Guardiola zegde Bosz af: 'Maar dat gaat zeker nog een keer gebeuren'
Maandag, 14 januari 2019 om 10:53

Peter Bosz zat na zijn ontslag bij Borussia Dortmund geruime tijd zonder club. Onlangs werd hij aangesteld als trainer van Bayer Leverkusen. In de tussentijd sloeg hij verschillende aanbiedingen af en genoot hij van zijn vrije tijd. Tegenover De Telegraaf vertelt de 55-jarige coach dat hij het heerlijk vindt om weer op het veld te staan. "Maar er is een periode geweest dat ik dacht: misschien ga ik helemaal nooit meer iets doen."

Bosz bereikte in het seizoen 2016/17 met Ajax de finale van de Europa League en vertrok vervolgens naar Borussia Dortmund. Hij hield het niet lang vol bij de Duitse topclub en moest vanwege tegenvallende resultaten het veld ruimen. Daarna had hij geen trek in de aanbiedingen die hij van diverse clubs kreeg voorgeschoteld. "Er kwam heel veel voorbij, maar een half jaar geleden had ik ook gewoon nog geen zin. Dan moet ik het niet doen. Sowieso zie ik mijzelf als ik 70 jaar ben niet meer in trainingspak en als ik 65 ben waarschijnlijk ook niet meer."

Dit seizoen kreeg hij weer heimwee naar het voetbal. Vrijwel dagelijks keek hij op televisie naar wedstrijden uit het binnen- en buitenland. "Op zaterdag was het helemaal raak. Dan keek ik zo vijf, zes duels op een dag", vertelt Bosz. "En negentig minuten, soms zelfs met de computer ernaast. Zo heb ik ook bijna alles van Bayer Leverkusen gezien."

Toen Bosz zonder club zat, bleef hij met het voetbal bezig. Hij benutte zijn vrije tijd door in andere landen met trainers te sparren. "Degene waar ik het liefst naartoe wou, moest toen afzeggen. Dat was Pep Guardiola. Maar dat gaat zeker nog een keer gebeuren." Aanstaande zaterdag debuteert Bosz als trainer van Bayer Leverkusen in de Bundesliga tegen Borussia Mönchengladbach.

Meer nieuws
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
2
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
14
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
53
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
SuperBuLi
 
16
14 januari 2019 om 11:02
Guardiola is ook ontzettend populair onder de coaches. Zo kwamen Zidane en Tuchel naar hem toe waarbij de laatste guardiola’s speelstijl heeft gekopieerd en zijn eigen gemaakt. Hopelijk doet Bosz dat ook en leert hij hoe hij succesvol kan zijn in de BuLi
 
Mokum1957
 
2
14 januari 2019 om 11:12
Ondanks dat ik hem een goede trainer vind ,ook verbaal. Vind ik een overstap halverwege het seizoen erg risicovol. Had dit nooit gedaan.lekker even wachten tot de zomer ,en dan instappen.Maar wie weet komt het wel goed.Tis hem meer dan gegund.
 
fcknudde
 
1
14 januari 2019 om 13:19
Momum1957, Ja dat is wel een risico hoor bedoel dit is een grote club met een goeie selectie met veel jonge spelers. Weet niet als hij zou wachten of er nog een club van dat kaliber bij hem uitkomt...Bedoel Europees gezien heeft hij nog niet veel bereikt in het buitenland en dan is dit wel een hele mooie kans...Denk wel dat verhaal/beleid etc goed is anders had hij het vast niet gedaan.
 
Betweter
 
4
14 januari 2019 om 16:42
Europees niet veel bereikt? Ontzettend veel mensen spreken lof over de manier waarop hij Ajax naar de finale heeft weten te leiden.
 
Filip
 
25
14 januari 2019 om 11:30
Laten we eerlijk zijn. Guardiola is gewoon een aanhanger van de stijl Cruijff die het tot in den treure doorvoert. Bosz en Tuchel zijn dat ook. Het is gewoon een lijn coaches die de stijl van Cruijff in een modern jasje doorvoert. Guardiola is hierin de voorloper. Zidane mag dan naar hem gekeken hebben maar ik heb niet het idee dat hij de visie omarmt heeft.
 
SuperBuLi
 
9
14 januari 2019 om 11:40
Klopt. Ik denk dat de coaches meer naar Guardiola gaan om zijn visie waar andere coaches alleen van kunnen dromen.
 
Rodg
 
5
14 januari 2019 om 11:07
Pep is ook een coach met een duidelijke visie en die al zijn ploegen zo wil laten spelen, de bal willen hebben, snel rond laten gaan, vroeg druk zetten om de bal weer te veroveren en liefst aantrekkelijk aanvallend voetbal spelen. Maar het is zo moeilijk om dat dat een hele selectie door te laten krijgen en op die manier te laten spelen die je voor ogen hebt.
 
