Haalt Ajax de ellende in huis? 'Hoe ze alleen al aan deze man komen...'
Vrijdag, 31 maart 2023 om 18:39

Mike Verweij en Valentijn Driessen begrijpen niets van de beoogde aanstelling van Sven Mislintat als technisch directeur van Ajax. De journalisten van De Telegraaf, die vrijdag zelf met het nieuws over de momenteel clubloze Mislintat kwamen, sommen achter elkaar de nadelen op van zijn mogelijke komst. "Zonder iemand te willen veroordelen voordat hij begonnen is, maar deze man is overal met ellende vertrokken. Dat is geen aanbeveling", aldus Verweij in de podcast Kick-off.

Ajax leek lange tijd voor de Engelsman Julian Ward te gaan, maar de directeur van Liverpool zegde op het laatste moment af. Nu lijkt de Duitser Mislintat, die eerder als hoofdscout werkte bij Borussia Dortmund en Arsenal, de voornaamste kandidaat. "Ze doen bij Ajax tegenwoordig veel met headhunters", weet Verweij. "Ook Pier Eringa, de nieuwe voorzitter van de RvC, is binnengekomen via De Vroedt & Thierry, zoals dat bedrijf heet. Hoe ze nu weer bij deze naam (Mislintat, red.) uit zijn gekomen... Dat kan eigenlijk alleen via een moeilijke headhunter. Ik ben daar echt bang voor. Ajax maakt het zichzelf veel te moeilijk. Ze willen de internationale topclub uithangen..."

Sven Mislintat

Ook Driessen begrijpt er niets van. "Je kan een technisch directeur overal vandaan halen, maar waarom zoeken ze niet gewoon naar een Nederlander?" Driessen noemt verschillende kandidaten: Jordi Cruijff (Barcelona), Max Huiberts (AZ) en Mo Allach (RKC Waalwijk). "Of misschien zelfs de clubloze Peter Bosz. Er zijn zat mensen die die rol zouden kunnen vervullen."

Verweij voegt toe: "Ook iemand als Jan Streuer, die nu bij FC Twente Arnold Bruggink gaat inwerken, heeft een schat aan ervaring. Die had je zomaar als mentor voor Klaas-Jan Huntelaar kunnen halen." Huntelaar is momenteel nog assistent van de vertrekkende technisch manager Gerry Hamstra, maar de oud-spits blijft in ieder geval actief bij Ajax.

Ajax heeft nog geen beslissing genomen over de toekomst van interim-coach John Heitinga. Driessen vraagt zich sterk af hoe Mislintat, die daarvoor verantwoordelijk zou worden, over Heitinga moet gaan oordelen. "Hoe kan deze man Heitinga vanuit Stuttgart beoordelen? Deze man weet helemaal niets van Ajax, het Nederlandse voetbal en heeft helemaal geen Ajax-DNA. Hij weet helemaal niet hoe Heitinga ligt in de spelersgroep. Dit is wanbeleid en dat kun je de algemeen directeur aanrekenen. Edwin van der Sar is verantwoordelijk."

Mislintat zou bij Borussia Dortmund betrokken zijn geweest bij het aantrekken van Pierre-Emerick Aubameyang en Robert Lewandowski, twee zeer succesvolle transfers uit het verleden van BVB. "Hij heeft Aubameyang en Lewandowski niet gehaald...", zegt Driessen. "Daar zijn anderen voor verantwoordelijk. Michael Zorc was technisch directeur en die was verantwoordelijk voor het wel of niet halen." Mislintat was hoofdscout. "In Duitsland stond Mislintat niet bekend om zijn communicatieve vaardigheden. Het is een beetje een data-nerd. Hij komt ook uit die 'dataschool', wat in die tijd heel erg in opkomst was in Duitsland."

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
   
00:01
00:01
Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
118
   
23:58
23:58
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
5
   
22:54
22:54
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1
   
22:40
22:40
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (51)

 
Japie_Krekel
 
30
31 maart 2023 om 18:43
Peter Bosz zou ik niet aan beginnen als TD. Die heeft er toen bij Feyenoord een zooitje van gemaakt
 
