'Het is duidelijk dat jij wil dat Real Madrid een andere trainer krijgt'
Zaterdag, 6 oktober 2018 om 23:11

Nog geen twee maanden na de eerste officiële wedstrijd van het seizoen kampt Real Madrid met een sportieve crisis. De Spaanse topclub verloor zaterdagavond met 1-0 bij Deportivo Alavés en wacht nu al vier duels op een overwinning én 6 uur en 49 minuten op een goal. De media in Spanje zetten nu al vraagtekens achter de continuïteit van Julen Lopetegui, ook al zijn de verschillen in LaLiga na zeven of acht gespeelde wedstrijden bijzonder klein.

"We zitten in een slechte reeks, dat is duidelijk", erkende Raphaël Varane na afloop. "Het resultaat is teleurstellend. In de slotfase pijnigt de tegenstander ons. We moeten positief blijven en kijken naar de toekomst." De verdediger kreeg de vraag of hij het gek vindt dat er vraagtekens worden gezet bij Lopetegui. "We moeten het hoofd koel houden. We zoeken niet naar excuses. We zijn niet meer zo efficiënt als we voorheen waren. We gaan er alles aan doen en keihard weken om dat gevoel weer terug te krijgen en de situatie te veranderen."

"Of het alleen een gebrek aan doelpunten is? Dat is iets dat de doorslag kan geven, dat wedstrijden kan veranderen en belangrijk voor het zelfvertrouwen is. Als we in de eerste helft scoren, was alles anders geweest. Natuurlijk zijn doelpunten belangrijk. Je hebt daarnaast goede en minder goede momenten in een wedstrijd, dat is altijd het geval. We moeten positief blijven. De spelers hebben dezelfde kwaliteiten, het ontbreekt alleen aan resultaten en een beetje meer zelfvertrouwen."

De journalist gaf vervolgens te kennen dat in dergelijke situaties van trainer wordt veranderd en vroeg of Varane zich zou verbazen over een eventuele trainerswissel. "Het is duidelijk dat jij wil dat Real Madrid een andere trainer krijgt. Maar wij voelen ons goed onder deze trainer en we blijven hard werken." Álvaro Odriozola was dezelfde mening toebedeeld. "We staan honderd procent achter de trainer", benadrukte de Spanjaard. "Als we winnen, wint iedereen en als we verliezen, verliest iedereen. Nu komt er een interlandperiode aan, waarin we beter kunnen worden, maar we zullen kritisch op onszelf moeten zijn."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
9
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (32)

 
TheRoscoe
 
85
6 oktober 2018 om 23:15
Best grappig dat je moet aanhoren dat Benzema weinig scoort en slecht presteert omdat hij zo hard moest werken voor Ronaldo en dan gaat Ronaldo weg en scoort heel Real nu 400+ minuten niet.
 
r0naldinho10
 
16
6 oktober 2018 om 23:33
Aan alles komt een eind. Real tijdperk is voorbij ze gaan nu magere jaartjes zien en dat was al duidelijk na de verkoop van hun beste speler. Dit is van alle tijden zo. Je kan niet eeuwig de beste zijn
 
Moyashi
 
11
6 oktober 2018 om 23:39
In het begin liep het nog eerste 3 wedstrijden ofzo aardig, maar ze missen gewoon een angstsmakende speler als Ronaldo rondom de 16 wat altijd een verdediger of 2 bezighoudt. Dat zijn gewoon spelers met neusje voor doel en dat gevoel heb ik never nooit bij Bale of Benzema gehad. Vaak was het ook omdat ze in dienst van Ronaldo speelden, maar nu bestaat zo een excuus niet. Als ze nu nog steeds niet weten te scoren dan ben je gewoon niet Real waardig naar mijn mening. Vergeet niet dat het met Ronaldo in La Liga ook niet altijd vlot was. Real heeft al jaren moeite om in eerste seizoen helft op gang te komen, maar daarna lijken ze allemaal veel frisser te voetballen op een of ander manier. Ik zou in ieder geval het team of individuelen nog niet afschrijven tot minstens eerste helft van 't seizoen afgelopen is.
 
RealMadrid_34
 
4
7 oktober 2018 om 01:34
Het was ook al zo lang duidelijk dat benzema veelsteveel kansen nodig heeft om te scoren maar de meeste mensen die steeds maar bleven roepen dat het aan ronaldo lag hebben wss niet veel wedstrijden van real gekeken.
 
SuperBuLi
 
10
6 oktober 2018 om 23:16
Het grappige van dit alles is wanneer er zulke vragen worden gesteld is de trainer van Real Madrid een week later ontslagen. Het zou me niet verbazen als Lopetegui echt ontslagen wordt.
 
Medalofhonor
 
3
6 oktober 2018 om 23:18
Tja wie is beschikbaar om Lopetegui op te gaan volgen? Ik dacht vanavond nog aan een comeback van Jupp
 
Floyd A.
 
2
7 oktober 2018 om 02:28
Conte?
 
