Guardiola zoekt naar oplossing: 'Ik weet dat het niet gemakkelijk is voor hem'
Vrijdag, 20 juli 2018 om 08:00

De toekomst van Joe Hart ligt waarschijnlijk niet bij Manchester City. De Engelsman werd de afgelopen twee seizoenen verhuurd aan eerst Torino en daarna West Ham United, aangezien manager Josep Guardiola koos voor andere doelmannen. De Spaanse oefenmeester prijst de houding van Hart vrijdagochtend bij een persconferentie in de Verenigde Staten.

"Joe is gewoon onze speler. We gaan proberen een oplossing te vinden voor hem. Als die niet wordt gevonden, blijft hij bij ons", verzekert Guardiola, geciteerd door onder meer Sky Sports en Goal. "Hij is een van de grootste professionals die ik ooit heb gezien. Hij traint alsof hij een jongen van achttien jaar is. Ik ben blij dat hij momenteel bij ons is."

Hart werd door zijn mindere periode bij West Ham niet geselecteerd voor de nationale ploeg van Engeland voor het WK. The Three Lions wisten onder de hoede van bondscoach Gareth Southgate de halve finale van het mondiale eindtoernooi te halen. Guardiola weet dat de 31-jarige sluitpost veel moeite had met de afwezigheid op het WK in Rusland.

"Ik weet dat de huidige situatie niet gemakkelijk is voor hem, ook gezien wat er is gebeurd de laatste tijd. Maar hij is morgen weer van de partij en hij gaat spelen", doelt Guardiola op het vriendschappelijke duel met Borussia Dortmund in het kader van de International Champions Cup. De 75-voudig international ligt nog tot volgend jaar zomer vast bij the Citizens.

Meer nieuws
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: RB Leipzig - Borussia Dortmund
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
Medalofhonor
 
14
20 juli 2018 om 08:25
Die Guardiola ook met zijn, ‘Hij is de allergrootste prof die ooit heb gezien’ uitspraken.. begint wel vervelend te worden, is zijn woordenschat echt zo beperkt? Wel jammer hoe het gelopen is met Joe Hart, vond hem altijd wel iets hebben.
 
Almogaver
 
0
20 juli 2018 om 13:36
Binnen de voetbalwereld zeveren over woordenschat, ironisch. En verder valt er weinig positiefs over Hart te zeggen op dat vlak. Wat moet ie dan zeggen? Een van de beste keepers ooit? Dat klopt niet. Hart hoor je ook niet zeuren en schijnt hard te werken, wat hem professioneel maakt. Zo simpel ligt het.
 
el_barca
 
0
20 juli 2018 om 16:33
Maar echt dit is typisch guardiola de spelers die die niet moet prijzen om wat voor proffesionals ze zijn??
 
tommerd95
 
5
20 juli 2018 om 08:26
Misschien wat voor PSV om een jaartje te huren, mocht Zoet verkocht worden? Zn salaris zal helaas wel een struikelblok vormen...
 
Nouma123
 
2
20 juli 2018 om 08:28
Ik mag Pep als mens en zeker als trainer maar er zijn een aantal dingen die ik gewoon niet helemaal begrijp, en een van deze zaken is hoe hij omgaat met deze Hart. Geef die jongen tenminste een kans om zich te bewijzen, ik denk dat de een van de grootste fout van hem was toen hij Bravo haalde voor deze Hart. Ik snap nu wel dat Ederson de nummer 1 is van City maar hij verdiend wel een kans op zich te bewijzen vind ik. Mensen zullen zeggen hij zoekt een meevoetballende keeper maar dat was Bravo ook niet hoor.
 
JDG84
 
8
20 juli 2018 om 09:16
Bravo was toch ook geen prutser bij barcelona voor die kwam. Was daar ook eerste keeper in de competitie. In 14/15 in de competitie met barcelona 23 clean sheets en 19 tegendoelpunten maar. Seizoen daarna 23 tegendoelpunten en 18 clean sheets. Was de grote held van Chili die jaren ook. Toen Bravo kwam begreep ik de overgang wel, bij Barcelona een heel goede lijnkeeper maar zeker voetballend heel sterk. Toen die uiteindelijk wedstrijden ging spelen in de PL is die kansloos gefaald wel, maar dat is achteraf makkelijker praten dan vooraf.
 
Jonas15
 
0
20 juli 2018 om 08:44
Waar is het toch zo gruwellijk mist gegaan voor deze Hart. Ooit zag ik hem elke week in de palen staan en speelde hij echt als een lijder en hield de ballen eruit. Nu is hij alweer een paar jaar zoek in italie geweest en daar hebben ze hem blijkbaar echt iets in het koppie gepompt wat invloed heeft op zn vermogen om te keepen in engelland. Guardeiola is een genialen tactiesh sterke coach en weet wat ie nodig heeft en Hart is dat po moment niet
 
JDG84
 
2
20 juli 2018 om 09:20
Hij heeft maar een seizoen in italie gezeten zelfs. 38 wedstrijden, 64 tegendoelpunten en 6 clean sheets. Torino wist ook niet hoe snel ze van hem af moesten toen. Hij heeft afgelopen jaar de bank warm gehouden bij west ham. Speelde de eerste 14 wedstrijden en werd toen vervangen Adrian omdat Hart er geen hout van bakte.