Heerenveen zakt door het ijs: 'Het is onzin wat je nu schetst'
Zondag, 17 maart 2019 om 09:38

De Graafschap deed zaterdagavond uitstekende zaken in de Eredivisie door sc Heerenveen met 0-3 opzij te zetten. Bart Straalman vertelt dat de bedachte tactiek van trainer Henk de Jong goed heeft uitgepakt. "Alles wat we van te voren bedacht hadden, kwam eruit", zegt de verdediger na afloop in een interview met FOX Sports.

Michel Vlap en Sam Lammers presteren de laatste weken uitstekend namens de Friese club, maar zaterdag kon het duo weinig uitrichten tegen de degradatiekandidaat. Vlap werd bijvoorbeeld goed verdedigd door Azor Matusiwa. "Hij moet hem gewoon volgen. Dat heeft hij fantastisch gedaan", aldus Straalman over zijn ploeggenoot.

"Van te voren zeiden we dat hij Vlap gewoon moest volgen, zelfs als hij naar binnen gaat, gaat plassen of naar de zijkant loopt." De aanvoerder is blij dat de twee spelers door toedoen van de Superboeren niet tot scoren zijn gekomen. "We weten dat zij heel goed zijn. Op deze manier probeerden we hen te stoppen en dat kwam er perfect uit."

Ben Rienstra spreekt in gesprek met Omrop Fryslan van een domper. De middenvelder weerspreekt de suggestie dat Heerenveen weinig voorstelt als Vlap en Lammers worden lamgelegd. "Dat is onzin. Ook in goede wedstrijden worden we bedient, dus het is onzin wat je nu schetst. Uiteindelijk ligt het aan ons als team. Vandaag was het allemaal net niet."

Jan Olde Riekerink baalt van de nederlaag na drie opeenvolgende zeges. De trainer zag dat Vlap en Lammers onschadelijk werden gemaakt. "Dat betekent dat er ruimte voor anderen komt. Wij kunnen vanuit het niets met onze creativiteit mogelijkheden creëren, maar vandaag niet. De overwinning van De Graafschap is terecht", aldus de oefenmeester.

Meer nieuws
   
00:01
00:01
Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
95
   
23:58
23:58
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
4
   
23:55
23:55
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
   
22:54
22:54
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1
   
22:40
22:40
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
chelsea37
 
2
17 maart 2019 om 10:05
De eerste helft was wel prima van Heerenveen, maar de tweede was echt drama. Vlap en Lammers deden niks anders dan de hele tijd kappen en het tempo eruit halen. Het was een aderlating dat van Bergen geblesseerd raakte. Daarna zat er totaal geen diepte meer in het spel.
 
pompebledsje
 
2
17 maart 2019 om 10:33
Complimenten aan De Graafschap. Ik wist dat Heerenveen slecht kon spelen, maar wat heb ik me gister weer kapot geƫrgerd. Henk had een goed antwoord op de speelwijze van Heerenveen. Punten zijn volledig verdiend. Wat mij betreft is OR out. Als je Kobayashi en Schmidt in de basiself zet, vraag je om problemen ook al heb je weinig andere opties.
 
ScH14FcB
 
2
17 maart 2019 om 11:25
Het probleem is dst Rienstra niet creatief is, en Kobayashi ook niet heel erg. En ze scoren met veel moeite, en passen met moeite. Dan wordt het lastig. En dan valt van Bergen ook nog uit, waar de meeste dreiging vanuit kwam.
 
pompebledsje
 
0
17 maart 2019 om 12:53
Ik vond juist de linkerkant vrij dreigend met Johnsen. Niet dat v bergen niet dreigend was, maar daar mag het rendement hoger wat mij betreft.