Hans Kraay junior oppert opvallende nieuwe bestemming voor Bazoer
Dinsdag, 18 januari 2022 om 14:12

Er is nog altijd geen honderd procent zekerheid over de toekomst van Riechedly Bazoer. De verdediger annex middenvelder van Vitesse leek op weg naar Feyenoord, maar de Rotterdammers kunnen zich niet vinden in de vraagprijs van drie miljoen euro. Komende zomer loopt Bazoer transfervrij de deur uit bij Vitesse, waardoor de Arnhemmers nu nog een vergoeding kunnen krijgen. Als het aan Hans Kraay junior ligt, gaat Atalanta een poging wagen om Bazoer in te lijven.

"Je koopt in principe twee spelers tegelijk, want je kunt hem zowel op het middenveld als in het centrum van de verdediging kwijt", stelde presentator Vincent Schildkamp maandagavond bij Voetbalpraat. "Ook als je een ander systeem speelt kun je hem goed gebruiken." RTV Rijnmond-verslaggever Sinclair Bischop heeft zijn bedenkingen bij een eventuele komst van Bazoer naar Feyenoord. "Hij heeft een goede klik met Thomas Letsch, maar het is doorgaans niet de vraag of, maar wanneer er problemen komen bij deze speler."

"Hij maakt een goede indruk, maar het is wel zo dat Letsch een positie voor hem heeft gecreëerd waar hij het beste rendeert met Rasmussen en Doekhi", aldus Kraay junior. "Hij heeft al heel lang niet meer als controlerende middenvelder gespeeld. Als ik wat te vertellen zou hebben bij Atalanta, zou ik hem blind durven nemen. Ze spelen daar met drie centrale verdedigers en twee slopers op het middenveld." Schildkamp ziet dat niet gebeuren. "Die komen wel tot de laatste zestien in de Champions League, hè. Dat is echt een ander niveau", aldus de presentator. "Maar dan weet je wel zeker dat hij op de positie speelt waar hij uitblinkt", zei Kraay.

Ook Willem van Hanegem twijfelt of Bazoer wel de geschikte speler is voor Feyenoord. "Ik vraag me af of hij wel bij deze club past. Gek is dat, hè?", schreef Van Hanegem maandag in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Het is een gevoel, niet gebaseerd op zijn voetbaltechnische kwaliteiten of omdat hij ooit bij Ajax heeft gespeeld, dat laatste interesseert mij niets. Maar hij doet wat hij wil als speler, heeft in Arnhem echt alle vrijheid. Daar duikt hij net zo makkelijk op als linkerspits of als rechtsback. Bazoer is een goede speler, dat zag je zaterdag ook weer, maar of hij dé speler voor Feyenoord is, daar heb ik mijn twijfels over."

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
13
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
2
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (35)

 
MGMV
 
37
18 januari 2022 om 10:08
Helemaal geen gekke gedachte van Hans, daar bij Atalanta een van de CV's ook constant doorschuift. En die Gasperini weet tot een bepaalde hoogte ook goed om met karakters om te gaan. Als er inderdaad één ploeg is waar hij daadwerkelijk als verdediger (in een 3 mans defensie) kan spelen, is het daar wel.
 
Bobiku29
 
37
18 januari 2022 om 10:26
Hans heeft ook echt verstand van voetbal. En toch wordt hij zelden serieus genomen. Moet altijd denken aan hoe iedereen hem uitlachte toen hij zei dat Pellè Feyenoord zou laten voetballen en dat hij er zeker vijftien in zou schieten, haha
 
NJfromVOL
 
32
18 januari 2022 om 10:38
Hij hangt soms (vaak) de clown uit, maar samen met Boskamp zit daar -binnen (voorheen) Voetbal insite- de meeste voetbal kennis. vd Gijp had dat vroeger ook, maar die is te veel in zichzelf gaan geloven .
 
fanaticus
 
7
18 januari 2022 om 12:08
Het dingetje met Kraay was vaak bij VI. dat als hij aan het woord was hij telkens onderbroken werd door Gijp tel daarbij zijn soms clowneske overkomen op en dat maakt dat hij niet altijd serieus genomen werd of wordt.
 
