'Havertz wil landgenoot achterna en zet zinnen op droomtransfer naar Spanje'
Dinsdag, 16 juni 2020 om 17:13

Kai Havertz heeft zijn zinnen gezet op een transfer richting Real Madrid, zo weet Sportbuzzer dinsdag te melden. Een eerste bod van de Spaanse grootmacht op de spelmaker is naar verluidt echter afgewezen door Bayer Leverkusen, al is het exacte bedrag niet wereldkundig gemaakt. De nummer vier in de Bundesliga verlangt minimaal honderd miljoen euro voor Havertz, die in Duitsland nog twee seizoenen vastligt.

Volgens bovengenoemd medium weet zowel Real als het management van Havertz dat Leverkusen niet van plan is om de vraagprijs op korte termijn naar beneden te brengen. Daarnaast wordt benadrukt dat het bestuur van de Koninklijke twee niet nader genoemde spelers wil betrekken in een deal voor Havertz, maar dat Leverkusen deze constructie niet ziet zitten. Het is nog niet bekend of Real een nieuw bod op de aanvallende middenvelder in overweging neemt.

Sportbuzzer brengt tevens naar voren dat Havertz al jaren een groot bewonderaar is van Toni Kroos, die in 2014 bij Real terechtkwam en al jaren een vaste waarde is op het middenveld. De zevenvoudig international van Duitsland hoopt in de toekomst het voorbeeld te volgen van zijn landgenoot. Havertz wordt naar verluidt gezien als de opvolger op de lange termijn van Luka Modric, die in september 35 wordt en in de herfst van zijn loopbaan is aanbeland.

Chelsea-eigenaar Roman Abramovich is er naar verluidt ook veel aan gelegen om Havertz binnen te halen. De steenrijke zakenman, die niet opziet tegen de transfersom van honderd miljoen euro, zou zelfs al telefonisch contact hebben gehad met de begeerde middenvelder om zijn plannen uit de doeken te doen. Havertz, tevens genoemd bij Bayern München, Barcelona en Manchester United, zou echter LaLiga verkiezen boven een overgang richting de Premier League.

Meer nieuws
   
09:10
09:10
Crysencio Summerville is een serieuze optie voor Slot bij Liverpool
0
   
08:39
08:39
Engeland heeft bar weinig vertrouwen in Slot: 'Hij is een Ten Hag in vermomming'
19
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
14
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (45)

 
Panerai
 
20
16 juni 2020 om 17:16
Vrijwel alle transfergeruchten waarbij gesuggereerd wordt dat er naast een geldbedrag ook spelers als ruilmiddel worden ingezet weet je vrijwel zeker van dat het onzin is. Hoevaak is dit nou voorgekomen bij toptransfers? Los daarvan is 100 mil voor Havertz niet meer dan normaal lijkt me. Fantastische speler met nog een hele carriere voor zich.
 
RealXIIImadrid
 
35
16 juni 2020 om 17:20
Normaal gesproken heb je gelijk, maar nu clubs vanwege Corona Minder te besteden hebben lijkt het me niet onrealistisch.
 
John Terry
 
1
16 juni 2020 om 23:22
Maar omdat het nu corona is betekent dat toch niet gelijk dat de voorgestelde Real spelers zin hebben om als wisselgeld bij Leverkusen te gaan voetballen? Zie een Bale, je kan spelers niet zomaar slijten wanneer het je maar uitkomt.
 
RealXIIImadrid
 
0
17 juni 2020 om 01:44
Je dacht toch niet dat het over een Bale zou gaan.
 
InsideRMadrid
 
3
16 juni 2020 om 20:01
Panerai/ Deze jongen heeft een hele grote toekomst voor zich, en nu als jong talent onder Zidane spelen moet toch gewoon een droom zijn lijkt me. Die jonge jongens van nu hebben Zidane nog zien schitteren als speler, en daarna zien ze hem doodleuk nog even drie keer op rij de CL winnen. Real Madrid is de toekomst, en Havertz wil graag een hapje van die lekkere Real Madrid taart!
 
John Terry
 
1
16 juni 2020 om 20:25
Allemaal leuk al die dromen, maar nu 100 mil uitgeven voor Havertz en dan ook nog 200 miljoen reserveren voor Mbappe gaat zeker in coronatijden lastig worden. Ook Real zal keuzes moeten gaan maken en ik heb niet het idee dat Havertz daaronder gaat vallen.
 