De bal
 
9
31 maart 2023 om 18:49
Heeft nu wel meer ervaring, en een groter netwerk
 
Marc 433
 
44
31 maart 2023 om 19:13
Bosz lijkt mij een goede trainer, maar geen TD. Zeker niet bij een van de topclubs. Komt veel bij kijken. De Telegraaf is duidelijk op een missie om mensen te beschadigen voordat zij uberhaupt begonnen zijn bij Ajax. Wat Valentijn en Verweij nu schrijven over Mislintat, deden ze eerder ook bij Ward en Ten Hag. Alleen over hun vriendje Schreuder waren zij positief. En nu Ward om welke reden dan ook het niet wordt, is het de schuld van Van der Sar. Terwijl de RvC gaat over het benoemen van de TD. Tja... En deze Mislintat heeft echt wel puik werk geleverd bij Dortmund. Hij werd niet voor niets "diamantenauge" genoemd. Iemand die succesvol Lewandowski, Dembele, Hummels, Aubayemang, Kagawa kan scouten en aantrekken en later voor veel geld verkopen, kan echt wel iets. En bij Stuttgart wilde hij eind vorig jaar zelf zijn contract niet verlengen. De geruchten zijn nu dat Mislintat ook in gesprek is met Liverpool. En dan doodleuk beginnen met "zonder iemand te willen veroordelen voordat hij begonnen is, maar deze man is overal met ellende vertrokken. Dat is geen aanbeveling", aldus Verweij Typisch Valentijn en Verweij!
 
bochherief
 
8
31 maart 2023 om 19:19
Die spelers waren al talenten, dus zo bijzonder is dat niet. Open fm2009 ofzo en daar staan ze al hoog aangeschreven in de database. Kijk naar de acties Marc, anders haalt je club zo weer een verkeerde binnen. Maar dat ie beter is dan lichtgewichten hamstra en huntelaar, 100%
 
Marc 433
 
17
31 maart 2023 om 19:30
Ik kijk zeker ook naar de acties bochherief. Het resultaat van het spotten en aantrekken van deze grote talenten heeft geleid tot 2 kampioenschappen van Dortmund en het jaar erop de finale van de CL gehaald. Deze spelers zijn ook voor veel geld verkocht. De verkeerde binnenhalen...erger dan Schreuder bestaat niet denk ik. En je hebt gelijk, deze beste man lijkt mij iig beter dan H2. Mocht hij het worden dan kunnen we later oordelen of het goed heeft uitgepakt of niet. Als jij aan een nieuwe baan begint dan wil jij eerst ook de kans krijgen om het te laten zien.
 
SB3DORDT1980
 
8
31 maart 2023 om 18:50
Precies. Soms ondhoud ik wel eens wat. Ze gingen met het wk 98 de gehele selectie af qua schoolgedrag, ik dacht dat het de Panorama was die dat artikel schreef. Vd Sar was een stil en gepest ventje. Een echt '6je' ventje was het, waar Bergkamp de VWOer was enzo... Maar die vds staat nu aan het roer van een beursgenoteerd bedrijf. Als feyenoorder vind ik het prima, maar voor het Nederlands voetbal een drama. Laat die vds toch oprotten ajb!
 
Savano
 
16
31 maart 2023 om 18:51
@Japie AJAX heeft meer opties: zoals een Kluivert, td geweest bij Barça en PSG. Kind van Ajax, internationaal netwerk, spreekt de nodige talen, warme uitstraling en kent Vd Sar goed. Daarnaast zou Ajax ook opnieuw kunnen kijken naar Tscheu La Ling.
 
Janta
 
8
31 maart 2023 om 19:15
Bij Barca weggestuurd, ook bij bij PSG, niet bepaald een cv dat vertrouwen wekt.
 
bochherief
 
6
31 maart 2023 om 19:17
Kluivert is absoluut geen geschikte td, mist een netwerk en arbeidsethos. Niks tegen patje maar ik zie hem liever in een andere rol
 
DolorAsinum
 
2
1 april 2023 om 09:20
"peter Bosz zou ik niet aan beginnen als TD. Die heeft er toen bij Feyenoord een zooitje van gemaakt". Het zegt genoeg over het moraal van Driessen en Verweij of beter gezegd het ontbreken daarvan, dat ze nu met de naam Bosz komen aanzetten voor de functie TD terwijl ze vrijwel het hele seizoen dat die coach van Ajax was opzichtig aan diens stoelpoten hebben lopen zagen. Zoals ze dat daarna ook voortdurend bij Ten Hag hebben gedaan. Los daarvan weten ze natuurlijk ook wel dat Bosz helemaal niet open staat voor die functie omdat hij nog veel te veel trainer is. Als hij er wel voor open zou staan en Ajax hem als TD zou aanstellen, is de kans levensgroot dat hij op de eerste de beste trein springt die langs de Arena komt. En dat de zoektocht opnieuw kan beginnen. Het belangrijkste is echter dat Ajax helemaal niet op zoek is naar een TD omdat die functie komt te vervallen en gaat worden opgesplitst in 2 nieuwe functies, die van Sportdirecteur die momenteel al wordt ingevuld door Maurits Hendriks en die van Head of Recrutement oftewel een directeur spelerszaken. De voornaamste taak van die directeur is het om nieuwe spelers aan te brengen voor Ajax en daarvoor is kennis van de markt en een uitgebreid netwerk veel belangrijker dan kennis van het reilen en zeilen binnen Ajax. Dat laatste is hooguit een prã©. Mark Overmars was feitelijk ook al geen TD meer, die had de meeste van zijn taken al overgedragen aan Gerry Hamstra en hield zich vrijwel uitsluitend nog bezig met transferzaken en het verspreiden van dickpicks. De taken van Hamstra zullen worden overgeheld naar KJH, alleen niet onder supervisie van de TD of de directeur spelerszaken, maar van de nieuwe sportdirecteur Maurits Hendriks. Als Driessen en Verweij daar niet van op de hoogte zouden zijn, zijn het bedroevend slechte journalisten, al verdienen zij die naam wat mij betreft al lang niet meer.
 
