Hans Kraay junior smult van PSV'er: 'Dat heb ik nog nooit gezien'
Zondag, 24 oktober 2021 om 11:26

Hans Kraay jr. was donderdagavond onder de indruk van het spel van Cody Gakpo tegen AS Monaco, zo vertelde hij zondagmorgen in Goedemorgen Eredivisie. De aanvaller van PSV, die het duel met de Monegasken vroegtijdig moest staken en er ook in de topper tegen Ajax niet bij is zondag, zorgde met een sublieme aanname voor een huzarenstukje voorafgaand aan de gelijkmaker. Marciano Vink is minder lovend over Gakpo en vindt dat de buitenspeler meer variatie moet aanbrengen in zijn spel.

Gakpo ontving tegen AS Monaco na een klein uur spelen een onderschepping van Philipp Max en had aan één aanname op de bovenkant van de voet voldoende om het spel voort te zetten. Het kunststukje leverde zelfs een treffer op, toen hij op aangeven van Carlos Vinícius raak schoot. "Die aanname van Gakpo", smult Kraay jr. van de actie van de PSV'er. "Iemand anders heeft daar twee keer voor nodig, de aanname en de bal meenemen. Ik heb dat bijna nog nooit gezien. Iemand die met zijn rug overal naartoe staat, een bal doodmaakt en in één beweging doortrekt. Meestal heb je dan nog even je buitenkant nodig."

De actie van Cody Gakpo waar Hans Kraay jr. op doelt, voorafgaand aan de 1-1 tegen AS Monaco

Marciano Vink plaatst meteen een kanttekening. "Ik ben een enorme fan van Gakpo, maar ik merk wel dat het de laatste anderhalve maand een Gakpo-show aan het worden is", aldus de analist. "Je hebt aan de linkerkant Max die zestien keer per wedstrijd opkwam, dat doet hij nu nog maar acht keer. Het wordt eentonig met Gakpo, die vaak naar binnen komt en op zoek is naar het schot. Eran Zahavi loopt min of meer met de ziel onder zijn armen. Gakpo moet juist Max gebruiken. De tegenstander focust zich nu te veel op hem, terwijl hij het moet versimpelen voor zichzelf."

Gakpo sprak deze week met Guus Hiddink over zijn ontwikkeling, zo vertelt laatstgenoemde in het voetbalpraatprogramma. "De kwaliteit zoals die aanname, dat heeft hij van nature. Maar daarnaast moet hij zijn spel verbreden, omdat hij daar niet alleen op kan teren. Dan is PSV afhankelijk van een één-tegen-één-duel van Gakpo. Hij is zich daar wel bewust van, maar daar zit ontwikkeling in. Hij komt nu in een volgende fase dat hij dat moet uitbouwen. Hij is heel open en aardig. Hij luistert. Hij zegt ook soms dat hij altijd aan het zoeken is naar het één-tegen-één-duel, wat prima is. Maar je moet ook kijken of je niet soms een medespeler kunt betrekken. Daar gaat hij mee aan de gang."

Meer nieuws
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
0
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
8
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
MrKrillin
 
15
24 oktober 2021 om 11:34
Jongen heeft te veel verantwoordelijkheidsgevoel. Als niet loopt, zie je hem veel dribbelen en vervolgens op goal schieten. Hier moet hij idd leren doseren, anders makkelijk te verdedigen, wanneer het niet loopt.
 
Pieterpost
 
6
24 oktober 2021 om 12:15
Wat ik opvallend vond was dat zowel tegen Benfica thuis als Monaco thuis Gakpo pas loskwam nadat Madueke was gewisseld.
 
MATEJA_MEMPHIS
 
6
24 oktober 2021 om 12:40
Gakpo is ook een leider en staat tenminste op als het niet loopt. Ik vind hem ontzettend compleet. Ook kan hij het spel versnellen. Hoe hij wegdraait en zijn doelgerichtheid zijn van grote klasse. Snap wel dat Bayern zeer gecharmeerd is. Gakpo 3 weken missen is een enorme aderlating.
 
 
2
24 oktober 2021 om 13:35
Anderzijds blijft hij op die manier scoren dat deed Robben ook, waarom zou je dat dan aanpassen?
 
Kolarov
 
21
24 oktober 2021 om 11:35
Gakpo kan echt een hele grote speler worden. Iedereen ziet dat hij geweldig kan voetballen, maar ik snap ook heel goed wat Marciano Vink bedoelt. Iets vaker buitenom gaan en de combinatie zoeken maakt hem nog minder voorspelbaar. Ook met zijn mentaliteit lijkt het wel goed te zitten. Nu is het hopen dat hij niet te vroeg een te grote stap zet.
 
Boris19
 
9
24 oktober 2021 om 11:47
Toen hij net debuteerde, ging hij vaak buitenom, om dan terug te kappen en de bal voor te gooien op Luuk de Jong. Zijn trap is zo fijn voor een spits. Dit moet ie echt ook weer aan zijn spel toevoegen. Dan krijgt Zahavi ook weer meer kansen.
 
