'Heel vreemd jaar' in Champions League: 'Ik zal wel weer Real Madrid krijgen'
Donderdag, 7 december 2017 om 08:05

De loting voor de achtste finale van de Champions League kan maandag interessante affiches opleveren. Clubs als Bayern München, Juventus en Real Madrid eindigden niet bovenaan in hun groep en zullen dus gekoppeld worden aan poulewinnaars. Jürgen Klopp voelt de bui al hangen en spreekt van een bijzonder jaar, na de 7-0 zege van Liverpool op Spartak Moskou.

Het team van Klopp pakte twaalf punten in de poule en finishte daarmee bovenaan. Bovendien is Liverpool de eerste club ooit die in twee Champions League-groepswedstrijden in hetzelfde seizoen zeven keer scoorde. "Het is een heel vreemd jaar. Het komt niet vaak voor dat je als groepswinnaar tegen Bayern München en Real Madrid kunt spelen in de achtste finale", vertelt Klopp tijdens de persconferentie. "Antonio Conte zei het al: 'Er zijn geen makkelijke tegenstanders'. Niemand zal blij zijn als wij uit de koker komen. Wij zullen er in ieder geval klaar voor zijn."

Meer: Liverpool legt eerste contact met Arne Slot, maar Feyenoord weet van niets | Zelfs Peter Bosz krijgt vraag over transferperikelen Arne Slot: ‘Laat mij...’

Liverpool maakte 23 doelpunten in de groepsfase, het op een na hoogste aantal ooit van een club in de poule. Alleen Paris Saint-Germain maakte er (dit seizoen) meer met 25. "Niemand had kunnen voorspellen dat het zo zou gaan", zegt Klopp bij BT over de monsterzege op Spartak. "Voor beide ploegen was het een alles-of-niets-wedstrijd. Spartak is een enorm goede ploeg, al zou je dat nu misschien niet meer denken. Het is echt een lastig te bespelen tegenstander. We begonnen perfect aan de wedstrijd en nadat we op voorsprong kwamen, hoefden we niet meer te verdedigen."

"Het was een mooie avond. Ik heb niets om over te klagen", concludeert Klopp. "We hadden wat gesleuteld aan het systeem en de jongens pakten het heel goed op. Het maakt me niet uit wie we nu tegenkomen. Normaal krijg ik altijd Real Madrid, dus we zullen wel zien." Liverpool kan gekoppeld worden aan FC Basel, Bayern, Juventus, Shakhtar Donetsk, FC Porto en Real. Die clubs eindigden allemaal als nummer twee in hun poule.

Meer nieuws
   
11:00
11:00
Pak 3x je inzet als Uitblinker Saka scoort tijdens Tottenham Hotspur-Arsenal!
0
   
10:29
10:29
Kraay jr. reageert op overstap Slot: 'Ik begrijp hier niets van, lachwekkend!'
5
   
10:00
10:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
09:10
09:10
Slot denkt aan Nederlander als eerste topaankoop bij Liverpool
34
   
08:39
08:39
Engeland heeft bar weinig vertrouwen in Slot: 'Hij is een Ten Hag in vermomming'
54
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
DutchLions
 
6
7 december 2017 om 08:37
Liverpool-Real Madrid zou een spektakelstuk worden. Beide ploegen achterin op het moment vrij zwak, maar voorin en op het middenveld nog erg sterk (ik weet dat Real niet veel scoort, maar een fitte Ronaldo is een garantie voor goals). Wellicht krijgen we een mooie 4-4 dan ??
 
Quar3sma
 
5
7 december 2017 om 09:15
In februari kan de vorm van de dag heel anders zijn hoor. Naast Real kunnen ze ook gewoon Basel, Shaktar en Porto treffen. Je kan ver komen met een beetje geluk..
 
Zermatt_Person
 
1
7 december 2017 om 09:39
Precies. Nu is Real Madrid misschien zwak, maar in februari kan Real Madrid weer topvorm zijn. Datzelfde geld voor Bayern Munchen en Juventus. Ik hoop dan ook niet dat Liverpool en Man City bij Real Madrid, Juventus en Bayern Munchen komen in 8ste finale, hoewel Bayern Munchen nog gunstig kan zijn voor Liverpool, omdat het duitse voetbal, Klopp er goed ligt. Maar het liefst heb ik dat Sevilla, Porto of Basel bij City komt en dat Shakthar Donetsk, Basel of Porto bij Liverpool komt.
 
