Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
Zondag, 28 april 2024 om 22:53

Willem van Hanegem is zeer gecharmeerd van Koki Saito. Van Hanegem zag de Sparta-aanvaller dit weekend imponeren tegen FC Volendam (1-0 winst), en dat was niet de eerste keer dat hij onder de indruk was. Van Hanegem denkt zelfs dat Saito de Nederlandse top aankan. "Met twee vingers in de neus", aldus de Kromme in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad.

Sparta deed zondag goede zaken in de jacht op Europees voetbal en versloeg laagvlieger Volendam met 1-0. Hoewel de Kasteelclub pover voor de dag kwam, sprong Saito er in positieve zin uit.

De huurling van Lommel SK was continu dreigend, net zoals wel vaker dit seizoen. Dat is ook Van Hanegem gewaargeworden.

De oud-aanvaller begint nog kritisch over Sparta's vertoning zondag. "Alleen die Koki Saito, die kan met twee vingers in zijn neus in de top van Nederland mee. Vrijwel alles wat hij doet, levert gevaar op voor Sparta", aldus Van Hanegem. De Kromme wil wel het bijvoeglijke naamwoord 'Nederlandse' benadrukken. "De echte top is andere koek."

In principe keert Saito na dit seizoen terug naar Lommel. Sparta huurt de Japanner al twee seizoenen op rij, nadat de Belgen hem in januari 2021 overnamen van Yokohama FC.

Volgens Transfermarkt vertegenwoordigt Saito momenteel een marktwaarde van drie miljoen euro. Sparta heeft geen optie tot koop bedongen in het huurcontract.

Sinds zijn komst naar de Eredivisie kwam Saito in 49 officiële wedstrijden in actie voor Sparta. Daarin was de Japans jeugdinternational goed voor tien treffers en evenveel assists.

Saito vormt vaak een tandem voorin met landgenoot Shunsuke Mito. Laatstgenoemde heeft Sparta wél definitief vastgelegd.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
23:01
23:01
Liverpool geeft zege na blunder van Emi Martínez en goal van Gakpo tóch nog weg
17
   
22:58
22:58
FC Barcelona maakt geen fout en neemt plek twee over van Girona
5
   
22:53
22:53
Wesley Sneijder overtuigt KNVB en loopt vanaf komend seizoen mee bij club
14
   
22:30
22:30
Sergio Ramos voert serieuze gesprekken en lijkt deze zomer stap te maken
4
   
21:53
21:53
Overtuigend NAC Breda bezorgt Roda JC nieuwe dreun in duel met 2 prachtgoals
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
FCTwenteRSD
 
5
28 april 2024 om 23:01
Saito is geen middenvelder vz. Saito is een prima linksbuiten. Ik zou hem ook graag bij twente willen zien.
 
ticer
 
0
29 april 2024 om 08:54
Denk dat Twente of AZ de meest logische clubs zijn voor hem. Nog te weinig rendement en consistent voor PSV, Feyenoord en Ajax. Daarnaast zijn weinig clubs in de eredivisie nog een stap hoger dan Sparta op dit moment
 
khalid3073wx
 
8
28 april 2024 om 23:06
Grappige is dat Saito nooit voor Lommel gaat spelen. Hij gaat volgend jaar verhuurt worden waarschijnlijk voor een stapje hoger. Vervolgens zal hij voor 10 mil verkocjt worden. Voor 3-5 mil is hij zeker een gokje waard voor Az PSV FC Twent Feyenoord en Ajax. Ajax zou ik niet doen teveel druk omdat de rest slecht is. Feyenoord Psv zal hij meer geduld moeten hebben voor het niveau. Twent en Az kan hij zo mee
 
madmarcel
 
8
29 april 2024 om 00:02
Eigenlijk is dat helemaal niet grappig. Van die voetbalconcerns die een beetje spelers kopen puur en alleen om er geld aan te verdienen en niet eens om ze bij de club zelf te laten spelen.
 
FrankLampard08
 
6
29 april 2024 om 07:55
Hij heeft al 1,5 seizoen bij Lommel gespeeld. In 32 wedstrijden maakte hij 6 goals.
 
Laurens E
 
6
28 april 2024 om 23:14
Kom maar naar Twente. Hebben hard een speler nodig die ballen voor kan slingeren. Feyenoord is misschien een mogelijkheid, vooral voor de breedte. Bij PSV zie ik het niet gebeuren, die hebben te veel goede buitenspelers. Dan zit je sowieso al op de bank. Ajax... directe basisplaats, maar de druk zal enorm, misschien wel onrealistisch hoog zijn volgend seizoen. Financieel is Ajax de beste stap, sportief gezien is het Feyenoord en de meeste speelminuten bij Twente en Az. Helaas voor Sparta maar ik zie Olij en Saito dit seizoen vertrekken. En dat in een zomer waar je al versterking moet halen voor de volgenden stap omhoog..
 
TVL11
 
0
28 april 2024 om 23:22
Rendement mag nog wel wat hoger denk ik.
 
FcGrun050
 
3
28 april 2024 om 23:25
Zijn balbehandeling is echt top. Misschien niet de snelste qua lange afstanden, maar wel op de eerste meters. Feyenoord heeft een overschot aan linksbuitens, maar misschien wel iets voor PSV. Met de blessuregevoeligheid van Lang en wanneer Bakayoko vertrekt, dan heb je alleen Lozano als echte winger over. Die nog niet in goede doen is.
 
PSVparasiempre
 
0
29 april 2024 om 11:43
Lommel is onderdeel van de City Group. Niet onbelangrijk als het om carrières en transfers van spelers gaat. Saito gaat het bij City zelf niet redden. Valt dus in de categorie 'handelswaar'. En 'met twee vingers in de neus' het redden bij de Nederlandse top? Het is bekend dat van Hanegem al jaren bijziend is. Maar dit slaat alles. Er zijn een paar spelers in de Eredivisie die interessant zijn voor PSV en Feyenoord. Dan heb je het over Flamingo, Sahraoui en Poku. In alle gevallen niet meteen voor de basis. Die jongens zullen moeten leren met een heel andere intensiteit te spelen. En dat gaat zeker niet met twee vingers in de neus.