Heerenveen sorteert voor op vertrek Van Ewijk en klopt aan bij Feyenoord
Dinsdag, 13 juni 2023 om 14:52

Denzel Hall moet Milan van Ewijk opvolgen bij sc Heerenveen, zo meldt Voetbal International dinsdag. De Friezen willen voorsorteren op een vertrek van de 22-jarige Amsterdamse rechtsback door Hall op te pikken bij Feyenoord. Laatstgenoemde ligt in Rotterdam-Zuid nog tot medio 2024 vast. De Nederlandse jeugdinternational speelde in het afgelopen seizoen op huurbasis voor ADO Den Haag. Van Ewijk hoopt deze zomer de volgende stap in zijn carrière te zetten. De vleugelverdediger geniet momenteel voornamelijk buitenlandse interesse.

Maandag kwam het Portugese O Jogo nog met het nieuws dat Van Ewijk hoopt op een transfer naar Ajax of PSV. Of deze clubs zich inmiddels hebben gemeld in het Abe Lenstra Stadion is onduidelijk. Verder staat Van Ewijk, die momenteel in voorbereiding is voor het jeugd-EK met Jong Oranje, op de radar bij Anderlecht en Sporting Portugal. Deze clubs houdt hij voorlopig echter nog in de wachtkamer, in de hoop op een overstap naar de Nederlandse top.

Volgens het Portugese medium verlangt Heerenveen zes miljoen euro voor de diensten van Van Ewijk. Een deel daarvan wil de club investeren in de komst van Hall, die bij Feyenoord nog een seizoen vastligt. De Rotterdammer is volgens Transfermarkt zo'n 350.000 euro waard. Heerenveen lijkt dus in te zetten op een redelijk goedkope opvolger van Van Ewijk. Hall doorliep de gehele jeugdopleiding van Feyenoord en speelde tot dusver twee officiële wedstrijden in de Rotterdamse hoofdmacht.

Dit seizoen was de rechtsback een van de weinige lichtpuntjes bij ADO. Onder zowel Dirk Kuijt als Dick Advocaat was Hall een reguliere basisspeler. In totaal speelde hij 35 officiële wedstrijden, waarin hij eenmaal trefzeker was. Het is de vraag of Hal een definitief vertrek bij Feyenoord ziet zitten, of dat hij tijdens de voorbereiding voor zijn kans wil gaan. In De Kuip moet de rechtspoot concurreren met Lutsharel Geertruida, Marcus Pedersen en Mimeirhel Benita. Het is echter ook mogelijk dat trainer Arne Slot Geertruida voornamelijk als centrumverdediger gaat gebruiken, daar Gernot Trauner al maanden kampt met terugkerend blessureleed.

Meer nieuws
   
18:05
18:05
De EK-selectie van Frankrijk: dit zijn de spelers die donderdag kans maken
19
   
18:00
18:00
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
   
17:31
17:31
Daley Blind bekroont superseizoen met nieuw contract bij Girona
26
   
17:00
17:00
De 15 namen die Kylian Mbappé kunnen opvolgen bij Paris Saint-Germain
29
   
16:50
16:50
Kieft: 'Een nare kutclub! Zo iemand moet je eren na alles wat hij heeft gedaan'
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
GJ7300
 
7
13 juni 2023 om 15:03
Tja… er moet weer wat tekort weg gewerkt worden. De hele bende staat te koop voor elk aannemelijk bod of liever iets er boven. Kunnen we weer spelers opleiden die vooral na Heerenveen het grote licht zien zoals Dunfries, Botman, Faes (haha) en ga zo maar door
 
jajoh89
 
4
13 juni 2023 om 15:09
Heeft dit ook te maken met de 3 miljoen waar Heerenveen nog op wacht?Heerenveen weet meestal wel goedbetaalde scouten dus ik ga ervan uit dat dit gewoon een aanwinst is voor Heerenveen ondanks het feit dat van Ewijk nog niet uitgegroeid is bij Heerenveen.6 miljoen voor van Ewijk is een mooi bedrag. Ik hoop zelf dat did naar Ajax komt als concurrent voor sanchez en Rensch.
 
hansje1969
 
1
13 juni 2023 om 17:11
Dan zal Sanchez niet blijven, of anders van Ewijk niet komen
 
Sirius
 
7
13 juni 2023 om 15:13
Zo vreemd is dat toch niet? Dat is nou eenmaal het lot van clubs die niet bovenaan de voedselketen staan. Daarnaast vind ik de voorbeelden nogal vreemd. Dumfries heeft het gewoon uitstekend gedaan bij Heerenveen, Botman deed het uitstekend en was nota bene van Ajax gehuurd, terwijl Faes in mijn ogen nog steeds geen geweldige verdediger is en uberhaupt in z`n talentenjaren niet bepaald bijzonder was. Ook Bij Excelsior, Anderlecht maakte hij weinig indruk.
 
 
1
14 juni 2023 om 07:11
Dumfries hadden we gewoon gekocht. Lammers en Botman hebben we gewoon een miljoen winst op gemaakt met een vreemde constructie. Dat was allemaal prima. En spelers die je huurt met optie tot koop (Colassin) is ook prima. Natuurlijk heb je ook de huurdeals waar je geen reet aan hebt. Wout Faes is er een voorbeeld van inderdaad. Maar d'r andere voorbeelden maakten we gewoon winst op. Op Dumfries zelfs dik. Wat is daar mis mee?
 
