Halve Serie A staat in de rij voor zeldzaam lichtpuntje van FC Groningen
Woensdag, 22 maart 2023 om 17:00

FC Groningen kan binnenkort een bod op Luciano Valente verwachten. Dat weet Voetbal International, op basis van Italiaanse bronnen. De negentienjarige aanvallende middenvelder heeft zich in de kijker van diverse Serie A-clubs gespeeld en in ieder geval een daarvan is van plan actie te gaan ondernemen. Onder meer Lazio, Atalanta en Torino behoren tot de geïnteresseerden.

Valente beleeft dit seizoen zijn doorbraak in de Euroborg. De Groninger met Italiaanse roots debuteerde in speelronde twee tegen Ajax en mocht sindsdien achttien keer komen opdraven van Frank Wormuth en opvolger Dennis van der Ree. Na twee maanden vocht Valente zich al in de basis, voordat een enkelblessure in januari zijn ontwikkeling tijdelijk een halt toeriep. Nu de tiener weer fit is, kan hij zich in de kijker spelen voor een eventuele transfer.

Diverse clubs in binnen- en buitenland hengelen namelijk naar Valentes diensten. Atalanta, Bologna, Lazio, Salernitana, Sassuolo en Torino hebben de jongeling al langere tijd op scoutingslijstjes staan en volgens Italiaanse bronnen kan Groningen binnenkort een eerste bod verwachten. Transfermarkt taxeert Valente, die nog tot medio 2026 vastligt in Groningen, momenteel op 400.000 euro.

Valente heeft een Italiaanse vader en kan derhalve kiezen voor een interlandcarrière bij la Squadra Azzurra. Hij werd al meermaals opgeroepen voor Italiaanse elftallen en staat tot nog toe op vier interlands in verschillende jeugdteams. Valente begon zijn carrière bij het Groningse GVAV-Rapiditas, voordat de plaatselijke FC hem oppikte. Daar doorliep hij de gehele jeugdopleiding, voordat Wormuth hem begin dit seizoen bij de eerste selectie haalde.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
10
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
FcGrun050
 
1
22 maart 2023 om 17:26
Het is een aardige voetballer. Maar het is niet heel erg bijzonder moet ik zeggen. Speelt nog best vaak op safe en is mij in de jeugd nog niet heel erg opgevallen. Blokzijl, Suslov, en Meijer vind/vond ik grotere talenten. Van Kaam en Balk zag ik ook wel meer in, alleen Van Kaam kon het niet hebben om op de bank te belanden, terwijl Balk echt geen lekkere mentaliteit heeft.
 
Martinator
 
20
22 maart 2023 om 17:40
Ik ben het niet met je eens. Heerlijke voetballer dit. Absoluut een groter talent dan van Kaam en helemaal dan Balk. Valente is een supermooie speler om naar te kijken.
 
FcGrun050
 
21
22 maart 2023 om 18:08
Wat doet die dan zo goed? Het is een aanvallende middenvelder die een linie terug werd gezet en daar een okay indruk achterlaat. Verdedigend is die ok, maar aanvallend en qua spelverdeler is nog redelijk pover.
 
DiegoTris69
 
3
22 maart 2023 om 20:27
Helaas ook niet met je eens. Goede speler en aan z'n spel zie je dat er veel in zit. Duidelijk dat hij veel dingen ziet maar simpelweg bal vooruit te weinig kwijt kan. Clubs zien het goed denk ik. Maar wie ben ik, ik reageer hier en scouting verdiend flink geld met scouten. Zitten denk ik dus wel op de lijn van talent.
 
Eibert
 
2
22 maart 2023 om 18:43
Wordt Blokzijl echt als zo'n enorm talent gezien dan? Ja, tuurlijk hij is erg jong en het is niet makkelijk om bij een degradatiekandidaat centraal achterin te staan maar ik heb niks gezien waarvan ik dacht bij hem van: Zo, dat is er 1! Kan aan mij liggen hoor.
 
FcGrun050
 
7
22 maart 2023 om 19:00
Hij speelt in een belachelijk slechte team, maar brengt wel rust in de opbouw en verdedigend corrigeert hij nog vrij goed. Enige vind ik wel is dat hij koppend meer dominant mag zijn. Je hoeft niet vol in te gaan zoals een De Ligt, maar beter timen kan al een hoop schelen. Hij heeft op het jeugd EK ook al laten zien dat hij verdedigend zijn mannetje stond. Voor iemand die net 18 is geworden vind ik hem vrij volwassen spelen.