Hateboer en De Roon geven Internazionale gigantisch pak slaag
Zondag, 11 november 2018 om 14:31

Internazionale heeft na zeven zeges op rij weer eens punten laten liggen in de Serie A. Het team van coach Luciano Spalletti verloor zondagmiddag mede door een vroeg doelpunt van Hans Hateboer ruim bij Atalanta: 4-1. De grootmacht uit Milaan speelde met name een dramatische eerste helft en ging uiteindelijk verdiend onderuit in Bergamo. Stefan de Vrij moest zijn basisplaats bij Inter afstaan aan João Miranda en zat de gehele wedstrijd op de bank. Inter is zijn tweede plaats in de Serie A verloren aan Napoli en kan later dit weekeinde op een achterstand van negen punten gezet worden door koploper Juventus.

Inter rekende sinds 22 september in de Serie A achtereenvolgens af met Sampdoria, Fiorentina, Cagliari, SPAL, AC Milan, Lazio en Genoa, maar Atalanta toonde zich voor eigen publiek absoluut niet onder de indruk van i Nerazzurri. De formatie van trainer Gian Piero Gasperini schoot met Hateboer en Marten de Roon in de basiself furieus uit de startblokken en had slechts acht minuten nodig om op voorsprong te komen. Josip Ilicic had aan de linkerkant van het veld oog voor Robin Gosens, waarna de ex-verdediger van onder meer Heracles Almelo bij de tweede paal Hateboer wist te bereiken. De Oranje-international was daar ontsnapt aan de verdediging van Inter en gleed de bal uiteindelijk van dichtbij tegen de touwen.

Het was vervolgens vooral aan doelman Samir Handanovic te danken dat de score voor rust niet meer verder opliep in het nadeel van Inter. Het elftal van Spalletti speelde werkelijk een dramatische eerste helft en zag Atalanta kans op kans stapelen. Zo voorkwam de paal kort na de openingstreffer een eigen doelpunt van Danilo D'Ambrosio en kreeg uitblinker Ilicic de bal halverwege de eerste helft niet in een vrijwel leeg doel. Ilicic hielp in de slotfase van de eerste helft nogmaals een enorme mogelijkheid om zeep na goed voorbereidend werk van Alejandro Gómez, terwijl ook Rafael Tolói de bal niet voorbij Handanovic kreeg. Een zwalkend Inter stelde daar in de eerste helft weinig tegenover.

Kort na de onderbreking werd de ploeg uit Milaan echter in het zadel geholpen door een zeer controversiële strafschop. Atalanta-verdediger Gianluca Mancini kreeg de bal van dichtbij op de hand geschoten in het eigen strafschopgebied, waarna scheidsrechter Fabio Maresca naar de stip wees. Het buitenkansje werd vervolgens benut door Mauro Icardi, die zo zijn zevende competitiedoelpunt dit seizoen liet aantekenen. Atalanta was de kluts daarna even kwijt, maar wist zijn voorsprong na een uur voetballen toch weer in ere te herstellen. Nota bene Mancini verschalkte Handanovic met het hoofd, nadat de bal uit een vrije trap perfect was aangesneden door Ilicic.

Spalletti antwoordde vrijwel onmiddellijk met het inbrengen van Keita Baldé voor Matteo Politano, maar Atalanta verdedigde gegroepeerd en gooide de wedstrijd twee minuten voor tijd definitief op slot. Na opnieuw een assist van Ilicic kopte ditmaal Berat Djimsiti raak. Inter eindigde de wedstrijd uiteindelijk met tien man, nadat Marcelo Brozovic in de blessuretijd zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ontving. Het slotakkoord werd in extremis verzorgd door Gómez: de middenvelder werd aan de linkerkant van het veld aangespeeld en liet Handanovic vervolgens kansloos met een schitterende uithaal.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (40)

 
consy
 
13
11 november 2018 om 14:42
Belachelijk dat zo'n matige speler als Miranda de voorkeur krijgt de afgelopen paar weken in sommige wedstrijden. Sws geen fan van rouleren, stel gewoon je beste spelers op.
 
