'Hazard moet Chelsea verlaten, zodat het vergif verdwijnt uit de kleedkamer'
Maandag, 4 februari 2019 om 23:20

Eden Hazard geldt als de absolute blikvanger van Chelsea, maar volgens Stan Collymore doet de Engelse grootmacht er goed aan aankomende zomer afscheid te nemen van de Belgische aanvaller. De oud-aanvaller van onder meer Nottingham Forest en Liverpool stelt dat Hazard met zijn gedrag de sfeer in de kleedkamer van Chelsea verpest.

Chelsea-manager Maurizio Sarri liet zich onlangs bijzonder kritisch uit over Hazard, die in de ogen van de Italiaan 'geen leider zou zijn'. "Eden Hazard moet Chelsea verlaten, zodat het vergif verdwijnt uit de kleedkamer. Ik heb niets tegen de Belg, die in mijn ogen een van de beste spelers ter wereld is, maar het is tijd dat Chelsea een transfersom gaat innen", schrijft Collymore maandag in zijn column voor de Daily Mirror.

Hazard heeft weliswaar nog een contract tot medio 2020 bij Chelsea, maar de 28-jarige dribbelaar heeft er nooit een geheim van gemaakt te dromen van een overstap naar Real Madrid. "Hazard zou een enorme leemte achterlaten als hij vertrekt, maar als je 170 miljoen euro kunt krijgen voor een speler van 28, dan is dat prima. Hij is een geweldig talent, maar ik heb sterk het gevoel dat hij onderdeel is van de problemen bij de club", vervolgt Collymore.

Hazard is sinds de zomer van 2012 actief voor Chelsea, dat hem destijds oppikte bij Lille. De vedette lag sindsdien in de clinch met diverse trainers, merkt Collymore op. "José Mourinho had een onderkoelde relatie met hem, Antonio Conte was niet bijzonder enthousiast en nu maakt hij onderdeel uit van een ploeg waarvan de mentaliteit in twijfel wordt getrokken door Sarri."

Meer nieuws
   
14:51
14:51
Mikautadze scoort wederom, maar kan Metz niet aan cruciale punten helpen
13
   
14:35
14:35
Ajax-leiding wordt gespot in Eredivisie-stadion, maar lijkt voor niets gekomen
17
   
14:27
14:27
Inter viert kampioenschap met gemakkelijke zege en dubbelslag Çalhanoglu
5
   
14:18
14:18
PEC Zwolle verslaat Heracles Almelo en passeert 'magische grens' van 34 punten
4
   
14:11
14:11
AZ kan vierde plek bijna niet meer ontlopen na geflatteerde zege op NEC
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (35)

 
John Marston
 
58
4 februari 2019 om 21:07
Klinkklare onzin. Hazard blijft respectvol over z`n club praten en dat geflirt heeft geen enkel effect op hem als speler van Chelsea. Hij probeert immers altijd te presteren in het blauwe shirt, dat z`n medespelers voor 70% niet van zijn niveau zijn kan hij niet veel aan doen. Buiten Kanté, Azpilicueta en Higuain is er niemand in die selectie die ook maar in de buurt komt van wat hazard moet streven. Nee, wees blij dat hij niet eerder is weggegaan anders was Chelsea nu te vinden op plek 9-10 in de Premier League, zonder dollen.
 
OzarkCFC
 
21
4 februari 2019 om 21:16
Stan Collymore heeft gewoon gelijk en dat zeg ik als Chelsea fan. Ze zijn te afhankelijk van iemand die winnen niet belangrijk vindt. Hazard is een uitmuntende speler, maar we moeten verder gaan. Hazard out, eindelijk zijn droom transfer naar Real Madrid en Nicolas Pepe van Lille in.
 
 
8
4 februari 2019 om 21:20
Precies dit dus!
 
Medalofhonor
 
31
4 februari 2019 om 22:33
Spijt me maar ik ben niet met je eens, dat geflirt hoor gewoon niet. Ja hij is eerlijk en doet altijd zijn best maar Chelsea is geen amateurclubje waar je openlijk moet aangeven dat je droomclub ergens in Spanje is, Chelsea is een geweldig club en verdiend meer dan ‘tevreden’ te zijn om bij Chelsea te zitten, ja ze hebben geen grote historie als Real Madrid maar nog steeds 1 van de grootste clubs op aarde.
 
oelypessy
 
1
5 februari 2019 om 08:10
Yeah right... sjonge jonge, maar als die Eden Hazard echt zo goed is dan wat jij beweerd dan zou hij zijn medespelers toch ook beter laten voetballen en dat is wat ik mis bij dit Chelsea.. Nee Eden Hazard super goede voetballer, maar je ziet ook zijn ego heel vaak terug... dan zie ik toch liever een de Bruyne.
 
blink182
 
21
4 februari 2019 om 21:07
Als het zo is, zijn mentaliteit het “probleem” is, dan heeft ie ook niks te zoeken bij Real Madrid, meest eisend eclub ter wereld.
 