Rob81
 
7
18 januari 2022 om 13:37
Klopt Hans weet heel veel en zegt heel vaak zinnige dingen. Maar het valt niet op omdat hij ook de clown is. Derksen lult juist vaak maar wat, of begint gewoon ergens anders over.
 
gomes1psv
 
2
18 januari 2022 om 15:15
Wat Kraay als sinds zijn debuut bij It's My Life op Veronica in de weg zit, is die hijgerige hunkering om aandacht. De geldingsdrang om in beeld te komen, gezien en gehoord te worden en serieus genomen te worden is zo groot en geforceerd dat dat laatste vaak niet meer lukt. Het wordt gewoon een beetje te clownesk als Hans te vaak een opgevouwen opstelling uit zijn jasje trekt, de wijsheid in pacht heeft over een KKD-talent dat tot grote hoogten zal komen (neemt op de koop toe wanneer hij ernaast zit, maar mocht hij gelijk krijgen 'dan heeft hij het als eerst gezegd) of zonder enige aanleiding, contact of interesse hardop dagdroomt waar een speler zou moeten spelen. 'ach, daar heb je Hans weer...', zie je iedereen dan denken. Een houding die ook het gevolg is van zijn parodie op journalistiek en zijn povere pogingen lollig te zijn. Hardop paardenlul roepen, pochen met betaling van alimentatie of liederlijk uitschreeuwen dat het weer dolle duikavond is. Bij Van der Gijp oogt het authentiek, bij Kraay geforceerd en pijnlijk. Dat is wel jammer, want net als Aad de Mos - ook zo'n figuur die je gewoon niet serieus kunt nemen als volwassen man - leeft Hans Kraay voor het voetbal. Hij ziet, leest en hoort alles en zal daarom overlopen van kennis. Het euvel is alleen dat Kraay Senior zijn zoon nooit echt de erkenning heeft gegeven waar hij naar hunkerde, wat tot levenslang compensatiegedrag lijkt te hebben geleid.
 
Bobiku29
 
0
18 januari 2022 om 22:56
Haha mooi, deze grondige analyse. Grotendeels mee eens, al vind ik dat het tegenwoordig wel meevalt. Als ik nu filmpjes van tien jaar terug zie, is hij echt enorm hijgerig vergeleken met nu. Hij is niet écht een journalist, maar dat vind ik ook wel weer leuk. Voetbal mag namelijk ook weleens wat luchtiger zijn dan een Joep Schreuder
 
Fan123
 
6
18 januari 2022 om 10:42
Qua voetbal technische aspecten is Atalanta inderdaad een goede match. Maar ze moeten Bazoer daar nooit nemen, want het is een kwestie van tijd voor hij weer problemen veroorzaakt met zijn karakter. Bij Atalanta zeggen ze echt niet: "Hey Bazoer, welkom bij de club, vanaf nu ben je de man, doe maar wat je wil, wij spelen allemaal in een ondersteunende rol zoals ze bij Vitesse voor je deden". Gaat echt niet gebeuren, hij moet z'n plek verdienen naast 20 andere ego's, iets wat hem waarschijnlijk niet gaat lukken en dan gaat ie problemen veroorzaken.
 
FcGrun050
 
4
18 januari 2022 om 15:22
@mgmv - Dat valt ook wel mee met betrekking tot je opmerking van Gasperini. Enige wat Gasperini vereist is inzet en volgen wat er van tevoren is afgesproken. Als je niet met hem eens bent, dan mag je gelijk ophoepelen of word je aan de kant gezet. Hij was bijvoorbeeld niet tevreden over de inzet van Ilicic, toen werd die ook een aantal keren opzij gezet. Gomez mocht na een paar keer niet luisteren ook ophoepelen uit Bergamo, ook al was hij toen captain en misschien wel de sterspeler van de selectie. De spelers die Gasperini nu tot zijn beschikking heeft, dat zijn allemaal jongens met 1 missie en dat is winnen door middel van kneiterhard te werken en luisteren naar de coach. Zo`n vrije status wat Bazoer bij Vitesse heeft, dus dat uit positie lopen en doen waar hij zin in heeft, dat kun je echt op je buik schrijven wanneer je onder contract staat bij Atalanta.
 