Sir Paul
 
11
24 oktober 2021 om 11:57
Boris ik heb al weken t idee dat Zahavi structureel wordt overgeslagen vanwege zn beperkte voetballende vermogen en hij meer kansen mist dan maakt. Hopelijk vandaag een ommekeer. Al is ie maar tijdelijk ??
 
MATEJA_MEMPHIS
 
2
24 oktober 2021 om 12:41
Volledig mee eens. Zahavi komt gewoon tekort en dat is al vrij lang duidelijk.
 
GerbenOverweg
 
24
24 oktober 2021 om 11:48
Gozer kan echt ballen, maar om te roepen dat je zoiets nog nooit gezien hebt is weer hansie ten voeten uit.
 
Bereta
 
3
24 oktober 2021 om 13:42
Ja dat dacht ik ook. Is dit niet een standaard aanname van een Ziyech of een Tadic? Dat men tegenwoordig hier onder de indruk van is zegt wel iets.
 
Sir Paul
 
7
24 oktober 2021 om 11:50
Vind hem in potentie de beste aanvaller vd eredivisie. Toch relatief vaak geblesseerd en daardoor lijkt zn ontwikkeling niet zo snel te gaan van wat je met dat talent zult verwachten. Mits ie fit blijft zie ik m uiteindelijk wel bij Bayern terecht komen.
 
AmazingNinja
 
9
24 oktober 2021 om 11:59
Heeft vooral pech met blessures. Elke blessure die hij tot nu toe heeft gehad is ontstaan omdat een tegenstander hem een schop verkoopt. Gewoon domme pech en heel erg jammer voor PSV dat hij er niet bij is vandaag.
 
Sir Paul
 
4
24 oktober 2021 om 12:12
Eens Amazing, hij mag wel een beetje beschermd worden soms. En heel jammer dat ie afwezig is.
 
Japie_Krekel
 
12
24 oktober 2021 om 13:05
Ik vind Anthony ook wel heel goed hoor
 
 
5
24 oktober 2021 om 13:39
Ik ook haha, alleen als we eerlijk zijn heeft Gakpo meer, beresterk, verwoestend schot en minstens zo’n goede voorzet als Anthony, denk alleen dat Anthony’s dribbel van een stuk hoger niveau is.
 
Sir Paul
 
1
24 oktober 2021 om 13:40
Japie das ook absoluut waar. Die gaat ook een toptransfer maken.
 
Klasse
 
3
24 oktober 2021 om 15:04
Persoonlijk vind ik dat Antony veel meer heeft dan Gakpo. Die snelheid van Antony (zeker op de eerste meters) is iets wat je maar zelden ziet icm die dribbel. Gakpo is toch een niveautje lager imo (doet mij meer denken aan een El Ghazi) wat ook een prachtig niveau is natuurlijk.
 
Ajaxaddict
 
5
24 oktober 2021 om 11:59
Ik ken wel iemand die dit 100 keer per wedstrijd probeert en waarbij het 100 keer mislukt, en die noemen we een topspeler. Hij staat bij barcelona in de aanval.
 
Fossen
 
31
24 oktober 2021 om 12:08
Betaalt Memphis nog huur voor die kamer in je hoofd?
 
TVL11
 
16
24 oktober 2021 om 12:29
Memphis had op die leeftijd al de Eredivisie kapotgespeeld.
 
straatvoetbal
 
1
24 oktober 2021 om 12:51
Memphis was altijd al een speler die slordig balverlies lijdt wat niet bij zijn kwaliteiten past. Ik snap niet waarom je je zo druk maakt om Memphis. Hij blijft het proberen en werkt keihard, dat kan je ook als iets positiefs zien.
 
De Toekomst
 
6
24 oktober 2021 om 12:26
Ik ben erg fan van Gakpo, altijd geweest. Heerlijke speler. Vond hem altijd beter dan Malen en Ihattaren. Gakpo heeft altijd al variatie in zijn spel gehad, heeft een heerlijke trap, blijft rustig voor de goal. Ik kan enorm van hem genieten. Nu is hij in mindere vorm, maar hij laat nog steeds elke wedstrijd enkele momenten zijn klasse zien en blijft bepalend. Dat is erg knap in een mindere periode. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij een hele mooie carrière tegemoet gaat. Mij doet hij erg denken aan de jonge Cristiano Ronaldo, zo rechtop lopend tijdens een dribbel, kan binnendoor en buitenom.
 
Fossen
 
2
24 oktober 2021 om 12:40
Mwoah, in de jeugd had hij nooit het talent of de potentie van Malen of Ihattaren natuurlijk. Of bedoel je dat niet? Gakpo heeft juist het geluk gehad dat hij zich rustig in de schaduw van de échte toptalenten bij PSV kon ontwikkelen waardoor hij de speler is geworden die hij nu is. Echt een fantastische ontwikkeling afgelopen 3 jaar. Daarvoor waren er een hoop twijfels binnen en buiten PSV. Toen begon hij opeens los te komen in Jong PSV en ging het hard.
 
Clubber_Lang
 
0
24 oktober 2021 om 15:38
Ik vond vooral de aanname van Vinicius opvallend.