Henk Fraser hinkt op twee gedachtes: 'Ik misgun niemand iets, maar...'
Woensdag, 22 december 2021 om 18:57

Henk Fraser hoopt niet op een succesvolle editie van de Afrika Cup voor Nigeria. De trainer van Sparta Rotterdam moet Maduka Okoye missen gedurende de deelname van the Super Eagles. Waar Okoye hoopt het toernooi te winnen, vindt Fraser het prima als de ploeg in een vroeg stadium wordt uitgeschakeld of als Okoye zelf besluit voortijdig terug te keren naar Nederland, vertelt hij met een kleine glimlach aan RTV Rijnmond.

"Ik misgun niemand iets", opent Fraser voorzichtig. Hij blikt alvast vooruit op 6 februari, de dag waarop de finale van de Afrika Cup wordt gespeeld én de wedstrijd tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam op het programma staat in De Kuip. "Maar ik heb begrepen dat de finale en de derby op dezelfde datum vallen. Dus ik hoop voor hem dat hij erheen gaat, maar omdat hij zijn transfer vooral aan Sparta te danken heeft, vind ik dat hij na één ronde, of maximaal twee rondes lekker naar huis moet komen."

Fraser doelt op de overstap van Okoye naar Watford. Vanaf januari is de keeper officieel speler van de Premier League-club, die hem de rest van het seizoen nog verhuurt aan Sparta. Naar verluidt is een bedrag van zeven miljoen euro gemoeid met de transfer. Fraser begrijpt dat Okoye anders tegen de Afrika Cup-deelname aankijkt. "Ik denk dat iedereen voor zijn land zo goed mogelijk wil presteren. Hij heeft het goed naar zijn zin en wil op een goede manier weg. Ik denk dat Sparta veel heeft betekend voor hem. Voor hem is het een heel lastige, maar ik hoop uiteraard dat ik hem zo snel mogelijk terug heb."

Nigeria is ingedeeld in Groep D, samen met Egypte, Soudan en Guinee-Bissau. De eerste wedstrijd van Nigeria is op 11 januari tegen Egypte. "Ik denk en ik hoop dat ik naar de Afrika Cup ga. Door corona is het nog niet zeker, maar ik hoop dat het doorgaat", zegt Okoye zelf. "Ik heb één of twee dagen kerstvakantie en moet dan meteen naar Nigeria en Kameroen. Als klein kind keek ik altijd naar de Afrika Cup en steunde ik the Super Eagles Voor mij is het een droom, dus ik hoop dat het doorgaat."

Okoye is niet van plan om snel terug te keren. "Wij gaan naar de Afrika Cup om hem te winnen. Nigeria is een groot voetballand en we hebben een goed team. Ik weet zeker dat we daar hoge ogen kunnen gooien", aldus de sluitpost, die deze maand al drie wedstrijden miste door een schouderblessure. Tegen AZ (3-1 nederlaag) werd hij vervangen door Benjamin van Leer, maar in de daaropvolgende wedstrijden tegen sc Heerenveen (0-0) en Vitesse (2-1 nederlaag in de TOTO KNVB Beker) koos Fraser voor Tim Coremans. Zaterdag maakte Okoye zijn rentree onder de lat in de competitiewedstrijd tegen Vitesse (2-2).

Meer nieuws
   
10:36
10:36
Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
0
   
10:17
10:17
Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
15
   
09:49
09:49
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
7
   
09:30
09:30
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
15
   
09:27
09:27
'Ajax kijkt rond in LaLiga en hoopt op komst van Williot Swedberg'
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
Montevideo7
 
12
22 december 2021 om 19:00
Wat een schande dat hij zo denigrerend doet richting Okoye voor eigen belang, hartstikke respectloos naar 205 miljoen Nigerianen die hun land gaan supporten en op het beste hopen!
 
Arsenallz
 
36
22 december 2021 om 19:03
Hoezo schande? Sparta betaalt hem en staat op een degradatieplek. Natuurlijk wil je dan niet dat je keeper te lang weg blijft. Wat een aanstellerij zeg.
 
Ducktaildo
 
28
22 december 2021 om 19:03
Ik zou aangifte doen
 
ajax01-95
 
9
22 december 2021 om 19:04
Inderdaad! Sparta heeft met volle verstand een keeper gekocht met een Nigeriaanse natuonaliteit. Dan weet je als hij het goed doet dat hij kans maakt op de Afrika Cup net zoals psv dat heeft met Sangare of ajax met Onana en Mazraoui. Wees blij dat deze keeper je uberhaupt een mooi bedrag opleverde zou ik zeggen…
 
JK-Ajax
 
14
22 december 2021 om 19:06
Zegt hij met een glimlach. Ik misgun niemand iets. Zucht. Fraser en Sparta hebben andere belangen.
 
arsenal890
 
2
22 december 2021 om 19:21
Hoezo? Het is toch logisch dat hij graag zijn keeper zo snel mogelijk terug wil? Denk je dat Ajax en Psv ook niet hopen dat Haller en Sangere zo snel mogelijk terugkomen? Laat staan een ploeg die tegen degradatie spelen.
 
Arsenallz
 
3
22 december 2021 om 19:02
Begrijpelijk. Het missen van zo'n keeper is voor een club als Sparta extra heftig. Okoye kan het verschil maken tussen lijfsbehoud en degradatie. Ze staan er al niet goed voor en dan moeten ze ook nog eens een van de beste spelers uit de selectie missen. Heel zuur voor Fraser en Sparta.
 
Bobo101
 
5
22 december 2021 om 19:10
Hij heeft zijn transfer vooral aan Sparta te danken? Sparta heeft zo een mooie transfersom aan Okoye te danken. Hij had zo een transfer vanwege zijn talent bij veel andere clubs kunnen maken, terwijl sparta geen andere keeper had kunnen halen die zoveel op zou leveren.
 
UmerShahid
 
3
22 december 2021 om 20:09
Hij was 4 de keeper bij een 2de Bundesliga club. Sparta is de club die hem de kans heeft gegeven om te laten zien wat hij kan.
 
toonvs
 
4
22 december 2021 om 19:12
Het is al belachelijk dat zo’n toernooi wordt gehouden als er lopende competities zijn. De clubs betalen de salarissen en kunnen geen gebruik maken van de spelers. En laten we nog maar niet hebben als ze geblesseerd raken.
 
Jsmooth
 
3
22 december 2021 om 19:37
Aldus de Europeaan.. die alleen aan de eigen belangen denkt en mensen in een ander werelddeel geen plezier en voetbal entertainment gunt van spelers met hun roots daar..
 
ajaxf1
 
2
22 december 2021 om 20:12
Hoezo? Is toch niet heel raar dat je gedurende een voetbalseizoen graag je spelers wilt hebben? Ekwk/copa zijn ook allemaal buiten het reguliere seizoen om. Dan kan daar toch ook rekening mee gehouden met de Afrika Cup? Oftewel het seizoen ombuigen qua speeldata (lange winterstop etc).