Heracles mogelijk op zoek naar nieuwe trainer: 'Er is wel iets veranderd'
Dinsdag, 24 mei 2022 om 16:34

Het is nog maar de vraag of Carlos Vicens volgend seizoen aan het roer staat bij Heracles Almelo. Drie weken geleden werd de assistent van Josep Guardiola met trots gepresenteerd, maar inmiddels hangt de vlag er heel anders bij op Erve Asito. Heracles begeeft zich in een diepe crisis en zakte afgelopen weekend af naar de Keuken Kampioen Divisie. Het is dan ook nog maar de vraag of Vicens zit te wachten op een avontuur op het eerste niveau.

Vicens werd aangesteld door Tim Gilissen, maar zag de technisch directeur maandagavond ontslagen worden. "Tim heeft Carlos maandagavond op de hoogte gebracht. We hebben een contractuele overeenkomst en daarin is geen clausule opgenomen", vertelt Marnix Smit namens het bestuur van Heracles tegen TC Tubantia. "We spreken Carlos één dezer dagen en dan horen we van hem wel hoe hij tegen de nieuwe situatie aankijkt. Er is natuurlijk wel iets veranderd. Niet alleen bij ons, ook voor hem."

Heracles maakte maandag het vertrek van Gilissen en voorzitter Hans Bredewoud bekend. Gilissen werd in de zomer van 2019 aangesteld als technisch directeur van Heracles, op het moment dat Mark-Jan Fledderus naar FC Groningen vertrok. De oud-middenvelder keerde daarmee terug op het oude nest, waar hij in 2002 vanuit de jeugdopleiding doorbrak in het profvoetbal. "De afgelopen drie jaren heb ik met hart en ziel mijn inhoudelijke bijdrage geleverd aan de sportieve successen van Heracles Almelo. Daar zitten vele mooie momenten bij. Na de recente degradatie zijn het bestuur en ik samen tot de conclusie gekomen de weg vrij te maken voor een spoedige terugkeer van de club in de Eredivisie", zei hij bij zijn afscheid.

De Almeloërs zijn op de achtergrond druk bezig met de opvolging van Gilissen. De club hoopt Nico-Jan Hoogma te strikken als nieuwe technische man. "Wij gaan met hem in gesprek, dat klopt", geeft Smit te kennen. Hoogma werd de voorbije weken al door verschillende clubmensen naar voren geschoven als nieuwe beleidsbepaler bij Heracles. De positie van algemeen directeur Rob Toussaint staat ondanks de degradatie niet ter discussie. "Rob is een goede algemeen directeur. Onder zijn leiding zijn er de voorbije jaren veel stappen gezet en is de club steeds meer geprofessionaliseerd", besluit Smit.

Meer nieuws
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
   
20:16
20:16
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
4
   
20:00
20:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
19:52
19:52
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (35)

 
Rikkkiee
 
8
24 mei 2022 om 16:42
Totaal ongerelateerd aan het artikel maar de naam Marnix Smit had ik echt allang niet meer gehoord. Kan me nog herinneren dat hij tegen Feyenoord in een 4-1 overwinning ergens in 2006 of 2007 zo’n mooie vrije trap erin schoot names Heracles.
 
experia91
 
12
24 mei 2022 om 16:48
Hakbal van Luc Nillis tegen Utrecht vind ik persoonlijk mooier. Ontopic: Heracles gaat het nog heel zwaar krijgen de aankomende maanden, het team zal vanaf scratch opgebouwd moeten worden en de KKD is tegenwoordig een aardige competitie geworden. Sterkte in Almelo
 
Zinedane
 
4
24 mei 2022 om 16:57
Klinkt misschien gek.. Maar moet Vitesse het niet proberen met deze man? Ik kan me heel goed voorstellen dat Heracles en Vincens nu niet met elkaar doorgaan. Heracles moet echt eerst zelf weer voeten in de aarde krijgen en stabiel worden voor je een trainer neerzet die echt ingewwerkt zal moeten worden in het Nederlandse voetballandschap. Voor Vitesse vind ik die Vincens dan wel weer reuze interessant. Zou wat nieuwe impulsen brengen nu Letsch (lijkt te?) vertrekken
 
HakimSkijack
 
15
24 mei 2022 om 17:05
Heel simpel toch, zoals Smit zegt. Ze hebben een contractuele overeenkomst, en daar is geen clausule in opgenomen. Op basis van het contract kan hij in ieder geval nergens onderuit. Vicens kan er nu wel heel anders tegenaan kijken, maar hij zal het er toch mee moeten doen lijkt mij. Ook een beetje zwak om een zinkend schip te verlaten. Als je vertrouwen hebt in de club en het project 'heracles' ga je de uitdaging toch aan?
 
RUTGERRR
 
6
24 mei 2022 om 17:17
Naja, zinkend schip verlaten. Hij heeft zijn kapiteinshoed nog niet eens. Voor hetzelfde geld was zijn uitdaging om Europees voetbal te halen, of in ieder geval het linker rijtje. Dat is natuurlijk totaal verschillend met je wedstrijdjes in de KKD spelen.
 
consy
 
6
24 mei 2022 om 17:35
Ik zou het vrij logisch vinden mocht hij zich bedenken. Je kan wel tekenen voor een project maar als vervolgens de voorzitter plus de td er de brui aan geven moet je nog maar eens bekijken of dat project wel zo blijft staan.
 
026vitesse
 
12
24 mei 2022 om 17:50
Nou in principe staat het elke werknemer vrij om zijn contract op te zeggen met een maand opzegtermijn. Daarnaast is het contract nog niet ingegaan, er zijn sowieso proefperiodes die wettelijk verplicht zijn in Nederland. In die periode mag een van beide partijen besluiten niet verder te willen gaan. Er zijn dus zeker wel mogelijkheden om hier onderuit te komen voor de beste man.
 
FCBaloputdak
 
4
24 mei 2022 om 18:39
En als hij nou te duur is voor Heracles in de KKD? Ik weet het niet hoor, maar kan me voorstellen dat van beide kanten misschien een compromis, of een verandering van voorwaarden nodig is. Misschien zelfs met wederzijdse opzegging van het contract tot gevolg.
 
Bakerfield
 
0
24 mei 2022 om 22:21
En dan een ongemotiveerde trainer aan het roer hebben staan? Daar schiet Heracles niets mee op. Hij moet het wel echt willen.
 
jordan78
 
5
24 mei 2022 om 18:27
Kan me ook goed voorstellen dat Heracles zelf de zaken even op een rijtje moet zetten.. Is zijn salaris bv nog net zo makkelijk te betalen aankomend seizoen?
 
jeron
 
3
24 mei 2022 om 20:57
Denk dat het goed is om, om tafel te gaan zitten. Hij zal vast niet op de kkd zitten te wachten Hij zal wel een stevig eredivisie salaris hebben Uiteinndelijk moet je positief aan alle kanten kunnen starten. Opties voor Heracles zouden kunnen zijn: Joop Gall Jaap Stam Dit zijn mannen uit regio Buiten regio zouden opties kunnen zijn: Fred Grim Adrie Koster Petrovic Of old skool Gert jan Verbeek Maar denk dat het goed is dat er een stabiele bestuur komt. Hoogma terug
 
92643
 
2
25 mei 2022 om 08:44
Grim of Koster zijn ervaren trainers. Beiden knokvoetbal moeten spelen, beiden verzorgd spel laten zien. Geen gekke opties voor Heracles.