'Het is niet alsof Mesut Özil pas twintig jaar is, hij is bijna 29 jaar'
Dinsdag, 5 september 2017 om 17:37

Mesut Özil heeft onlangs uitgehaald naar oud-spelers van Arsenal die stellen dat de middenvelder niet genoeg inzet toont. De Duitser hoopte daarmee dat de kritiek aan zijn adres minder zou worden, maar ook vanuit zijn thuisland krijgt Özil de wind van voren. Stefan Effenberg vindt dat de spelmaker van the Gunners meer moet brengen.

"Ik heb veel wedstrijden gezien waarbij ik dacht: 'Hij moet meer doen.' Ik herinner me die wedstrijden tegen Bayern München in de Champions League (voorjaar 2017, tweemaal 5-1 verlies voor Arsenal, red.). Hij stelde veel mensen teleur, onder wie Joachim Löw (bondscoach Duitsland, red.)", zo stelt de oud-middenvelder van onder meer Bayern München in zijn column voor T-Online.

"Steven Gerrard zei onlangs dat Özil zijn team vaak laat stikken en een last kan zijn bij uitwedstrijden. Je kan niet zeggen dat Gerrard het verkeerd heeft gezien. Özil moet dat zich ook realiseren. Het is niet alsof hij pas 20 jaar is, hij is bijna 29 jaar. Je wacht eigenlijk al jaren op verbeteringen bij hem, maar dat is niet gebeurd", besluit de 38-voudig international van Duitsland.

Meer nieuws
   
15:00
15:00
KKD Elftal van de Week: Twee talenten van Jong Ajax geselecteerd
2
   
14:53
14:53
'Ik had Van Dijk en De Vrij als teamgenoten, maar Sandler is het meest compleet'
8
   
14:30
14:30
Test jouw kennis over de Champions League en win maar liefst 25.000 euro!
0
   
14:24
14:24
VZ Kort: FC Den Bosch presenteert nieuwe hoofdtrainer
77
   
14:17
14:17
'Potter en Pusic bovenaan de lijst om Arne Slot op te volgen bij Feyenoord'
54
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
FrankVerlaat3
 
39
5 september 2017 om 17:52
Snap de ophef niet helemaal over Mesut Ozil. Speler van wereldklasse en een aanwinst voor elk team. Kwam nota bene van real af als assistkoning! Ik steun je door dik en dun ozil.
 
stengun
 
29
5 september 2017 om 18:10
als je de ophef niet snapt heb je al een jaar of 2 niet op zitten letten Ozil is een geweldenaar als je tegen kleine clubs speelt. maar in de topwedstrijden, als het er echt om gaat en je soms echt de beuk erin moet gooien is hij de 1e die afhaakt en dat is niet erg als je een 19/20 jarig broekie bent. maar DE vedette van Arsenal (toch een topclub, toch?) hoort zulke wedstrijden te bepalen! zoals een Coutinho dat kan voor Liverpool en een Aguero dat kan voor Man-city
 
FrankVerlaat3
 
8
5 september 2017 om 18:17
Sanchez is DE vedette in mijn ogen. Ozil is een elegante voetballer die blessures ontloopt door wilde engelse voetballers te dodgen. Slim, net als zijn passing game. Laat coquelinnetje maar de beul erin gooien, en ozil spelers lanceren.
 
Bon Jovi
 
5
5 september 2017 om 18:25
Vedette?Sanchez is degene die het verschil maakt in termen van goals en assists, Ozil is sinds Cazorla uitviel, degene die de ploeg deed draaien wat op je eentje moeilijk is. Nu in de 3421 loopt het voor hem ook minder maar dat systeem is ook om van te huilen, beetje Conte trachten te kopieren terwijl Arsenal daar de spelers niet voor heeft.Je team bouw je normaal rond je beste speler, Wenger doet maar wat en beperkt zijn beste speler.
 