MiaSanMia19
 
2
16 juni 2020 om 21:46
Havertz heeft Zidane niet bewust zelf zien spelen, aangezien Havertz net 7 was toen Zidane zijn schoenen aan de wilgen hing dus dat klopt niet. Verder kijk je een beetje door een Real Madrid-bril, want die 3x CL zijn echt op de CR7 periode gebaseerd en we hebben allemaal gezien hoe lastig Real Madrid het na die periode had en nu nog steeds wel een beetje heeft. Bayern en Liverpool (eventueel Juventus) steken er nu toch wel boven uit. En daarna pas komen clubs als Psg/Man City/Barcelona/Real Madrid. Wel ben ik het met je eens dat Real Madrid een mooie vervolgstap voor hem zou zijn waar hij veel kan leren en zeker onder de hoede van Zidane. En hopelijk voor jou kan Havertz een van de spelers zijn, misschien wel zelfs DE speler, die het voortouw pakt om Real Madrid weer de beste ploeg van de wereld te maken zoals in in die CL periode onder Zidane
 
Andonis
 
6
17 juni 2020 om 00:22
MiaSanMia Ik denk dat je je een beetje vergist in de omvang en status van Real Madrid. Bayern en Liverpool steken daar natuurlijk nooit bovenuit. Al wint Real tien jaar geen CL.
 
InsideRMadrid
 
0
17 juni 2020 om 14:51
Mia / Havertz is net zo oud als Mbappe, en ga er maar vanuit dat beide spelers genoeg gezien hebben van Zidane, misschien niet live, maar zeker wel beelden terug gezien. Je zit er echt naast als je denkt dat Real niet de grootste club ter wereld is, want alles wijst hier namelijk wel op, aantal social media volgers, bezoekersaantallen, kijkcijfers, en daarnaast heb je het wel over de club die van de laatste 6 edities er maar liefst 4 wist te winnen. Groter dan Real Madrid wordt het niet. Bayern en Liverpool zijn hele grote clubs, maar Real Madrid is wereldwijd een begrip. En jouw redenering over dat wij alleen door Cristiano zoveel Cl's hebben gewonnen is lachwekkend. In die logica zou barcelona namelijk de vorige CL hebben moeten winnen, want zij hebben toch messi, de zogenaamd beste speler van de wereld? Nou, Liverpool ging er dus mee vandoor. Het was niet alleen Cristiano, het was net zo goed Ramos, Kroos, Casemiro, Varane, Keylor niet te vergeten, Benzema , Isco. Ja we doen het nu minder zonder Cristiano, maar ook dat gat zullen we wel weer gaan opvullen. In Madrid hebben we geen haast, we komen net uit de succesvolste periode ooit die de club gekend heeft. Het zijn meestal mensen van buitenaf die het hardst schreeuwen als Real niet wint.
 
RealXIIImadrid
 
26
16 juni 2020 om 17:18
Dit is de droomversterking op het middenveld. Geen Pogba en vooral geen van de Beek, maar alleen Havertz. Die gaat de komende jaren samen met Valverde behoren tot de topmiddenvelders van de wereld net als hoe Modric en Kroos dat jarenlang waren/zijn. Daarnaast zal het middenveld van Real Madrid ook veelzijdig zijn de aankomende jaren met Casemiro, Kroos, Valverde, Odegaard en Havertz en misschien nog Ceballos.
 
InsideRMadrid
 
2
16 juni 2020 om 20:03
X / Gaat wel druk worden zo, je hebt Kroos die nog ff mee kan, Odegaard Fede Camavinga, maar concurrentie is natuurlijk altijd goed. Kijk naar ons 16/17 seizoen, de concurrentie was moordend. In ons B-team speelde toen Morata, Isco, James, Asensio, Kovacic, Danillo, Pepe, Coentrao, en dat is het B-team hahah ik hoop dat we snel weer daar heen kunnen
 
RealXIIImadrid
 
1
16 juni 2020 om 20:43
Camavinga tel ik niet mee. Je hebt 5 middenvelders voor 3 plekken. Voor real Madrid is dat goed. En met Havertz, Odegaard en Valverde heb je drie jonge spelers en met kroos en Casemiro heb je de ervaren spelers. Iedereen komt genoeg aan spelen toe.
 