Marc Juventus
 
20
11 november 2018 om 14:45
Miranda is helemaal geen matige speler, vaak doet hij het beter dan de Vrij. Dit verlies ligt echt niet enkel aan de Vrij.
 
bpreal
 
8
11 november 2018 om 14:46
Rouleren is belangrijk ma wel met maten..
 
consy
 
26
11 november 2018 om 14:50
Miranda is gewoon een mindere speler dan de Vrij, als je dat niet ziet probeer je gewoon weer een Nederlander naar beneden te praten zoals zoveel supporters van buitenlandse clubs op dit forum. Het verrast me niet eens meer.
 
zanetti44
 
11
11 november 2018 om 14:51
Miranda doet het echt niet vaak beter dan de Vrij hoor. Vraag een aantal Interisti en de meeste zullen allemaal de Vrij liever zien. Miranda is ook niet meer de jongste en maakt ook vaak van die onnodige overtredingen en is op snelheid makkelijker te verslaan.
 
Marc Juventus
 
6
11 november 2018 om 15:01
Vorig jaar herpakte hij zich weer sterk en vond ik zijn tweede seizoenshelft sterker dan die van de Vrij. De jaren daarvoor was hij ook beter dan de Vrij. Kan goed zijn dat Miranda nu te oud aan het worden is en de Vrij dit seizoen beter is, maar Miranda is echt niet zo matig. Op het WK was hij ook nog basisspeler en speelde hij over het algemeen goed.
 
consy
 
5
11 november 2018 om 15:10
Waar slaat dat nou weer op, de Miranda van vorig seizoen heb je nu toch helemaal niks meer aan. Beoordeel beide spelers op basis van dit seizoen en de vorm van nu en het wordt duidelijk dat Stefan beter is. Of ben je stiekem jaloers en gefrustreerd omdat je De Vrij liever bij Juventus had gezien? Kan natuurlijk ook.
 
zanetti44
 
10
11 november 2018 om 15:12
Het maakt toch geen zak uit hoe zij voorgaande jaren hebben gespeeld. Het gaat erom hoe ze het er nu van afbrengen. En met de Vrij is er veel meer stabiliteit in de centrale verdediging dit seizoen.
 
Marc Juventus
 
0
11 november 2018 om 15:34
Je hebt er zeker wel wat aan, zo heb je namelijk de kans dat hij zich kan herpakken. Als hij nooit zo`n niveau heeft gehaald is het onbegrijpelijk dat hij in de basis stond. Ook is het zo niet eerlijk om Miranda meteen een matige speler te noemen, terwijl hij nog een paar maanden geleden de aanvoerder van Braziliã« was. Tijd zal leren of Miranda echt volledig afgetakeld is, of dat hij nog een stabiel duo kan vormen met de Vrij/skriniar. Deze wedstrijd is ook niet volledig zijn schuld. Daarbij moet je nou eenmaal rouleren. Als de Vrij geblesseerd raakt moet hij er opeens ook in gaan staan. Als je dan een Miranda hebt die ook nog eens nooit speelt zit je al helemaal met een probleem.
 
AlexDelPiero10
 
2
11 november 2018 om 16:56
Consy Iedereen die beweert dat dit aan Miranda ligt praat onzin en heeft de wedstrijd niet gezien, Inter speelde 90 minuten lang in de verdrukking, middenveld was nergens, dan mag je achteraan de 4 allerbeste verdedigers ooit staan hebben, dan behaal je niks. Verdedigen doe je met zen allen of gewoon niet, en Inter deed het vandaag niet doordat niemand wat wilde of kon doen, als het middenveld niks klaarmaakt ben je als defensie sowieso verloren. Miranda is beter dan De Vrij ooit geweest is, en De Vrij mag blij zijn als hij uberhaupt ooit dat niveau haalt. Jullie hebben trouwens wel een cv die zo’n hoog niveau haalt als Miranda ooit gehaald heeft en soms nog haalt, maar dat is zeker niet De Vrij, die wel top is, maar net wat mist om net zoals Miranda destijds één van de allerbeste te zijn.
 
zanetti44
 
1
11 november 2018 om 17:29
Miranda maakt steeds meer fouten en heeft ook al onnodig dom penalties weggegeven dit seizoen. Miranda is niet beter dan de Vrij hoor. Is ook een stuk langzamer en lijdt sneller balverlies. Als hij echt beter was hadden de meeste Interisti geen voorkeur voor de Vrij.
 