jonkero
 
8
18 januari 2022 om 10:08
Denk persoonlijk dat ze met Koopmeiners al een vergelijkbare speler hebben gekocht, die kan ook op het middenveld en centraal achterin uit de voetben. Koopmeiners speelt de laatste tijd goed bij Atalanta, dus zou geen reden zien voor Atalanata om Bazoer te halen.
 
jwtw030
 
15
18 januari 2022 om 10:20
Koopmeiners speelt op het middenveld en Bazoer achterin... Kijk je wel eens voetbal?
 
Molenaar6
 
6
18 januari 2022 om 14:21
Jonkero let in elk geval meer op dan jij. Koopmeiners heeft bij AZ een vol seizoen achterin gespeeld en heerste daar. Hij wilde zelf echter heel graag op het middenveld spelen.
 
Bobiku29
 
15
18 januari 2022 om 10:28
Koopmeiners speelt keihard box-to-box tegenwoordig. En dat deed hij tegen Inter heel behoorlijk
 
repuiztav
 
4
18 januari 2022 om 10:34
Koopmeiners deed dat inderdaad heel goed! Hij is wat dat betreft wel een redelijk complete box-to-box speler. Frenkie of Gini moeten echt uit gaan kijken bij Oranje.
 
Arnavut1
 
2
18 januari 2022 om 10:14
Ik zie Bazoer graag weer terugkomen bij PSV. Denk dat hij een hoger niveau kan halen als hij bij een beter team speelt. Is al een ruime tijd de beste speler van Vitesse. Aangeleerd gedrag (zijn vervelende houding/gedrag) kan hij ook afleren met de juiste mensen om hem heen. Aan zijn niveau twijfel ik niet. Is daarnaast in de zomer gratis af te halen. Gewoon doen. Eerlijk gezegd had ik wel liever Bazoer dan Veerman. Van Veerman heb ik geen hoge verwachtingen maar hoop wel dat hij me kan verassen.
 
Boris19
 
3
18 januari 2022 om 13:14
Ik denk dat PSV na dit seizoen bij hem terugkomt en dat ie dan naar PSV gaat, mits er geen mooie aanbieding vanuit het buitenland komt. Ik denk dat er in de zomer flink aan Sangare getrokken gaat worden en dat PSV hem dan als vervanger haalt.
 
Arnavut1
 
0
18 januari 2022 om 13:23
Denk idd dat er behoorlijk zal getrokken worden aan Sangare. Daarnaast heb je met Bazoer, die ook centraal achterin kan spelen. Vind hem ook wel iemand die voetballend een hoog niveau kan halen. Al zou hij naast Sangare komen te staan, zou ik het niet eens erg vinden. Een speler die vooruit probeert te spelen en de juiste man kan vinden, is altijd welkom.
 
Deenb
 
4
18 januari 2022 om 10:17
Atalanta is wel vooral succesvol door haar collectief. Teamplayers, dan zal Bazoer nog vaak tegen de lamp aanlopen met vaak irritant gedrag en zijn negatieve houding. Benieuwd of ze Bazoer zo krijgen dat hij kan meedraaien.
 
MGMV
 
12
18 januari 2022 om 10:20
Toch vind ik het 'gezeik' dat Bazoer zogezegd mee zou brengen toch wel heel erg meevallen de laatste tijd (laten we zeggen 1,5 - 2 jaar). Tenminste, ik kan het los van die transferperiode niet voor me halen en laat me anders graag verbeteren.
 
El_Yankee
 
7
18 januari 2022 om 10:24
Een incidentje op de training met huisman, maar dat werd natuurlijk weer helemaal opgeblazen in de media
 
Theo4ever!
 