LW88
 
0
6 oktober 2018 om 23:26
Probleem daarbij is dat er momenteel geen toptrainers beschikbaar zijn. United heeft dat probleem ook, en wellicht ook Bayern als die besluiten Kovac te ontslaan als het zo doorgaat.
 
Medalofhonor
 
11
6 oktober 2018 om 23:17
Verschil tussen Lopetegui en Benitez is dat Lopetegui geliefd is terwijl Benitez dat helemaal niet was. De spelers steunen Lopetegui dat was niet het geval onder Benitez. Ik ben van mening dat we snel afscheid moeten nemen van Lopetegui, het was een droom toen hij aangesteld werd en de voorbereiding geweldig maar hij kan duidelijk niet omgaan met tegenslagen, weet niet wanneer en hoe een wedstrijd te kantelen, weet niet wat te doen met bepaalde spelers, weet niet wie of wat te wisselen, heeft geen plan B, hij kan de jongens ook duidelijk niet genoeg motiveren.
 
AbuBakr
 
43
6 oktober 2018 om 23:23
Je bent wel erg snel van mening veranderd omtrent Lope. Na de Supercup was het allemaal hosanna maar nu zien we de werkelijkheid. Neemt niet weg dat ik het met je eens ben dat hij tactisch gefaald heeft. Bij Porto was hij ook geen geweldenaar. Alleen zit met je een probleem als het om een vervanger gaat. Er zijn momenteel geen trainers die het wel op de rails kunnen krijgen
 
Medalofhonor
 
18
6 oktober 2018 om 23:26
Ik kan ook fout zitten hé? Ik had gehoopt dat beter zou gaan maar nou zie ik dat het best is dat men heel snel afscheid neemt van Lopetegui, maar het is zoals je zegt wie kan hem komen vervangen. Ik denk persoonlijk aan Jupp Heyckness.
 
FCVoetbal23
 
5
7 oktober 2018 om 00:21
Wat dacht je van die coach van Hoffenheim?
 
ArsenalFanehv
 
4
7 oktober 2018 om 00:45
Die gaat al naar Leipzig dacht ik aanstaande zomer.
 
blink182
 
4
6 oktober 2018 om 23:37
Ik denk niet dat het verstandig is om van trainer te wisselen. Ik zou hem pas na dit seizoen laten gaan. CL halen we wel. We hebben de laatste paar jaar heel veel gewonnen, het is “normaal” als we dit seizoen niks winnen. Wel ben jk het met je eens dat het spel etc beter moet. Maar onder leiding van een andere coach zie ik het ook erg somber in (wat betreft het winnen van prijzen).We missen gewoon versterking. Een afmaker en/of iemand zoals Mbappe/hazard/Neymar die de wedstrijd kan openbreken doormiddel van een individuele actie.
 
Medalofhonor
 
4
7 oktober 2018 om 00:17
Ik vond het ook prima als we een seizoen zouden afmaken zonder prijs maar dan had ik gehoopt dat we teminste mooi aanvallend voetbal zouden zien, wat we nu zien is simpelweg schandalig en ik zie eerlijk gezegd geen verbetering, in tegendeel het word erger en erger.
 
alfonsekcei
 
9
7 oktober 2018 om 00:06
Het mag wel duidelijk zijn dat jij of een enorme ronaldo fan bent, of een enorme zidane fan. Want sinds dat beide zijn vertrokken ben je nauwelijks positief geweest over real.
 
MaJa
 
9
7 oktober 2018 om 02:49
Wat is daar zo raar aan? Er is toch ook weinig positief te zeggen over Real sinds het vertrek van die twee? Ik ben persoonlijk geen Realsupporter, maar iedereen kan toch zien dat het dit seizoen minder gaat dan de vorige seizoenen?
 
Hein Wakker
 
0
6 oktober 2018 om 23:19
Terwijl Barça in dezelfde crisis zit, want wat Barça verspeeld verspeeld real ook, succes morgen??
 
MaJa
 
0
7 oktober 2018 om 02:52
Het is inderdaad echt bizar dit seizoen. Waar ik na de eerste drie speelronden al zeker was dat Atletico totaal geen kans maakten op de titel zitten er nu opeens twee punten verschil tussen de nummers één en zes. Persoonlijk denk ik eigenlijk dat het alleen maar een goede zaak voor La Liga is, op deze manier lijkt de competitie spannender en gaan er misschien wel meer mensen kijken. Ik vind het persoonlijk altijd zo'n zonde dat de Premier League zo populair is terwijl er (naar mijn mening!) veel mooier voetbal gespeeld wordt in Spanje.
 
Brambino
 
0
7 oktober 2018 om 14:41
Mee eens! Ik denk ook dat die populariteit deels te danken is aan Match of the Day. Goed gemaakt programma en in het Engels dus verstaanbaar en toegankelijker. Ook bredere kern topploegen maakt het altijd interessanter. Benieuwd of er in Spanje dit jaar een derde hond met het been gaat lopen..
 
