Hazard fileert tactiek Conte: 'We speelden niet naar onze kwaliteiten'
Maandag, 5 maart 2018 om 14:19

Chelsea verloor zondagavond met 1-0 van Manchester City, maar anders dan de uitslag doet vermoeden was de ploeg van Josep Guardiola oppermachtig. De regerend landskampioen kon op bezoek bij de koploper van de Premier League niets klaarspelen. Eden Hazard kon zich na afloop niet vinden in de gehanteerde tactiek van Antonio Conte.

Chelsea wist zondag geen enkel schot tussen de palen af te vuren, tot frustratie van de Belgisch international, die vlak voor tijd werd gewisseld. "Wanneer de manager me in de aanval zet, probeer ik alles te geven. Maar voor mij persoonlijk is het moeilijk om een goede wedstrijd te spelen wanneer je de bal maar drie keer hebt geraakt", citeert onder meer de Daily Mail.

"Ik denk dat, wanneer we de bal hadden, we het beter hadden moeten doen. We maakten ook wel hele slechte beslissingen. Er waren niet veel kansen. We hadden een paar situaties waar we mogelijk iets konden creëren, maar dat deden we niet. Als we die kansen wel hadden benut, hadden we misschien gescoord. Maar we speelden tegen City en dat is gewoon moeilijk."

"Ik probeerde te springen bij de lange ballen, maar ik speelde tegen Nicolás Otamendi en Aymeric Laporte. Het is niet makkelijk duels van ze te winnen. We speelden niet naar onze kwaliteiten. Als Olivier Giroud of Álvaro Morata in de punt speelde, was het makkelijker geweest om de lange bal te spelen. Als je het veld afloopt, heb je de indruk dat je wel gerend hebt, maar dat je geen voetbal hebt gespeeld. We hebben niets gecreëerd."

Meer nieuws
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
22
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (35)

 
YoeriCFC
 
18
5 maart 2018 om 14:24
Tsja, dit zegt toch ook een hoop.. Twee van je beste spelers, Hazard en Courtois, die zich zo uitspreken tegen hun coach in een week tijd! Ik snap ze volledig en vind in dit geval ook echt dat ze gelijk hebben door hier wat over te zeggen! Conte moet zo snel mogelijk ontslagen worden, dat had eigenlijk al in oktober moeten gebeuren maar we hebben het jammer genoeg uitgesteld tot nu.. Hazard’s onvrede komt wel echt op een k*t moment, want het is erg belangrijk dat hij deze zomer een nieuw contract ondertekent. De kans dat dat gaat gebeuren wordt met de dag kleiner zolang Conte aan het roer staat en Chelsea lijkt te kiezen voor die tactische faalhaas dan voor gasten als Hazard..
 
bpreal
 
3
5 maart 2018 om 14:28
Chelsea heeft serieus spelers om attractief te kunnen spelen zoals een psg, barca, Bayern doen en als Madrid in vorm is ook. Dus conte moet gewoon na dit seizoen weg. FA cup gaat Chelsea winnen ( denk ik ) maar dat is niet genoeg. Zoals hieronder een tuchel ( ex-Dortmund trainer ) en je gaat prachtig voetbal zien en hopelijk ook resultaat.
 
YoeriCFC
 
5
5 maart 2018 om 14:35
Nee dat denk ik niet, maar het probleem is ook niet dat Conte verdedigend speelt. Het probleem zit ‘m in de wedstrijdinstelling die we constant laten zien tegen de toppers, dat is een instelling waar Norwich zich nog voor zou schamen. Kijk naar Mourinho of Simeone, zij laten hun teams behoudend spelen maar geven nog genoeg dreiging af. “Serieus attractief voetbal” is niet waar wij (als Chelsea fans) ons druk om maken, maar de instelling die Conte nu laat zien om maar met zo min mogelijk goals te verliezen is een instelling die past bij Newcastle, Bournemouth of Huddersfield!! Schandalig!!
 
