Haaland eist hoofdrol op in debuut van Malen voor Borussia Dortmund
Zaterdag, 7 augustus 2021 om 22:35

Borussia Dortmund heeft zich zaterdag voor de tweede ronde van het toernooi om de DFB Pokal geplaatst. Het team van de officieel debuterende trainer Marco Rose was met 0-3 te sterk voor SV Wehen Wiesbaden, dat in de 3. Liga uitkomt. Erling Braut Haaland was de grote man met een hattrick. Donyell Malen maakte als invaller in de 66e minuut zijn debuut voor die Borussen. Borussia Dortmund opent het nieuwe seizoen zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Eintracht Frankfurt.

Vanaf minuut één was duidelijk dat Borussia Dortmund de tegenstander absoluut niet onderschatte. Het team van Rose speelde geconcentreerd, domineerde de eerste helft volledig en had met Haaland, die samen met Stefan Tigges de voorhoede van BVB vormde, een koele afmaker in de gelederen. Na 26 minuten had de Noor zijn eerste treffer van het seizoen al te pakken. Na een slimme steekpass van Marco Reus werkte Haaland net binnen het strafschopgebied de bal achter doelman Florian Stritzel: 0-1.

Vijf minuten later werd Haaland door Stritzel ten val gebracht dan wel bleef hij bewust achter zijn arm haken, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Hij schoof het leer droog en laag in de linkerhoek: 0-2. De thuisploeg, met Thijmen Goppel in de basis, startte goed aan de tweede helft, maar de eerste de beste aanval van Borussia was meteen raak en weer was Haaland de gevierde man. Na een pass van Giovanni Reyna wilde hij Stritzel door de benen spelen, dat lukte maar half, maar in de rebound werkte de Noor de bal alsnog in het lege doel: 0-3.

Malen maakte na 66 minuten zijn opwachting als vervanger van Tigges, terwijl Reus plaatsmaakte voor Thorgan Hazard. Borussia Dortmund leek ogenschijnlijk genoegen te nemen met de riante voorsprong, al werd Malen wel gezocht en probeerde de aanvaller zijn debuut met een doelpunt op te luisteren. Acht minuten voor tijd, na voorbereidend werk van invaller Axel Witsel en Reina, schoot de ex-PSV'er de bal tegen Stritzel op.

Meer nieuws
   
12:10
12:10
De Telegraaf: Ajax is concreet voor Sandler maar heeft concurrentie van PSV
27
   
11:56
11:56
Marcel Brands geeft Slot heel belangrijke tip om te kunnen slagen in Engeland
11
   
11:46
11:46
Brands bevestigt belastingstelling van PSV: 'Het is een interessante speler'
4
   
11:15
11:15
Live meepraten in de Eredivisie: NEC - AZ
33
   
11:15
11:15
Live meepraten in de Eredivisie: PEC Zwolle - Heracles Almelo
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
maurootje
 
4
7 augustus 2021 om 22:44
Mooi man, ben benieuwd naar dit seizoen van hem!
 
Maximus2702
 
15
7 augustus 2021 om 22:47
Wat een ongelofelijke machine is deze man.
 
De Toekomst
 
8
7 augustus 2021 om 22:53
Ja, echt bizar dat hij 3x weet te scoren tegen de beruchte topverdediging van deze club....
 
DomenJWZ
 
2
7 augustus 2021 om 22:50
Zakelijke overwinning, geweldige pot van Haaland. Malen met een hele grote kans voor een goal bij zijn debuut.
 
VoetbalHumor
 
6
7 augustus 2021 om 22:50
Altijd lekker om het seizoen te starten met een hattrick, ookal is het tegen een veel mindere tegenstander. Ik vindt deze man misachien nog wel beter dan mbappe
 
powned_nl
 
6
7 augustus 2021 om 22:51
Heel fijn. Meen ik echt. In een wereld waarin we in een rotvaart naar een bijzonder ongewisse situatie gaan, met zwarte-witte vierkantjes die kunnen laten zien dat je gezond bent, zijn er zekere dingen die altijd hetzelfde blijven. Haaland blijft bizarre statistieken overleggen. Ben erg benieuwd hoe dit allemaal gaat lopen en in hoeverre dit de boel volledig, van minuut 1, gaat overheersen. Ik heb het over Haaland overigens
 
CMG-
 
2
8 augustus 2021 om 00:14
Ben stiekem blij dat Chelsea uiteindelijk vandoor is met Lukaku. Kan onze Madridista droom met Haaland-Mbappe voorin misschien ooit werkelijk wordenÂ… wat een machine is trouwens deze jongen.
 
shinigami100
 
5
8 augustus 2021 om 00:51
Droom maar lekker verder, die gaat nooit naar Real. Mbappe bij Real is wel een realistisch beeld. iig alles beter dan lord Vinicius en Asensio/Rodrygo. Wat een mislukkelingen zijn dat zeg.