Guardiola wijst opvolger van Wenger aan: 'Hij heeft zeker het talent daarvoor'
Vrijdag, 2 maart 2018 om 08:24

Manchester City won donderdagavond wederom met 0-3 van Arsenal en daarmee lijkt de toekomst van Arsène Wenger bij the Gunners hoogst onzeker. Thierry Henry wordt veelvuldig genoemd als opvolger van Wenger en Josep Guardiola zou de aanstelling van de Franse oud-spits een goede zet vinden van de Londenaren.

"Als hij een manager wil worden, heeft hij zeker het talent daarvoor", begint de manager van City na afloop van het duel tegenover Sky Sports. "Maar die beslissing is aan hem, niet aan mij." Guardiola hoopt echter dat Wenger nog even aanblijft bij Arsenal. Hij heeft namelijk veel respect voor de Fransman: "Hij weet dat ik hem erg bewonder."


Guardiola heeft als trainer in totaal veertien keer gestreden tegen de ploeg van Wenger, waarbij de Spanjaard slechts drie keer verloor. "We hebben vaak tegen elkaar gestreden, ook toen ik bij Barcelona en Bayern München zat. Ik heb genoeg managers gezien die in deze situatie terecht zijn gekomen. Ik weet zeker dat hij de juiste beslissing gaat nemen voor zichzelf, de spelers en de club."

Wenger zei donderdagavond dat Arsenal het moeilijk had tegen City: "Het was zwaar, maar dat was verklaarbaar door het feit wat er zondag was gebeurd en wat er allemaal gezegd is over onze prestaties. Het raakt je. We focussen ons op de prestaties en als de druk er zo op staat, moet je een sterke en verenigde organisatie laten zien, niet een verdeelde. Je moet samen blijven spelen, je focussen en nog harder werken om dat vertrouwen terug te krijgen."

Meer nieuws
   
21:00
21:00
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
1
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Europa League: Olympique Marseille - Atalanta
1
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Europa League: AS Roma - Bayer Leverkusen
0
   
20:00
20:00
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
21
   
19:57
19:57
'Zinédine Zidane voldeed niet aan één kraakheldere eis van Bayern München'
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
KEIZER!
 
6
2 maart 2018 om 08:44
Henry tsja wellicht als assistent.. ik vind Rodgers uitermate geschikt voor Arsenal. Zijn visie op voetbal en manier van trainen kan ik waarderen. Hij is bij Liverpool de mist in gegaan met een aantal dingen maar ik acht hem slim genoeg daar lering uit te trekken. Wellicht met Henry als assistent?
 
senorsam
 
8
2 maart 2018 om 08:55
Hoe kom je daar nou bij man, Rodgers is de laatste die ik voor de groep wil zien. Zet dan liever Henry en Viera voor de groep. Tuurlijk ze hebben weinig tot geen ervaring, maar liever die gok nemen dan een Rodgers die er geen bal van snapt aanstellen.
 
Drizzy416
 
1
2 maart 2018 om 09:09
Pep stond voor barca ook nergens aan de roer en de rest is geschiedenis.
 
Samcro
 
3
2 maart 2018 om 09:17
Slechte vergelijking want Pep had een veel betere selectie tot zijn beschikking en kwam van de jeugd.
 
Samcro
 
1
2 maart 2018 om 09:19
Henry en Rodgers staan bij mij even hoog op de wensenlijst als hoofdcoach en dat is laag. Rodgers omdat die geen defensieve zekerheid in kan bouwen, iets dat we nu juist nodig hebben, en Henry omdat ie geen ervaring heeft. Als assistent is Henry zeker welkom, naast een ervaren man.
 
KEIZER!
 
0
2 maart 2018 om 09:21
Rodgers weet prima wat hij wil. Maar heeft bij Liverpool niet de vrije hand gekregen zoals Klopp dat nu heeft. Dit weet iedereen en Rodgers heeft toen rare sprongen gemaakt, omdat FSG graag in wilde kopen volgens het moneyball systeem. Klopp is hier vanaf gestapt al heeft het transfercomité nog wel inspraak.
 
Nickvan Stiphout
 
0
2 maart 2018 om 09:14
De andere topploegen beschikken over toptrainers als klopp, Conte etc. En dan de nieuwe coach van arsenal Henry! Wordt ondergesneeuwd in deze compititie. Ik zou voor trainer gaan met meer bewezen diensten
 
barcamessie
 
3
2 maart 2018 om 08:46
Henry,met Bergkamp als assistent zou een droomduo zijn. Met Wenger als de man of honour,waar de camera steeds op inzoomt als ie net zoals Ferguson op de tribune zit.
 
Ajax/barca2014
 
12
2 maart 2018 om 08:46
Henry moet je toch niet als hoofdcoach willen. De meest reeele vervanger is Tuchel.
 
