Hedwiges Maduro vindt onderdak in de Keuken Kampioen Divisie
Dinsdag, 28 januari 2020 om 13:35

Hedwiges Maduro wordt toegevoegd aan de trainersstaf van Almere City FC, zo maakt de nummer tien van de Keuken Kampioen Divisie wereldkundig. De achttienvoudig Oranje-international gaat op parttimebasis werken met de talenten van de club. "Met zijn ervaring, voetbalkennis en netwerk is Hedwiges een uitstekende aanvulling op onze reeds bestaande technische staf", vertelt technisch manager Teun Jacobs.

Maduro is bezig om zijn trainerspapieren te halen, zodat de oud-middenvelder in de toekomst hoofdtrainer in het betaald voetbal kan worden. "Wij kunnen hem helpen met het behalen van zijn trainersdiploma's", zegt Jacobs. "Op die manier is er sprake van een win-win-situatie." Maduro gaat in Almere twee dagen per week werken met spelers van Onder-17, Onder-19 en Jong Almere City FC.

"Almere City FC is een jonge club met veel ambitie", reageert Maduro. "Dat past goed bij mij als jonge trainer. We kunnen elkaar helpen om verder te ontwikkelen. Bovendien ben ik een geboren Almeerder, die ook in deze stad is begonnen met voetballen. Ik heb zodoende een sterke band met zowel de club als de stad. Het voelt dan ook goed om als beginnend trainer mijn volgende stappen te zetten bij Almere City FC."

De 34-jarige Maduro zette in de zomer van 2018 een punt achter zijn loopbaan, waarna hij als analist ging werken bij FOX Sports. Als voetballer doorliep hij de jeugdopleiding van Ajax, waar hij tussen 2004 en 2008 in de hoofdmacht speelde. Daarna volgden vijf jaren bij Valencia en anderhalf seizoen bij Sevilla. Vervolgens speelde Maduro drie jaar bij PAOK Saloniki, om via twee jaar bij FC Groningen en een jaargang bij Omonia Nicosia zijn loopbaan te beëindigen.

Meer nieuws
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
1
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
35
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
Ajax1971
 
6
28 januari 2020 om 13:44
Dat is super voor hem en deze club,hij praat best verstandig over voetbal!succes Hedwiges
 
Vegitosan
 
29
28 januari 2020 om 13:45
Vind dit soort gevallen vaak erg jammer, allemaal vriendjes politiek.99% van de trainers doet zn uiterste best om stap voor stap die functie te krijgen , door zich bij meerdere teams bewezen te hebben en diplomas te behalen etc. En dan komt een Maduro ff aankakken met zijn wens om die functie te bekleden en hij wordt gelijk aangesteld.denk dat er veel talentvollere trainers zijn dan in het profvoetbal , die trainers hebben alleen niet dezelfde connecties dus krijgen ze de kans ook niet.ik snap ook wel dat het ''normaal'' is , vind het alleen jammer.
 
melvinwsp
 
4
28 januari 2020 om 13:54
Hoezo. Je bepaalt toch zelf wie je aanneemt? Hoe weet je dat die talentvoller zijn? Het leven is nou eenmaal geluk en geluk dwing je ook af
 
eCKe
 
4
28 januari 2020 om 14:00
@ Vegitosan dus jij hebt liever een papieren leidinggevende, dan iemand die van jongs af aan alles heeft doorleefd?
 
Vegitosan
 
8
28 januari 2020 om 14:49
ecke , ''99% van de trainers doet zn uiterste best om stap voor stap die functie te krijgen , door zich bij meerdere teams bewezen te hebben en diplomas te behalen etc. ''
 
AadMaat
 
1
28 januari 2020 om 14:59
Wat is het echte probleem?
 
