'Het is goed voor Ajax en voor hem dat hij bij de beloften speeltijd krijgt'
Dinsdag, 9 augustus 2022 om 13:50

Francisco Conceição maakte maandagavond indruk bij Jong Ajax. De beloftenploeg van de Amsterdammers kwamen op de eigen Toekomst een dramatische start tegen Telstar enigszins te boven (1-1). Doelpuntenmaker vlak voor rust was Conceição, die de bal per toeval voor zijn voeten zag verschijnen en overtuigend scoorde.

Koen Blommestijn kopte namens de bezoekers al in de derde minuut de 0-1 binnen, waarna Jong Ajax in de achtervolging moest. Uiteindelijk was het Conceição die vlak voor rust scoorde uit een rebound in de korte hoek. Daarnaast liet de Portugees zich zien met dreigende en frivole acties. De rechtsbuiten kreeg een plek in de basisopstelling toebedeeld en werd in de tachtigste minuut onder luid applaus naar de kant gehaald.

"Je ziet dat het een smaakmaker is", zei Jong Ajax-trainer John Heitinga na het duel tegen ESPN. "Hij is heel vaardig, heeft technische kwaliteiten en is goed in de één-tegen-één. We wisten dat hij het verschil kon maken, het is een jongen met potentie. Voor dit soort spelers komen mensen naar het stadion. Het is goed voor ons en voor hem dat hij speelminuten maakt. Je ziet ook dat hij constant gevaar sticht. Wij willen domineren op de helft van de tegenstander en kansen creëren. Die zijn er genoeg geweest."

Conceição werd eerder deze zomer voor vijf miljoen euro overgenomen van FC Porto, waar vader en 56-voudig Portugees international Sérgio Conceição de trainer is. Met het op termijn onvermijdbare vertrek van Antony zou de Portugees zijn opvolger moeten worden op de rechterflank. Tot dusver kwam de jongeling veertien minuten in actie in het benefietduel met Shakthar Donetsk en speelde hij met de 'B-keus' mee in de oefenwedstrijd tegen Almere City.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
9
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
Ajajajajax
 
2
9 augustus 2022 om 14:02
Ja deze jongen heeft mij best positief verrast. Ook als is het maar 1 wedstrijd en de semi profs van telstar. Voetballen kan hij echt wel, moet fysiek alleen echt wel heeel veel bij zeg haha.
 
arnie94
 
13
9 augustus 2022 om 14:43
Ben je bij de LIDL ook een semi-prof in vergelijking met de mensen bij Albert Heijn? Dat die jongens van Telstar minder verdienen dan gappies uit Jong Ajax maakt ze niet minder prof. Sterker nog, zij voetballen nog om de sport ipv al die overbetaalde talenten tegenwoordig. Ik ben zelf ook voor Ajax, maar niet alles buiten de ring is semi
 
curtazimo
 
14
9 augustus 2022 om 14:49
Misschien bedoelt hij met semi-prof dat (die) spelers naast het voetbal nog een andere baan hebben? Dat is niet heel uitzonderlijk in de KKD hoor... Zelfs in de Eredivisie lopen niet alleen full-profs te ballen... Heeft niets te maken met Lidl vs Appie Heijn, of minder/meer verdienen...
 
Nick Danninga
 
0
9 augustus 2022 om 14:54
Ik heb toevallig laatst het salaris van een prof gezien die clubs als Fortuna en VVV had. Geen topsalaris maar je kunt er gewoon van rondkomen. Wellicht dat het bij Telstar nog iets lager ligt maar dan nog... edit: was ook geen hoogvlieger ofzo..
 
Ajajajajax
 
2
9 augustus 2022 om 14:54
Haha sorry dat was niet helemaal de strekking van de comment. Ik bedoelde meer zoals Curtazimo aangeeft dat er volgens mij ook jongens spelen, die naast het voetbal nog een 'gewone' baan hebben. Dus semi-prof. En om op je laatste zin aan te haken, niet alles buiten de ring, maar wel veel :P
 
JohanVlerksen
 
0
9 augustus 2022 om 15:25
Heeft natuurlijk wel degelijk te maken met meer / minder verdienen
 
London Calling
 
0
9 augustus 2022 om 16:41
Veel spelers in de KKD zijn ook daadwerkelijk semi-prof omdat ze naast het voetbal nog een baan nodig hebben om rond te komen. Gemiddeld liggen de salarissen op 2750 euro per maand, alleen zitten daar ook de spelers bij van Jong teams die al snel een paar ton per jaar verdienen en de stuk of 6 teams die eigenlijk niet in de KKD zouden moeten spelen die hun basis spelers een ton of meer betalen. Ze moeten volgens de licentie regels minimaal 16 spelers hebben die het minimum loon verdienen en de clubs onderin de KKD hebben daar al moeite genoeg mee.
 
Bundy_sr
 
4
9 augustus 2022 om 14:04
Koen Blommenstijn deed het gisteren echt goed bij Telstar! Iemand enig idee waarom FC Volendam hem heeft laten gaan? zou voor hun opzich ook een nuttige invaller kunnen zijn die op termijn Veerman/muhren zou opvolgen
 
Tinsaus
 
4
9 augustus 2022 om 14:10
Voordat we hem aan Telstar hebben verhuurd heeft hij zijn contract verlengd tot 2025. Dus op termijn zou hij ze nog op kunnen volgen. Had hem inderdaad wel graag als inval optie gezien dit seizoen. Maar de extra minuten bij Telstar zullen misschien wel handiger zijn voor beide partijen.
 
maldini86
 
2
9 augustus 2022 om 15:10
Hopen dat ie net zo goed kan worden als zijn vader, vond dat wel een mooie voetballer. Ajax is wel echt een top plek voor hem om zich te ontwikkelen
 
 
1
9 augustus 2022 om 16:40
Deze jongen gaat weer een hoop geld op brengen. 1 wedstrijd in de kkd en de wereld ligt aan zijn voeten. Lekker hoor.
 
MaxKaplan
 
0
9 augustus 2022 om 20:03
Wat vooral bij hem opviel is zijn inzet. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit een jongen zo ijverig zien spelen in Jong Ajax, elke actie ging hij er 100% voor. Voetballend gezien veel potentie met zijn snelheid maar hij liep zichzelf ook vaak voor de voeten letterlijk en figuurlijk, hij is heel vaak gestruikeld en verstrik geraakt in zijn eigen acties. Is nog maar 19 en echt nog een jeugdspeler omdat de laatste fase dus de eindpass en afronding nog niet met rust, overzicht en overtuiging gebeurt maar als die laatste stap word gezet dan is de opvolger van Antony inderdaad al binnen. Ihattaren is wel al een stuk verder in zijn spel vooral zijn fysieke kracht schot voorzet en eindpass is bij Mo van een hoger niveau.
 
Bennebroek
 
0
10 augustus 2022 om 05:49
Mo is alleen mentaal totaal niet in z’n kracht.. maakt onhandige ( domme ) keuzes maar weet waarschijnlijk niet beter.. als je echt de top wilt halen moet je niet je auto uitlenen en op bezoek gaan in de gevangenis… met verkeerde vrienden.. Ik blijf erbij heb dat met Frank de boer ook een keer besproken als je die jongens ( malen, Promes, Bergwijn, in verleden en nog veel meer ) goed begeleid ook naast wat er op de club gebeurd gewoon 1 op 1heb je over 5 jaar 3 toppers uit de eigen jeugd in Ajax 1 ipv vroegtijdig Vertek