 punten voor op United vanwege hun sterke verdediging, eerder vanwege hun sterke aanval. Daarnaast hebben ze vaak in de laatste minuten de winst binnen gesleept.
 
BurdyM
 
1
30 januari 2018 om 21:41
En waarom is het een probleem dat ze pas in de laatst minuten winnen? Een wedstrijd duurt toch minimaal 90 minuten? Of krijgen ze extra punten als het bij rust al beslist is? Je kunt ook redeneren dat ze hun tegenstanders dusdanig onder druk zetten dat deze in de eindfase kapot gespeeld zijn en het niet meer kunnen belopen. Als City dan toe slaat lijkt me dat pure kwaliteit
 
 
0
30 januari 2018 om 23:40
Voetbal is niet enkel een goeie verdediging hebben. Het systeem. Het systeem waar Guardiola in speelt heb je geen verdedigers nodig als Chiellini of Bonnucci. Dus slim ingekocht hebben zij wel degelijk. Dat City verschillende wedstrijden op het einde winnen dwingen zij ook af door hun aanvallende spel. Dat een Mourinho (ironisch genoeg jouw profielnaam) vaak ervoor heeft gekozen om bij een 1-0 voorsprong alles dicht te gooien is ook tekenend waarom een team als City dat eerder afdwingt.
 
Zermatt_Person
 
32
30 januari 2018 om 16:03
Lol, jullie geven 40m uit aan een zeer matige verdediger als Lindelof die niks toevoegd. Man City koopt, sinds Guardiola daar zit, tenminste gericht in. Alle aankopen zijn tot nu toe een schot in de roos. Je kunt veel beter 60m betalen voor een verdediger die echt goed is dan 40m voor een beperkte verdediger als Lindelof. Daarnaast is de duurste transfer van Man City 70m euro van Kevin de Bruyne. Man Utd heeft met oa Lukaku en Pogba dit bedrag nagestreeft, terwijl zij 4 klasse minder zijn. Het is hard om te roepen, maar het aankoopbeleid van Man City is veel beter dan van Man Utd.
 
connorverwer
 
22
30 januari 2018 om 16:09
Pogba 4 klasse minder dan de bruyne? Overdrijven is ook een vak. Stats laten anders blijken.
 
lfc11
 
11
30 januari 2018 om 16:13
Alle aankopen een schot in de roos? Blijkbaar vertroebelen de prestaties van City het aankoopbeleid. Ze hebben zeker goed ingekocht sinds Guardiola aan het roer staat, maar Bravo, Danilo, Nolito en Bernardo Silva zijn vier spelers die (nog) geen schot in de roos zijn. Kan je verder wel Lindelof opnoemen, maar Mourinho heeft ook Baily gehaald voor nog geen 40 miljoen. Pogba is een (dure) topaankoop, evenals Sanchez en Matic. Lukaku doet het redelijk, maar nog geen topaankoop. Lindelof is vooralsnog een miskoop en ook Mkhi was een misser. Twee miskopen van Mourinho. valt dus allemaal wel mee.
 
IbraManUtd
 
14
30 januari 2018 om 16:33
4 klasse’s beter? Jij hebt geen verstand van voetbal, onder elk topic kraam je onzin uit met selectieve variabele, die natuurlijk jijzelf uitkiest.
 
Mourinho_4231
 
7
30 januari 2018 om 17:03
"Jullie"? Ik geef niks uit hoor. Jij daarintegen schreeuwt onder bijna elk artikel welke club welke spelers moet kopen. Ik kan jou dan ook echt niet serieus nemen. Zoek eens op YouTube op "Paul Pogba 2018 - Word Class", kijk dat filmpje, en kom dan bij me terug. Pogba kan alles wat Kevin kan, en meer. Als je statistieken erbij gaat halen scoren ze ook ongeveer hetzelfde qua doelpunten/assists, terwijl Pogba er 2 maanden uit gelegen heeft. Meer hoef ik denk ik niet te zeggen.
 
mikiiee98
 
9
30 januari 2018 om 17:46
Leuk dat je een youtube filmpje erbij haalt.. daarin kan je iedere speler zo goed maken als je wil! En je kijkt iets teveel vanuit een rode bril, Pogba is een topspeler (een van de betere uit de Premier League), maar kan absoluut niet tippen aan Kevin de Bruyne. Die staat op eenzame hoogte momenteel in Engeland, gevolgd door Hazard.
 