Drizzy416
 
5
2 maart 2018 om 09:08
Waarom zou je Henry niet als hoofdcoach willen? En die Tuchel is zwaar gehyped.
 
Ajax/barca2014
 
1
2 maart 2018 om 11:17
Omdat het een te groot risico is. Kan mij ook niet voorstellen dat de fans dit willen. Zeker met de mogelijkheid dat zijn status als clublegende daardoor aangetast wordt. Misschien voor in de toekomst is hij een optie maar niet voor een overgangsituatie.
 
TheRoscoe
 
1
2 maart 2018 om 14:51
Tuchel is alleen wel bij Dortmund weggegaan door o.a. een ruzie met de hoofdscout en die hoofdscout zit nu bij Arsenal, dus dat maakt het onwaarschijnlijk.
 
Goonie
 
2
2 maart 2018 om 09:02
Pep was de enige geschikte trainer voor Arsenal en dat had Wenger zelf ook moeten zien toen Pep Barca had verlaten. Pochetinno hadden ze moeten proberen bij Soton. Maar de beste man wilt absoluut nog met een PL/CL titel stoppen maar dat gaat hem echt niet lukken ook al gun ik het hem van harte.
 
kajsipkens
 
2
2 maart 2018 om 09:07
Henry + Viera voor de groep met Bergkamp erbij. Een droom voor elke fan.
 
KEIZER!
 
2
2 maart 2018 om 09:17
Een hoopje onervarenheid op een hoopje. Zou een jonge trainer voor de groep zetten die al een club getraind heeft.. Ed Howie of Brendan Rodgers vind ik wel geschikt. Beide trainers willen voetballen en hanteren een aanvallende tactiek met verzorgd voetbal.
 
Arnout108
 
0
2 maart 2018 om 09:25
Ik snap niet zo goed waarom mensen Henry als coach willen. Ik snap dat hij een clublegende is en een grote naam heeft maar hij heeft 0 ervaring als coach. En ervaring lijkt me toch handig. Arsenal heeft een topcoach nodig en geen beginner die toevallig goed kon voetballen. Vraag maar aan Seedorf en Inzaghi hoe het coachen bij de club waar ze ooit een grote speler waren is bevallen.
 
SMK88
 
0
2 maart 2018 om 09:58
Vraag je het dan ook aan Guardiola? Je komt nu alleen met negatieve voorbeelden namelijk. Daarnaast, als je Henry zijn analyses ziet, zie je gewoon dat hij het spelletje snapt. De vraag is echter of hij het over kan brengen op een groep en die kan laten presteren.
 
Arnout108
 
0
2 maart 2018 om 12:34
Er zijn inderdaad ook positieve gevallen maar het afbreukrisico is gewoon te groot in mijn ogen. Opzich zou Henry best een goeie trainer kunnen worden maar nu nog niet lijkt me. Je kunt hem beter eerst eens een paar jaar assistent maken als je hem op termijn echt trainer wil maken.
 
TrebleX
 
0
2 maart 2018 om 09:57
Wat heeft Henry tot nu toe bewezen dan? Een goede speler wilt niet zeggen dat hij meteen ook een goede manager zal zijn. Er komt veel meer bij kijken dan op het veld staan alleen.
 
SMK88
 
0
2 maart 2018 om 10:00
Wat had Guardiola bewezen dan als trainer toen Barcelona hem aanstelde? We zijn weer de typische Nederlanders aan het uithangen; alles van de negatieve kant bekijken. De Boer werd ook zonder enige ervaring op het hoogste niveau 4x kampioen van Nederland, terwijl nu bijv. Nagelsmann het gewoon goed doet met Hoffenheim op zeer jonge leeftijd. Als je een goede visie hebt en dit goed over kan brengen op de groep die je hebt, heb je geen ervaring nodig. Bij sommigen zit het in hen, maar daar kom je pas achter als je ze aanstelt.
 
TrebleX
 
0
2 maart 2018 om 13:50
Dit zijn maar enkele namen die zijn "geslaagd" als trainer. Waarom noem je geen namen als Blind, Wouters, Gullit, Seedorf die in mijn grote spelers waren, maar geen goede coaches. Van Bronckhorst heeft ook de titel gewonnen, maar dit seizoen is het huilen met de pet op.
 
TheRoscoe
 
0
2 maart 2018 om 14:55
Zowel Guardiola als Nagelsmann als De Boer maakten indruk als trainers van lagere elftallen binnen hun clubs. Dus hoe gering ook, ze hadden ervaring. Thierry Henry heeft geen ervaring als hoofdcoach. Geen enkele. Dat is een belangrijk verschil. Als Henry nou manager was van de A1 of de reserves, dan had je er wat in kunnen zien, maar nu is er 0,0 beeld op wat hij nou kan.