Harry Kane bezorgt favoriete opponent knauw in jacht op CL-ticket
Zondag, 19 juli 2020 om 18:52

Tottenham Hotspur heeft belangrijke zaken gedaan in de strijd om een Europa League-ticket. Dankzij een 3-0 overwinning op Leicester City stijgen the Spurs naar de zesde plaats in de Premier League, al heeft Wolverhampton Wanderers nog een wedstrijd tegoed. Harry Kane was met twee doelpunten de grote man aan de zijde van Tottenham, waar Steven Bergwijn als invaller binnen de lijnen kwam. Door de nederlaag in Noord-Londen komt de vierde plaats, en daarmee een ticket voor de Champions League, op de tocht te staan voor Leicester, dat die plek kwijt is als Manchester United komende woensdag minimaal een punt pakt tegen West Ham United.

Voor beide teams stond er nog voldoende op het spel. Tottenham Hotspur begon de wedstrijd als nummer zeven en is met Wolverhampton Wanderers, Sheffield United, Burnley en Arsenal verwikkeld in een strijd om de zesde plek, die recht geeft op deelname aan de tweede voorronde van de Europa League. Nummer vier Leicester City hoopt vooral niet meer te dalen op de ranglijst, zodat men de groepsfase van de Champions League instroomt. Het begin van de wedstrijd was echter desastreus voor de bezoekers: al na zes minuten leidde Tottenham met 1-0.

Op het middenveld draaide Kane weg bij Wilfred Ndidi, waarna hij Heung-Min Son wegstuurde met een scherpe pass. De Zuid-Koreaan betrad het strafschopgebied en kapte Ryan Bennett uit, alvorens de verre rechterhoek uit te zoeken. Zijn schot werd echter van richting veranderd door verdediger James Justin, waardoor de bal in de linkerhoek binnenzeilde en doelman Kasper Schmeichel kansloos was. De mee opgekomen Kane stond weliswaar in de baan van het schot, maar de VAR besloot scheidsrechter Anthony Taylor niet nogmaals naar de goal te laten kijken.

Halverwege de eerste helft was Ayoze Perez dicht bij de gelijkmaker: hij nam een voorzet vanaf de linkerflank aan op de borst en dwong Hugo Lloris tot een knappe redding, laag in de hoek. Daarna trok Tottenham de wedstrijd echter naar zich toe dankzij een dubbelslag van Kane binnen enkele minuten tijd. De spits vond tweemaal de rechterhoek: eenmaal op aangeven van Lucas Moura en eenmaal met een fraai, geplaatst schot dat onhoudbaar was voor Schmeichel. In veertien wedstrijden tegen Leicester City in de Premier League scoorde hij liefst zestien keer.

Leicester City-manager Brendan Rodgers greep in de rust in en wisselde aanvallend door Demarai Gray binnen de lijnen te brengen voor Ryan Bennett. De eerste mogelijkheden van de tweede helft waren echter voor de thuisploeg. Het scheelde voor the Foxes dat Son de bal in een kansrijke positie niet onder controle kreeg en Kane een schot naast zag stuiteren. Invaller Gray verzorgde met een klein uur op de klok het eerste gevaar namens Leicester, maar zag Lloris op knappe wijze redding brengen.

Met nog achttien minuten te gaan bracht Tottenham-manager José Mourinho Bergwijn binnen de lijnen. Met de Nederlandse aanvaller op het veld scoorde Kane nog een keer, maar die treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Zodoende kwam er in de in de eerste helft tot stand gekomen score geen verandering meer. Tottenham bezet in ieder geval tot maandagavond de zesde plaats in de Premier League, maar kan gepasseerd worden als Wolverhampton Wanderers afrekent met Crystal Palace. Een plek bij de eerste zeven is in principe voldoende voor Europees voetbal, tenzij Arsenal de FA Cup wint. Leicester moet hopen dat Manchester United woensdag onderuit gaat tegen West Ham United, maar heeft volgende week zondag nog een kans om in een onderling duel met the Red Devils het Champions League-ticket naar zich toe te trekken.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
7
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
AZE/CHE 4 EVER
 
15
19 juli 2020 om 18:56
Wagwan melden bij dit artikel. Ik herhaal: Wagwan melden bij dit artikel. Typische Mourinho overwinning dit. Scoren en vervolgens de tegenstander kapot counteren. De laatste wedstrijden begint het toch wel een beetje te lijken op een echte Mourinho ploeg. De verdediging staat goed en heerlijke counters. Ben benieuwd of ze dat in het nieuwe seizoen ook kunnen doen met wat versterkingen. Leicester lijkt me zo goed als afgeschreven in de strijd om CL. In huidige vorm hebben ze een wonder nodig om van United te winnen.
 