mcgregor
 
10
16 juni 2020 om 17:34
Misschien kunnen ze ceballos betrekken in de deal op de prijs was te verlagen. Ben blij dat Havertz naar de mooiste club op aarde wil. Hopelijk gaat het lukken.
 
mick-94
 
23
16 juni 2020 om 17:49
Dan moet Ceballos ook bij bij Bayer willen voetballen volgend jaar. Makkelijk roepen om spelers te betrekken in dit soort ruilconstructies, maar in de realiteit ligt het erg complex en zijn er tal van partijen die moeten instemmen.
 
ConchaEspina
 
2
16 juni 2020 om 19:24
Dat lijkt me inderdaad het grootste probleem dat dit talent speelt bij een club van het kaliber Leverkusen, waar huidige Real spelers toch niet meteen naartoe zouden vertrekken, losstaand van salaris.
 
mcgregor
 
0
16 juni 2020 om 21:31
Uiteraard heeft ceballos het laatste woord. We weten ook niet wat Arsenal wil en ceballos. Mocht hij daar gelukkig zijn en Arsenal het in hem zien dan verwacht ik dat dat zijn voorkeur gaat worden. Tot nu toe heeft alleen betis zich bij Madrid gemeld . Maar met een ruil of zonder. Real moet vol voor Haverts gaan. Dit gaat een grote mr worden
 
InsideRMadrid
 
1
16 juni 2020 om 20:04
Mc / Eigenlijk zouden we hem volgende zomer al moeten halen, want Kroos kan een belangrijke rol spelen in deze transfer. Een scorende middenvelder zou echt gigantisch zijn voor Real Madrid, dat ontbreekt nog bij ons
 
mcgregor
 
0
16 juni 2020 om 21:36
Eens een scorende middenvelder en hopelijk hopelijk haha een echte nr 9. Benzema is het niet meer. Jovic verhuren en diaz verkopen. Aquero b v. ( Mbappe zie ik nog niet komen ) Zolang kroos er nog is maken we idd meer kans op zijn handtekening. Er zullen een aantal jongens vertrekken dus geld komt er sowieso binnen. Vol voor Havarts gaan mocht dicht bericht kloppen.
 
domburg
 
4
16 juni 2020 om 17:58
Havertz gaat geen zekerheid hebben om steeds in de basis te starten bij Real, die zekerheid zal hij makkelijker bij chelsea verkrijgen....real zou beter uitkijken voor De Bruyne , als City in beroep 2 seizoenen van CL voetbal geschorst blijft , dan gaat die zeker niet bij City blijven.... dat zouden 2 verloren jaren zijn voor Kdbde transfersom zou voor Real best haalbaar zijn, denk niet dat er veel andere clubs zijn die KDB kunne halen en betalen...
 
TILBURG013
 
2
16 juni 2020 om 18:29
Aan de andere kant. Havertz is een van de grootste talenten ter wereld. Als je dan naar Real Madrid kan, waarom zou je dan met alle respect naar Chelsea gaan? Als Havertz zich zo ontwikkeld als wij allemaal denken dan wordt hij gewoon basisspeler bij Real. Daarnaast lijkt het mij zeer onwaarschijnlijk dat Chelsea deze zomer ff 300 miljoen uitgeeft. Volgens mij is dat überhaupt nog nooit gebeurd in een transferzomer in het voetbal.. maarja olie geld kan wonderen doen natuurlijk..
 
domburg
 
0
16 juni 2020 om 22:30
Havertz is een super talent.... Waar hij heen gaat , hij zal uiteindelijk altijd de top halen.
 
Zermatt_Person
 
1
16 juni 2020 om 22:57
Ik denk dat het voor City ook het beste is om De Bruyne te verkopen, mochten ze twee jaar Europees geschorst zijn. City zal dan het financiele verlies van niet CL spelen moeten opvangen. Dat moet door verkoop van aantal speler(s). De Bruyne lijkt me dan hrt slimst om als eerste te verkopen, indien nodig. De Bruyne is al bijna 29 jaar en voor City geld: now or never om goede transfersom te ontvangen voor De Bruyne. Bovendien creert City bij verkoop van De Bruyne plek voor Phil Foden op het middenveld en kan B. Silva op nummer 10.
 