AbelNzuzi
 
1
5 september 2017 om 20:09
Bruh kijk die team van Arsenal is toch een flop man. Heel dat team moet omgebouwd worden, laat Ozil lekker op 10 en zet naast hem een balafpakker een echte 6.
 
hmk33
 
6
5 september 2017 om 18:16
Heel leuk allemaal, maar ozil is gewoon super slecht bezig. Dat is al minimaal een jaar gaande. Hij moet gewoon zijn team op sleeptouw nemen. Iedereen kan assists geven wanneer hij uitstekende spelers om zich heen heeft en een CR7 als afmaker met geweldige looplijnen.
 
FrankVerlaat3
 
0
5 september 2017 om 18:25
Niemand had de cijfers van Mesut. Maar misschien heb je gelijk, en is het tijd voor een echt topteam. City of Bayern vind ik mooie teams voor Ozil.
 
ÖzilKast
 
1
5 september 2017 om 18:36
Geweldig dat je achter Ozil staat, maar zelfs ik vind Ozil de laatste tijd echt matig spelen, alsof hij er geen zin meer in heeft bij Arsenal. Bij Duitsland speelt hij gewoon geweldig, snap niet wat de achterliggende reden is.
 
FrankVerlaat3
 
1
5 september 2017 om 18:51
Een mindere periode is het zeker. Ik denk dat het volledig aan wenger ligt. Zo weinig winnen en zo weinig uitstralen, erg jammer en pijnlijk om te zien.
 
Ramos_4
 
18
5 september 2017 om 17:59
Het is lekker makkelijk om met vingers naar Mesut te wijzen maar hij is echt niet wat er mis is met Arsenal. Ozil heeft een spits als Welbeck voor zich in een wedstrijd tegen Liverpool, wat verwacht je dan van Ozil? Hij is geen Alexis die 4 longen heeft en maar blijft rennen maar is voetballend samen met Alexis wel de beste in de ploeg. Als de spelers voor hem niet genoeg bewegen kan het heel lastig voor hem worden.
 
SantiArsenal
 
1
5 september 2017 om 18:38
Precies dit, had het niet beter kunnen verwoorden. Als Wenger nou eens afstapt van die idiote 3-5-2 en Ozil gewoon op 10 gooit, heb je al veel meer aan hem. Gooi Laca in de spits en je hebt nog meer aan hem. Bovendien is dan de verdediging ook veel stabieler met Kolasinac op links. Ben inmiddels aardig klaar met die 3-5-2, ondanks dat het vorig seizoen toevallig wat punten opleverde.
 
sKa_4
 
1
5 september 2017 om 19:29
Probleem bij Arsenal ligt aan bestuur en Wenger, niet Ozil.. Door aandacht van media te schuiven naar Ozil, wordt er minder gekeken of besproken over echte probleem bij Arsenal. Gebeurd bij veel clubs hoor.
 
Medellin
 
0
5 september 2017 om 19:32
Ongelooflijk hoe ondankbaar Arsenal 'fans' zijn over Ozil. Ik hoop echt dat hij de komende zomer vertrekt en dan kan Arsenal lekker aan de bak om een echte topper te halen (wat ze niet gaan doen en wat ook niet gaat lukken). Ozil is een goede speler en dat zie je ook bij de nationale ploeg maar dan moet het systeem wel op hem zijn aangepast en moet hij goede spelers rond zich hebben.
 
Ramos_4
 
1
5 september 2017 om 20:04
Dat is precies waarom Ozil het ook lastig heeft. Ze moeten zich aan hem aanpassen en niet verwachten dat hij op 29 jarige leeftijd nog zijn spel gaat veranderen.
 
GunneRo
 
0
5 september 2017 om 21:46
Verwar de fans niet met de media. De stortvloed aan negatieve reacties komen vooral uit de hoek van analisten. Persoonlijk zie ik een probleem bij de vorm van het team, niet bij hem. Sterker nog, volgens de statistieken steken Xhaka en Ozil er als enigste bovenuit. En nee, we moeten niet direct teruggrijpen naar de 4-3-3 opstelling, wen aan dit systeem.
 