Tuskii
 
3
6 oktober 2018 om 23:25
Vind het ook maar normaal dat een ploeg die wat is het 7 jaar rond een man gebouwd is, het even moeilijk heeft om zijn draai te vinden. Ze hebben het materiaal, weet niet of ze de coach hebben per se maar het komt wel goed met hen
 
KarimHalimzakar
 
2
7 oktober 2018 om 10:06
Helemaal gelijk we kunnen wel de coach de schuld geven, maar kroos haalt zijn niveau niet modric kan geen eens een bal aannemrn meer lijkt het. Daarnaast speel je met nacho die aanvallend niks toevoegd. Odriozola speelde wel goed alleen soms lijkt hij echt paniekerig. Ceballos goed alleen als hij dicht bij komt bij de 16 weet hij niet waar hij de bal kwijt moet. En mensen heel de dag zeuren om mariano die heeft helemaal niks gedaan enige keer dat ik hem zag was toen hij dacht dat hij even messi was 3 keer kappen schiet gewoon op doel man. En vincius heeft laten zien dat hij nog duidelijk geen basis moet staan maar dat is normaal.
 
Japie_Krekel
 
2
6 oktober 2018 om 23:41
de coach kan je niet echt de schuld geven vind ik. je hebt geen opvolger gehaald voor Ronaldo die elk seizoen een absurd aantal doelpunten maakte en je bent gaan vertrouwen als bestuur in spelers als Bale en Benzema die er zelden tot nooit meer als 15 in een seizoen maken. waarom zouden ze dat nu opeens wel gaan doen? niet zo gek dat het dan slecht gaat bij Real en dat je moeizaam scoort
 
Medalofhonor
 
7
7 oktober 2018 om 00:15
Neuh, je kan de coach echt niet de schuld geven van 4 wedstrijden zonder winst, zonder enig gemaakte doelpunt.. kom op we weten hoe goed Ronaldo is maar als je van CSKA en Alaves verliest met dit team dan ligt dat zeker aan de coach
 
Japie_Krekel
 
6
7 oktober 2018 om 00:35
@medalofhonor ok, je kan hem gedeeltelijk de schuld geven maar het bestuur heeft ook een heel groot gedeelte schuld omdat er geen productieve speler is gehaald om het vertrek van Ronaldo nog enigszins te kunnen opvangen. het is bijna niet te geloven maar volgens mij heeft het bestuur van Real de impact van het vertrekken van Ronaldo toch zwaar onderschat
 
Medalofhonor
 
5
7 oktober 2018 om 01:15
Onderschat was het niet want het bestuur heeft toch keihard gewerkt om Neymar of Mbappe binnen te halen, beide waren onmogelijk. Ze hebben het simpelweg slecht gehandeld, ze moesten eerst Neymar of Mbappe hebben gekocht dan pas Ronaldo laten gaan, daar ben ik het wel met je eens.
 
KarimHalimzakar
 
2
7 oktober 2018 om 10:08
Let op me woorden als psg dit jaar weer broeg uit de CL word geknikkerd gaan die jongens sws weg moschien niet allebei maar 1 er van.
 
Brambino
 
1
7 oktober 2018 om 14:42
Één naam: Eden Hazard
 
Valencios
 
5
7 oktober 2018 om 00:58
Maar dat je geen opvolger voor Ronaldo gehaald hebt lijkt voor 99% juist de schuld van Lopetegui die zich tot 30 augustus blind heeft lopen staren op Rodrigo Moreno en vervolgens nog een wanhoopspoging deed bij Iago Aspas. Hij heeft gewoonweg niet geleerd van zijn fouten bij Porto en denkt opnieuw dat die nog steeds coach is van 1 v/d Spaanse (jeugd)elftallen.
 
Medalofhonor
 
1
7 oktober 2018 om 01:13
Of je kan het anders bekijken, Perez moest eerst tot een akkoord zijn gekomen met Neymar of Mbappé en dan moest hij pas Ronaldo laten gaan.
 
JrNeymar
 
5
7 oktober 2018 om 01:33
Tja, de natte droom van ieder madrileen, Neymar of Mbappe.. Maar sorry, gaat een lang seizoen worden voor de Madrilenen zo. Wat zal Perez met hartpijn kijken naar Hazard die nu de hele PL aan het slopen is pfff..
 
benficacv78
 
4
7 oktober 2018 om 07:59
Prachtig dit voor al die hatertjes van Ronaldo, nadat ze 3 wedstrijden wonnen in t begin, meteen roepen van t gaat beter zonder Ronaldo. Ronaldo was Real dat willen mensen niet toegeven en nee hij was niet alleen de afmaker, hii was de ziel van t team zonder zijn winnaars mentaliteit en buitengewone voetbal kwaliteiten zijn ze nix. Ze dachten even dat die spanjaarden hem zouden kunnen doen vergeten. Forget it Ronaldo is onvervangbaar net als Messi bij Barca,deze 2 spelers ga je hoe dan ook verschrikkelijk missen als ze vertrekken