IbraManUtd
 
1
5 maart 2018 om 17:49
Het spel onder Mourinho of Simeone is soms ook niet om over naar huis te schrijven, maar ik snap je punt. Het liefst zouden we natuurlijk allemaal een aanvallend ingestelde coach hebben á la Guardiola maar dat zit er helaas niet in. Toch denk ik dat Conte wel de juiste man is voor de 'job', het wordt veels te snel vergeten dat hij vorig jaar wel gewoon de Premier League gewonnen heeft.
 
psverdave
 
4
5 maart 2018 om 14:30
Dat Conte ontslagen moet worden lijkt mij duidelijk. Maar wie haal je als vervanger? Als je kijkt naar de afgelopen jaren waren er veel managers die gecontroleerd voetbal laten zien. Haal je weer een soort gelijke trainer of ga je voor een aanvallend ingestelde trainer.
 
YoeriCFC
 
0
5 maart 2018 om 14:38
Maakt mij geen reet uit eigenlijk, ik vind het allemaal leuk om te zien. Een gecontroleerde verdediging is ook prachtig om te zien, mits goed uitgevoerd. Conte is daarin het probleem, niet spelen om te winnen is het probleem. Het kan wat mij betreft alle kanten op, van Simeone tot pak ‘m beet Sampaoli. Zolang Chelsea maar speelt om te winnen en tactisch een maatje te groot is voor de tegenstander, zoals we dat vanaf 2004 eigenlijk constant geweest zijn
 
psverdave
 
3
5 maart 2018 om 14:48
Ik vind het eigenlijk ook het best bij Chelsea passen. Ben zelf een fan van Mourinho precies om de redenen die jij noemt. Simeone lijkt mij de beste keus. Denk dat hij zelf ook wel toe is aan een nieuwe club.
 
Davide Santon
 
1
5 maart 2018 om 16:59
Als jullie van Benitez maar afblijven!
 
SpeedyAFC
 
2
5 maart 2018 om 18:53
Conte is toch ook een drama coach? Dubbele bus voor het doel en maar gokken op de counter. Catenaccio 2.0. Werkelijk verschrikkelijk om naar te kijken. Chelsea voetbalt onder hem nog verdedigender dan onder Mouthino en dat was al niet om aan te gluren. Nee, Abrimovic is geen voetbal liefhebber. Echt verschrikkelijk voetbal sinds die man de club gekocht heeft.
 
Samcro
 
1
5 maart 2018 om 19:59
Weer een opmerking waaruit blijkt dat je of de PL niet volgt (sinds Abra er is) of gewoon een slecht geheugen hebt. Chelsea speelde fantastisch voetbal in Mourinho z’n eerste periode, dat moet toch wel blijven hangen?
 
SpeedyAFC
 
1
5 maart 2018 om 22:58
Je bedoelt toen met Robben, Duff en Cole? Ja dat was wel heel veel creativiteit op de vleugels. Mourhino wist niet hoe snel hij die allemaal weg moest doen. Snelle, wendbare spelers met creativiteit, brrrr. Gauw een paar grote, brede slagers halen en parkeren die bus.
 
bpreal
 
6
5 maart 2018 om 14:25
Kom naar Madrid jonge, want zo zal jouw kwaliteiten nooit naar boven komen. Tenzij Chelsea tuchel ofzo haalt dan mag je wel blijven, want die gaat aanvallen.
 
Buitenkantvoet
 
14
5 maart 2018 om 14:54
Hoezo is iedereen zo lyrisch over Tuchel?? Heeft één jaar bij een topclub als Dortmund getraind, en is direct ontslagen?? Villas-Boas speelde ook aanvallend maar werd telkens, mede door een te hoog verdedigende lijn afgestraft in de omschakeling. Laat Tuchel maar eens presteren, met aanvallend voetbal...
 
ChelseaFener38
 
5
5 maart 2018 om 16:03
Hij werd ontslagen, omdat de beste spelers werden gekocht terwijl het bestuur had beloofd dit niet te doen. Tuchel deed het prima met een Dortmund wat veel minder was dan het Dortmund van Klopp. Tuchel speelt aanvallend voetbal, houdt van de jeugd en hij is onvoorspelbaar met de formaties die hij gebruikt. Ik hoop echt op Tuchel.
 
ChelseaFener38
 
2
5 maart 2018 om 18:38
Dat team is veel minder dan het team van Klopp. Hij deed het alsnog prima. Werd 2e en 3e in 2 seizoenen. Liet veel jonge spelers doorbreken en speelde mooi aanvallend voetbal. Gundogan heeft zelfs gezegd dat Tuchel de beste manager is waar hij ooit onder heeft mogen spelen. Klopp eindigde toch 7e tijdens zijn laatste seizoen? Dan heeft Tuchel het toch wel prima aangepakt hoor..
 