DROS
 
4
16 juni 2020 om 18:10
Misschien de enige aanvallende middenvelder naast De Bruyne die een daadwerkelijke versterking zou zijn voor dit Real. Er loopt daar voor die positie zoveel kwaliteit rond. Toekomstig middenveld met Havertz - Camavinga - Valverde is goud waard. Al blijf ik echter hopen dat Asensio in een Di Maria-rol zijn kans krijgt en pakt bij Real. Mooie spelers.
 
Raulista
 
2
16 juni 2020 om 18:31
De Bruyne of Havertz zouden echt heerlijk zijn inderdaad. Zowel Modric als Kroos zijn te behoudend. Een aanvallende speler erbij met Valverde en Case/camavinga achter hem zorgt voor een uiterst gebalanceerd middenveld. Je kan dan alsnog met Asensio spelen op rechtsvoor naast bijv. Mbappe.
 
real8madrid
 
0
16 juni 2020 om 19:53
Modric en Kroos te behoudend? Gelukkig dat we Case voor deze twee heren hadden staan om wat aanvallende impulsen toe te voegen, anders hadden we nooit een cl trofee gewonnen met hen op het middenveld
 
real8madrid
 
0
16 juni 2020 om 19:55
maar waarom zou je een aanvallende middenvelder willen kopen? Je hebt met Isco en James al twee aanvallende middenvelders rondlopen die wereldtop zijn/waren/kunnen zijn en ze worden nooit gebruikt. Waarom? Omdat Zidane nooit met een nummer 10 speelt op een bepaalde periode na waar ze in een 4-3-1-2 speelden met Isco achter benz en Ronaldo. Een 10 kopen terwijl je niet eens met een 10 speelt? Dit zijn Bartomeu toestanden en ik geloof er dus ook niets van
 
InsideRMadrid
 
0
16 juni 2020 om 20:07
James zijn contract loopt af in de zomer van 2021, Isco zie ik zeker nog wel bij Mancity terecht komen als vervanger van Dsilva
 
real8madrid
 
0
16 juni 2020 om 20:09
Al worden ze beide verkocht deze zomer dan is er nog geen plek voor Havertz. Omdat er simpelweg geen plek is voor dat type speler. Ik zie Zidane het hele systeem ook niet omgooien voor een speler als Havertz. Als het systeem wordt omgegooid doet het dan voor Mbappe volgend jaar. Lekker 4-4-2 spelen met een tank naast Mbappe
 
Raulista
 
2
16 juni 2020 om 18:29
Zou een geweldige speler zijn voor Real. Kan de nodige creativiteit en aanvallende impulsen voorzien aan het elftal. Courtois; Hakimi, Varane, Ramos, Mendy; Casemiro, Valverde, Havertz, Mbappe, Benz, Hazard? Wauw joh.
 
Childish
 
1
16 juni 2020 om 18:31
Dit lijkt me een broodje aap verhaal of gelooft Madrid niet in Ødegaard? Ze zijn bijna de zelfde soort speler.. Anders word het te druk op het middenveld. Madrid fans hoe zit het?
 
real8madrid
 
0
16 juni 2020 om 20:00
Geloof er niets van. Met odegaard heb je inderdaad eenzelfde type speler en daarnaast speelt Madrid ook al jaren niet meer met een nummer 10. Met James en Isco heb je naar mijn mening twee spelers die absolute wereldtop zijn op 10. Ze hebben samen dit seizoen nog niet eens genoeg minuten gespeeld voor 1 volwaardige selectiespeler. 80 procent van hun minuten waren dan ook nog eens op andere posities ipv am. Ze hebben vooral gespeeld op lw en cm (isco) en rw (james). Zou pure kapitaalvernietiging zijn en Madrid heeft haar transferbeleid de laatste jaren veel te goed op orde om zulke fratsen uit te halen
 
Mr.Madrid
 
1
16 juni 2020 om 18:37
Real moet gaan denken aan versterkingen , maar pas als de oude spelers niets meer waarde toevoegen . Modric mag plaats maken , James mag een andere club zoeken. Ceballos , Bale, bijde DIAZ , Vasquez , misschien nacho , moeten worden beoordeeld op hun toegevoegde waarde . En dan als dat is gebeurt kijken wat er nodig is , op welke plekken . Spits positie mag worden ingevuld door een topper , de verdediging mag ook wel een toekomstige ster voor worden gezocht , en dan een vervanger voor casimero en het middenveld en de buitenspelers dat komt wel goed , met odegaard kubo, vincius rodrygo.
 