Samcro
 
4
30 januari 2018 om 16:09
Dat is nogal makkelijk gezegd... Deze defensie staat pas sinds dit seizoen samen op het veld.
 
Djoowey
 
6
30 januari 2018 om 16:09
En daarom loopt Man United niet naar behoren. En komt Pogba nog niet uit de verf zoals hij deed bij Juve. En daarom staat City nu boven aan met veelal jongen talenten. En daarom wordt City dit jaar kampioen en Man United niet. En dat zal volgende seizoenen niet echt veel anders zijn. Snap je rivaliteit maar objectief is je reactie niet. Veel emotie weinig feiten.
 
voetbalfreak
 
4
30 januari 2018 om 16:26
Wie heeft dan wel de sterkste verdediging van de Premier League?
 
El Fenomeno
 
5
30 januari 2018 om 17:36
Ze hebben de beste verdedigers. Het gaat ook om de manier hoe je speelt. City speelt met veel ruimte in de rug, waar Chelsea met drie centrale verdedigers speelt en United blijft vaak op eigen helft hangen. Zet Jones en Smalling of Cahill en Christensen achterin bij City en ze krijgen iedere wedstrijd vijf doelpunten tegen.
 
Millonario
 
1
30 januari 2018 om 18:44
Tjah, als je los 1e bent in de Premier League en je hebt niet de sterkste verdediging, wat zegt dat dan over de rest?
 
lizoke
 
4
30 januari 2018 om 18:51
Niet iedereen houdt ervan om de bus te parkeren zoals utd dat wel doet. City wil verzorgd aanvallend voetbal spelen. Utd liever lekker 90 min lang de bus en dan 1 tegenprik. Guardiola zou veel meer presteren met dit utd dan dat mourinho eruit krijgt.
 
Capis
 
41
30 januari 2018 om 15:55
Owww als je het zo stelt valt het allemaal wel mee joh! echt waar een geweldige trainer en kan altijd genieten van zijn teams. Maar wat is deze man toch vermoeiend met zijn ideale schoonzoon houding. Hoe kan je nou dood leuk beweren dat jij als City wel normaal geld uitgeeft! Wie hou je dan voor de gek, het gaat werkelijk nergens meer over wat ze afgelopen jaar hebben uit gegeven. Dan geeft PSG wel 200 uit aan een Neymar maar dat vind ik nog meer normaal dan 340 aan verdedigers.
 
Edo
 
8
30 januari 2018 om 16:36
Ben het met je eens, tot aan je laatste zin. 222 miljoen voor Neymar is niet "normaler" dan 340 miljoen aan een reeks verdedigers. 222 miljoen voor 1 speler is gewoon obsceen. 340 miljoen voor een reeks verdedigers is ook obsceen, maar daar heb je dan tenminste wel een hele linie voor gehaald.
 
Dejan
 
11
30 januari 2018 om 15:56
Och och, het is me ook weer wat. Zou elke club maar zo weloverwogen en verantwoordelijk met geld omgaan als Man City deed, dan zag de hele voetbalwereld er een stuk beter uit.
 
Jejeej
 
3
30 januari 2018 om 15:59
Als je het zo bekijkt, is 340 miljoen voor 6 spelers natuurlijk veel beter. Wel vraag ik mij af wat er in de tussentijd ook gekocht is aan spelers buiten de verdediging. Ik bedoel, waren dit ook de laatste 6 transfers? Volgens mij niet toch? Weet niet of iemand dit scherp heeft?
 
Elmatador27
 
1
30 januari 2018 om 16:09
De keeper mag je ook wel als verdediger zien toch ? Daarnaast hebben ze Bernardo Silva gekocht als aanvallende impuls. Dus van de laatste 6 zijn er 4 verdedigers, een keeper en een middenvelder/aanvaller gekocht.
 
Samcro
 
1
30 januari 2018 om 16:00
Kan iemand mij vertellen welke club 340m aan twee spelers uitgegeven heeft? Kan het me niet herinneren...
 
bpreal
 
2
30 januari 2018 om 16:04
Doelt hij niet op psg?
 
Samcro
 
3
30 januari 2018 om 16:07
Zou kunnen, maar die hebben toch geen 340 uitgegeven aan 2 spelers?
 
