Hakim Ziyech en Dries Mertens maken prachtige goals voor winnend Galatasaray
Zondag, 5 mei 2024 om 19:53

Galatasaray is zondag weer een stap dichter bij de Turkse landstitel gekomen. Cim Bom won mede dankzij een dubbelslag van Hakim Ziyech met 6-1 van Sivasspor. Dries Mertens blonk eveneens uit met twee treffers én een assist. Galatasaray staat op 96 punten na 35 duels. Fenerbahçe volgt met 89 uit 34 van de 38.

Bijzonderheden:


Kerem Demirbay stuurde Baris Yilmaz fraai diep. De Turk schatte dat op waarde en bezorgde op zijn beurt ook een prima bal bij Ziyech, die bij de tweede paal hard raak schoot: 1-0.

De 2-0 liet niet lang op zich wachten. Yilmaz gaf voor vanaf de linkerkant en zag Mauro Icardi een schitterend overstapje in huis hebben. Bijzonder effectief bovendien, want Mertens kon daardoor vrij binnentikken: 2-0.

Het werd even spannend, toen Caner Osmanpasa binnentikte uit een hoekschop, maar al snel wist Galatasaray orde op zaken te stellen. Icardi tikte een scherpe voorzet van Mertens binnen: 3-1.

De mooiste treffer van de avond kwam op naam van Ziyech. De Marokkaans international kreeg de bal na een mislukte Galatasaray-aanval voor zijn voeten en haalde vanaf een dikke twintig meter heerlijk uit in de kruising: 4-1.

Galatasaray ging vrolijk door en kwam via een schitterende dropkick van Mertens in de korte hoek op 5-1. Icardi maakte in de slotfase zelfs nog de 6-1 op aangeven van Kerem Aktürkoglu.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
0
   
23:57
23:57
FC Nantes-aanvaller weigert te spelen vanwege anti-homofobie-boodschap op shirt
0
   
23:55
23:55
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
10
   
23:30
23:30
Vermoedelijke opstelling Ajax: Steven Berghuis keert terug in de basiself
5
   
23:22
23:22
Real Madrid bereikt principeakkoord met Modric en nadert deal met ander icoon
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (57)

 
AshKetchup
 
51
5 mei 2024 om 19:57
Topcoach Okan Buruk heeft duidelijk een visie en plan hoe er gevoetbald moet worden. En wat is die Hakim Ziyech een super speler! Dat hij enorm goed was wisten we al, maar hij maakt het ook waar bij zo’n grote club. Gefeliciteerd Galatasaray fans! De Süper Lig is een van de mooiste en zwaarste competitie ter wereld naar mijn mening. Waar de stadions veranderen in complete heksenketels.
 
NandoMuslera
 
37
5 mei 2024 om 19:58
Overdrijven is ook een vak Turkse super lig kent alleen fysiek zware duels. Voor de rest valt het mee
 
LoveTheGame10
 
15
5 mei 2024 om 21:00
Als de Turkse competitie een van de zwaarste ter wereld is, waar blijven de Europese successen dan? Gala werd afgedroogd door (met alle respect) Sparta Praag. En als mij 1 ding duidelijk werd in de CL wedstrijden van Gala dan is het dat hun coach tactisch zeer zwak is. Het enige waar jullie goed in zijn is uitgebluste vedettes voor veel geld halen, en jullie spelers hypen. Jullie teams teren puur op individuele klasse, er zit geen tactiek in jullie spel
 
Ayho
 
5
5 mei 2024 om 22:01
Gala had tegen sparta praag veel blessures. Ze hadden geen echte RB en geen LB meer. Alsnog ging het redelijk totdat RB rood kreeg. Toen werd het gatenkaas. Probleem is dat ze vaak focussen op aanvallers. Als het tegen zit dan zit je dan zonder verdedigers. Met een neppe LB of RB kom je nog goed weg in Turkije maar in europa straffen ze dit gelijk af.RB positie probeerden ze op te lossen met Kaan Ayhan. Die gast is eerder een CB of CM. LB positie zat Berkan Kutlu. Die gast is notabene een CM.
 