FrankBollegraf
 
0
11 november 2018 om 19:21
"De jaren daarvoor was hij ook beter dan de Vrij."...huh?welke jaren?, sinds wanneer en hoeveel jaren speelt de Vrij bij Inter?
 
consy
 
0
12 november 2018 om 01:30
"Miranda is beter dan de Vrij ooit geweest is" Je probeert nu gewoon een speler naar beneden te praten terwijl je diezelfde speler er voor Juventus graag bij had gehad. Ik weet zeker dat je dat een keer hebt gezegd op dit forum. Jammer, had dit niet van jou verwacht. Bij Inter zagen ze ook wel dat Miranda het niveau niet meer heeft, anders halen ze de Vrij niet binnen aangezien je zo'n speler binnenhaalt voor de basis. Wereldtop bij Atletico, flop bij Inter.
 
Palombo
 
1
11 november 2018 om 15:06
Een topclub moet rouleren. Een verdediger komt in de problemen als aanval en middenveld verzaken.
 
AC_Julian
 
3
11 november 2018 om 15:12
Ik denk niet dat dit Inter met De Vrij wel de winst had gepakt... Atalanta was gewoon opperbest, daar kon 1 verdediger niks aan veranderen.
 
zanetti44
 
1
11 november 2018 om 15:13
Ja maar 2-1 of 1-0 verliezen is nog te accepteren. Deze mazzel 4-1 (atalanta had er voor hunzelf echt meer kunnen en moeten maken) is dat echter niet voor Inter.
 
TwenteFan3
 
12
11 november 2018 om 14:36
Zie je maar, de Vrij op de bank en dan gelijk 4-1 pak slaag van een middenmotor.
 
Jordyde Blecourt
 
17
11 november 2018 om 14:50
Atalanta kan je tegenwoordig geen middenmotor meer noemen maar echt al wel subtop. Ze hebben een duidelijke stijgende lijn en halen niet eens echt gevestigde namen of dure talenten
 
AFCjuve7
 
3
11 november 2018 om 14:40
Tja wie had dit zien aankomen? Inter was de laatste weken steeds beter aan het voetballen en dan nu keihard het deksel op de neus. Jammer eigenlijk, zou het wel leuk vinden als ze wat terug konden komen op Juve.
 
zanetti44
 
4
11 november 2018 om 14:44
Gewoon zeer zwakke wedstrijd van Inter en hopelijk kan dit als een incident worden afgedaan. Niet normaal hoe slecht er gespeeld is vandaag en ook serieuze 0 kansen gecreëerd op die penalty na dan. We hebben geluk gehad ook dat Atalanta het heel erg naliet om niet al 4/5-0 bij rust voor te staan. Ik had er vooraf al weinig vertrouwen in toen ik ons middenveld zag staan in de opstelling. Gagliardini en Vecino samen werkt gewoon niet en Borja inbrengen heeft tot niks geleid. En zoals sommige zeggen hier, de Vrij had gewoon moeten spelen in plaats van Miranda. Miranda is beduidend minder en zo ongelofelijk veel rouleren lijkt mij onnodig.
 
Marc Juventus
 
3
11 november 2018 om 14:46
Miranda speelde vorig jaar toch nog een sterke tweede seizoenshelft? Vind je hem dit hele seizoen al matig of wat wisselvallig?
 
zanetti44
 
5
11 november 2018 om 14:52
Wisselvallig en ook minder dan de Vrij. Die sterke tweede seizoenshelft vond ik nog wel meevallen trouwens. Ik zag toen juist dat hij minder werd.
 
afgpower
 
3
11 november 2018 om 14:46
Zware domper. Verdediging was niet best vandaag. We krijgen amper tegendoelpunten uit standard situaties maar vandaag gingen er twee in. Jammer stof tot nadenken.
 