SpeedyAFC
 
2
5 maart 2018 om 18:58
Tuchel? Chelsea haalt altijd ultra verdedigende coaches zoals Mourhino en Conte. Beton voetbal met spelers als Cahill, Kante, Bakayoko en Drinkwater. En vroeger was het al niet anders met spelers als Essien, Terry en Lampard. En voorin mogen ze het uitzoeken, lange ballen en veel plezier ermee. Ik snap Hazard echt niet, ik was allang weggeweest. Niet voor niets willen ze altijd een grote lange sterke spits. Ideaal om long ball te spelen.
 
Samcro
 
1
5 maart 2018 om 20:04
Jeetje zeg, ik kan niet eens beginnen met alle argumenten die er zijn om je ongelijk te bewijzen. Jij hebt ze echt niet van dichtbij gevolgd, wellicht alleen in de CL of de toppers in de PL want anders zou je zulke dingen echt niet zeggen.
 
D.costa9CFC
 
3
5 maart 2018 om 14:26
Het is tijd om afscheid te nemen. Gisteren was echt een dieptepunt. Spelen om niet met grote cijfers te verliezen... Hazard zat geïsoleerd, Pedro bakt er dit seizoen niks van, het middenveld deed maar wat en dan waren er ook nog genoeg andere dingen die fout gingen/waren. Hopelijk staat hij na de wedstrijd tegen Barcelona op straat of eerder het liefst.
 
bpreal
 
2
5 maart 2018 om 14:30
Nee die ontslaan ze nu niet, nadat de FA cup is gewonnn ( ik gok dat Chelsea wint ) dan zal hij vertrekken of ontslagen worden, denk dat laatste.. Chelsea heeft een geweldige selectie om goed te kunnen voetballen en heeft overal ter wereld spelers verhuurd die Chelsea heus kunnen helpen. Als Chelsea tegen barca weer speelt dan betekent het dat conte gewoon ontslagen wilt worden.
 
Gooner4
 
4
5 maart 2018 om 14:29
Slaat ook nergens op wat Conte doet. Verdedigend spelen is prima, maar dit was belachelijk. Je maakt het jezelf ook veel lastiger als je nul intentie om aan te vallen hebt. Counteren had goed gekund met Willian en Hazard op de flank en Giroud/morata in de punt. Lopers op het middenveld en tadaa.
 
AJ_14
 
1
5 maart 2018 om 14:36
Ik verwacht eigenlijk dat Hazard komend zomer naar Real gaat. Nadat hij al in meerdere interviews heeft aangegeven dat hij Real Madrid een geweldige club vindt en dat Zidane zijn idool is. En dan ook nog is zijn onvrede over het verdedigend spel wat inmiddels in het DNA van Chelsea zit. Hoop persoonlijk ook dat hij echt naar Real Madrid komt.
 
Bassie
 
1
5 maart 2018 om 14:43
Nah, verwacht niet dat hij de stap naar Madrid gaat maken deze zomer. Chelsea kan hem net zoveel salaris bieden en hij kan in het land blijven waar hij al jaren speelt. Daarbij komt dat Real meer opzoek is naar een goede spits, die zal al duur zat zijn. De 200 miljoen die je in deze markt voor Hazard mag gaan betalen kan daar niet bij denk ik.
 
AJ_14
 
1
5 maart 2018 om 16:16
@Bassie, De verwachting is dat Real Madrid Bale van de hand gaat doen en van de transfergeld en salarispost waar flink wat ademruimte komt Hazard van gaat halen. Vergeet niet dat Real afgelopen 2 transferperiodes niemand heeft aangetrokken en toch spelers zoals James en Morata voor leuke bedragen heeft/gaat verkopen. Ik verwacht dan ook dan er komende zomer vuurwerk gaat plaatsvinden in Madrid aangezien ze best een teleurstellend seizoen draaien. De CL winst is allesbehalve zeker dit jaar, dus ga er maar vanuit dat Real het ouderwetse galactico beleid gaat uitvoeren aankomende zomer.
 
