Hazard en Hakimi laten Borussia Dortmund dichter richting Bayern kruipen
Zaterdag, 7 maart 2020 om 20:28

Borussia Dortmund heeft optimaal geprofiteerd van de halve misstap van RB Leipzig bij VfL Wolfsburg (0-0). Het team van Lucien Favre boekte zaterdagavond de vierde overwinning op rij in de Bundesliga en deed dat ook nog eens bij concurrent Borussia Mönchengladbach: 1-2. Borussia Dortmund, dat woensdag in de Champions League tegen Paris Saint-Germain aantreedt, staat nu tweede en heeft slechts een punt minder dan koploper Bayern München, dat zondag tegen FC Augsburg speelt. Borussia Mönchengladbach staat vijfde.

Het team van Marco Rose begon goed aan de wedstrijd en zette Borussia Dortmund al vroeg onder druk. Dat leidde tevens tot de eerste goede kans: Stefan Lainer ontdeed zich van Raphael Guerreiro, maar stuitte een meter of tien van de goal op Roman Bürki. Nog geen minuut later viel de treffer aan de andere kant. Erling Braut Haaland veroverde de bal en gaf het leer aan Thorgan Hazard, die een goede kapbeweging in het strafschopgebied liet volgen door een goed schot in de verre hoek en daarmee zijn ex-werkgever op achterstand zette: 0-1.

In het restant van de eerste helft gebeurde er niet veel. Borussia Dortmund trok zich meer terug, terwijl het bij de thuisploeg aan ideeën ontbrak. Het uitvallen van Denis Zakaria was ook een domper voor de thuisploeg: hij raakte na een botsing met doelmann Yann Sommer geblesseerd aan zijn knie en moest vervangen worden door Tony Jantschke. Richting de rust dook Borussia Mönchengladbach nog tweemaal gevaarlijk op in het doelgebied van Bürki, maar onder meer Alessane Pléa kon niet voor de gelijkmaker zorgen.

Borussia Mönchengladbach nivelleerde vijf minuten na rust de tussenstand: na een corner vanaf links van Jonas Hofmann werkte Pléa de bal richting de doelmond, waar Lars Stindl het leer van dichtbij door de benen van Haaland binnenwerkte. Dortmund bleef echter geloof in een goed resultaat houden en zocht nadrukkelijk naar een tweede treffer. Die leek er na dik een uur spelen ook te komen toen Hazard zijn hoofd tegen de bal zette, maar Sommer tikte het leer met een sublieme redding uit de linkerhoek.

Achraf Hakimi zette twintig minuten voor tijd de 1-2 op het scorebord. Na een goede pass van de voor Julian Brandt ingevallen Jadon Sancho kon de back schuin op Sommer afstormen en werkte hij de bal door de benen van de doelman in de verre hoek. In de resterende speeltijd kon het duel nog alle kanten op. Een inzet van Sancho eindigde op de paal en een minuut later ging een poging van Breel Embolo op aangeven van Marcus Thuram net naast. In de slotminuten liet Haaland nog een goede kans liggen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien.

Meer nieuws
   
20:16
20:16
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
1
   
20:00
20:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
19:52
19:52
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
1
   
19:38
19:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
   
19:24
19:24
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
YassineAppelsien
 
47
7 maart 2020 om 20:41
Achraf Hakimi, Beste RB met TAA?
 
GenGhibli
 
3
7 maart 2020 om 21:04
Witsel was ook weer zeer sterk. Moeten alleen nog aan het centrale duo werken en aan de keeper, lees nieuwe kopen. Tot aan Witsel zit je met een topelftal. Net daarachter durft de chaos weleens uit te breken. Zagadou is niet slecht, maar kan iemand gebruiken die de boel stuurt naast hem. Burki wisselt geniale dingen af met stevige blunders. Maar vervangers vinden voor Hakimi en Sancho zal al werk genoeg zijn, vrees ik. Mooie goal Hazard ook trouwens. Heel knap gedaan.
 
Pompopos
 
2
7 maart 2020 om 21:26
Dortmund is in de markt voor Jonathan David van Gent las ik in Belgische media , doet het heel goed de laatste maanden maar zal wel een aardige duit kosten vrees ik. Uiteraard nog geen niveau Sancho maar wel een jonge en getalenteerde speler die in de spits en als buitenspeler kan spelen. Zou prima passen bij Dortmund denk ik.
 
GenGhibli
 
2
7 maart 2020 om 22:30
Ik ben Belg, en voor Club ook. Dus ken David wel. Nu wel niet hetzelfde type. Meer voor het centrum. Maar zou er wel passen, idd.
 
Pompopos
 
0
8 maart 2020 om 15:56
Inderdaad een ander type maar beiden zijn snel en hebben een neusje voor de goal. Ik hoop oprecht dat deze transfer doorgaat , ik ben een grote fan van David ondanks dat hij voor 9000 speelt haha.
 
BaronVonBorsig
 
6
7 maart 2020 om 22:58
Hummels was echt uitmuntend vandaag, die is absoluut niet aan vervanging toe hoor.
 
El Pipita
 
4
7 maart 2020 om 21:10
Blijft toch een mooie club, dat Dortmund. Goede keuzes maakt het bestuur, en het is een mooie plek voor spelers om zich te ontwikkelen. Ze weten als club heel goed waar ze staan. Ik hoop dat Hakimi volgend seizoen samen met Carvajal de RB positie in gaat vullen. Carvajal heeft (zoals iedere speler) echt een concurrent nodig nu.
 
LuisFigo
 
10
7 maart 2020 om 21:44
Gezien de matige vorm van Carvajal de laatste 12 maanden zal die wel eens vervangen kunnen worden ja
 
BaronVonBorsig
 
6
7 maart 2020 om 21:36
Hummels hoort in deze vorm echt mee te gaan naar het EK, beste Duitse centrale verdediger momenteel. Echt een geweldige pot gespeeld.
 
Camavinga
 
5
7 maart 2020 om 23:11
Haha, het lijkt wel of iedere keer als ik een wedstrijdverslag van Dortmund open, dat Hakimi gescoord heeft. Gaat echt aan de lopende band daar lijkt het wel.hoe waarderen de Dortmund fans zijn seizoen tot nu toe?
 
BaronVonBorsig
 
7
7 maart 2020 om 23:14
Hakimi is geweldig dit seizoen, longen als een paard. Echter speelt hij wel in een 5-3-2 systeem aan de zijkant en heeft hij dus alle mogelijkheden om op te komen. Dit zal volgend seizoen bij jullie natuurlijk puur minder worden. Maar hij heeft zich echt onwijs ontwikkelt bij ons hoor, kunnen jullie geen nieuwe sturen volgend seizoen?
 
El Pipita
 
0
8 maart 2020 om 13:08
Interesse in Nacho? In ruil voor Sancho dan.. Kan Sancho zich bij ons ontwikkelen, en Nacho bij jullie. Real Madrid past nu ook beter bij Sancho, toch?