Heracles mag weer hopen op Europees voetbal na ruime zege
Zaterdag, 1 april 2017 om 22:35

Heracles Almelo lijkt definitief afstand te hebben genomen van de gevarenzone in de Eredivisie en mag nu zelfs weer serieus hopen op Europees voetbal. Het elftal van John Stegeman boekte zaterdagavond in eigen huis een ruime overwinning op sc Heerenveen en stijgt daarmee naar een negende plaats op de ranglijst: 4-1. Heerenveen kwam nog wel op voorsprong via Reza Ghoochannejhad, maar Heracles rechtte nadien de rug en veegde uiteindelijk de vloer aan met de Friezen.

Het publiek in het Polman Stadion kreeg een aantrekkelijke openingsfase voorgeschoteld. Jurgen Streppel had in zijn basiselftal opnieuw geen plekje ingeruimd voor Martin Ödegaard, maar ook zonder de Noorse groeibriljant kende Heerenveen een voortvarende start. Een overtreding van Mike te Wierik op Pelle van Amersfoort werd door scheidsrechter Martin Kerkhof bestraft met een strafschop, waarna clubtopscorer Ghoochannejhad de bezoekers vanaf elf meter aan de leiding bracht: 1-0.

Heerenveen leek op rozen te zitten, maar Heracles toonde karakter en kantelde het duel in een tijdsbestek van slechts twintig minuten volledig. Brandley Kuwas stelde eerst Reuven Niemeijer in de gelegenheid om de gelijkmaker tegen te touwen te schieten, waarna Samuel Armenteros halverwege de eerste helft uit een vrije trap zelfs voor de 2-1 tekende. De thuisploeg pakte voorts onmiddellijk door en verdubbelde de voordelige marge nog binnen het half uur via Kuwas.

Heerenveen kreeg amper vijf minuten na het derde doelpunt van Heracles een nieuwe tegenvaller te verwerken. Jerry St. Juste beging op de vijandelijke helft een roekeloze overtreding op Robin Gosens en kon vroegtijdig inrukken met zijn tweede gele kaart van de avond. Streppel reageerde met het inbrengen van verdediger Wout Faes, die binnen de lijnen werd gebracht voor Ghoochannejhad, maar de achttienjarige Belg kon niet voorkomen dat Kristoffer Peterson het kwartet voor Heracles op slag van rust completeerde.

Heracles liet na de score in het tweede bedrijf verder uit te breiden. De Heraclieden doken zo nu en dan nog wel gevaarlijk op voor het doel van Erwin Mulder, maar de keeper van Heerenveen slaagde erin zijn doel schoon te houden na de onderbreking. Heracles nadert Heerenveen door de zege tot op drie punten en lijkt in elk geval niet meer achterom te hoeven kijken. De voorsprong op nummer zestien Roda JC Kerkrade is nu opgelopen tot twaalf punten.

Meer nieuws
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
4
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
 
1
1 april 2017 om 22:44
Ik weet niet of ik ontevreden moet zijn of niet. Dit is langzaam het einde van de slechtste trainer die wij in tijden hebben gehad. Het begint al in de basis. Een compleet creatiefloos middenveld. Odegaard of Namli kan je vele malen beter gebruiken dan een Van Amersfoort EN Thorsby. Allemaal van hetzelfde. Maar nee, hoor. Van Amersfoort gaat er zelfs uit om een middenveld te hebben waar een middelmatige verdediger speelt: Schmidt. Armoedig, allemaal armoedig. En dan hoe Heerenveen aan zo'n wedstrijd start. Inspiratieloos. Ze kunnen zich alleen oppeppen tegen een Ajax/feyenoord/psv. Een trainer kan de spelers dus niet eens meer motiveren. Dat i.c.m. met al zijn compleet idiote keuzes en je hebt maar 1 conclusie: Weg met Streppel. En heel erg snel a.u.b. De selectie is goed genoeg voor top 8...
 
Great-X
 
20
1 april 2017 om 22:45
Nog niet zo lang geleden werd Heerenveen gezien als de club die samen met Feyenoord veruit het leukste/beste voetbal speelde. Daarmee wonnen ze veel en stonden ze stevig bovenin subtop. Laatste 11 wedstrijd echter maar 1x gewonnen, 2x gelijk en dus 9x verloren.. Bizar?
 
nrvier
 
3
2 april 2017 om 08:57
De laatste 12 bedoel je dan ??
 
FCBaloputdak
 
7
1 april 2017 om 22:51
Hahaha plaats ik in een ander topic deze week dat Kuwas bij ons niet uitblinkt (dus dat hij absoluut geen oranjemateriaal is), geeft die oale gek ineens twee assists en scoort hij een keer! XD
 
 
9
1 april 2017 om 22:58
Bedankt voor de tip.. Larsson blinkt bij ons echt niet uit en is totaal geen Zweden-materiaal. Zo. Nu hopen op dinsdag.
 
rickv
 
1
2 april 2017 om 03:43
Ik zou deze tip graag overnemen maar Roda heeft te veel niet scorende spelers. Zelfs Jesus zou zeggen "ho ho zoveel wonderen kan zelfs mijn Vader niet verrichten".
 
HAFCBJ
 
3
1 april 2017 om 23:01
Heerlijke eerste helft gezien met sfeer, leuk voetbal en 2 fantastische goals van Armentetos en Kuwas. Tweede helft was dit helaas allemaal niet meer aanwezig mede door de rode kaart voor St. Juste. Maar een goede, enigzins onverwachte, overwinning die smaakt naar meer. Hopelijk kunnen ze woensdag tegen Vitesse hetzelfde op de mat leggen als de eerste helft vandaag.
 
Imponeria
 
5
1 april 2017 om 23:15
Heerenveen is lekker in een vrije val geraakt. Die ork van een trainer mag je daar wel op afrekenen! Hoe kan het dat je zo kansloos verliest? Europees voetbal is nog ver weg.
 
Ben1969
 
0
1 april 2017 om 23:27
Het zat Heracles dan ook wel erg mee dit x met die heerlijke vrije ballen en een naïef verdedigende St Juste in de 1e helft.
 
Goalski
 
5
1 april 2017 om 23:35
Had Heerenveen niet de instelling en beleving van de wedstrijd laatst tegen Feyenoord beter kunnen gebruiken tegen teams waar ze met zo'n beleving zeker zijn van 3punten?
 
Ben1969
 
2
1 april 2017 om 23:48
Tja, zo ken ik nog een club uit het noorden des lands. Tegen een Ajax, PSV of Feyenoord kunnen de kleinere clubs boven zichzelf uitstijgen., om vervolgens tegen de mindere weer volledig door het ijs te zakken.
 
Jansen Joenite
 
3
2 april 2017 om 08:01
Wat een 2 heerlijke vrij trappen van Kuwas en Armenteros zeg. Toch jammer dat Heracles niet verder wilde doorstoten de tweede helft. Had toch eens een revanche kunnen zijn op de beruchte wedstrijd waar Alves het op zn heupen kreeg met 7 doelpunten.
 
andyking
 
0
2 april 2017 om 14:31
Drama de laatste weken bij Heerenveen. Heeft Streppel een doorlopend contract? Ze hebben alleen mazzel dat zo'n beetje het hele linker rijtje meedoet voor de play-offs. Toch maar even doorheen prikken, dacht ik. Slecht voetbal en een waardeloze beleving.