2
18 januari 2022 om 11:37
Kun je wat specifieker zijn? Heeft zich volgens mij toch prima als teamplayer neergezet de laatste tijd
 
Molenaar6
 
0
18 januari 2022 om 14:23
Italië en vooral het Italiaanse temperament lijken met een hele slechte combinatie met Bazoer. Hij zei zelf nog in het laatste interview dat hij tijdens de training te emotioneel kan reageren en dat Letsch dat goed kan managen. En dat is in Arnhem, kan je nagaan hoe een training in de serie A moet gaan met hem..
 
Bossie
 
3
18 januari 2022 om 10:19
Als hij als doorschuivende man in de defensie kan spelen ok, maar voor het middenveld komt hij wat handelingssnelheid te kort.
 
repuiztav
 
4
18 januari 2022 om 10:20
Hoewel ik Bazoer nog steeds graag naar mijn club zie komen, zou ik Atalanta een uitstekende club voor hem vinden! Ik denk dat hij perfect in de formatie en het soort voetbal dat zij spelen past. Danwel in een driemansverdeding of net tegen de verdediging aan als middenvelder
 
FcEdgar
 
1
18 januari 2022 om 10:20
Ik snap dat het af en toe een lastige persoonlijkheid is en hij niet al te fijn is weggegaan, maar waarom zou dit niet iets voor ajax zijn. De randvoorwaarden zijn nu een stuk beter (betere verhoudingen en echte leiders in het team). Wellicht een poging waard als gravenberg weg zou gaan?
 
PanFC
 
0
18 januari 2022 om 10:22
Nietsdoen. Zou dit echt zonde vinden. Voor Atlanta dan. Heb echt sympathie voor december, maar daar valttoch wat weg als ze Bazoer zouden halen. Gelukkig is het alleen maar een idee van Hans.
 
Singh
 
3
18 januari 2022 om 10:27
Vind persoonlijk dat Feyenoord niet zou mogen zeuren. Zo een speler zou met open ontvangen moeten worden. Als hij komt zouden ze daar heel erg blij mee moeten zijn. Het is iemand met klasse en die stempel op de westrijd kan drukken. Beetje lachwekkend als ze zouden twijfelen.
 
repuiztav
 
5
18 januari 2022 om 10:31
Er wordt zeker niet getwijfeld of Bazoer wel of niet zou moeten komen. Echter is drie miljoen (voor ons) wat veel om uit te geven aan een speler die uit zijn contract loopt.
 
vastrekuh22
 
0
18 januari 2022 om 10:36
denk niet dat Atalanta zich in de strijd mengt om Bazoer hebben begin deze jaargang van de competitie al een Koopmeijners gekocht van Az en Bazoer en Koopmeijners zijn in mijn ogen zelfde soort spelers zou als ik Feyenoord was de 2 miljoen volgens mij die Vitesse wilt hebben neerleggen voor Bazoer
 
DarleyTorres
 
2
18 januari 2022 om 10:39
Hansie is de enige journalist die voetbalinhoudelijk en tactisch bijna altijd verstandige dingen zegt.
 
Ajax/barca2014
 
2
18 januari 2022 om 11:05
Als de Roon en Hateboer al zo sterk bij Atalanta weten te renderen, dan zou het in principe voor Bazoer geen enkel probleem moeten zijn. Maar zoals sommigen hier al aankaarten moet hij dan wel het kopje erbij weten te houden. Maar voor de rest een goede en logische suggestie van Kraaj. We weten allemaal dat Italiaanse ploegen actief in de eredivisie scouten wat dus een stap naar Italië vrij realistisch maakt.
 
Homelander
 
2
18 januari 2022 om 13:38
Bazoer zou zeker wel bij Atalanta passen, past perfect in het systeem en de offensieve manier van voetballen. Alleen is het de vraag of hij de discipline kan opbrengen om niet te gaan zwerven want de compleet vrije rol zoals bij Vitesse zal hij niet krijgen. Gasperini is ook niet de coach die dit gaat tolereren, het team is heilig.
 
Jellede Jong
 
0
18 januari 2022 om 13:41
Misschien heel erg off-topic, maar waarom noemen we Hans Kraay nog met de toevoeging 'junior' erachter? De oude Kraay is allang niet meer onder ons.