Kraay jr. weet wie Joey Veerman moet opvolgen bij PSV: 'Heel gewaagd, maar...'
Dinsdag, 7 mei 2024 om 07:21

Hans Kraay junior heeft genoten van het spel dat de spelers van PSV dit seizoen onder trainer Peter Bosz op de mat hebben gelegd. Tijdens een livestream op ESPN van de huldiging van de Eindhovenaren sprak de verslaggever annex analist zich lovend uit over meerdere PSV'ers.

Kraay heeft vooral genoten van Ismael Saibari. "Dat is een van mijn favoriete spelers bij PSV. Ik vind hem zo verschrikkelijk goed! Dat dateert al van de Keuken Kampioen Divisie." De rechtspoot speelde eerste 55 wedstrijden in Jong PSV, alvorens hij de stap naar de hoofdmacht maakte.

Meer: Joey Veerman deelt selfie met Liverpool-icoon die hij op Ibiza maakte

"In PSV 1 kennen we hem vooral als hangende rechtsbuiten, nummer 10 en steeds meer als pendelaar, zoals Quinten Timber bij Feyenoord speelt, en dat is zijn beste plek", stelt Hans Kraay.

"Al denken mensen: dat is niet helemaal zijn plek. Saibari heeft mij al meerdere malen verteld dat dit zijn beste positie is. Ik denk, en ik ga iets heel gewaagds zeggen, als Joey Veerman door PSV verkocht wordt, dan hebben ze zijn opvolger links op het middenveld al klaar staan met Saibari, ook al is hij een ander type."

De Marokkaans international kan terugkijken op een uitstekend seizoen. Hij moest tijdens de eerste seizoenshelft aanvankelijk genoegen nemen met invalbeurten, maar veroverde begin december een vaste basisplaats.

Met zijn goals en assists in topduels groeide Saibari uit tot een van de smaakmakers in de ploeg van trainer Bosz. Na dertig officiële duels in alle competities staat Saibari op acht goals en vijf assists. Door interlandverplichtingen met Marokko op de Afrika Cup en blessureleed kon hij zich in de tweede seizoenshelft minder onderscheiden.

Saibari lijkt nog een seizoen bij PSV te blijven, zo meldde clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad begin mei. De aanvallend ingestelde middenvelder beschikt nog over een contract tot medio 2028, maar kan daar nog een seizoen aan toevoegen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
13:58
13:58
Schrik slaat om het hart: jonge FC Twente-fan raakt gewond bij uitzwaaien bus
3
   
13:57
13:57
Unnerstall mist bloedstollende ontknoping wegens heuglijke privé-omstandigheden
1
   
13:44
13:44
'Bayern München loopt wéér blauwtje en hoort zesde afwijzing van Roger Schmidt'
7
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: Feyenoord - Excelsior
2
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: PEC Zwolle - FC Twente
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
voetbaltjer
 
26
7 mei 2024 om 07:25
Saibari is wel een hele andere type speler. De echte vervanger staat echter al klaar. Zijn naam is Tygo Land
 
lelijknatnek
 
3
7 mei 2024 om 07:31
Ik dacht dat Land meer een 6 is?
 
barcalover123
 
11
7 mei 2024 om 07:31
Dat zegt ie letterlijk, ander soort type maar kan die rol (anders) invullen.
 
Pesso-PSV
 
3
7 mei 2024 om 08:32
voetbaltjer@ Tygo is nog iets te onervaren. Die heeft nog tijd nodig. Die zal het wel redden denk ik. Maar nu nog iets te vroeg voor hem. Veerman zou het mooiste zijn nog een seizoen.
 
voetbaltjer
 
1
7 mei 2024 om 09:42
Veerman nog 1 jaar zou ideaal zijn. Kan Tygo Land nog iets langer rijpen.
 
ohwohwohw
 
0
8 mei 2024 om 07:54
Zeker een heel ander type maar je moet je ook niet blindstaren op een nieuwe type Veerman. Ik denk dat Saibari de nummer 8 positie ook heel goed kan invullen. Misschien meer als een box to box speler, met meer loopvermogen en minder mooie passjes als Veerman
 
Jantjevoh
 
16
7 mei 2024 om 07:25
Ben het hier helemaal eens met hansie. Geweldige voetballer die onder RVN niet altijd zijn stempel kon drukken. Maar dit seizoen echt geweldige wedstrijden gespeeld
 
Soccer81
 
23
7 mei 2024 om 08:11
RVN stelde hem ook altijd als rechtsbuiten op. Daar mist hij de snelheid voor. Centraal is het echt een beest
 
MessiBazoer
 
1
7 mei 2024 om 08:31
Het is een soort Yaya Touré haha. Je gaat wel heel anders voetballen als je hem op de plek van Veerman neer zet.
 
barcalover123
 
0
7 mei 2024 om 10:11
Messi denk wat meer directer? Saibari zijn techniek is goed maar hij heeft wel echt power en kan een rush maken naar voren. Denk dat je dan misschien toch daardoor sneller bij het doel bent.
 
rubje
 
17
7 mei 2024 om 07:30
Mochten ze Tilman kunnen overnemen dan heeft PSV komend seizoen met Schouten, Saibari, Tilman nog steeds een goed middenveld staan, mocht veerman vertrekken.
 