Lierse1997
 
10
19 juli 2020 om 19:01
Wel zonde voor Leicester want voetballend waren ze gewoon beter de eerste helft, ze speelden echt gewoon een goede match. Maar met deze Kane is Tottenham wel echt een heel gevaarlijk team. Zeer goede match van hem.
 
MoniqueVerschoor
 
25
19 juli 2020 om 19:05
Uhmmm maar volgens vz analisten waren Mourinho en Kane toch geen goede match? Hmm, je gaat me toch niet vertellen dat vz experts er naast zaten he?https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=374162Vooral die Arsenalfans, die tegenwoordig nog actiever zijn in Spurs topics dan in Arsenal topics XD
 
sander1410
 
10
19 juli 2020 om 19:37
Die Arsenal fans laten zich altijd horen na een verlies van Spurs. Als ze keer winnen of een goede wedstrijd gespeeld hebben zijn ze nergens te bekennen.
 
bochherief
 
12
19 juli 2020 om 18:56
Knappe prestatie van mourinho om europees voetbal te halen na de deceptie onder pochettino dit jaar. Stonden ver achter. Nu is het wel zaak om in de zomer te versterken voor cl plekken anders staat mourinho stil. En blijven versterken voor de titel het jaar daarop.
 
MoniqueVerschoor
 
9
19 juli 2020 om 19:00
Nieuwe backs, een extra cv, een back up spits en Willian. Iemand, stuur dit door naar Mou en Levy en CL zal gehaald worden volgend jaar.
 
MoTheSpur
 
3
19 juli 2020 om 19:04
Cvm moet aangetrokken worden dan staat het middenveld ook solide. Een snelle CV, backs en een backup voor Kane gezien parrot gewoon nog ervaring moet opdoen. Wiliam zou goed voor de breedte zijn maar is niet het eerste waar wij versterking nodig hebben.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
7
19 juli 2020 om 19:07
Die Ndidi is toch gemaakt voor een ploeg van Mou? Spurs zou al heel wat sterker zijn met alleen hem erbij.
 
MoTheSpur
 
2
19 juli 2020 om 19:18
Te duur, ik denk dat het Höjberg gaat worden en anders een Kondogbia ofzo want een echte cvm is wel nodig.
 
TILBURG013
 
2
19 juli 2020 om 19:25
Denk niet dat Spurs zoveel geld kan uitgeven. Net een nieuw stadion de Corona crisis hakt er daarom hard in. Afgelopen winter nog best veel uitgegeven en vorig jaar in de zomer ook al..
 
Linley
 
0
20 juli 2020 om 02:59
William voegt toch helemaal niks toe? Precies de zelfde type voetballer als Lucas moura. Lijkt me meer een breedte aankoop dan een versterking. Ik zou eerder een goede aanvallende middenvelder halen die de voorhoede kan bedienen.
 
Japie_Krekel
 
0
20 juli 2020 om 10:56
@MoniqueVerschoor 5 versterkingen in 1 transferperiode zal niet goedkoop zijn
 
Ajacxied
 
3
19 juli 2020 om 19:04
Spurs bedankt! Als Leicester hier had gewonnen en United bij West Ham dan hadden Leicester en United met een salonremise beide CL gehaald (er vanuitgaande dat Chelsea van Liverpool verliest), fijn dat het er nu wat rooskleuriger uitziet. Wel zuur dat Leicester na de onderbreking zoveel minder is dan ervoor, ze hadden op basis van de eerste 30 wedstrijden zeker verdiend om CL te spelen
 
MoTheSpur
 
18
19 juli 2020 om 19:05
Het is nog niet voorbij hoor, Chelsea kan ook makkelijk bij Wolves onderuit gaan he.Edit: tegen Wolves
 
Ajacxied
 
1
19 juli 2020 om 19:13
Zeker, maar ik zie Leicester in deze vorm geen punt halen bij United en Chelsea is thuis een stuk beter dan uit (en de wedstrijd tegen Wolves is thuis). We zijn er ook zeker nog niet, maar het ziet er ineens wel een heel stuk beter uit
 
MoTheSpur
 
2
19 juli 2020 om 19:19
Dat is waar Chelsea heeft het wel helemaal in eigen hand natuurlijk.
 
GunneRo
 
6
19 juli 2020 om 19:11
Ook al gun ik het Leicester van harte. Voor het algehele Engelse voetbal is het beter dat Chelsea en United de CL tickets pakken. Gezien hun vorm en aankopen zie ik ze volgend jaar hoge ogen gooien.
 
Ziyechgoat22
 
1
19 juli 2020 om 19:44
Heerlijk voor Chelsea natuurlijk, die kan op de laatste speeldag toekijken hoe Leicester en Man U onderling uitvechten wie de laatste CL ticket krijgt. Alhoewel Chelsea er zelf ook nog niet is, maar het zal wel heel raar moeten lopen mocht Chelsea misgrijpen.