Medalofhonor
 
9
4 februari 2019 om 22:34
Zijn grootste probleem is, hij zei het laatst ook weer : ‘ ik vind plezier hebben op het veld belangrijker dan winnen ‘ met die mentaliteit kom je er niet bij Real, ze verwachten naast je dribbels ook dat je wedstrijden wint.
 
RinusMichelss
 
34
4 februari 2019 om 23:35
Meest eisende club? Ze laten de competitie vaak links liggen en nemen de beker amper serieus. Ze eisen 7 goede potjes per jaar
 
LuisFigo
 
36
4 februari 2019 om 21:15
170 miljoen voor een speler met een 1jarig contract? Doe ff lekker normaal gekkie.
 
mrpuma
 
3
4 februari 2019 om 21:17
Ik denk dat chelsea er goed aan doet om te verversen. Hoe goed hazard ook is maar met het wat je voor hem vangt plus nog wat extra geld kan je het hele team wel van nieuwe impulsen voorzien.
 
 
48
4 februari 2019 om 21:17
Wat een onzin zeg! Deze man moet zelf uit de media verdwijnen. Als hij een mentaliteitsprobleem zou hebben had hij niet prijzen gewonnen met Chelsea. Is al jaren de beste en heeft meer aandeel in de successen dan welke speler dan ook.
 
diablejambe
 
29
4 februari 2019 om 21:26
Och de britse media moet weer een nieuwe sterspeler as mikpunt hebben nu de chaos met pogba tot een climax is gekomen na het vertrek met mourinho. Ik wil ze een stel wolven noemen maar dat zijn mooie beesten. Het zijn eerder bloedhonden.
 
Rockett
 
5
4 februari 2019 om 21:35
Dit is dan wel het laatste waar Real Madrid op zit te wachten mocht dit inderdaad waar zijn. Real heeft nu spelers nodig mentaliteit van een Ramos of C. Ronaldo, mensen die voor het vuur gaan en ten koste van alles willen winnen en blijven strijden. Hoop dat hij z'n mentaliteit bijschaaft tot een winnersmentaliteit tegen die tijd anders mag die liever wegblijven. Dan geef ik toch liever de voorkeur aan Neymar, als zie ik hem ook niet graag in het maagdelijke wit.
 
real8madrid
 
7
4 februari 2019 om 21:41
170 miljoen voor een speler met een aflopend contract... Goh, misschien als hij Engels was
 
SpeedyAFC
 
0
5 februari 2019 om 09:24
Ja bijzonder, wordt volgend jaar 29. Ze denken dat Real echt gek is.
 
_Buffalo_
 
3
4 februari 2019 om 21:51
Het was ook algemeen gekend dat ook het grootste deel van de rest van de kleedkamer niet volledig meer overeenkwamen met Mourinho en Conte op het einde van hun carriere bij Chelsea. Ook Sarri bekritiseerd nu vooral de gehele spelergroep. Wat goedkoop om te stellen dat het dan allemaal gewoon zijn mentaliteit ligt. Hazard heeft de laatste 2-3 jaren getoond dat hij er staat op de grote momenten, iets wat vroeger juist zijn zwakte was. Hij is een zeer volwassen speler geworden, aan zijn mentaliteit ligt het echt niet volgens mij. Het probleem is dat Chelsea eigenlijk maar weinig goede momenten heeft gehad sinds hun laatste titel.
 
Druu
 
6
4 februari 2019 om 22:13
Die Belgen worden steeds mondiger. Eerst zat Courtois openlijk te solliciteren om naar Real te gaan. Onder de mom van ik mis mijn kind in Madrid. Nu zit Hazard openlijk te solliciteren.
 
azchelsea
 
10
5 februari 2019 om 00:53
Hazard solliciteert al jaren openlijk voor real. Het verschil is alleen dat hij open kaart speelt en gewoon zijn best blijft doen, in plaats van achterbaks gedrag en niet op komen dagen bij trainingen. Bovendien vindt hij het ook prima om te blijven en gezien zijn oprechtheid altijd, geloof ik hem daarin ook.
 
Bon Jovi
 
17
4 februari 2019 om 23:02
Het vergif lol, noem hem liever het levenselixir van de club. Hazard heeft Chelsea 2 titels bezorgd en als ze dit jaar CL voetbal halen zal dat ook vooral dankzij hem zijn! Zonder Hazard zijn ze bij wijze van spreken niveautje Sunderland.
 
 
3
5 februari 2019 om 00:19
Haha jij houdt wel van de extreme vergelijking he? Maar ik ben het voor de rest met je eens dat Chelsea zonder Hazard een stuk minder is. Hazard is een van de meest down to earth personen en speler bij Chelsea. Het is maar dat je een Ngolo Kante hebt waarvan niemand zal overtreffen.
 
Bon Jovi
 
0
5 februari 2019 om 15:42
Overdrijven maakt het leven leuker altijd met een korreltje zout interpreteren. Maar zonder Hazard en Kante is Chelsea zelfs niet beter dan Arsenal. Zorgwekkend toch. De Londense clubs hebben werk voor de boeg.
 