real8madrid
 
5
16 juni 2020 om 19:20
Ben ik de enige die dit niet ziet? Ik ben absoluut geen fan van deze transfer en zou het niet toejuichen. Allereerst ontbreekt het niet aan creativiteit bij Madrid, het ontbreekt enerzijds aan diepgang en beweging voorin om nog meer kansen mogelijk te maken en anderzijds aan koelbloedigheid om de kansen die reeds gecreeerd worden af te maken. Deze dingen gaat Havertz niet oplossen. Sterker nog het gebrek aan diepgang gaat hij zelfs erger maken. Hij gaat dan geheid ook af en toe op de vleugel of als valse spits spelen om vervolgens constant in de bal te komen en het veld nog kleiner te maken dan nu al het geval is. Met 1 dribbel per 90 en 0,1 steekbal per wedstrijd zie ik hem ook niet meer creeeren in dit statische Madrid. Ik zie hem net alleen maar minder presteren dan hij bij Leverkusen doet. Daarnaast zijn offensieve middenvelders en Madrid geen gelukkig huwelijk. Kaka, Canales, James, Isco. De enige uitzondering is Ozil en daarvoor had Mourinho twee defensieve middenvelders nodig: Khedira en Alonso die alles dichthielden terwijl Ozil zijn gangetje ging. Modric heeft het ook gemaakt maar hij heeft zich aangepast en heeft meer arbeid en defensieve input aan zijn spel toegevoegd. Sowieso denk ik dat pure offensieve middenvelders binnenkort geen plaats meer hebben in de top van het voetbal tenzij het echt uitzonderlijke talenten zijn van het niveau Messi. Hun gouden jaren waren het voorbije anderhalve decennium. Nu gaan we steeds meer naar een type voetbal waar je alleskunners nodig hebt. Techniek gekoppeld aan fysiek en aan inzet. Het moderne topvoetbal vereist meer dan wat Havertz te bieden heeft naar mijn mening. Hij is niet de atleet die ik op het middenveld zou willen. Zijn defensieve input is met 0,8 tackles en intercepties dan ook verwaarloosbaar. Zeker aangezien hij evenveel fouten maakt. Hij doet al niks defensief en als hij het doet dan begaat hij 50 procent van de tijd nog eens een overtreding (eveneens 0,8 per 90) Vergelijk dat met Odegaard die imo een zelfde type middenvelder is oorspronkelijk maar nu al completer. Odegaard zit op 1,5 tackles en intercepties met hetzelfde aantal overtredingen (0,8). Odegaard brengt dus defensief bijna het dubbele als Havertz en doet het ook nog eens succesvoller. Havertz kan gewoonweg niet tackelen. Havertz heeft natuurlijk offensief een fantastisch seizoen met 11 goals en 5 assists in de Buli en loopt daarmee behoorlijk voor op Odegaard. Laten we echter niet vergeten dat 6 van die goals in zijn laatste 5 wedstrijden waren. Wedstrijden waarin hij als spits speelde en niet als middenvelder. 5 goals dus als middenvelder. Geen groot verschil meer met de 4 van Odegaard dit seizoen. Assists lopen beide heren gelijk met 5. Daarin zou Havertz het eigenlijk iets beter moeten doen met 8 expected assists versus de 6 van Odegaard. Hoe dan ook denk ik dat Havertz een domme zet zou zijn vanwege drie redenen. Allereerst omdat dat type voetballer naar mijn mening steeds minder een plaats heeft en zal hebben in de top van het voetbal, sowieso lijken ze heel moeilijk te slagen bij Madrid. Ten tweede heeft Madrid absoluut geen nood aan dat type speler nu, er is niet eens een plek voor hem tenzij het hele systeem wordt omgegooid voor hem. Als laatste reden heb je met Odegaard al een gelijkaardig type speler van dezelfde leeftijd die het nauwelijks minder doet in offensieve ouput en tevens een veel completere middenvelder is.
 