Clarkkent2
 
15
31 maart 2023 om 18:46
Ja ja de aanval vo vd Sar gaat door.... Alleen Schreuder n hoofd is niet genoeg, de honden ruiken bloed.... Hoe kun je nu al zo negatief zijn over deze gast die gewoon bij topclubs gewerkt heeft. Verder heeft ie een aantoonbare neus voor betaalbaar talent. De mensen met Ajax DNA zijn best wel een beetje op aan het raken. Of je moet een oud speler nemen met geen managment ervaring. Is dat dan perse beter? Ik vind overigens dat Ajax eigenlijk ook echt aan de slag moet met de opleiding. Daarkomt sinds Gravenberch weinig door. En ik zie de aanvallende supertalenten niet, al jaren niet. Ik bedoel de club van Luivert, van Basten en Bergkamp, hoezo moet die al tijden de aanvallers met klasse kopen?
 
BJP79
 
8
31 maart 2023 om 18:51
Komt ook omdat aanvallende talenten als Rijkof snel weg gehaald worden door in zijn geval Dortmund doormiddel van druk zaakwaarnemer of salaris of geschetst beeld. Ben er niet bij dus ken niet de exacte reden maar scheelt wel natuurlijk, ook niet raar dat de genoemde voorbeelden allemaal voor het Bosmanarrest zijn door gebroken. Ken deze man verder niet (niet in verdiept nog) maar mag ondertussen wel serieus werk gemaakt worden van de TD. je wilt hem wel voor de transfer periode hebben zo dat hij wat voorwerk kan doen. Al halen ze een TD van Pluto als hij maar kwaliteit heeft en een netwerk.
 
Clarkkent2
 
2
31 maart 2023 om 18:59
Maar Bjp...noem dan een super talent van echt wereld niveaus die is weggekocht? Want de Dilrosuns of Malens die in de jeugd heel sterk en snel waren, zijn zeker geen van Basten of Bergkamp kwaliteit gebleken. Eerder Brobbey niveau. Er is echt wat mis met de opleiding bij Ajax op dit vlak. Dus die nieuwe TD moet daar ook flink wat opschudden.
 
BJP79
 
5
31 maart 2023 om 19:11
Oh eens hoor dat het beter zou kunnen. Maar je weet nooit wat een Jordy Brouwer die alles aan gort schoot in de jeugd had gepresteerd als hij niet naar Liverpool was gegaan op zijn 16de, mentaal breekt er dan soms wat. Speelt nu in de 2de divisie. Ook schrijven we graag mensen te vroeg af of beoordelen op verkeerde punten. Een Bastos bijvoorbeeld die niet goed genoeg was hier speelde daarna jaren in de top en Braziliaans elftal.
 
Sirius
 
1
1 april 2023 om 00:57
Hoe kun je nou positief zijn over Van Der Sar? Ik geloof absoluut dat hij aanleg heeft voor het commerciele en financiele aspect. Echter maakt de man wel erg veel fouten. Hij is waardeloos in crisismanagement, waardeloos in de communicatie en het is inmiddels ook gebleken dat hij geen voetbalbedrijf kan vormgeven. Z'n geluk is jarenlang Overmars geweest en die zat er al toen Van Der Sar z'n functie kreeg.
 
Vestmannaeyjar
 
30
31 maart 2023 om 18:47
Als ik goed heb had Valentijn Driessen ook niets met Ward. Maar toen Ward afzegt draait hij deels om van mening. Ik vind het makkelijk praten en simpel journalistiek. Lijkt alsof alles word afgekraakt wat Ajax doet
 
Clarkkent2
 
6
31 maart 2023 om 19:05
De honden ruiken bloed amigo...dit is wat er altijd bij Ajax gebeurd. Als het goed gaat slaat de media en achterban door en hoor je ineens Bayern van Nederland onzin...als het slecht gaat is gelijk alles slecht en met iedereen tot de laatste man kapot.... Daarom denk ik ook dat het jaren duurt voor Ajax weer terug is. En ik ben Ajacied.
 
gomes1psv
 
22
31 maart 2023 om 18:47
"zonder iemand te willen veroordelen voordat hij begonnen is, maar deze man is overal met ellende vertrokken." O bij Telegraaf hebben ze ook ineens nieuw beleid?
 
mrkoel
 
4
31 maart 2023 om 21:09
Geen zorgen, ze veroordelen deze man toch gewoon voordat hij begonnen is. Ze zetten er alleen voor de vorm bij dat ze dat eigenlijk niet willen
 
gomes1psv
 
3
1 april 2023 om 01:20
Beetje de ‘met alle respect, maar’-introductie… ??
 
