'Het is mooi dat Klaas-Jan terugkeert bij Ajax en niet kiest voor het geld'
Woensdag, 7 juni 2017 om 12:37

Ajax maakte vorige week bekend dat Klaas-Jan Huntelaar terugkeert op het oude nest. De spits komt transfervrij over van Schalke 04 en tekent in Amsterdam een contract voor één jaar. Huntelaar lijkt in Amsterdam genoegen te moeten nemen met een rol als reservespits, achter Kasper Dolberg.

Volgens Foppe de Haan, die Huntelaar als bondscoach van Jong Oranje onder zijn hoede had, is dat geen probleem. "Vroeger was Klaas-Jan geen speler voor op het tweede plan, maar hij is wat ouder dus ik denk dat hij het nu wel kan opbrengen", zegt de 73-jarige oud-trainer tegenover Voetbal International. "Ik vind het mooi dat Klaas-Jan terugkeert bij Ajax en niet voor het geld ergens bij een club in een woestijn kiest."

"En als hij het ineens hartstikke goed doet, heeft de trainer een luxeprobleem. Dat is prima, want dan maken de spitsen elkaar beter. Maar in principe moet Kasper Dolberg worden ontwikkeld, dus die zal voorrang krijgen", stelt De Haan. Overigens is Huntelaar zich bewust van zijn rol bij Ajax, zo zei hij op de website van de club. "Mijn rol is duidelijk, maar ik kom hier niet om af te bouwen. Afgelopen seizoen speelde Ajax bijna zestig officiële wedstrijden. Dat kun je niet met één spits. Dus ik ga zeker wedstrijden spelen en speelminuten krijgen."

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
12
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
goodold11
 
12
7 juni 2017 om 12:43
Hier moeten we meer van hebben, geen geldwolven maar jongens met een Ajax hart. Niet dat we je geen dikke salarissen gunnen, maar Ajax kan (nog) niet mee met de ontplofte markt.
 
benjj
 
1
7 juni 2017 om 13:16
Natuurlijk is het fijn als oude sterren terugkomen aan het eind van de carriere, al zou ik het zelf als speler nooit in mijn hoofd halen om terug te keren in de slangenkuil van het Nederlandse voetbal. Als je 3x de bal verkeerd raakt word je afgeschoten en de grond ingeboord. Davids, Stam, Heitinga, Makaay hebben allemaal afbreuk aan hun carriere overgehouden na de terugkeer in Nederland. Ik ben daarom in dubio want het is leuk dat Huntelaar terug is maar hoe zullen de mensen over hem spreken als hij stopt na 2 seizoenen waarin hij het veelal met invalbeurtjes moet doen, een paar basisplaatsjes tegen laagvliegers en de doelpunten op 2 handen te tellen zijn
 
Peter Isaias
 
2
7 juni 2017 om 13:26
Wie zegt dat Huntelaar ergens anders meer kan verdienen?
 
Sanderr
 
2
7 juni 2017 om 14:03
Als hij transfervrij is, is er per definitie een club die (voor zo'n laag risico want hij is gratis) met hem in zee wil voor een hoger salaris dan bij Ajax. Ik denk aan China, MLS, VAE, Qatar, Saoedi Arabiƫ en wellicht her en der nog een verloren middenmoter in 1 van de grote competities..
 
JasperSJ
 
1
7 juni 2017 om 14:04
Wat zeg jij nou? Je noemt nu juist drie namen die het goed hebben gedaan na hun terugkeer in de eredivisie.. Noem dan andere voorbeelden naast Heitinga, zoals Van der Meyde, Kluivert, Maduro, Verlaat en Winter.
 
VakF1
 
5
7 juni 2017 om 13:20
Nouja, volgens mij verdiend klaas jan al 10 jaar minimaal 5 miljoen per , dan gaat het ook wel wat makkelijker. Edit: bij schalke 7 mil per jaar, daarvoor nog milan en real. Die zit er wel warmpjes bij
 
 
5
7 juni 2017 om 13:29
Op basis waarvan kom je tot de conclusie dat Huntelaar terug komt door een Ajax hart? Dat zie ik wel vaker voorbij komen in de reacties namelijk. Hij heeft notabene maar 2 jaar bij Ajax gezeten.. Volgens mij zit hij gewoon op een punt dat hij terug wil naar eigen land maar nog wel om prijzen wil spelen. Dan ga je dus naar Ajax als je daar in het verleden al eens hebt gespeeld. Een Ajax hart? Gaat ver wat mij betreft.
 
Conti
 
3
7 juni 2017 om 14:01
Omdat deze jongen groot is geworden met Ajax..... Hij was als jonge jongen al fan van de club Ajax, zogezegd in een Ajax Pyjama geslapen..... Dan kan je toch wel de conclusie trekken dat hij terug komt bij Ajax vanuit liefde voor de club, zoals Heitinga dat ook heeft gedaan. Niet nadenkend over welk salaris je krijgt, maar puur gaan voor de club ajax ivm liefde.
 
goodold11
 
2
7 juni 2017 om 14:30
Op basis van het interview die hij gaf nadat hij zijn contract had getekend. Hij zei letterlijk: "ik heb mijn liefde voor Ajax nooit onder stoelen of banken gestoken." Dat hij nu al aan heeft gegeven om voor Ajax te willen spelen, let wel de transfermarkt sluit pas op 31 augustus, vind ik ook een sterke indicator, nu hij andere opties niet eens wil afwachten cq bestuderen. En tot slot wilde hij ook niet voor andere ploegen spelen dan voor Ajax. Iets wat Siem wel deed, wat ik hem niet kwalijk neem.
 
grasveld7
 
3
7 juni 2017 om 14:32
Als KJH een beetje kent weet je dat hij een Ajax hart heeft, en ze altijd op de voet heeft gevolgd. Kijk de interviews maar eens terug.
 