ConchaEspina
 
0
16 juni 2020 om 19:27
Het geld dat je aan Havertz zou besteden kan je beter bijhouden voor Mbappe. Daarbij heb je voor zijn positie reeds Odegaard. Voor 40-50 miljoen kan je de gok wagen en dan Isco en James verkopen, maar voor 100 miljoen...
 
real8madrid
 
0
16 juni 2020 om 19:36
Exact. Hou dat geld bij voor een grote offensieve klapper in 2021. Mbappe is natuurlijk favoriet maar Haaland kan ook bijvoorbeeld. Een middenvelder is wellicht nodig deze zomer maar een defensieve. Havertz is het laatste dat Madrid nu nodig heeft
 
InsideRMadrid
 
0
16 juni 2020 om 20:11
r4ever/ Real is echt niet een club die zwaar op de centen moet letten, ieder jaar willen er nieuwe sponsoren met ons in zee, het geld blijft binnen komen en na zo een succesvolle CL periode staan we er prima voor, het stadion is middels een lening verbouwd die in 20 jaar afgelost gaat worden, dus ook daar heb je vrij weinig zorgen aan. Reken maar dat Real een paar grote aankopen gaat doen in 2021 en 2022, en dan in het nieuwe Bernabeu moeten we richting een nieuwe succesperiode! Ik vind dat Florentino eerst een paar spelers weg moet doen (logisch), maar daarna verwacht ik dat hij in de zomer van 2021 Mbappe en Havertz haalt, en dan in 2022 Haaland en De Ligt. Er komen een paar mooie Galactico transferwindows aan, maar niet in 2020 helaas!
 
SocioFan1
 
0
17 juni 2020 om 00:22
@insidermadrid / Eens, dat zit wel goed idd. En zeker, er moet ook echt ruimte gemaakt gaan worden. Zeker een Bale en james kan gaan, dan heb je nog een Marcelo, Modric, Vaz, Benz straks. Er moet ruimte gemaakt worden, simpel. Dat kost tijd. En idd ook verwacht ik dat er pas echt vuurwerk gaat komen vanaf 2021. Daarom is voor deze zomer zo`n Auba een prima alternatief die meteen veel zal brengen. Heeft diepgang, scoort enorm makkelijk, zelfs in een zure team en kan ook prima in een 2 spitsen syteem desnoods samen met Benz voor komend seizoen. En dan kan je nog kijken voor wat anders.
 
real8madrid
 
2
16 juni 2020 om 19:35
Voor degenen die niet weten wat expected assists (of expected goals) zijn of waarom het een belangrijke statistiek is: expected assists en goals worden berekend met een formule die echt alles meeneemt in de berekening. de afstand van goal bij het schieten, de hoek, het aantal verdedigers in de baan van het schot, waar op doel het schot gemikt is, de snelheid van de bal etc etc. De reden waarom dit een betere statistiek is dan gewoon assists en goals is omdat het een heleboel factoren wegneemt waar de kwaliteit van de speler geen invloed op heeft. Zet Ronaldo bijvoorbeeld in de eredivisie en hij legt er 65 in op een seizoen. Waarom? Omdat de doelmannen op 2 of 3 na er niets van bakken ten opzichte van een topcompetitie en de verdedigers zijn vaak niet veel beter. Veel doelpunten in Nederland, Belgie, Portugal etc wil vaak niet veel zeggen. Kijk echter naar expected goals en je hebt een veel beter beeld. Daar heeft een doelman helemaal geen invloed op dus als diezelfde speler in Engeland tegenover De Gea komt te staan zal zijn aantal goals wel zakken maar zijn expected goals blijven relatief stabiel. Die twee gaan dan dichter tegen elkaar liggen meestal. Ook haalt het de factor vertrouwen weg die ups en downs met zich meebrengen. Neem Haaland, die jongen vliegt en kan mentaal de wereld aan nu. Hij schiet ze er van alle hoeken en standen in. Dat blijft echter niet duren. Dat zie je ook aan zijn expected goals, die liggen lager dan zijn daadwerkelijk goals (nog steeds heel hoog overigens). Zo zie je dat hij zichzelf aan het `outperformen` is dit seizoen en krijg je een realistischer beeld van wat je eigenlijk van hem kan en mag verwachten. Zelfde geldt voor Sancho. Al dit geldt ook voor assists. Tevens ben je dan niet meer afhankelijk van de kwaliteit van je teammaats. Als ik mijn nichtje 6x vrij voor open doel zet maakt ze nog geen doelpunten en lijkt het in mijn statistieken alsof ik er niks van bak. Eigenlijk had ik echter 6 assists moeten hebben. Dat geven mijn expected assists weer. Tegelijkertijd geef ik de week daarna 6 rukballen aan Messi maar hij controleert ze op magische wijze en krult ze vervolgens de kruising in. 6 assists voor mij terwijl ik helemaal niets gecreeerd heb. Ook dat geven mijn expected assists weer.
 