Schveenman
 
5
31 maart 2023 om 18:48
Ik ben niet verbaast dat ajax niet een td zelf kan opleiden.
 
Bossie
 
3
31 maart 2023 om 18:51
Zijn al die Nederlanders beschikbaar en daar zitten ook kandidaten bij zonder ervaring bij Ajax. Voor Driessen geldt dat de kandidaat uit Nederland moet komen en een Ajax achtergrond moet hebben, dan vallen er volgens mij al een aantal van die kandidaten af.
 
Soccerfan_1
 
2
31 maart 2023 om 18:57
Dan vallen heel veel kandidaten af. En kom je automatisch terecht bij iemand die puur vanwege de naam en ajax achtergrond maar zonder ervaring op die positie wordt gezet. Dat zou pas een ellende veroorzaken.
 
Sirius
 
0
1 april 2023 om 01:00
Wel met de kanttekening dat Ajax ook enkel relevante ervaring had bij Go Ahead Eagles alvorens hij naar Ajax verkaste. Er lopen ongetwijfeld genoeg capabele Td's rond, maar Ajax is kennelijk niet in staat om een profiel samen te stellen, kijkend naar de verschillende types waar ze interesse in hebben. Dat betekent dat het plan niet volledig is, maar vooral dat de mensen die de profielen en namen samenstellen, niet weten wat ze nou aan het doen zijn.
 
Soccerfan_1
 
7
31 maart 2023 om 18:56
Ok Mike. De zoveelste man die nog niet eens is aangesteld als niet geschikt beschouwen. Bang dat de info niet meer door gaat lekken Mike?
 
thomas0356
 
3
31 maart 2023 om 19:05
Ach man dat "Ajax DNA" toch steeds. Sinds wanneer is het spelen van attractief voetbal en het inpassen jeugd veranderd in dat geneuzel. Lijkt er de laatste anderhalf jaar ook niet op dat ze binnen Ajax weten wat dat "DNA" is, misschien is een frisse wind juist goed
 
Gilli@VZ
 
6
31 maart 2023 om 19:08
Want Ward heeft wel het Ajax-DNA? Hij kent Ajax wél goed en Ward weet natuurlijk wie Heitinga is?
 
alexander234
 
4
31 maart 2023 om 19:09
Nou alsjeblieft deze Driesen en Verweij TD maken zien dat ze het niet kunnen binnen een paar weken en hun de grond intrappen. Wat zijn dit ontzettende zuurpruimen
 
HERBIE62
 
6
31 maart 2023 om 19:11
Weer van die paniek kunstgrepen. Wordt helemaal niets. Maurits Hendriks ook zo een nietszeggend type. Misschien is het tijd voor een stevige reset bij Ajax. Dan vervangen we Edwin van der Sar ook gelijk.
 
donkerblauw70
 
2
31 maart 2023 om 19:32
Mike gaat een beetje de kant op van Valentijn Driessen, er kan tegenwoordig geen goed woord vanaf
 
dvh5981
 
7
31 maart 2023 om 19:39
Iemand met een neusje voor zaken en affiniteit met voetbal en ook nog een verleden bij Ajax: Demy de Zeeuw, ceo van modemerk Balr. Die snapt hoe een business draait, neusje voor deals: voor weinig inkopen, voor veel verkopen.
 
 
1
31 maart 2023 om 20:58
Overmars en van de Sar staan ook niet bekend om goed communiceren, dus dat mag geen probleem zijn.
 
AndersKijken
 
1
31 maart 2023 om 21:20
Een negatieve ervaring uit het verleden, zegt niets over de toekomst, Valentijn. Buurman en Buurman van de Telegraaf willen niemand vooraf veroordelen hoor maar ze vinden het nu al niets ??. Ook bij Overmars hadden ze bedenkingen. En ook toen Erik ten Hag werd aangesteld vonden ze het helemaal niets. Een ‘Tukker’, geen Ajax DNA’ etc etc Zelf toen Ajax in de halve finale stond van de Champions League ging de persoonlijke racune verder: die ‘Tukker’ is niet verantwoordelijk voor het succes’ etc etc Met andere woorden; stel dat Ajax wel had gekozen voor een van de namen van Driessen, dan hadden we morgen gelezen: Jan Streuer ‘te oud en niet iemand voor de langere termijn’ . Mo Allach, te licht, geen internationaal netwerk en geen Ajax DNA etc etc Dus