Damsko1103
 
11
7 december 2017 om 08:47
Misschien ben ik de enige die wil dat Klopp Real weer treft, maar ik heb het gevoel dat ze Real kunnen verslaan. Allebei een niet te sterke verdediging, middenveld allebei sterk en de aanval van Real blijft gevaarlijk. Alleen vind ik die van Liverpool op dit moment nog gevaarlijker dan die van Real. Daarom denk en hoop ik dat ze Real kunnen verslaan. Real is op dit moment kwetsbaar. Een goed georganiseerd team knalt ze uit de knock out fase. Daar ben ik overtuigd van.
 
talentloze
 
4
7 december 2017 om 10:04
Echter is het wel zo dat er pas in februari weer gevoetbald wordt. Dan heeft Liverpool de zware december en januari maanden achter de rug en kan de vorm wel eens heel anders zijn dan dit moment. Real heeft dan een winterstopje gehad en kan er misschien weer volledig tegenaan. Ook zullen er wintertransfers zijn bij beide teams en is er de mogelijkheid op blessures wat er voor kan zorgen dat er een ander team kan staan. Echter hoop ik dat er zoveel mogelijk goede teams doorgaan naar de kwart finale en dat er hier nog enkele 'walk-overs' zullen plaatsvinden.
 
Damsko1103
 
0
7 december 2017 om 10:47
Daar heb je wel een punt. Toch denk ik dat Liverpool dit seizoen qua doelpunten wel goed zit. En daar zal een winterstopje niet echt wat aan kunnen veranderen. Integendeel zelfs, want de verdediging kan versterkt worden. Ik ben benieuwd wat Liverpool met van Dijk gaat doen. Maar natuurlijk zal Real ook wat uit de hoge hoed toveren. Toch denk ik dat ze dit jaar niet echt wat zullen voorstellen als het om de prijzen gaat. Ze hebben 2 mooie jaren achter de rug met de CL. Ik zie ze dat zeker niet 3 jaar achter mekaar doen. Dus ik verwacht zeker een andere CL winnaar. Hoop natuurlijk op Messi & co, maar een ander leuk team behalve PSG mag hem ook winnen van mij. We will see!
 
talentloze
 
0
7 december 2017 om 12:11
De zware maanden in Engeland kunnen heel veel verschil maken in vermoeidheid en in vorm. Liverpool zal niet het eerste team zijn dat hier een slachtoffer van kan zijn. Ik ben het met je eens dat Real Madrid dit seizoen niet weer de Champions League pakt. De Engelse clubs lijken sterker dan eerdere jaren. PSG heeft een heerlijk team. Barcelona en Juventus blijven altijd goed en ook Bayern lijkt beter dan voorgaande jaren. Al met al lijkt het een interessant Champions League seizoen te worden. Ik hoop dat er een keer geen teams als Barca, Real en Juve in de finale staan. Dat hebben ze de afgelopen jaren al vaak genoeg gedaan
 
wmrc01
 
0
7 december 2017 om 14:51
Het probleem met Real is dat zij ineens enorm uit hun slof kunnen schieten en je bijna KO slaan in 1 wedstrijd, ongeacht de vorm waarin zij zitten. Lijken mij i.i.g. enorm leuke wedstrijden om naar uit te kijken
 
lfc11
 
0
7 december 2017 om 10:43
Juventus, Real en en Bayern zijn dan op papier drie zware tegenstanders om te loten, maar Shakthar, Basel en Porto zjin ook drie zware tegenstanders. Dan liever één van de eerste drie. Een prachtig affiche heb je dan, zeker met de return op Anfield. Kans is wat groter dat je eruit vliegt, maar de andere drie 'mindere' goden zijn niet te onderschatten. Revanche op Basel voor de poulefase van 14/15 zou ook mooi zijn.