LoveTheGame10
 
5
6 mei 2024 om 03:20
Tuurlijk kan dat wel. Als je spelers als Icardi, Torreira en Ziyech in je team hebt in een competitie die niks voorstelt wordt elke trainer 9 van de 10 keer kampioen. Dat Gala kampioen wordt heeft niks met de kwaliteiten van de trainer te maken, maar meer met het lage niveau van de competitie. Ik heb inderdaad de wedstrijden tegen Bayern gezien, maar ook de wedstrijden tegen Kopenhagen waar jullie er niks van bakten. Bovendien is dit het slechtste Bayern in jaren tijd. Hetzelfde geldt voor United. Maar als je tegen Kopenhagen niet één keer kan winnen, en uitgeschakeld wordt door Sparta Praag, dan heb je niks te zoeken in Europa. In de competitie komen jullie ermee weg omdat het niveau laag is, maar op Europees niveau worden jullie door teams die een redelijk niveau halen genadeloos afgestraft. Het feit dat Molde jullie niet uitschakelde in de voorrondes was ook een wonder, want Gala kreeg toen ook al alle hoeken van het veld te zien.Wat mij ook opvalt is dat er veel vriendjespolitiek is bij Turkse teams. Als een trainer Turkse spelers verkiest boven spelers als Zaha en Tetê, dan is dat alleen te verklaren door vriendjespolitiek. Of is een Zaha die jarenlang in de Premier League heeft gespeeld slechter dan Akturkoglu? Ik heb zelden zo een slechte speler als die Akturkoglu gezien. Hetzelfde geldt voor die Baris Yilmaz waarbij gewoon simpele basistechniek ontbreekt. Maar volgens jou zullen dat vast hele goede spelers zijn.
 
Ayho
 
3
6 mei 2024 om 03:45
Slechtste bayern in jaren zegt ie. Waar speelt bayern nu. Oh ja halve finale CL. Wedstrijd tegen praag had ik al uitgelegd. Grote clubs ligt gala beter omdat gala zelf ook aanvallend voetbal speelt. Kopenhagen zat alleen maar te counteren. Die hebben trouwens bayern ook knap lastig gemaakt. Dat zaha en tete niet spelen noemt hij vriendjespolitiek. Wat dacht je van, ze bakken er niets van. Akturkoglu is gewoon een bankzitter geworden. Baris yilmaz mist simpele basistechniek? Wtf je weet echt niet waar je over praat. Duidelijk volg je gala niet.
 
UltrAslanNL
 
0
6 mei 2024 om 11:49
Heb je een bron voor je uitspraken? Want ik kan namelijk een xg uit tegen Bayern vinden van 0,69 en thuis tegen Bayern van 2,69. Bekt toch anders dan die ``xg van 3 in de eerste helft``. Beetje jammer dat je mensen persoonlijk moet aanvallen en statistieken bij elkaar moet liegen omdat je het met hen oneens bent. Gala is dit jaar in Europa absoluut afgedroogd. Stel je voor dat Zalgiris ff een normaal dagje afmaken had, dan werd je opeens tegen hen eruit geknikkerd. Of wat dacht je van de 2 (niet 1, 2!) van richting veranderde vrije trappen tegen Molde. In Europa waren we zwaar zwaar teleurstellend. Zonder rode kaarten waren we hoogstwaarschijnlijk 4e geworden. Zonder een zwaar blunderende Onana ook. Beetje realisme. Oh edit: noem dan ook even de XG van Bayern: 1.98 (wij) thuis en 2.57 (!!!!!!) (wij) uit. Het is niet alsof we thuis een xg van 2.6 hadden en Bayern 0.2. We lieten defensief heel heel heel veel gaten vallen.
 
mbappee93
 
5
5 mei 2024 om 21:38
Ash sorry maar ziyech liet het zien op grote podiums als het wk en cl. Wat die nu bij gala laat zien moet vanzelfsprekend zijn.
 
Furkan-GS29
 
25
5 mei 2024 om 19:59
Wauw!!! Dit GS is toch niet tegen te houden))) Prachtig resultaat. Sivasspor is letterlijk afgeslacht. Ziyech en Mertens, wat een klasbakken en Icardi die ook zn assist en 2 doelpunten pakt. Dit geveb we toch niet meer weg?!??
 
