'Het is de grootste ontgoocheling in mijn carrière, als speler en trainer'
Donderdag, 21 september 2017 om 07:49

NAC Breda won zaterdag met 2-1 van FC Groningen en hoopte dat goede gevoel mee te nemen naar woensdagavond, maar dat lukte niet echt. De Parel van het Zuiden ging in het bekertoernooi met 4-3 onderuit tegen de amateurs van Achilles'29 en Stijn Vreven baalde dan ook als een stekker.

De trainer was 'ontgoocheld', zo vertelde hij na afloop aan Omroep Brabant: "Ik heb er weinig woorden voor. Het is de grootste ontgoocheling in mijn carrière, als speler en als trainer. Ik vind het ontoelaatbaar dat je vier tegendoelpunten krijgt tegen een amateurclub."

Vreven zei dat hij 'geen excuses' zoekt en dat hij 'alle verantwoordelijkheid' neemt voor de zeperd: "Ik heb niemand anders gezien die verantwoordelijk wilde nemen, dus dan neem ik ze volledig." NAC zal hopen dat het slechte gevoel snel van zich af te spelen, maar dat zal niet makkelijk worden, want komende zaterdag moet men op bezoek bij Feyenoord.

De statistieken spreken al niet bepaald in het voordeel van NAC: geen team ontving namelijk vaker een tegenstander in de Eredivisie zonder te verliezen dan Feyenoord tegen NAC en daar komt bij dat NAC voor het eerst sinds 2003/04 de eerste drie uitwedstrijden van een seizoen kan verliezen. De Brabanders staan momenteel, na vijf speelronden, op de vijftiende plaats in de Eredivisie.

Meer nieuws
   
11:30
11:30
Pak 50x je inzet als Bayern München en Real Madrid allebei scoren!
0
   
11:17
11:17
Ajax trekt nieuwe hoofdsponsor aan voor de jeugd en strijkt miljoenenbedrag op
4
   
11:15
11:15
Driessen weet waarom Alex Kroes Ajax-collega Van Praag niets kwalijk neemt
7
   
11:02
11:02
Thomas Müller heeft opmerkelijk verzoek aan fans van Bayern: 'Kijk in je kast!'
10
   
11:00
11:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
magnetics
 
7
21 september 2017 om 09:10
Toch vind ik dat hij ook een beetje overdrijft hoor. Ja, NAC speelt in de Eredivisie en Achilles 29 is een amateurclub, maar vergeet niet dat beide teams vorig jaar gewoon nog in dezelfde (prof)competitie speelden. Het is niet alsof je ingemaakt bent door het derde van SV Bal op't Dak ofzo. Natuurlijk is deze nederlaag voor NAC een enorme zeperd en moeten ze zich ervoor schamen, maar het klinkt nu wel heel overdreven en badinerend tegenover Achilles.
 
LosBlancos1999
 
0
21 september 2017 om 09:33
Dat wel maar NAC heeft zich natuurlijk versterkt door de promotie en ik neem aan dat Achilles 29 juist spelers kwijt is geraakt.
 
V-Watcher
 
0
21 september 2017 om 09:33
Niet zo gek dat zo'n jong team door de ondergrens zakt, je oudste speler veldspeler was gisteren 24, dat zegt al genoeg, in mijn ogen heeft NAC een leuk en fris team met potentie maar ontbreekt het aan de gewenste ervaring en die weten hoe ze een wedstrijd soms op slot moeten gooien en hem over de streep kunnen trekken. NAC heeft potentie maar ik denk dat ze het gewoon enorm zwaar gaan krijgen dit jaar juist omdat de gewenste ervaring ontbreekt. Denk ook dat dit team komend weekend keiharde klop krijgt in de Kuip puur omdat deze jonge spelers totaal niet gewend zijn aan de druk en enorm geïmponeerd zullen zijn van de sfeer en de ambiance in de Kuip, in de avond is die nog heftiger.
 
atleticofc
 
0
21 september 2017 om 09:41
Het team is gebouwd op talentjes van Manchester City. En dan niet de beste talenten. Die houden ze op het eiland. Als je daar je elftal op moet bouwen, dan is dit een logisch gevolg. Nac moet zich aleen bezig houden met niet degraderen. Verder hoeven ze niet te kijken.
 
wanny
 
2
21 september 2017 om 09:58
Sfeer en ambiance zijn ze in het NAC stadion ook wel gewend, dus dat mag geen excuus zijn.
 
Sanderr
 
1
21 september 2017 om 11:42
Enorm geïmponeerd zijn FC Volendam en Helmond Sport als ze in de kuip komen. In het Rat Verlegh is het altijd een heftige ambiance, zij het natuurlijk met minder man. Maar ik denk dat de spelers van NAC daar wel redelijk goed mee om kunnen gaan, al blijft de Kuip imposant natuurlijk.
 
wuilus
 
0
21 september 2017 om 10:06
Ja is ff een domper voor nac. En Vloet weer met een waanzin overtreding. Mag hopen dat hij nu wel flinke straf krijgt
 
Barryhulshof
 
1
21 september 2017 om 10:18
Vloet was te laat, het was een vieze tackel met één been en terecht rood. 1 of 2 wedstrijden zou een terecht straf zijn. Het was geen doodschop zoals Berghuis.
 
De Domstad.
 
0
21 september 2017 om 10:21
Vloet met weer een zware overtreding. Hopelijk gaat dat wel bestraft worden, en goed ook. NAC zelf heeft prima spelers, maar niks meer dan dat. Sta er niet heel erg van te kijken, ze missen ervaring in de ploeg en met een trainer die net als 99% net zo goed is als zijn materiaal mag je als NAC-fan gewoon hopen dat ze na-competitie ontlopen.