bombanera99
 
16
14 januari 2019 om 11:59
Ik hou niet van trainers die zich constant proberen te verkopen. 'Kijk mij eens de aanvallende trainer zijn. Kijk mij eens met een laptop op schoot de liefhebber zijn.' Om een paar regels verder doodleuk te zeggen dat hij een half jaar geleden geen zin had. Onbewust laten veel mensen zich inpakken met dit soort woorden. Ik heb gemerkt dat het niet belangrijk hoe je als trainer je team laat spelen. Het is veel belangrijker welke illusie je via de media verkoopt over het type voetbal wat je speelt. Kijkers houden ervan om zich zand in de ogen te laten strooien zolang een boodschap maar lekker tussen de oren voelt om met een gerust hart te gaan slapen. Peter Bosz heeft niets met Cruijff te maken. Peter Bosz heeft 1 wapen en dat is gegenpressing. Hoog de bal veroveren om dan met 1 pass een speler voor de keeper te zetten. Hier verastte hij o.a. het Ajax van Frank de Boer mee met Vitesse. Het Ajax van Frank de Boer speelde veel breed en weinig diep en dus ideaal om tegen te pressen. Vitesse won dan van Ajax en verloor een week later van bijv. Roda. Mensen dachten dan dat Vitesse meer gemotiveerd was tegen Ajax terwijl de realiteit was dat Bijv. Roda niet kort opbouwde. Hierdoor moest Vitesse het spel zelf maken van achteruit ipv met een hoge balverovering met 1 pass tot een kans te komen. Dat kon Peter Bosz namelijk niet. Met geen enkel team onder zijn hoede kon hij zelf het spel maken met snel opbouw spel. Hierdoor mislukt hij altiid als trainer en wint hij nooit prijzen. Hij heeft 1 kunstje en als dat niet lukt dan is er niets meer.
 
Rodg
 
18
14 januari 2019 om 12:05
Wat een hoop onzin zeg. Mensen kijken naar wedstrijd, niet naar interviews. In die wedstrijden zie je waar een trainer van gemaakt is, niet in een interview en dat weten trainers volgens mij ook dondersgoed. Mooi voorbeeld is Man U, daar werd Mourinho helemaal uitgekotst door het voetbal wat hij liet zien, nu zit OGS daar en die wil weer gewoon uitgaan van de bal hebben en scoren ipv niets tegen krijgen. Maar die roept dat niet te pas en te onpas in de pers.
 
bombanera99
 
2
14 januari 2019 om 12:45
@Rodg Mensen laten zich leiden door propaganda. Mensen laten zich leiden door de kracht van herhaling en vooroordelen levend houden. Bij Solskjaer speelt ook mee dat hij een geliefde ex speler is en de gunfactor ontzettend hoog is. De meeste mensen hebben geen verstand van voetbal. Als Mourinho ze kampioen had gemaakt met hetzelfde voetbal dan hoorde je maar weinig mensen klagen.
 
RomanEmpire010
 
6
14 januari 2019 om 13:01
Natuurlijk hoor je niemand klagen als je kampioen wordt met goed voetbal. Echter werd United onder Mourinho geen kampioen en speelden ze geen goed maar hopeloos voetbal. Dus door welke propaganda laat men zich nu leiden dan? Dat Solksjaer een aanvallende visie heeft en het plezier terugbrengt in het team? Je verkoopt nog meer onzin dan Mourinho in zijn interviews
 
oxxis
 
16
14 januari 2019 om 12:23
Goed verhaal, lekker kort ook. Grappigste deel van je onzinbetoog vind ik nog wel dat je roept dat mensen graag zand in de ogen gegooid krijgen, om vervolgens het voetbal onder Frank de boer te betitelen als tikkie breed, tikkie terug. Blijkbaar heb je dus zelf ook flink wat zand in je ogen gestrooid gekregen door de media.
 
bombanera99
 
1
14 januari 2019 om 12:46
@oxiss Ja dat was het voetbal van Frank de Boer. Met 4 man op een rij opbouwen en met minstens 1 middenvelder zonder diepgang op de flanken voor het middenveld balbezit.
 
Japie_Krekel
 
4
14 januari 2019 om 12:49
@oxxis dat is wel hoe ik het voetbal van FdB ook heb ervaren. veel balbezit maar zelden een bal die diep ging
 
Whocareshehe
 
4
14 januari 2019 om 13:03
In de laatste 2 jaar meschien maar daarvoor niet vind ik. Maar vergelijk de selectie van toen met die van nu zit veel kwaliteit verschill.
 
Whocareshehe
 
1
14 januari 2019 om 13:04
*de selectie van Frank de boer in zijn laatste 2 jaar
 
NL_Modric
 
4
14 januari 2019 om 13:04
4 man op rij ? Je weet toch wel dat Ajax destijds met Vertonghen en Alderweireld 2 verdedigers tot zijn beschikking had, die heel graag doorschoven naar het middenveld ? Daarnaast hadden ze met van der Wiel een aanvallende rechtsback in huis. Ook hadden ze met Eriksen en Klaassen altijd 2 aanvallende spelers op het middenveld. Dat het destijds heel statisch was lag meer aan de matige aanvallers die we rond hadden lopen. Sightorson, Boerrighter, cult held Bulykin, Lukoki, Ebecilio, Ozblitz, Sulejmani, Cuenca, Sana, Babel (die het nu overigens uitstekend doet) , Kishna, Bojan, El Ghazi. Eigenlijk razendknap van de Boer dat hij ondanks deze pure middelmaat toch nog 4 keer kampioen is geworden.
 
D@Nick
 
2
14 januari 2019 om 12:52
Bosz is een goede trainer maar maakt je geen kampioen. Dit komt omdat hij 1 manier van spelen heeft wat niet altijd werkt.