BimboOro
 
13
13 juni 2023 om 15:09
Een ambitieus Heerenveen was voor Geertruida of Pedersen gegaan. Van Ewijk en Sahraoui zijn denk ik de enige twee spelers die echt een transferwaarde vertegenwoordigen, dus daar moeten wel wat tekorten mee worden weggewerkt. Misschien ligt dan een ruildeal met Van Ewijk voor Hall en een zak geld voor de hand, indien Geertruida (en/of Pedersen?) vertrekt. Van Ewijk is wel toe aan een stapje hogerop. PSV zal een inschatting moeten maken hoe goed Sambo is geworden bij Sparta, anders is het natuurlijk zonde om óf Van Ewijk óf Sambo te laten banken.
 
JJR12
 
20
13 juni 2023 om 15:36
Een ambitieus Heerenveen was voor Geertruida gegaan? Hebben we het over dezelfde Geertruida (international, kampioen, gaat volgend jaar de Champions League in of naar de Europese (sub)top en heeft een marktwaarde van 20 miljoen)? Los van het feit dat hij onbetaalbaar is voor Heerenveen, waarom zou hij er überhaupt over nadenken? Wellicht dat je Benita bedoeld, want ook Pedersen is (veel) te duur voor Heerenveen.
 
BimboOro
 
8
13 juni 2023 om 16:34
Je snapt toch wel dat dit een 'grapje' was. In de titel werd immers geen naamgenoemd. Jammer dat dit niet is overgekomen....
 
manutd-real
 
3
13 juni 2023 om 15:39
Bijzonder verhaal heb je geschreven. Ik zou als ik Feyenoord was misschien voor van Ewijk gaan, als Geertruida en Pedersen vertrekken (niet naar Heerenveen ).
 
BimboOro
 
2
13 juni 2023 om 16:35
Het stukje boven de enter is 'lollig', de rest is inhoudelijk. Het inhoudelijke deel lijkt mij toch niet 'zo bijzonder'. PSV en Feyenoord worden genoemd als de voornaamste bestemmingen voor Van Ewijk, daar hij blijkbaar Sporting in de wachtkamer heeft gezet voor de 'nederlandse Top'.
 
ADRO
 
4
13 juni 2023 om 15:11
Poeh, deze speler komt echt heel erg te kort voor Feyenoord en ik denk ook niet dat dit het niveau moet zijn wat Heerenveen wil nastreven. Zullen in de KKD betere backs rondlopen dan deze Hall.
 
jajoh89
 
2
13 juni 2023 om 15:15
Waarin komt hij tekort bij Feyenoord? Het niveau verschil Feyenoord Heerenveen is nogal groot. Denk je niet dat die toch bij een Heerenveen zou passen daarom
 
spursfan96
 
5
13 juni 2023 om 15:22
Bij Feyenoord komt hij niet in veel tekort, gezien het gebrek aan speeltijd bij Feyenoord. Bij ADO kon je wel heel goed zien dat het gewoon een hele matige back is, en dat is dan nog een niveautje of 3 lager dan Heerenveen.
 
ADRO
 
4
13 juni 2023 om 15:24
Bij ADO was het ook een middelmatig, lees niet boven het maaiveld uitkomende speler.
 
StraStra
 
5
13 juni 2023 om 15:21
Hier word ik niet echt blij van, mag toch hopen dat Heerenveen wat creatiever kan scouten voor de rechtsback positie.
 
Pasevski
 
5
13 juni 2023 om 15:58
Heb niet alles van ADO gezien, maar wat ik zag was niet best van Hall....
 
Goregrind-FCDH
 
3
13 juni 2023 om 15:41
Dit moet je niet willen als Heerenveen. Ik zie hall wekelijks spelen en is ook onderdeel van t ellendige seizoen. Hij sprong er totaal niet bovenuit. Maar goed. Bij den Haag slagen er wel vaker spelers niet en ergens anders komen ze tot leven (Schouten, Haye bijv)
 
FrisianReds
 
4
13 juni 2023 om 18:44
Heerenveen heeft Woudenberg ooit als back van Feyenoord overgenomen. Dat was jarenlang de zwakste schakel bij Heerenveen. Alsjeblieft niet nog zo'n afdankertje van Feyenoord.
 
Mikeyduff
 
1
13 juni 2023 om 16:02
Top. 2 miljoen plus Hall voor van Ewijk! Ik zeg doen.
 
Ome Bully
 
2
13 juni 2023 om 17:34
Is dit serieus of? Zo ja? Ik snap wel dat jij zegt doen haha! Ik heb Hall zelf te weinig zien spelen maar als je iedereen hoort spreken en de reacties hier leest is dat niet heel positief. Denk niet dat Hall en 2 miljoen in de buurt komt van wat Heerenveen wil hebben.
 
miki1959
 
3
13 juni 2023 om 16:54
Ik was even bang dat ze kwamen voor Benita. In die jongen zie ik namelijk potentie. Hall mag wat mij betreft naar Friesland. Ik hoop nog steeds dat van Ewijk naar Feyenoord komt. Maar ik snap wel dat hij wacht op Ajax en PSV als je een rechtsback bent en je wilt een basisplaats bij een topclub moet je naar Ajax of PSV. Van Ewijk is beter dan Sanchez en Rensch en ook Beter dan Teze en Mwene. Bij Feyenoord speelt hij Geertuida er niet uit.
 
jsdenhaag
 
0
13 juni 2023 om 18:41
Succes! Deze gozer kan er echt helemaal niets van!
 
IKEA
 
0
13 juni 2023 om 19:16
Onbegrijpelijk, heeft dit seizoen bij ADO totaal niet aangetoond toe te zijn aan een stap omhoog. Die gaan we in tegenstelling tot Kemper niet missen.