Heitinga ziet pupil uit dal kruipen: 'Deze spelers kunnen een duel beslissen'
Donderdag, 16 maart 2023 om 15:32

John Heitinga ziet dat Steven Bergwijn zijn vorm begint te hervinden. De 25-jarige vleugelspits doorbrak afgelopen zondag een lange doelpuntendroogte in de Eredivisie en ook zijn trainer merkt dat zijn pupil op de goede weg is. "De gretigheid en motivatie zijn zichtbaar", spreekt Heitinga op de persconferentie in de aanloop naar De Klassieker.

Bergwijn tekende zondag tegen sc Heerenveen (2-4 winst) voor de 0-3 en deed daarmee zijn eerste Eredivisie-goal sinds 12 november noteren. Dat kan ook Heitinga bekoren. "De gretigheid en motivatie zijn zichtbaar. Niet alleen bij Stevie, maar ook bij andere spelers. Maar dit zijn wel spelers die een wedstrijd kunnen beslissen", spreekt Ajax' interim-trainer donderdag.

Meer: Josip Sutalo zorgt voor verbazing met specifieke actie: ‘Dat is kelderklasse’

De zomeraanwinst begon nog flitsend aan het seizoen met acht goals in zijn eerste zeven wedstrijden, maar viel daarna zwaar terug. Dat riep veel vragen op voor Heitinga, toen hij na het ontslag van Alfred Schreuder instapte. "Steven is teruggekomen met een bepaalde ambitie en wil op het hoogste niveau spelen", zegt Heitinga. "Dan is de vraag hoe je hem in zijn kracht gaat krijgen, in combinatie met Owen (Wijndal, red.) of een andere back. We moet elkaar in elkaars kracht brengen."

Heitinga hoopt op Europees succes voor Feyenoord: 'Maar wel na verlenging'
Ook gaat Heitinga in op het donderdagse Europa League-duel van Feyenoord. De Rotterdammers spelen drie dagen voor De Klassieker de return van het tweeluik tegen Shakhtar Donetsk, waarvan de eerste editie in 1-1 eindigde. "Ik denk dat voor het Nederlandse voetbal goed is als Feyenoord wint. Maar wel na verlenging", sluit Heitinga grappend af.

Meer nieuws
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
0
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
50
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
YungSuarez
 
3
16 maart 2023 om 15:55
Voetbalzone probeert, de normaal altijd rustige en positieve Prem, uit de tent te lokken.
 
Shiraz
 
3
16 maart 2023 om 15:42
Best gek eigenlijk dat hij nog altijd maar 25 is. Ik dacht dat het al richting de 27/28 ging.
 
PSVMANUNITED
 
9
16 maart 2023 om 16:08
Tja bij sommige spelers heb je dat, zeker spelers die je al lang kent. Dat Varane nog 'maar' 29 is verbaast mensen (mij in ieder geval) ook altijd behoorlijk omdat hij al zo lang in de top meedraait. Datzelfde geldt in iets mindere mate voor Thomas Müller, die inmiddels al wel 33 is, maar je verwacht van zo'n gast toch wel dat die 38 is voor zo gigantisch lang hij ook al meedraait. Is nog jonger dan Lewandowski bijvoorbeeld. Bergwijn brak ook al heel jong door bij PSV, dus de gemiddelde Eredivisievolger kent hem ook al heel lang, dan denk je snel dat ze ouder zijn. Heeft een beetje te maken met wanneer een speler doorbreekt.
 
kriebeltrui
 
10
16 maart 2023 om 15:42
Natuurlijk begint hij langzamerhand zijn vorm terug te krijgen, maar eigenlijk is Bergwijn nooit een speler geweest die constant presteert. Uiteindelijk kan je wel de conclusie trekken dat er te veel is voor betaald. Ik heb het gevoel dat er weinig rek nog in zit, maar ik laat mij graag verrassen. Je ziet dat spelers groeien en dat heeft ook te maken met een vaste opstelling, meer automatisme.
 