FlackoGS
 
37
5 mei 2024 om 20:03
Vandaag hebben we ook van de scheidsrechter gewonnen, wat een flapdrol.
 
gangstarr
 
24
5 mei 2024 om 20:10
Toch weer een penalty en goal ontnomen. Niet te geloven. Gelukkig gaat het niet uitmaken. Ik denk dat Fenerbahce morgen al de handdoek in de ring gaat gooien.
 
FlackoGS
 
19
5 mei 2024 om 20:17
Bro, het kan wel uitmaken. Wij hebben op doelsaldo een kampioenschap verloren, ik kan hier echt pisnijdig van worden.
 
gangstarr
 
19
5 mei 2024 om 20:33
Wat te denken van die 2 minuten blessuretijd? De concurrent krijgt 16 minuten tijd om gelijk te maken, wij krijgen 2 minuten 'omdat we al 6-1 voor staan'.
 
FlackoGS
 
5
5 mei 2024 om 21:10
Ik moet zeggen dat ik dat wel begrijp. Vind blessuretijd bij monsterscores altijd onnodig
 
ram_acmilan
 
7
5 mei 2024 om 21:14
Abi jij geeft altijd goeie reactie’s
 
gangstarr
 
16
5 mei 2024 om 21:26
Dan spreek je toch een beetje jezelf tegen bro? Je hebt het zelf over doelsaldo. Galatasaray kon elk moment de 7de goal maken.
 
CimBomBala
 
14
5 mei 2024 om 20:03
Vandaag waren er meerdere MOTM’s voor mij: Ziyech, Icardi, Mertens. Die linkervoet van Ziyech is ongelooflijk, en dan ook nog eens van buiten het strafschopgebied! Icardi neemt zijn wraak op de scheids en scoort alsnog! Goede score en bij vlagen een goed spel. Die tegengoal had niet hoeven te vallen, Nellson en Köhn laten die bal gewoon lopen. Maakt niet uit, we komen steeds dichterbij het hoogtepunt jongens. CimBomBom!
 
Producted13
 
6
5 mei 2024 om 20:08
Fout ligt helemaal bij Nelsson. Verdedigt heel erg sterk, maar opbouwend bakt hij er niks van. Davinson volgend seizoen op zijn plaats en Nelsson na een mooi EK doorstoten.
 
CimBomBala
 
7
5 mei 2024 om 20:30
Ik ben bang dat we Davinson kwijt raken, maar als ie blijft dan heb je gelijk.
 
Arnavut1
 
20
5 mei 2024 om 20:03
Gala verdiend het wrl om kampioen te worden. Als je rond deze periode de spanning zo de baas kan zijn en zoveel kansen creëert en afmaakt, dan verdien je hem gewoon.
 
gangstarr
 
47
5 mei 2024 om 20:07
Gala voorstelling. Wat Real Madrid is in de Champions League, zijn wij in de Turkse competitie: Hoe groter de druk, hoe beter we presteren. Je kunt nog 17 denkbeeldige sterren op je borst plakken, maar je zult nooit de absolute topclub reflex kunnen krijgen die Galatasaray heeft.
 
Redisthecolour
 
10
5 mei 2024 om 20:12
Real laat zelden gala voorstellingen zien hoor, meestal laten ze de tegenstander gewoon voetballen.
 
gangstarr
 
28
5 mei 2024 om 20:35
Volgens mij maak ik met mijn leestekens duidelijk naar welk aspect van Real ik refereer.
 
Silver1907
 
29
5 mei 2024 om 20:08
Galatasaray geeft een masterclass hoe een kampioen hoort te voetballen. Dit geven ze niet meer weg, gefeliciteerd GS supporters. Zuur voor Fenerbahce, maar er rollen al jaren geen koppen bij wanprestaties. Integendeel, elk kritiek wordt de mond gesnoerd en moet iedereen blindelings maar volgen. Ik verwacht morgen ook een gelijkspel in Konya en we zijn done.
 