Valse_spits
 
13
7 mei 2024 om 08:18
Qua fysiek, power, scorend vermogen wordt het middenveld daar alleen maar beter van. Ze missen dan wel weer het inzicht en de passing van Veerman. Dat is natuurlijk ook wel een wapen, maar had het gevoel dat psv in de topwedstrijden en vooral champions league toch wat power miste, dus daarvoor is dit misschien niet verkeerd. Daarnaast komt er met Land een nieuw talent aan.
 
BimboOro
 
0
7 mei 2024 om 13:46
Voor de breedte zou ik het ook wel durven met Proper van NEC. Fysiek ook niet de sterkste, zoals Veerman, maar wel iets meer een kuitenbijter. Verder ook een uitstekende passer. Kan een stapje hogerop, maar ben bang dat clubs over zijn lengte vallen. Figuurlijk dan.
 
OnsBerry
 
8
7 mei 2024 om 07:45
Een één op één opvolger van Veerman met exact dezelfde kwaliteiten ga je niet zomaar vinden. Het zal een uitdaging worden om het wegvallen van zijn creativiteit aan de bal als team op te vangen. Dat bleek wel tijdens de wedstrijden waarin Veerrman ontbrak dit seizoen. Dat gezegd hebbende, Saibari moet op basis van zijn prestaties dit seizoen natuurlijk een plek doorschuiven in de pikorde en zeker de kans krijgen.
 
MCVI
 
0
7 mei 2024 om 11:18
volgens mij hoeft Saibari niet op te schuiven, en was hij vanaf december, zolang hij fit was een basisspeler. Daarna was het ook zodra hij terug was van de Afrika cup en na zn blessures zo, dat hij elke keer weer speelde zodra het kon. Denk dat hij dus al van een basisplaats verzekerd was en volgend jaar blijft
 
OnsBerry
 
1
7 mei 2024 om 12:48
In mijn ogen was hij niet onomstreden basisspeler, zoals Veerman en Schouten wel waren. Het was een beetje stuivertje wisselen met Til en spelen bij blessures van anderen (of wanneer er een plekje vrij kwam op het middenveld als Schouten centraal achterin ging spelen). Wat mij betreft kan hij weldegelijk een plek opschuiven in de pikorde en als eerste nummer 8 gezien worden.
 
STORING
 
8
7 mei 2024 om 07:56
Zo een gewaagde uitspraak is dat niet. Saibari heeft vaker aangegeven dat de 8 positie een positie is waar hij zich ziet spelen. En dat zou wat mij betreft zijn beste positie zijn. Hij is fel, sterk, technisch, heeft inzicht, loopvermogen en gaat graag duels aan. Alle ingrediënten voor die positie zijn aanwezig. Moussa Dembele was bij AZ en daarna een weergaloze speler. Ik zie Saibari ook uitgroeien tot dat type speler als centrale middenvelder. Grootste verbeterpunt is wel zijn blessuregevoeligheid. Hij ligt er te vaak uit met pijntjes en dat is niet alleen dit seizoen zo.
 
Valse_spits
 
3
7 mei 2024 om 08:26
Ik ben ook echt een fan van Saibari. Wat een kracht, loopvermogen, scorend vermogen en technisch speler is dat. Het middenveld van psv ziet er toch wel weer goed uit en dan ga ik ervan uit dat Veerman vertrekt en ze Tillman kunnen houden. Je hebt Schouten, Saibari, Land, Tillman, Til, Babadi en ook Mauro die overal op het middenveld zou kunnen spelen. Er moet misschien alleen nog een back-up 6 bij. Bijvoorbeeld Flamingo van Utrecht. Dan is het middenveld compleet. Wat mij betreft zou Til ook mogen vertrekken
 
RP81
 
4
7 mei 2024 om 08:37
Mauro zal neem ik aan voorlopig de linksbackpositie gaan invullen. Saibari kan je mss al als aankoop beschouwen, die heeft dit seizoen zoveel gemist. Flamingo is idd zo gek nog niet, die kan net als Schouten ook centraal achterin uit de voeten. Verder ben ik nooit fan van Til geweest, maar verdient hij wel de credits voor dit seizoen.
 
ScummyMan
 
1
7 mei 2024 om 08:46
Dan zou je Boscagli wel echt moeten behouden. Je ziet nu bij Feyenoord dat ze aanvallend heel dynamisch zijn sinds Kokcu door Timber is vervangen maar dat je wel iemand mist die echt het verschil kan maken met passing. Wieffer heeft wel een redelijke steekbal maar niet van het niveau van Veerman of Kokcu en ik denk dat dat misschien wel het verschil is geweest tussen PSV en Feyenoord. Tactisch beide heel sterk maar PSV net aanvallend iets meer divers.
 
alexandervdh
 
1
7 mei 2024 om 09:38
niet helemaal mee eens. Szymanski was vorig jaar de dynamische speler en Kokcu de passende inderdaad. Stengs heeft Kokcu vervangen en Timber Szymanski, maar dan op andere posities. Stengs brengt misschien wel meer creativiteit, alleen is niet fit genoeg om een jaar lang vollenbak te gaan. Dat heeft Feyenoord opgebroken, gebrek aan creativiteit in de kleine wedstrijden.
 
ScummyMan
 
0
7 mei 2024 om 12:49
Heb je wel een punt, Stengs kan dat inderdaad wel. Niet zo over nagedacht. Maar zoals je ook aangeeft staat Stengs wel dieper op het veld. Denk toch dat het belangrijk ik om minimaal 1 (het liefst 2) speler te hebben bij de achterste 6 die naast het korte cominatie spel ook linies kan overslaan met een pass.