FCVoetbal23
 
1
16 maart 2023 om 15:49
Wat is constant presteren? Ik vond hem bij PSV constanter dan een Depay. Maar wat is vandaag de dag nog constant, ze kijken tegenwoordig alleen naar cijfers als aanvaller zijnde. Je kan drama spelen maar zolang je goals en assists geeft is het in één keer goed en andersom kan je dreigend zijn, voor gevaar zorgen en verdedigend fantastisch je werk doen maar omdat je niet scoort speel je drama. Dat is een beetje hoe het vandaag de dag werkt. Je ziet het terug aan Bassey, die moet als verdediger kunnen voetballen maar we hebben het niet over Taylor waarom hij niet meer assists heeft.
 
PSVMANUNITED
 
1
16 maart 2023 om 16:00
Nouja bij PSV was hij ook al wisselvallig hoor, en als je de belangrijkste aanvaller van de club bent wat zowel Depay als Bergwijn waren is het wel lekker als je er een goaltje inlegt of een assist geeft, ook als je kut speelt. Ik vond Bergwijn technisch zelfs beter in zijn PSV-tijd dan Depay, maar Depay scoorde gewoon ontzettend vaak en veel, dan kun je je meer permitteren qua verdere vorm. Het punt is alleen dat hij bij PSV juist een vrij technische speler was die bijna altijd voor gevaar zorgde, ook als hij niet betrokken was bij een doelpunt, alleen zijn hele speelstijl lijkt te zijn veranderd. Bij PSV was hij al wel wat aan de bonkige kant, maar het is in Engeland echt een blok spier geworden en dat zorgt ervoor dat het een beetje een one trick pony geworden is. Fysiek de rechtsback opzij zetten, naar zijn rechter en indraaiend schieten. Dat is een vrij succesvolle tactiek, maar als je dat aspect weet te neutraliseren in zijn spel is het gevaar er ook meteen vanaf. Feyenoord zal in de Klassieker waarschijnlijk met Geertruida op rechtsback gaan spelen en dan is zijn gevaar er al wel af denk ik. Geertruida schuift vaak via het middenveld binnendoor, dus zo heel hoog komt hij niet te staan, is verdedigend sterk en staat fysiek ook zijn mannetje. Als je dan niet scoort is het naar mijn mening vrij terecht omdat Bergwijn behalve goals echt weinig toevoegt aan Ajax. Dat is wel vreemd, want bij PSV was het vaak juist andersom en dan snap ik wel dat je als Bergwijn daarop afgerekend wordt.
 
kriebeltrui
 
1
16 maart 2023 om 16:28
Zoiets als Tadic, belang van je elftal, goede statistieken, kruipt zelden door de ondergrens.
 
blaugrana11
 
1
16 maart 2023 om 21:50
Je hebt helemaal gelijk man. Bergwijn bakt er gewoon geen ene reet van. Iets betere versie van Promes. Al leverde Promes in ieder geval nog wel een beetje met een paar belangrijke goals. Hoop echt dat Bergwijn er dir seizoen nog rond de 12 weet te maken zodat je hem misschien voor rond de 20 miljoen weg kan doen aan Burnley ofzo.
 
FCRRR
 
7
16 maart 2023 om 17:00
Pupil vind ik een jeugdspeler die op het punt staat door te breken, geen international die 30 miljoen heeft gekost.
 
Orgullo
 
12
16 maart 2023 om 17:10
Dus het is een dag dat er een Nederlandse ploeg de laatste 8 kan halen in de Europa League, en een Nederlandse ploeg de laatste 8 kan halen in de Conference League. Dan zou je denken, schenk als Nederlands voetbalplatform wat aandacht aan die twee ploegen. Maar nee, Voetbalzone kiest om 4 artikelen op te schrijven over een persconferentie van een wedstrijd die zondag pas wordt gespeeld. Dat wekt wel wat verbazing.
 
kevinovic
 
3
16 maart 2023 om 18:57
Inderdaad. De persconferentie was vandaag maar vz had die artikelen zaterdagavond pas erop moeten zetten.