Heerenveen heeft goed nieuws voor Schöne en brengt update over Veerman
Dinsdag, 18 mei 2021 om 10:25

Lasse Schöne kan zijn verblijf bij sc Heerenveen een vervolg geven. De 34-jarige middenvelder gaat op korte termijn in gesprek met technisch directeur Ferry de Haan over verlenging van het aflopende contract. Schöne keerde in februari terug in het Abe Lenstra Stadion en in korte tijd is de routinier uit Denemarken uitgegroeid tot een vaste waarde op het middenveld van Heerenveen.

"We zullen zeker met hem in gesprek gaan", verklaart De Haan dinsdagochtend in een reactie aan Voetbal International. "Eerst om te kijken hoe hij er zelf in staat en of dat past wat wij voor ogen hebben. Maar gezien zijn kwaliteit en ervaring is Lasse een speler die ik er graag bij zou houden." De technisch eindverantwoordelijke van Heerenveen benadrukt daarnaast dat Schöne in aanmerking komt voor een andere functie binnen de club na zijn actieve loopbaan.

"We zijn benieuwd hoe hij daar zelf naar kijkt en of hij die verdere toekomst eventueel bij Heerenveen ziet", voegt De Haan daaraan toe. Schöne kwam in de laatste maanden van dit seizoen tot twaalf competitiewedstrijden en twee optredens in de TOTO KNVB Beker. De Heerenveen-middenvelder keerde terug in Nederland nadat zijn contract bij Genoa in januari met wederzijds goedvinden was ontbonden. Bij de Serie A-club was zijn rol al lange tijd uitgespeeld.

De Haan hoopt tevens Jan-Paul van Hecke voor Heerenveen te kunnen behouden. De huurovereenkomst met Brighton & Hove Albion loopt binnenkort af. "Of dat kansrijk is, is afhankelijk van Brighton. Jan Paul is een speler die in onze ogen heel goed bij Heerenveen past, dus wij zien hem graag blijven." Over de bij onder meer PSV genoemde Joey Veerman kan de technisch directeur momenteel weinig kwijt. "Dat heb ik natuurlijk allemaal gelezen, maar er heeft zich op dit moment nog geen enkele partij gemeld."

De Heerenveen-directeur heeft wat betreft versterkingen de focus op het middenveld en de voorste linie. "Daarbij is het ook kijken wat er financieel allemaal past, dat zal best een uitdaging worden." De Haan verwacht dat Sherel Floranus, Ariël Harush en de huurlingen Sieben Dewaele (Anderlecht), Ulysses Llanez (VfL Wolfsburg) en Oliver Batista Meier (Bayern München) vertrekken. De van Racing Genk gehuurde Benjamin Nygren blijft in principe nog een jaar in Heerenveen.

Meer nieuws
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
0
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
14
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
22
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
SergioRamosHM
 
11
18 mei 2021 om 10:54
Zou goed voor Heerenveen zijn. Samen met Siem de Jong goed gedaan als oudjes in de selectie. Ik vraag mij of of Brighton van Hecke niet liever naar Engeland ziet komen. Heerenveen is niet echt een club waar hij vol kan ontwikkelen tot speler van Brighton terwijl Championship voor hem fysiek een uitstekende keuze zou zijn.
 
 
3
18 mei 2021 om 15:14
Siem De Jong voegt helemaal niets toe. Ik snap niet dat hij basis speelt. Schöne is normaliter wel een toevoeging
 
Lewandowski
 
0
18 mei 2021 om 17:25
Vond Siem het beter doen dan Henk in de spits, het druk zetten en het combineren ging toen wel veel beter.
 
siepie
 
5
18 mei 2021 om 11:21
Toch bijzonder, want Schone, Siem de Jong en Veerman zijn allemaal goede spelers en toch liep het totaal niet bij Heerenveen.
 
Lewandowski
 
9
18 mei 2021 om 12:14
Zijn alle drie gewoon goede spelers, maar ik denk dat de combinatie van die drie niet werkt. Lijkt alsof ze alles stilstaand willen doen en er vrij weinig beweging is zonder de bal. En het zorgt er voor dat het middenveld gewoon te langzaam is en niet alles kan belopen.
 
La Bombonera
 
6
18 mei 2021 om 12:16
Is natuurlijk ook wel een uitermate traag middenveld. Siem de Jong heeft nog wel diepgang maar zeker schone en Veerman willen het liefst alles in de voet. Daarnaast zijn het alle drie geen spelers die heel veel vuile meters maken bij balverlies
 
siepie
 
4
18 mei 2021 om 12:39
Klopt, maar met Woudenberg, Van bergen en ook Henk Veerman zou je toch verwachten dat ze voldoende snelle mannen hebben om weg te steken. Daarnaast verbaast het me niet eens zozeer dat het verdedigend niet geweldig is, maar met dit middenveld had ik juist heel attractief spel verwacht. Maar uiteindelijk was Heerenveen toch een beetje de grijze muis van de competitie.
 
ScH14FcB
 
4
18 mei 2021 om 13:25
Woudenberg gaat niet genoeg naar voren. Snap niet waarom hij nog steeds de voorkeur krijgt boven Kaib. Henk en van Bergen werden vaak genoeg weggestuurd, en vooral in het begin van het seizoen leverde dit wel goals op. Maar daarna verprusten ze elke keer kansen. Slechte aannames, slechte kaatsen/passjes, matige of geen voorzet, en slechte of geen afwerking. Daar ging het heel vaak mis.
 
FeanDen
 
1
18 mei 2021 om 14:00
@ScH14FcB Wat betreft Woudenberg en Kaib; Kaib heeft in Zweden al een compleet seizoen gespeeld en was gewoon leeg. Dat was de voornaamste reden dat hij de laatste weken op de bank zat. Verder overigens helemaal met je eens. Daar ligt gewoon een enorm pijnpunt.
 
wwelover
 
7
18 mei 2021 om 11:56
Zou leuk zijn als Lasse nog een jaartje in de Eredivisie te bewonderen is. Net als Siem, goed uitgepakt bij Heerenveen. Mocht hij daadwerkelijk in de voetballerij door willen gaan zie ik hem eerder een functie bij Ajax bekleden. Maar volgens mij heeft hij ook vaak aangegeven de modewereld in te willen gaan, dus betwijfel of hij het uberhaupt zou willen.
 
Tibbe
 
5
18 mei 2021 om 12:56
Heerenveen heeft wel veel leuke spelers zeg, die trainer moet wel een ongelooflijke prutser zijn met dit aantal punten.
 
Cali88mero
 
2
18 mei 2021 om 13:37
Zou jij toch moeten weten, Friese naam heb je ??
 
Tibbe
 
1
19 mei 2021 om 09:45
ja eigenlijk weet ik wel dat Jansen een prutser is.
 
MinkeBosma
 
0
19 mei 2021 om 08:11
Er moet een" STEVIGE "trainer komen. En onze symphatieke trainer Jansen zou ik behouden als jeugdtrainer. De beide heren Anker, onze clubiconen, aan het bewind. Over het paardgetilde, niet hardwerkende, onsymphatieke voetballertjes, strik er om, en afscheid nemen, tegen elk aannemelijk bod. Durf je verlies te nemen! Dat hoort nu eenmaal ook bij zakendoen. Bovenstaande tips, om onze mooie club weer in beeld te brengen, krijgen jullie gratis van mij. Doe er wat mee.