SocioFan1
 
0
17 juni 2020 om 00:18
Jep heb helemaal mee eens. Ik vond dit ook erg verrassend. Hij is in potentie een wereldtopper maar ik vraag me af of hij nodig is. Het is nu meer een valse spits aan het worden en als vervanger voor Benzie zou je zeggen prima, maar we hebben toch echt andere type spelers nodig zoals je al aangaf. Ik denk alleen dat Perez hem als een prima marketingspeler ziet, vooral wanneer Kroos weg is bij Real. Wat betreft James, dat is wel klaar, en ook Isco is helaas nooit constant geweest jammer genoeg. Maar wat betreft aankopen voor nu, en desnoods opties B, zie ik liever een Auba komen. Brengt genoeg goals en diepgang in zijn spel en kan nog prima jaartjes mee. Heeft ook nog een 1 jarig contract dus gemakkelijk te halen. Dan kun je in 2021 vol gaan voor een Mbappe. Dus ja ik weet het niet, als dit klopt dan vraag ik af wat hier de reden van is dat Real een Havertz wil. Wat betreft de klassieke 10, dat gaat wel verdwijnen ja. Je krijgt nu type Kdb's, een 10 maar met veel dynamiek en loopvermogen. Havertz is ook best een loper in zijn spel en kan uiteindelijk wellicht in de spits terecht komen als valse 9. Maar goed, Real heeft nu andere type spelers nodig.
 
real8madrid
 
1
17 juni 2020 om 13:57
Precies. Auba zou een prima aankoop kunnen zijn en zou op zich voor 30 miljoen te halen kunnen zijn. Daarnaast moet er gewoon een defensieve middenvelder bijkomen. Camavinga lijkt de droomoptie. Vlak daarachter heb je opties als Kante en Ndombele en verder naar beneden op de lijst heb je Salisu, eigenlijk een centrumverdediger maar kan prima uit de voeten op 6. Anguissa, dit seizoen een uitblinker bij Villarreal maar eigenlijk eigendom van Fulham, of Sangare die imo een van de revelaties van de L1 is met 5,1 tackles en intercepties per 90, meer dan wie ook bij Madrid en met 124 tackles in totaal dit seizoen meer doet dan bv het hele middenveld van Arsenal. Deze jongens kosten ergens tussen de 10 en 20 miljoen en zijn dus relatief goedkope gokjes om te nemen. Als je dan afscheid kan nemen van Vazzie, Mariano, Vallejo, Bale, James en Modric en/of Marcelo maak je normaal nog winst over de transferperiode en spendeer je volgend jaar 50 miljoen minder aan salariskosten. Maak je alvast mooi ruimte in het salarishuis om Mbappe en/of Haaland te kunnen aantrekken volgende zomer. Dit is niet het moment om 100 miljoen weg te gooien aan een groot talent dat je eigenlijk niet nodig hebt
 
real8madrid
 
1
17 juni 2020 om 14:04
Heel simpel gerekend: Bale 0 tot 25 miljoen, Modric 10 tot 25 miljoen, Marcelo 15 tot 25 miljoen, Vazzie 15 tot 25 miljoen, Mariano 15 tot 20 miljoen, James 25 tot 45 miljoen, Vallejo 5 tot 10 miljoen... Dan verdien je ergens tussen de 75 en de 175 miljoen aan deze 7 spelers. Terwijl Auba en een van de goedkope verdedigende middenvelders niet meer dan 50 zou moeten kosten. Daarnaast verdienen die spelers samen bruto meer dan 70 miljoen per jaar terwijl Auba en zo'n jochie samen hoogstens 20 per jaar kost.