MauroIcardi
 
17
5 mei 2024 om 20:10
Ongetwijfeld onze beste wedstrijd van het seizoen! Voetballend gezien waren wij echt top en ons verdedigind stond vandaag zoals het hele seizoen al als een huis! Ziyech, Icardi, Mertens en Baris Alper waren fantastisch vandaag laatst genoemde gaat een grote speler worden pfff wat een speler en wat een mentaliteit zijn beste positie is op linksbuiten. Okan Buruk heeft weer laten zien waar hij toe in staat is en dat is waarom hij een grote trainer is. Minpunten: Demirbay en Kaan Ayhan valle mij nog beide tegen Demirbay is niet goed genoeg voor in de basis maar is een breedtespeler en Kaan Ayhan op Rb kan gewoon niet die jongen moet gwn Cb/Cm spelen. Voor mij is dit Seizoen Mertens de beste speler zonder hem hebben wij geen creativiteit/inzicht op het veld hij neemt het team echt op sleeptouw geef hem nog een contract voor een jaar! Wij worden Kampioen????????
 
HELLBOYS
 
7
5 mei 2024 om 20:12
Gala avond van ons!
 
Ayho
 
11
5 mei 2024 om 20:18
Als galatasaray kampioenschap ruikt dan weet je wel hoe laat het is. Pff ze walsen nu echt over iedereen heen. Ik wou niet dat het einde wedstrijd was. Echt genoten.
 
Clutch
 
18
5 mei 2024 om 20:22
Baris Alper zou ik heel graag willen zien in een topcompetitie. West Ham en Aston Villa worden genoemd, ik denk dat hij perfect past bij die clubs en ze hebben de financiele armslag om te voldoen aan de eisen van Gala. Voor Montella is het ook een godsgeschenk. Rechts/linksbuiten, rechts/linksback, spits, de droom van iedere bondscoach die een selectie moet samenstellen voor een eindtoernooi. Gala-supporters zullen er misschien niet blij mee zijn, maar ik hoop dat hij niet te lang in Turkije blijft.
 
MauroIcardi
 
5
5 mei 2024 om 20:30
Zet Baris maar met dit rendement en form maar op linksbuiten, cam Yildiz of Orkun, rechts Güler en spits Semih.
 
Clutch
 
4
5 mei 2024 om 20:33
Rechts zou ik eerder kiezen voor Irfan Can als Baris op links speelt. Tegen Portugal zou ik wel weer kiezen voor Baris als spits.
 
Cemo58
 
1
5 mei 2024 om 21:44
Die baris heeft grote ontwikkeling meegemaakt bij ons, maar technisch en balcontrole vind ik hem nog te matig voor een betere competitie. Wel is die erg gedreven en gemotiveerd. Als die zo doorgaat komt die er wel.
 
Clutch
 
5
5 mei 2024 om 21:50
Voor de topclubs komt hij tekort, maar bij de meeste PL-clubs lopen er voorin ook geen Messi's rond. Fysiek en snelheid staan voorop en Baris past in dat hokje.
 
oraldinho
 
13
5 mei 2024 om 20:36
Eindelijk een Galatasaray dat 90 minuten gretig speelt en dit is het resultaat. Ziyech Motm hij was de regisseur op de middenveld. Alle ballen stroomde via hem naar voren. Aslan Sampiyon!!
 
gangstarr
 
8
5 mei 2024 om 21:05
Dat 90m gretig heeft maar 1 reden en dat is het belachelijke gedrag van Bulent Uygun. Stoer praten over penaltimsi, omdat hij met geluk een gelijkspel had gepakt tegen Galatasaray. Normaal stopt Galatasaray bij drie verschil met drukken.
 
Issy010
 
4
5 mei 2024 om 21:13
Als neutrale supporter ga ik echt genieten over twee weken.. ik kan er echt niet op wachten !
 
TurkoFaruk
 
7
5 mei 2024 om 21:37
Sampiyon hoca laat zich duidelijk merken. Waar de ene bij een voorsprong positie voor positie wisselt, wisselt sampiyon hoca Okan vandaag, met ook nog een 5-1 voorsprong, naar 424!!! Dan dwing je alles ook af en verdien je dubbel en dwars het aanstaande kampioenschap.
 
m-yk
 
15
5 mei 2024 om 22:26
Is dit de team waar Fener 2 weken geleden punten aan heeft verloren? Kampioenschap is zo te zien al bijna binnen ??