Hard oordeel Ronald de Boer: 'Daarom is hij niet de nummer negen van Oranje'
Zondag, 22 november 2020 om 13:05

Ronald de Boer krijgt in het televisieprogramma Goedemorgen Eredivisie de vraag voorgelegd wie over enkele jaren de spits is in het Nederlands elftal. De analist, die zelf tot 67 interlands kwam namens Oranje, denkt daarbij met name aan Donyell Malen (PSV) en Myron Boadu (AZ), twee spelers die tot de beste aanvallers in de Eredivisie mogen worden gerekend.

"In potentie zijn dat echt spitsen die Europese top kunnen en misschien wel moeten worden", zo analyseert De Boer zondag bij FOX Sports. "Wat me wel een beetje opvalt, en daarvoor staan ze ook nog niet als onbetwiste nummer negen in het Nederlands elftal, want dat zou je eigenlijk moeten verwachten van zo'n Malen na zijn blessure. Hij mist toch nog wel veel kansen. Dat moet gewoon nog beter. Vóór zijn blessure was hij toch wel de onbetwiste nummer negen in Oranje, en nu is dat nog niet het geval. Laten we hopen dat het komt omdat hij nog in het ritme moet komen. Dat hij de nummer één wordt van het Nederlands elftal, want ik vind zelf dat Memphis Depay vanaf de linkerkant het beste is."

De Boer sluit interlandperiode positief af: 'We creëren veel, dat is lekker'

"Want je hebt een spits nodig die diepte aangeeft, bij een voorzet aanwezig is en naar de eerste paal gaat. En dat zie je anders niet zovaak gebeuren. Wel met een Luuk de Jong natuurlijk", aldus De Boer over de spitsenproblematiek bij Oranje. "Maar hier kun je in topduels, als je tegen goede landen speelt, in de omschakeling zó de tegenstander pijn doen. Dan is het echt ren je rot. En die jongens zijn zó snel." De Boer kijkt verder dan alleen Malen. "Boadu is eigenlijk hetzelfde geval. Het was vorig jaar allemaal geweldig, we hebben toen veel op hem gelet. Maar hij zit nu toch wel een beetje in een dipje. Hij mist zóveel kansen, zijn koppen moet ook veel beter", zegt de analist terwijl er beelden worden getoond waarop te zien is dat Boadu een enorme kopkans mist namens Jong Oranje tegen Jong Wit-Rusland.

"Hij moet daar echt aan werken, wil hij het Malen en Memphis lastig maken", geeft De Boer als waarschuwing mee aan de AZ-aanvaller. "Maar dit zijn wel jongens waar het Nederlands elftal ongelooflijk veel plezier van kan hebben, als ze net dat stapje maken. Want absolute snelheid moet je hebben in de nationale top. In de omschakeling moet je in één, twee passes iemand weg kunnen sturen. Dan sta je gelijk alleen voor de keeper. En met Luuk de Jong, en dat zeg ik met alle respect, heb je dat niet."

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
42
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
7
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
4
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
rubentje13
 
17
22 november 2020 om 13:18
Lijkt me geen speld tussen te krijgen, Malen komt vaak in de positie dat hij kan en moet scoren, dus qua positionering zit het erg goed, maar hij mist te veel kansen en moet soms iets meer oog hebben voor zijn medespelers. Of het komt door zn blessure, een vormdip, jeugdigheid/onervarenheid of een gebrek aan kwaliteit, valt nu lastig te zeggen, maar ik hoop dat hij goed in de leer gaat bij Van Nistelrooij.
 
Jeff85
 
7
22 november 2020 om 13:19
Malen is een speler die heel ver kan komen. Is ook heel veelzijdig. Boadu vind ik echt een stuk minder. Technisch veel minder en soms ook echt een blind paard voor het doel. Ik krijg bij Boadu een Maceo Rigters gevoel. Heeft vorig jaar een top jaar gehad, maar gaat dat nooit meer evenaren.
 
Bobo101
 
16
22 november 2020 om 13:27
Ik was het met je eens totdat je hem ging vergelijken met Rigters . Die heeft nooit zoveel talent gehad als Boadu. Kwam niet eens in de buurt.
 
tinus45
 
3
22 november 2020 om 13:43
Vergeet voor het gemak even dat Boadu absoluut geen voorbereiding heeft gehad ivm blessure en dat hij tussendoor ook nog door de Corona buitenspel heeft gestaan. Hij mist inderdaad teveel, maar dat het weer teug komt bij hem ben ik van overtuigd. In zijn seizoenen ervoor heeft hij ook echt uitgeblonken met vele goals.
 
B__hol
 
6
22 november 2020 om 13:48
Voor iemand die zelf in de Europese top heeft gespeeld is het wel frappant te noemen dat je zomaar even twee spelers uit de Nederlandse competitie ‘mogelijke Europese top’ noemt. Hij heeft net zo slecht kennersoog als z’n broer. Frank kon bij Ajax ook al heel slecht inschatten wat kwaiteit is. Zowel Malen en Boadu gaan beiden niet de Europese top halen. En als ze het een keer halen dan is het de Affelay-manier. Maw leuke opvulling via de gratis manier.
 
Kyle66
 
26
22 november 2020 om 13:50
Wat ik frappant vind is dat iemand die 0,0 ervaring heeft in topvoetbal het beter weet en zonder enige twijfel stelt dat ze niet de top zullen halen.
 
DieGelbeReds
 
11
22 november 2020 om 13:55
Ik vind het eigenlijk nog frappanter dat de legendarische B__hol hier op het forum actief is en zijn glazen bol heeft gebruikt, om ons allen er op te wijzen dat Malen en Boadu gegarandeerd de top niet gaan halen. Mijn advies: koop een Staatslot, win de hoofdprijs en verdwijn naar niemandsland. Doe je iedereen een groot plezier mee.
 
Japie_Krekel
 
1
22 november 2020 om 14:01
mooi verhaal De Boer maar over welke voorzet of dieptepass heb je het dan? heb je wel eens gekeken naar het aantal assists van onze Oranje internationals? dat is om te huilen. alleen Wijnaldum en Memphis hebben een hoop assists en goals achter hun naam staan
 
PerPSV
 
1
22 november 2020 om 14:27
Nu het zo matig is op de vleugels zou Nederland natuurlijk ook eens een 433 met 3 spitsen kunnen proberen. Op z`n `Liverpools` met Memphis of Luuk als hangende spits en Malen met Promes (meer op de positie waar die in Rusland uitblonk) en in de toekomst met bijv Gakpo of Boadu. Eigenlijk hebben we daar nu de perfecte spelers voor. Je zou dan zonder 10 spelen. Klaassen en Wijnaldum op de verbindende plekken op het middenveld, Frenkie erachter om daar het spel te verdelen. Dit werkt natuurlijk wel vooral als je met je sterkste centrum kan spelen, De Ligt en van Dijk. Dan kan er namelijk steeds minstens één back opstomen om toch de ruimte op de vleugel te gebruiken.
 
leszz
 
2
22 november 2020 om 14:30
Ik ben zelf AZ-er maar ik vind Boadu een eeg overschatte speler. Hij heeft wel veel middelen om een hele gevaarlijke counterspits te zijn maar hij kan niet koppen en niet schieten, daarbij dribbelt hij ook wisselvallig en struikelt hij op zeer belangrijke momenten over de bal. Maar ik moet zeggen dat Malen ook een beetje overschat vind. Best een leuke speler maar laat niet zo heel veel zien. Zeker op een hoger niveau met NL en Europees dan valt hij eigenlijk helemaal niet op. Hier lopen er in Europa nog 30 van