Bassie
 
0
5 maart 2018 om 16:26
@hangover Voor hoelang het duurt... TV gelden in Engeland worden groter en groter. Real zou meer kunnen bieden, maar de vraag is of ze ook meer willen bieden dan Chelsea wat in paniek raakt bij een vertrek van Hazard. @aj_14 Bale verkoop je niet zo 1 2 3. Hij zal veel moeten kosten en geen enkele club wil een dure speler die zo vaak geblesseerd is. Ik verwacht ook dat Madrid flink gaat huishouden op de markt, maar ze zullen eerst een dure spits moeten halen. Die zou al een groot deel van het gat wat Bale laat gaan opvullen.
 
AJ_14
 
0
5 maart 2018 om 16:33
Welke dure spits loopt er op dit moment rond die het niveau van Real aan kan en kan worden aangetrokken volgens jouw dan? Ik denk dat Ronaldo gewoon wordt omgedoopt tot spits en hazard de linkerflank zal gaan bestrijken. Bale verkoop je zeker niet zo 1 2 3, maar er zullen altijd teams blijven die denken hem blessurevrij te kunnen houden en er een leuk bedrag voor over hebben. Een united wordt bijvoorbeeld ook in verband met Bale gebracht. Kortom, er komt een spannende zomer voor de boeg in Madrid.
 
Bassie
 
0
5 maart 2018 om 16:52
Kane, Icardi? Ik noem er maar ff twee, zullen vast nog wel meer goede spitsten beschikbaar zijn. Misschien is Auba het vrij snel zat bij Arsenal, wil Morata zich opnieuw bewijzen, ect. Voor een club is Real is bijna elke speler beschikbaar.
 
Bassie
 
0
5 maart 2018 om 16:53
@hangover96 Dat is alvast goed nieuws, de bedragen sloegen op een gegeven moment nergens meer op. Zeker als je ziet wat je momenteel voorgeschoteld krijgt met Man Utd, Chelsea en Arsenal haha
 
Schop1989
 
2
5 maart 2018 om 14:50
Nouja mijn inziens is verdedigend voetballen een optie, maar dan ben je wel verplicht om je aanvallende spelers ook de ballen af te laten jagen op eigen helft. Conte kan beslissingen maken, maar spelers hebben zelf ook een deel van de invulling. Wat ik dus wil zeggen, Hazard mag niet zomaar oordelen, want zelf deed hij 0 komma 0 aan verdedigend werk en had zeker meer kunnen en mogen doen al is het puur opjagen van de bal. Als de kwaliteit van Chelsea op het veld stond met de tactiek van Benitez tegen Liverpool, wat basically wat hoger en met meer intensiteit druk zetten inhield, dan hadden ze verdedigend nog net zo stabiel gestaan, maar er wel met meer dreiging uit kunnen komen. Benitez was zaterdag kwalitatief niet goed genoeg, maar de tactiek was perfect voor teams zoals Liverpool, City en Tottenham. Het spel en dominantie proberen te onderbreken en met een snelle counter eruit komen. De tactiek van Conte was storend in combinatie met de lage intensiteit van de spelers, dus beide zijn deels verantwoordelijk vind ik.
 
dani*milano
 
0
5 maart 2018 om 15:16
jep ik zei het gister in de post van de wedstrijd tegen Man City. Het boeit Conte niet of ze CL voetbal halen of niet want hij is er volgend seizoen toch niet meer. Hazard vind het niks om in de spits te spelen en het in zijn eentje moet gaan oplossen. Conte houd 2 spitsen op de bank terwijl hij weet dat hij moet winnen... Fabregas heeft 2 of misschien 3 spelers voor zich lopen en 5 verdedigers achter zich lopen en toch moet hij verdedigen.... nee de spelers zijn hem inderdaad zat. Conte doet dit express en geeft een dikke vinger naar Abramovic en naar zijn zus de T.directeur voor bepaalde verkopen/aankopen. Hazard en Courtois gaan wellicht weg als er EL voetbal gespeeld word. Chelsea krijt een leegloop. blijft Kante? die zou je zeker niet kwijt moeten raken als Chelsea zijnde.
 
chelsea12
 
3
5 maart 2018 om 15:19
Hazard doe jezelf een plezier en ga gewoon naar madrid, niemand bij Chelsea zal je iets kwalijk nemen, de fans niet staf, medespelers, niemand.