Gullit: 'We hebben iedereen in onze keuken laten kijken, nu zijn we in de war'
Maandag, 20 maart 2017 om 20:46

Ruud Gullit maakte als speler het absolute hoogtepunt van het Nederlandse voetbal mee, toen Oranje in 1988 Europees kampioen werd. De oud-international is trots op Nederland als voetballand, maar constateert dat het niveau de afgelopen jaren is afgenomen. Ronald Koeman was volgens hem de ideale man voor het Nederlands elftal geweest.

"Koeman heeft zich aangepast, heeft bij Ajax, Feyenoord en PSV en in het buitenland gewerkt en teleurstellingen meegemaakt", zegt Gullit in gesprek met Helden Magazine "Daarom vond ik hem ook de ideale coach voor het Nederlands elftal, omdat hij als enige van de buitenkant naar Nederland kan kijken. Hij snapt hoe ze Nederland willen bestrijden. Als je alleen in Nederland hebt gewerkt, ben je blind voor wat er buiten de grenzen gebeurt."

Meer: Noodkreet Koeman sorteert effect: Oranje mag met 26 spelers naar EK

"Als klein landje hebben we het heel goed gedaan. Ik ben echt trots op Nederland als voetballand. We hebben iedereen in onze keuken laten kijken, maar nu zijn we in de war", stelt de oud-speler van onder meer Feyenoord, PSV en AC Milan. "Voor het spel dat wij nog steeds willen spelen, heb je een heel hoog niveau nodig. Dat niveau missen we, we hebben geen bepalende middenvelders meer, die met een man in de rug een bal kunnen aannemen en meteen kunnen opendraaien."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
6
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
Ryjuu
 
8
20 maart 2017 om 20:58
Indien Barcelona niet aanklopt bij Koeman, na WK Koeman bondscoach maken en Gullit misschien als assistent.
 
YoeriCFC
 
3
20 maart 2017 om 21:06
Wat wint Koeman daarmee? Koeman kan als hij zo doorgaat over twee of drie jaar de topfavoriet zijn voor elke Engelse topvacature of in Spanje aan de slag.. Wat wint hij met bondscoach worden van een land, wat niet meer heeft dan een aantal leuke talenten?!
 
Boris19
 
2
20 maart 2017 om 21:22
Inderdaad. Die moet nu in zijn carriã¨re voor een absolute Europese topclub gaan. De vraag is maar of ie daar na een avontuur bij Oranje nog de kans voor krijgt. Terwijl het bondscoachschap uiteindelijk nog wel op zijn pad zal komen.
 
Ryjuu
 
0
20 maart 2017 om 22:06
Wat hij er mee wint? Dat hij zijn wens voor het bondscoachschap van Oranje kan waarmaken.
 
Verpatopspits
 
0
20 maart 2017 om 22:35
Dat kan altijd nog. Hoe oud was Hiddink 2 jaar geleden?
 
jasper19
 
3
20 maart 2017 om 23:47
Koeman verdient nu al op zn minst 3x zoveel als de Nederlandse bondscoach.
 
martijnr12
 
2
20 maart 2017 om 21:27
Ik snap wat Gullit bedoelt, maar hij moet er ook niet in doorslaan denk ik. Het is namelijk niet zo dat Blind per se tiki taka wil spelen. Hij speelt juist met lopende middenvelders om aan het moderne voetbal te kunnen voldoen. Met deze spelers zou je misschien eerder met drie verdedigers moeten gaan spelen, maar het is gigantisch moeilijk om dat erin te slijpen. Dat zou alleen mogelijk zijn geweest als je dat na 2010 meteen had gedaan. Of na 2012. Van Gaal lukte het namelijk nauwelijks een een paar maanden tijd en dus was het logisch dat Blind daar niet op door ging toen de kwalificatie slecht verliep. Ik vind dat Nederland steeds beter begint te draaien en dat Blind echt wel kan bouwen aan een goed elftal. Ik denk dat we ook steeds meer een selectie gaan krijgen dat ver kan raken op een groot toernooi. Maar ik vind echt dat Gullit hier iets te veel doet alsof Koeman een geniale vechtmachine had kunnen maken die het EK wel had gehaald.
 
droppie
 
1
20 maart 2017 om 22:56
martijnr12, ik had Koeman meer kans gegeven dan Blind. Hoe groot is de CV van Blind als we die naast die van Koeman leggen? In het veld was het een prima speler voor Ajax, maar buiten het veld was het toen al een nobody.. hetzelfde straalt hij dus nu ook uit als coach.
 
juvedeef
 
1
20 maart 2017 om 22:35
Moet inderdaad een aanpassing komen. In ons spel. Nederland heeft inderdaad niet meer de spelers die het spel makkelijk gaan maken. En als robben steaks stopt. Heb je ook geen topper meer voorin. Hopelijk gaan ze na blind de juiste bondscoach aanstellen. Hoeft voor mij niet eens Nederlands te zijn. Als het maar ander soort voetbal is.
 
Verpatopspits
 
3
20 maart 2017 om 22:40
Over het in onze keuken kijken betreft, de KNVB doet er goed aan om eens in Frankrijk te gaan kijken. Die gasten zijn op zo'n jonge leeftijd al fysiek/technisch volwassen. Natuurlijk mag je de landen niet met elkaar vergelijken maar het is goed om je ogen open te houden. Stilstaan is achteruitgang.
 
Imponeria
 
4
20 maart 2017 om 23:15
De Eredivisie is een `in-de-voeten-competitie` en de grote buitenlandse liga's zijn `onderweg-competities`. Dat is in essentie het probleem! Even kort en bondig samengevat door jullie proffesor zelf De jeugdteams doen het heel goed, dus het ligt niet aan het talent! Dat is er genoeg. Maar je moet die talenten wel het `moderne` voetbal laten spelen en niet het `jaren 90` voetbal wat wij hier spelen! Het is te langszaam, niet innovatief, en erg voorspellend voor de tegenstander. Mensen moeten zonder bal gaan bewegen en wel 90 min. lang als het even kan! In Nederland moet je maar eens opletten hoe weinig spelers zonder bal onderweg zijn! Dat is schrijnend als je het vergelijkt met het buitenland. Zelfs in België zie ik meer diepgang en innovatie en die doen dat met minder geld! Daarbij opgeteld staat de organisatie van die clubs beter: en zie daar het succes! Verdorie, dat ik dat hier nog moet gaan uitleggen zeg De KNVB slaapt...
 
MarcMedia
 
0
21 maart 2017 om 03:19
Goed verwoord Imponeria. Wij hebben simpelweg geen visie dat aansluit op het moderne voetbal. De Eredivisie heeft totaal geen snelheid en diepgang, waardoor het op veteranenvoetbal lijkt!