'Het is gek, maar als ik hem zie, denk ik nog steeds: dat is Messi!'
Maandag, 22 april 2019 om 16:02

Arthur is blij met de manier waarop zijn eerste seizoen bij Barcelona verloopt. De middenvelder kwam in de zomer voor maximaal veertig miljoen euro over van Grêmio en kreeg sindsdien veel meer speeltijd dan hij zelf had verwacht, zo geeft Arthur toe in een interview met de Braziliaanse journalist Alê Oliveira.

Arthur kwam vooralsnog tot 39 officiële wedstrijden voor Barcelona, waarvan 24 in LaLiga. Scoren deed hij nog niet. "Ik had niet verwacht dat ik zoveel zou spelen. Ik rekende op een aanpassingsperiode, maar ik heb veel hulp gekregen van mijn ploeggenoten en daar heb ik veel aan gehad", vertelt de 22-jarige spelmaker. "Ik denk dat ik me daardoor snel heb kunnen aanpassen." Spelen voor Barcelona was een droom, geeft hij aan. "Ieder kind heeft dromen, maar ik had niet gedacht dat mijn droom al zo snel in vervulling zou gaan."

Sinds zijn komst speelt Arthur met rugnummer 8, het oude nummer van clubicoon Andrés Iniesta. Al het hele seizoen wordt hij vergeleken met Iniesta en ook met Xavi, die in november 2018 al zei 'zichzelf' terug te zien in de Braziliaan. "Het maakt me trots om met Xavi en Iniesta te worden vergeleken, maar ik moet daar ook voorzichtig mee omgaan", benadrukt Arthur. "Zulke uitspraken mogen me niet in de war brengen. Het waren idolen van mij. Ik moet hard blijven werken en niet denken dat ik er al ben. Xavi heeft zijn carrière gehad; ik ben Arthur en ik bewandel mijn eigen pad."

Bij Barcelona raakt Arthur soms nog wel even van slag als hij Lionel Messi spreekt, zo geeft hij toe. "Het is gek, maar als ik hem zie, denk ik nog steeds: dat is Messi! Hij is zowel op als buiten het veld fantastisch. Hij is de leider in de kleedkamer en hij leest het spelletje zoals niemand anders dat kan. Hij is enorm intelligent. Hij knoopt met iedereen een gesprek aan, ook met nieuwe spelers. Hij is heel geïnteresseerd in onze ervaringen." Als hij tot slot wordt gevraagd wie de knapste speler van Barcelona is, hoeft Arthur niet lang na te denken. "Piqué is heel knap, lang en heeft een mooi gezicht. Hij ziet er altijd uit als de bruidegom op een bruiloft. Het is echt een persoonlijkheid, iemand die dolletjes maakt met iedereen."

Meer nieuws
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
2
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
14
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
40
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
headie-one
 
17
22 april 2019 om 16:50
Barcelona speelt niet met een 10 en heeft ook nooit met een 10 gespeeld. Coutinho is op zijn beste als je hem een vrije rol geeft. Op linksbuiten komt hij snelheid tekort lijkt het en op het middenveld bij Barcelona past hij gewoon niet in het systeem. Het was al te voorspellen dat hij op het middenveld sowieso niet een basisplaats zou bemachtigen. En vooral niet met Arthur, Rakitic en nu de komst van Frenkie de Jong.
 
Matjeq
 
12
22 april 2019 om 17:04
Messi speelt op rechts, maar is eigenlijk de nr 10 imo
 
VitasAjax
 
31
22 april 2019 om 16:33
Geweldige aankoop die Arthur, had eerlijk gezegd nog nooit van hem gehoord toen die naar Barca ging maar wat heeft deze jongen een geweldige pass in de benen zeg. De beste aanwinst van dit seizoen voor Barca!
 
bochherief
 
1
22 april 2019 om 23:37
een middenvelder die nul keer heeft gescoord is geen goede aanwinst. je zal vooruit moeten denken, zodra messi en suarez ermee stoppen of aan rendement inboeten, dan zit je met een doelpuntloos middenveld. op dit moment een goede aanwinst, voor de toekomst zeer zeker niet.
 
maus123
 
0
23 april 2019 om 05:30
Geen zorgen zodra Messi stopt zal het niveau sowieso omlaag gaan bij Barcelona. Dat zie je nu ook bij real Madrid. En dat Arthur nog geen goal gemaakt heeft, is jammer maar geen probleem hier kan hij nog aan werken, En Iniesta maakte ook vaak niet meer dan een handje vol goals.
 
Hispano
 
1
22 april 2019 om 23:32
Hij doet het tot nu toe fantastisch bij Barça, onverwachte aankoop maar wat ben ik blij het hem. Het middenveld bij Barça is wel supercompetitief, zeker volgend jaar met Rakitic, de Jong, Aleñá, Vidal en evt. Coutinho en Sergi Roberto. Off: Sport meldde trouwens dat ze Arturo Vidal nu al een extra jaar willen laten tekenen tot 2022 vanwege zijn meerwaarde voor het team en het feit dat er veel interesse voor hem zou zijn, o.a. van Inter en Aziatische (chinese) clubs.