FlamengoBrasil
 
16
28 januari 2020 om 14:01
Alleen is Maduro ook wel stap voor stap bezig zijn trainerscarrière op te bouwen. Kiest ook bewust voor geleidelijke weg. Hij heeft onlangs zijn Uefa C gehaald, om nu B diploma te gaan behalen. Oke, hij stapt niet in bij een amateurclub om daar te beginnen, maar is assistent bij Oranje o17 en gaat aan de slag als talent trainer bij een eerste divisie opleiding. Straks is natuurlijk de vraag wat de volgende stap gaat zijn. Maar logisch dat oud profs contacten hebben, en ook makkelijk in het prof circuit aan de bak kunnen als jeugdtrainer. Stijn Schaars zelfde. Die is dit seizoen aangesloten als assistent bij de PSV jeugd, maar had ook al kunnen kiezen om assistent te zijn bij AZ onder Arne Slot. Maar dat vond hij te vroeg. Al traint Schaars ook zijn twee zoons bij de plaatselijke amateurclub.
 
Vegitosan
 
1
28 januari 2020 om 14:30
@flamengo , ''maar logisch dat oud profs contacten hebben, en ook makkelijk in het prof circuit aan de bak kunnen als jeugdtrainer''klopt , geef ook aan dat het normaal is , vind het alleen maar jammer.heb het overigens niet alleen over jeugdtrainers , ook over hoofd/assistenttrainers. Denk dat er genoeg amateurtrainers zijn die qua tactischvermogen beter zijn dan proftrainers, en daarom vind ik het jammer dat zij niet de kans krijgen , de voornaamste reden is dat ze geen connecties hebben.
 
CoMokum
 
4
28 januari 2020 om 14:02
@vegitosan, alsof bewezen bij meerdere teams en diploma's de enige maatstaven zijn. Sommige hoofdtrainers willen gewoon een oud-prof die zelf op hoog niveau gevoetbald hebben. Om meerdere redenen maar al was het maar omdat die jochies tegen zo iemand op kijken. Beetje kort door de bocht van je.
 
Vegitosan
 
5
28 januari 2020 om 14:33
@comokum , vaak genoeg bewezen dat een oud prof geen garantie geeft op succes. Sterker nog , hoeft niet eens te betekenen dat ie het spelletje begrijpt.hoezo is dat kort door de bocht? Ik geef enkel aan dat ik het jammer vind maar dat ik er wel begrip voor heb....is dat kort door de bocht?
 
CoMokum
 
3
28 januari 2020 om 15:46
Je zegt dat Maduro komt aankakken maar zoals Flamengo al aangeeft heeft Maduro al diverse diploma's op zak én heeft hij ervaring als speler. Als je dan als hoofdtrainer zo'n type zoekt dan kom je toch bij hem uit ipv bij iemand zonder die ervaring? Ja, het is kort door de bocht om te beschrijven dat Maduro zn nieuwe positie aan vriendjespolitiek te danken heeft om daar vervolgens alleen maar tegenover te zetten dat er hardwerkende trainers zijn met diploma's die die functie ook graag willen.
 
Ruud_AZ
 
0
28 januari 2020 om 13:50
Succes, je zal zien dat het toch anders is. Je ziet veel mensen langs de lijn allemaal zinnige dingen zeggen. Maar 1 maal bij een club vallen ze door de mand. Nu hoop ik voor hem da hij wel slaagt, gun het hem wel.
 
maurootje
 
3
28 januari 2020 om 13:54
ik zal Maduro altijd blijven linken met Valencia. terwijl het niet eens een groots succes was
 
wazza
 
8
28 januari 2020 om 14:17
Als dat betekent dat ie dan ook van de buis af is dan ben ik helemaal blij!
 
StevenLeentvaar
 
1
28 januari 2020 om 14:28
Aparte keuze. Ik zou hem nooit als trainer aanstellen. Ex spelers die zelf niet het optimale uit hun carrière halen, zijn vaak ook niet de beste trainers.
 
Jesaja
 
8
28 januari 2020 om 15:10
Inderdaad, zoals Mourinho en Van Gaal enzo
 
FCDeTrainer
 
0
28 januari 2020 om 16:58
Hedwiges is geen trainer. Hedwiges is een hele behoorlijke voetballer geweest maar weet niet wat te doen na zijn carrière. Je merkt in zijn analyses ook dat hij erg vlak is. Zelden te betrappen op technische inhoud. Dat is niet erg, want dat kan nog komen. Lijkt mij een prima assistent bij een club. Omgang met spelers als grootste kwaliteit. Hier leiding aan geven is (nog) een stap te ver