Het Elftal v/d Week in samenwerking met Opta: record voor Berghuis
Maandag, 7 mei 2018 om 08:51

Wie waren in de afgelopen Eredivisie-speelronde volgens de statistieken van Opta de beste spelers op hun positie? AZ, dat met liefst 6-0 won van PEC Zwolle, is na speelronde 34 hofleverancier met drie spelers. Uit de traditionele top drie levert alleen Feyenoord een speler af.

DM: Sergio Padt (FC Groningen), statistiek: vijf reddingen - Padt hield voor de 28e keer een clean sheet met FC Groningen in de Eredivisie en achterhaalt Bas Roorda als gedeeld vijfde op de all-time lijst van clean sheets voor FC Groningen-keepers.

RV: Tim Breukers (Heracles Almelo), statistiek: twee intercepties - Breukers maakte zijn eerste doelpunt in 225 Eredivisiewedstrijden, voorafgaand aan het duel met Sparta was de rechtsback van alle huidige Eredivisiespelers de veldspeler met de meeste duels zonder doelpunt.

CV: Dario Dumic (FC Utrecht), statistiek: acht uitverdedigende acties - FC Utrecht bleef in zestien van de zeventien thuisduels dit seizoen ongeslagen, een evenaring van het clubrecord, voor het laatst behaald in 2001/02.

CV: Pantelis Hatzidiakos (AZ), statistiek: 97 procent passzuiverheid - AZ hield voor de zesde keer dit Eredivisie-seizoen de nul in een thuisduel, de laatste keer dat dat lukte voor dit seizoen was in 2013/14 (ook 6).

LV: Konstantinos Tsimikas (Willem II), statistiek: 83 procent van zijn persoonlijke duels gewonnen - Tsimikas was dit Eredivisieeseizoen betrokken bij zes Eredivisiegoals (3 goals, 3 assists), het meeste namens een Willem II-verdediger sinds Frank van der Struijk in het seizoen 2007/08 (4 goals, 4 assists).

CM: Adam Maher (FC Twente), statistiek: 42 passes op de helft van de tegenstander - Maher was doelpuntenmaker (1) of aangever (4) bij vijf van de laatste negen Eredivisiedoelpunten van FC Twente.

CM: Tsiy William Ndenge (Roda JC), statistiek: 93 procent passzuiverheid - Ndenge kwam voor het eerst in zijn loopbaan tot een assist in opeenvolgende Eredivisieduels.

CM: Ben Rienstra (Willem II), statistiek: acht keer balbezit veroverd - Rienstra scoorde dit Eredivisie-seizoen tien keer, meer dan in zijn acht voorgaande seizoenen bij elkaar (9 goals).

RA: Alireza Jahanbakhsh (AZ), statistiek: vijf schoten op doel - Jahanbakhsh (21 goals) is de derde AZ-speler die topscorer werd van de Eredivisie in de laatste tien seizoenen, geen ander team leverde er in deze periode meer dan twee.

CA: Wout Weghorst (AZ), statistiek: negen balcontacten in de vijandelijke 16 - Weghorst (18) werd met Jahanbakhsh (21) het tweede AZ-duo in de clubhistorie met achttien of meer Eredivisiedoelpunten in een seizoen (eerder Kurt Welzl en Pier Tol in 1980/81).

LA: Steven Berghuis (Feyenoord), statistiek: 65 balcontacten - Berghuis kwam voor het eerst in zijn loopbaan in zes opeenvolgende competitiewedstrijden tot een goal of assist, een persoonlijk record.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties gegeven.