OfenomenoInter
 
1
11 november 2018 om 14:55
Zeer terechte overwinning van Atalanta, Inter was zeer zwak! Een totale off day behalve van Handanovic, dat zegt direct ook alles. Wedstrijd vergeten en opladen voor de volgende! Kudo's naar Atalanta..
 
Buitenspelgoal
 
4
11 november 2018 om 14:58
Waarom is Hateboer eigenlijk niet opgenomen in de definitieve selectie? Verdient het met zijn prima spel de afgelopen weken toch meer dan Tete in mijn ogen.
 
PerPSV
 
0
11 november 2018 om 19:19
Hoewel ik het, alleen al gezien de speeltijd van Tete, opzich met je eens ben, denk ik dat het met name aan het type speler ligt. Ik kijk zelden Italiaans voetbal, maar van wat ik begrijp is Hateboer een echte vleugelverdediger die misschien wel dichter bij een rechtsmid dan bij een traditionele back staat. Hoewel Dumfries niet zó ver naar voren speelt, heb je met hem al zo`n aanvallend ingestelde back en is het lekker om juist een zeer traditionele (lees: defensiever ingestelde) back achter de hand te hebben. Misschien is het clubvoorkeur, maar dan de keuze van Dumfries boven Hateboer snap ik in die zin dat je A. met een een jongere speler werkt (vernieuwingsproject Oranje) en B. die jongen wordt met de week beter, nogmaals, ik kijk niet veel Italiaans voetbal, maar ik kan me moeilijk voorstellen dat Hateboer heel veel beter is dan Denzel van wat ik in Oranje met name gezien heb.
 
Buitenspelgoal
 
1
11 november 2018 om 20:15
Ik ga er ook vanuit dat Dumfries gaat starten mits fit, maar er moet natuurlijk een reserve speler achter. Dat zou nu dan Tete zijn, maar ik had voor Hateboer gekozen.
 
PerPSV
 
0
11 november 2018 om 21:13
Doelde met mijn reactie ook op Tete, was niet helemaal duidelijk haha. Het gaat er om dat je nu dus twee verschillende type backs mee hebt, ipv twee vergelijkbare, wat je wel zou hebben met Dumfries en Hateboer.
 
ypy14
 
1
11 november 2018 om 15:01
Nou nou, ik stel mij wat anders voor bij een gigantisch pak slaag
 
Buitenspelgoal
 
7
11 november 2018 om 15:05
Als topclub 4-1 verliezen van een subtopper vind jij geen pak slaag?
 
ypy14
 
0
11 november 2018 om 16:38
Pak slaag ok. Doelde meer op gigantisch. Dan denk ik meer aan een verschil van 5
 
zanetti44
 
1
11 november 2018 om 15:10
Voor Inter begrippen is 4-1 verliezen van een team dat lager staat gewoon een gigantisch pak slaag. Ik kan wel snappen dat je aan meer denkt maar het voelt wel gewoon als een dikke nederlaag.
 
AlexDelPiero10
 
2
11 november 2018 om 16:58
4-1 19 schoten van Atalanta, 9 op doel. 9 schoten van Inter, 1 op doel. Dat is in elk voetbalboek een pak slaag.
 
Benzema20
 
1
11 november 2018 om 15:08
In het hele seizoen pas 4 goals tegem en nu 4 in een pot . Ga je schamen . Geen enkele minuut in de wedstrijd gedacht dat deze wedstrijd een overwinning zou worden . En Spaletti stop nou is met Dambrosio wat een drama vent is dat . Elke aanval in de 1e helft kwam over de linkerkant . En hoe kon Spaletti nou Joao mario en nainggolan op de bamk houden. Echt tactisch zo slecht gewisseld . Ook had de vrij gewoon kunnen spelen ipv miranda . Dat rouleren is nergens voor nodig. En Brozovic haha wat en lachwekkende vent . Zodra inter achter komt begint hij meteen te janken en trappen mentaliteit van een varken en dan nog in de 93e minuut rood pakken . Domme gozer
 
Palombo
 
1
11 november 2018 om 15:08
Jammer dat Napoli gisteren met veel massel nog won. Inter zakt vandaag door de ondergrens. CL is toch te zwaar in een week. Juve kan inter weer verderweg drukken vanavond.