Tuskii
 
4
4 februari 2019 om 23:06
Ook makkelijk. Hazard is een probleem in de kleedkamer maar vervolgens niet zeggen hoe of wat hij misdoet of hoe hij zich misdraagt. Volgens mij ligt hazard heel goed in de groep en is het een goedlachse knaap. Sommige mensen brabbelen maar wat in het rond manmanman
 
Sirius
 
1
5 februari 2019 om 00:52
Werkelijk geen idee hoe Hazard in de groep ligt, maar Chelsea doet er wel goed aan hem te verkopen. Hij zal ongetwijfeld niet nog een keer bijtekenen en nu kunnen ze er nog steeds een behoorlijk bedrag voor vangen. Verder is Hazard zijn gehele carriere al afhankelijk van pieken die lang niet altijd voorkomen. Voor Chelsea is het uiteraard een belangrijke kracht, maar dit hele elftal is ook volledig gebaseerd op Hazard, terwijl hij toch duidelijk wil vertrekken en vooral voor zichzelf speelt. Chelsea is helaas een club dat een geweldig oog voor talent heeft, maar datzelfde talent altijd weer verkoopt. Daar tegenover staat een waslijst aan dure aankopen die goed genoeg zijn voor de club, maar niet goed genoeg zijn voor de doelstelling (champions League).
 
GenGhibli
 
0
5 februari 2019 om 01:41
Vergif nog wel. Sterke woorden van een man die totaal niet weet hoe het in die kleedkamer eraan toegaat. Buiten wat natte vinger giswerk. Heb dat beeld totaal niet van Hazard. Komt nooit slecht in de media, heel erg bewust ook. Dan maken we maar wat verhaaltjes. Want dat is het. Volkomen onzin. Ik zou hier zelfs een klacht voor indienen. Dit is op de man spelen, zonder dat je ook maar iets van hem weet. Roddelkrantje, rommel artikeltje.
 
domburg
 
3
5 februari 2019 om 02:05
hoe dan ook , Hazard zal wellicht vertrekken . Hazard heeft veel gedaan voor chelsea door prachtig spelvertoon of prachtige acties ....alleen heeft Hazard dit nooit een volledig seizoen kunnen brengen.... Hazard speelt meestal 4 of 5 wedstrijden outstanding maar dan zwakt het niveau meestal weer wat af voor enkele wedstrijden, er zat nooit een hele contstante lijn in zijn performances. Hazard lijkt niet echt een seizoen echt top level te spelen en dat is dan toch weer een verschil met spelers zoals Ronaldo of Messi of Neymar of zelfs Mbappé ..... dat zijn mannen die er steeds staan, ...elke wedstrijd ! dat zijn spelers die naar clubs gaan waar het echte toplevel niveau, elke week wordt verwacht, van hun spelers, niets meer of niets minder ! de toekomst zal duidelijk maken of Hazard zich tot dat echte toplevel niveau kan verheffen , of niet .
 
rtroX
 
1
5 februari 2019 om 07:43
Geen van die spelers die jij hier noemt heeft ooit met koekenbakkers gespeeld zoals Hazard. Messi en Ronaldo kunnen een totale offday hebben maar er wordt altijd wel wat voor hen gecreërd. Wanneer Hazard een offday heeft, zie je hem niet want alles draait rond hem. Kromme vergelijking.
 
MaceReal
 
0
5 februari 2019 om 13:10
Portugal en Argentinie vergeten? Dat koekenbakkers verhaal slaat nergens op. Zelfs bij Belgie is Hazard wisselvallig en daar staan echt geen koekenbakkers.
 
rtroX
 
0
5 februari 2019 om 14:43
Ronaldo en Messi waren nergens op het vorige WK en Hazard speelde top3. Voetbal is echt een teamsport en de impact van de ploeggenoten wordt door de 'kenners' hier enorm onderschat.
 
domburg
 
0
7 februari 2019 om 19:09
Hazard is zeker geen koekenbakker zoals jij een beetje naïef omschrijft maar ook geen echt toplevel a la Messi of Ronaldo. dit neemt niet weg dat Hazard, niet het niveau heeft van bovengenoemde spelers heeft, maar wel een klein leveltje eronder wel zijn plaats heeft.... verder laat ik dat kleingeestig gedoe aan jou over.
 
maurootje
 
0
5 februari 2019 om 07:46
170 mil als "prima" benoemen, koekoek
 
Raul!7
 
1
5 februari 2019 om 09:21
Hazard klasse voetballer,, slechte karakter, geen winnaar , , , Mooie goede relatie met trainers dat is wel zo. Sniekie sfeerverpesten, soort Anelka
 
JMPR
 
0
5 februari 2019 om 09:49
Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat Collymore wat vriendjes binnen de selectie van Chelsea heeft, waarschijnlijk vooral Engelse spelers, die vooral op de bank en de tribune moeten bivakkeren.
 
 
0
5 februari 2019 om 19:10
De pers in Engeland is vreselijk dus wie zegt dat dit verhaal klopt
 
JeffreyMassing
 
0
7 februari 2019 om 13:49
170miljoen Voor een 1jarig contract ...?? Geen enkele club zou dat doen