Capis
 
3
7 juni 2017 om 15:17
@conti: Maar waarom kwam hij dan niet al 2 jaar geleden terug toen Ajax hem ook wilde? En Ajax ook echt nog iets aan hem zou hebben gehad? Zo groot was zijn Ajax hart dan toch ook weer niet. Nee hij moest nu weg bij Schalke en kiest nu pas voor Ajax en niet MLS of China inderdaad. Wat dan wel mooi is, maar laat vooral zien dat hij graag terug naar Nederland wilde. Als hij echt zo`n groot Ajax hart had, had hij wel 2 jaar geleden al gekomen.
 
hoffie80
 
2
7 juni 2017 om 17:52
Capis, zo lus ik er nog wel een paar! Waarom kwam kuijt niet eerder terug dan? Die was nb nog ouder dan klaas-jan! Heeft dus ook geen feyenoord hart.
 
FraXz
 
1
7 juni 2017 om 12:47
Natuurlijk kan hij het opbrengen. Zijn rol was direct duidelijk en hij heeft al aangegeven dat hij dat geen punt vindt.
 
Yoda
 
3
7 juni 2017 om 12:54
Was er interesse vanuit de woestijn dan? Klaas kiest voor Ajax, nu alle opties die hij liever had gewild, hem niet meer nodig hebben. Zo zie ik t. Niet dat hij geen toegevoegde waarde kan hebben voor Ajax, maar hij heeft ze aardig lang aan t lijntje gehouden. Zou Bosz t niet eens zijn geweest met deze overgang
 
Miccoli
 
6
7 juni 2017 om 13:06
Ik denk dat Klaas-Jan oprecht het liefst terug ging naar Ajax. Hij heeft al meerdere keren gezegd dat hij niet wilt verhuizen aangezien hij met zijn vrouw en kinderen een leven heeft opgebouwd waar hij nu woont.
 
Schwarz
 
0
7 juni 2017 om 13:40
Tja hij slaapt in een Ajax pyjama en wil gewoon terug naar zijn cluppie. Er zullen heus nog wel prima clubs beschikbaar zijn geweest voor hem waar hij iig meer geld had kunnen verdienen. Zal een beetje van beide zijn dus: als hij nog het niveau voor topclubs had gehad was hij vast niet nu teruggekeerd, maar nu het er bij Schalke opzit is voor hem Ajax ook gewoon de meest favoriete oplossing. Hij had ook als vdvaart overal kunnen 'afbouwen'.
 
Encorr
 
0
7 juni 2017 om 14:58
Ja er waren meerdere clubs die interesse hadden in KjH
 
Edforce2
 
7
7 juni 2017 om 12:56
goede zaak voor Ajax, met Huntelaar als back up voor de spits. Ik ben er van overtuigd als deze jongen blessure vrij blijft er nog een flink aantal weet in te schoppen. Het niveau van de NL competitie is voor hem geen enkel probleem denk ik. Bovendien speelt de beste verdediger van de e.d. zelf bij Ajax!
 
Iseldiroed
 
3
7 juni 2017 om 13:05
* de twee beste verdedigers, of eigenlijk zelfs de drie beste verdedigers.
 
atleticofc
 
3
7 juni 2017 om 14:03
Dan ken jij de eredivisie denk ik niet goed genoeg. Moreno speelt bij Psv. Is veel verder dan een De Ligt. Dat is een leuk talentje, maar die moet zich nog helemaal bewijzen. Dan kom je uit op Sanchez. Die kan wel mee, maar verder zie ik geen toppers rond lopen in de verdediging van Ajax.
 
Capis
 
2
7 juni 2017 om 15:19
En het beste middenveld, en vergeet vooral de aanval niet die is al helemaal het beste! Eigenlijk bizar dat ze niet met 2 vingers in de neus kampioen zijn geworden met deze CL waardige selectie...
 
Boris19
 
4
7 juni 2017 om 13:09
Dat hij lastig is als reserve valt op zich wel mee. Je moet alleen duidelijk tegen hem zijn. Van Marwijk hield hem altijd een bot voor zijn ogen en gaf hem uiteindelijk niets. Van Gaal was tijdens het Wk2014 ook eerlijk en toen was er niets aan de hand.
 
grasveld7
 
0
7 juni 2017 om 14:36
Jij snapt het teminste, iedereen roept maar wat. Er is eenmalig iets voorgevallen en het is meteen ``altijd`` een lastige jonge als hij op de bank plaats moet nemen, wat een onzin. Hij weet zijn plek bij Ajax voor dat hij zijn handtekening had gezet, dus van een misverstand kan straks geen sprake zijn. Ik ben super blij met klaas-jan als backup, als 2e spits voor Nederlandse begrippen heb je een geweldige speler binnen gehaald.
 
 
1
7 juni 2017 om 13:15
Klaas Jan had al eerder naar Ajax gekund maar heeft toen heel bewust voor het geld gekozen door bij Schalke te blijven. Ajax is op dit moment de best betaalde optie waarbij hij er wel voor gekozen heeft in zijn geboorte grond te blijven.
 
atleticofc
 
0
7 juni 2017 om 14:02
Hij zal heus niet gratis bij Ajax gaan voetballen en gewoon minimaal 5 ton opstrijken. Wellicht ook nog wat tekengeld en andere premies. Niet gek voor twee jaartjes afbouwen. Denk dat hij alleen op basis van sentiment wordt terug gehaald en dat bijvoorbeeld PSV of Feyenoord het risico niet zou nemen. KJH is langdurig geblesseerd geweest de laatste jaren, niet veel gespeeld. Het is denk ik een gok hoe het gaat uitpakken.