Harde woorden bij sc Heerenveen: 'Ik verzeker je, dit was de laatste keer'
Zondag, 12 maart 2017 om 07:15

Van de laatste acht competitiewedstrijden won sc Heerenveen, dat zaterdagavond met 4-1 van de mat werd gespeeld door Excelsior, er slechts één. Voor Jurgen Streppel voldoende reden om zijn team te gaan wijzigen. De noorderlingen keken na vijftig minuten al tegen een 3-0 achterstand aan en Streppel wisselde kort na rust drie keer.

"De wil om te winnen was bij Excelsior veel groter dan bij ons. Ik ben teleurgesteld in ons allen", vertelde Streppel in gesprek met de NOS. "Waar ik mij het meeste zorgen om maak, is de wil om te winnen." De oefenmeeester zal wijzingen gaan doorvoeren. "Als je je taak niet uitvoert.... Ik kan je verzekeren: dit is de laatste keer geweest. Wees maar niet bang."

Streppel stak ook de hand in eigen boezem. "Je moet zelf ook in de spiegel kijken. We hadden ook een aantal jongens die niet okselfris waren. Die deze week minder getraind hadden. Dan had ik misschien die jongens op moeten stellen die wel alles hadden meegetraind."

Bij Excelsior zag Streppel wél de juiste instelling. "Zij hebben echt alles uit de kast gehaald om te winnen. Het wordt tijd dat wij dat ook eens leren, want dit was niet de eerste keer." De noorderlingen spelen volgende week in eigen huis tegen Feyenoord, de lijstaanvoerder van de Eredivisie.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
11
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
romarky
 
5
12 maart 2017 om 08:22
Wat is er toch aan de hand daar in Heerenveen? Goede trainer en ze hebben laten zien dat ze heel goed kunnen voetballen, maar de klad zit er een beetje in. Erg zonde, want ik dacht dat de club weer goed omhoog kon kijken. Hopelijk worden de prestaties snel weer beter, dat gun ik die Friezen wel.
 
andyking
 
0
12 maart 2017 om 14:34
Goede trainer??? Waarop baseer je dat? Volgens mij heeft hij nou niet echt bijzonder gepresteerd in het verleden... Hopelijk kan Heerenveen de komende weken de draad weer oppakken. Heeft Streppel overigens een doorlopend contract?
 
weethetaltijd
 
3
12 maart 2017 om 08:24
Na een goede eerste helft van de competitie hebben de tegenstanders de Streppelliaanse speelwijze van Heerenveen door. Kort verdedigen en fel op de bal jagen was de spelmethode van Heerenveen. Ze worden nu aangepakt met hun eigen speelwijze en Heerenveen bakt er niets meer van. Buitenspelers die niet anders doen dan pingelen en altijd met de bal naar het midden trekken en daar wordt het dan veel te druk. Ik noem dit de F-jes speelwijze. gisteravond weer het zelfde patroon, de bal in het doel willen lopen. De keeper van Excelsior heeft de gehele wedstrijd niet 1 moeilijke bal gehad. Heerenveen heeft geen andere eredivisie waardige spelers om het systeem te veranderen. Het laatste kwartier van een wedstrijd opportunisties spelen met Veerman en Slagveer is de enigste kans om nog een wedstrijd te winnen. Veerman is een aardige speler maar kan geen hele wedstrijd spelen. Eindigen in het rechter rijtje. Helaas!
 
ajaxrkc33
 
0
12 maart 2017 om 08:31
Heel mooi dat ze dik verloren hebbeb dan willen ze dat volgende week hopelijk goed maken en spelen ze een goede pot tegen Feyenoord.
 
aprilstier
 
4
12 maart 2017 om 09:10
Begin maar met een echt goede keeper, kom je al een heel eind!
 
FR1963
 
0
12 maart 2017 om 09:22
Ik vond ze de beste tegenstander in de Kuip tot nu toe. Speelde sterk, zowel fysiek als technisch goed voetbal. Onbegrijpelijk dit. Ik hoop niet dat juist volgende week het keerpunt gevonden wordt. Ze mogen best weer uitstekend gaan voetballen als de uitslag maar 0-1 wordt of 3-4.
 
JasonRhijn
 
2
12 maart 2017 om 09:41
En die St Juste die wilt naar de top 3 van Nederland? Week in week uit speelt Heerenveen ongelofelijk slecht en vallen de meeste simpele doelpunten. Begin bij de basis Heerenveen dit kan echt niet.
 
Edforce2
 
1
12 maart 2017 om 09:53
Onbegrijpelijk, na de winterstop is er niets meer over van het Heerenveen, waar menig team met knijpende billen naar toe ging. Dezelfde trainer, dezelfde spelers (uitgebreid met Õdegaard) ik ben licht verbaasd.
 
GJ7300
 
0
12 maart 2017 om 13:02
Schandalig. Zijn allemaal redelijke tot goede spelers en eigen jeugd zitten ook paar leuke tussen. Motivatie is blijkbaar niet voor iedereen op te brengen. Daarnaast zijn er teveel die taken laten lopen, zeker voorin. Middenveld is dubbel bezet maar nog missen ze Schaars.. Achterin zou iemand met ervaring niet misstaan, we missen Petter Hansson t meest. Balans is zoek en erger nog, trainers weten geen oplossing en kunnen wedstrijd niet sturen met wissels. Big fail
 
arend11
 
0
12 maart 2017 om 20:55
Nu gaan de trainers zich onderscheiden van de Echte trainers. Ben erg benieuwd wat Streppel gaat doen.