Elmatador27
 
1
30 januari 2018 om 16:10
Neymar en mbappe ? 220 + 180 is 400 miljoen toch ? Of Barcelona. Dembele en Coutinho wat uiteindelijk ook 300 miljoen is.
 
wandering
 
0
30 januari 2018 om 16:12
Neymar en Mbappe, alleen Neymar was inclusief belastingen al 300 miljoen
 
Djoowey
 
1
30 januari 2018 om 16:12
Uhm Man United. Pogba - Lukaku
 
Samcro
 
5
30 januari 2018 om 16:15
Ah ja, je hebt helemaal gelijk. Ik was die som van Mbappe vergeten.
 
Samcro
 
2
30 januari 2018 om 16:16
Pogba + Lukaku komt net aan boven de 200.
 
IbraManUtd
 
2
30 januari 2018 om 16:37
Fout, Pogba was 105 miljoen, Lukaku 84,70 miljoen. Hoe kom jij boven de 200?
 
Samcro
 
0
30 januari 2018 om 17:44
Ook goed, ging erom dat het niet in de buurt komt van de 340
 
 
0
30 januari 2018 om 16:06
Ik kom ook even niet op de clubs en namen. Ik zat te denken aan Neymar en Cavani, maar zelfs dan kom je niet boven de 300 miljoen uit.
 
Samcro
 
3
30 januari 2018 om 16:09
Nee precies, lijkt me gewoon een inhoudsloze opmerking van Pep. Verder vind ik zijn verhaal ook schijnheilig, hoe gericht de inkopen ook zijn geweest.
 
MatthijsEde
 
1
30 januari 2018 om 16:12
Ze hebben 220 betaald voor neymar en mbappe verplichte koop 180 miljoen na dit seizoen. Samen 400 voor 2 spelers
 
Samcro
 
2
30 januari 2018 om 16:16
Ja, jij hebt ook gelijk. was idd Mbappe z'n prijs vergeten.
 
 
0
30 januari 2018 om 23:43
Mbappe heb ik ook helemaal over het hoofd gezien. Dat krikt je budget inderdaad op.
 
Sirius
 
3
30 januari 2018 om 16:30
Hij doelt ongetwijfeld op Psg, maar het is gewoon een enorm hypocriete uitspraak. City is geen haar beter dan andere koopclubs en daar zullen die clubs ook van afhankelijk blijven.
 
-NEC-
 
4
30 januari 2018 om 16:57
Barcelona met Coutinho en Dembele komt ook aardig in de buurt...
 
stefano360
 
27
30 januari 2018 om 16:01
Zouden de ballenjongens wel zelf opgeleid worden? Anders ben ik nog wel beschikbaar voor een paar miljoen.
 
Edo
 
5
30 januari 2018 om 16:39
Haha, goeie Maar vergis je niet, als je maar een paar miljoen kost, dan word je eerst een paar jaar uitgeleend aan andere clubs. Ben je opeens miljonair maar wel ballenjongen in de Championship. Oh wacht, da's eigenlijk ook prima
 
rtroX
 
3
30 januari 2018 om 16:12
1. Er zijn ook wel een heleboel verdedigers vertrokken: Zabaleta, Kolarov,clichy,sagna.. misschien vergeet ik er nog. 2. Het loon dat zo vrijkwam scheelt toch ook een pak maakt ruimte voor nieuwe spelers. Ik vind City dan ook erg gericht aankopen en hier niets mis mee is.
 
stillewillem
 
2
30 januari 2018 om 16:26
De voetbalwereld staat compleet op zijn kop. Tegenwoordig als je per ongeluk een bal goed raakt ben je al miljonair. Triest maar verwacht dat het verdienmodel voetbal nog gekker gaat worden.
 
Sirius
 
2
30 januari 2018 om 16:28
Tja, hij kan het wel gaan verdedigen, maar feit is gewoon dat de club structureel big spender in de Premier League is en ongetwijfeld in de top 5 clubs ter wereld staat qua transferuitgaven in de laatste 5 jaar. Verder geen enkele basisspeler afkomstig uit eigen opleiding. Je kunt ook stellen dat Neymar een gerichte aankoop was. Het is allemaal lood om oud ijzer.
 
Edo
 
5
30 januari 2018 om 16:40
Ik vraag me dan ook af wat de echte supporters hier van vinden. City was altijd een echte volksclub. Maar ik weet niet of de arbeider uit de buurt van het stadion zich nog wel zo kan identificeren met dit elftal. De successen zijn er, maar wie juicht er nog echt voor?
 
leipek
 
2
30 januari 2018 om 17:17
Welke club is er nog van de supporters ?
 
real8madrid
 
0
30 januari 2018 om 20:38
De meeste Spaanse clubs zijn nog steeds eigendom van de supporters
 
Edo
 
0
31 januari 2018 om 21:57
leipek Beetje een zwaktebod, een open vraag beantwoorden met een andere vraag. Je leidt af van waar het om gaat. Ik ben oprecht benieuwd wat de City supporters er van vinden. En verder is er nog steeds een heel verschil tussen City en veel andere clubs. Bij een club als Bayern staan er een stuk meer Duitsers op het veld dan Britten bij City. Bij Barcelona staan er nog best een hoop Spanjaarden op het veld. Als supporter vind ik dat soort dingen relevant. Als er bij mijn club tien of elf buitenlanders op het veld staan, dan heb ik daar minder plezier van dan als er herkenbare spelers uit de eigen regio spelen.
 
real8madrid
 
1
30 januari 2018 om 20:37
Gekeken naar de afgelopen 10 jaar staat City ongenaakbaar aan kop, clubs als United en PSG komen zelfs niet in de buurt. De laatste 5 jaar is het een nek-aan-nek race tussen United en City. De transfer van Laporte geeft City weer een aardige voorsprong. En geen enkele basisspeler uit eigen jeugd? Geen enkele selectiespeler zelfs
 
leipek
 
1
30 januari 2018 om 17:16
Ik snap al die wijzende vingers niet naar andere clubs. Er is geen 1 club op de wereld die geen spelers heeft gekocht. En hoe meer geld je heb hoe meer je uitgeeft. En als het geld er is mogen ze van mij uitgeven zolang ik maar wel voetbal kan kijken maakt mij niet uit hoeveel ze kosten of betaald krijgen ik geef meer om de sport dan de randzaken
 
Edo
 
0
31 januari 2018 om 21:59
Er is nogal een verschil tussen "helemaal geen spelers kopen" en 60 aangekochte spelers onder contract hebben, waaronder je hele basiself. Dat weet je zelf ook wel.
 
Dante
 
6
30 januari 2018 om 17:55
Van de week werd mij verteld dat Guardiola ook een bigspender is, maar er iig niet hypocriet over doet. En zich vooral niet bezig houdt en uitlaat over andere clubs. True gentleman en zo.
 
Objectief
 
1
30 januari 2018 om 18:11
Ik denk dat de hele Eredivisie in de afgelopen 10 jaar nog geen 340 miljoen heeft uitgegeven, meneer Guardiola.
 
FR4EVAH
 
4
30 januari 2018 om 18:48
Sowieso ben ik het bijna altijd oneens met Guardiola. Ook nu weer. Hij praat hier alles wederom goed, maar dit blijft gewoon een absurd totaalbedrag. Het interesseert me geen bal hoe het team speelt, voor mij blijft het een afschuwelijk lelijke nepclub die zijn ziel verkocht heeft aan een Arabische mafkees. Guardiola heeft weer eens een extreme safe bet gemaakt door naar een club te gaan met de grootste financiële mogelijkheden van de competitie. Overigens mag wel gezegd worden dat hij vorig seizoen alsnog zwaar ondergepresteerd heeft.
 
Busby
 
3
30 januari 2018 om 18:50
Als je zo redeneert is er op elke positie een dubbelbezetting nodig met wereldspelers. Guardiola zou veel meer krediet krijgen maar nu heb ik dezelfde vragen als bij Barça waar uitzonderlijke lichting met Xavi, Iniesta en Messi de grootste aandeel hadden in zijn succes.
 
Millonario
 
0
30 januari 2018 om 19:04
Het mag van mij wel wat minder worden, maar zolang dit mag van Fifa (wat verwacht je van die corrupte organisatie) blijven clubs deze bedragen uitgeven. Hopelijk laat Guardiola ook wat jeugdspelers doorstromen, dat mag hij niet vergeten.
 
real8madrid
 
2
30 januari 2018 om 20:24
Jullie gave netto bijna 1,2 miljard uit sinds 2008, andere clubs... niet Ongelooflijk dat deze vent naar andere clubs durft wijzen zeg.
 
NielsRademaker
 
0
31 januari 2018 om 12:13
Luister jullie kunnen allemaal wel bullshit gaan praten maar hij staat volgensmij boven aan met 12 punten voorsprong hé? 340 miljoen is tuurlijk verschrikkelijk veel geld maar als je ziet wat Guardiola ervoor gekregen heeft , gewoon fantastisch goeie verdedigers. En hij heeft indd niet 100 miljoen uit voor 1 speler.