Jackieboy10
 
0
6 september 2017 om 00:08
@GunneRo. Ik ben het met je eens, behalve je laatste punt over de opstelling. Ik wil ze niet zien wennen aan dit systeem omdat dit systeem niet bij hen past. We kunnen nauwelijks 2 basiswaardige cv's opstellen, dus moeten we al helemaal niet met 3 gaan spelen. We hebben op dit moment maar 2 spelers die dan als wingback kunnen spelen (Kolasinac en Bellerin, Monreal kan dat niet belopen), dus daar heb je ook niks aan. Ozil rendeert minder in dit systeem en daardoor komt er ook over rechts een stuk minder gevaar (omdat Ozil toch naar het midden trekt omdat hij daar zijn ding kan doen). Daarnaast hebben wij geen cm duo waarbij we 1 stofzuiger a la Kante hebben, en bovendien speelt Ramsey 1 op de 5 keer goed en is Xhaka dus geen cvm. Het past gewoon allemaal voor geen meter.. Lekker terug naar de 4231, en mensen op de juiste plekken zetten. Geef Coq weer eens een kans, laat Kolasinac lekker linksback staan, geef Mustafi weer de kans en zet Ozil lekker op 10. Dat past gewoon een stuk beter bij de spelers.
 
GunneRo
 
0
6 september 2017 om 01:16
Oké, en wie is dan onze rechtsbuiten? En je zegt dat we geen controlerend duo hebben, maar in de oude opstelling hebben we die ook nodig. Dat is juist het hele probleem, met een 4-mansverdediging is het veel te kwetsbaar. Daarnaast is onze achterhoede de volste positie die er is: 6 man die allen CV kunnen spelen. Maar, misschien moeten we wel terugkeren naar het oude systeem. Ik ben er echter van overtuigd dat dit systeem (goed uitgevoerd) ons veel succes kan bezorgen.
 
Elegia
 
3
5 september 2017 om 18:00
Het probleem is dat Ozil liever geen duel aangaat wanneer hij de bal niet heeft. Hij maakt miss wel veel km's per wedstrijd, maar je gaat me niet vertellen dat hij veel duels wint. Je kan zeggen Ozil is niet zo'n speler, maar om bij de top te horen moet je toch een two-way player zijn om het maar op zijn Nba's uit te drukken. Hij hoeft geen defensief werk te verrichten als Kante, maar iets is al goed in zijn geval.
 
Gooner4
 
11
5 september 2017 om 18:05
Wat een gezeik op Ozil toch weer. Heel Arsenal is dramatisch, iedereen faalt individueel en als team. Er is geen inzet, geen tactiek, niks. Dan is het wel weer lekker makkelijk om alleen Ozil af te zeiken. Natuurlijk moet ook hij meer doen, maar het wordt toch erg kansloos. Het is ook algemeen bekend dat Ozil een jongen is waar je je team omheen moet bouwen, een jongen die op 10 moet staan en vrijheid moet hebben. Hij moet een balafpakker naast hem hebben en mensen die ervoor kunnen zorgen dat hij kan staan en gaan waar hij wil. Natuurlijk houdt dat niet in dat hij verdedigend niks meer hoeft te doen, maar er moet wel balans zijn. Hij heeft 2 seizoenen geleden laten zien dat hij aanvallend geweldig kan zijn, maar ook verdedigend zijn mannetje kan staan. Dan moet het echter wel tactisch goed staan en dan moet het ook lopen. Ik vind nog altijd Wenger de grote schuldige met z'n kansloze ideeloze tactiek.
 
 
4
5 september 2017 om 18:40
Wenger is inderdaad een van de schuldige. Hij misbruikt Ozil(en nog een aantal spelers) met zijn rare tactiek. Maar Ozil is zelf ook wel schuldig. Hij is mentaal een van de zwakste spelers die ik ken. Als het team goed draait doet hij het ook goed, maar zodra het minder gaat heb je bijna niks aan Ozil. Zeker bij Arsenal, waar niet veel topspelers rondlopen(no offence), hoort hij voorop in de strijd te gaan. Toen hij 22 was was dat niet erg, maar hij is al bijna 30 en dan moet je toch een beetje een winnaarsmentaliteit hebben ontwikkelt.
 
CocoAfc
 
1
5 september 2017 om 18:51
Ja, hij is de enige die slecht speelt als het minder gaat? Als het minder gaat is hij degene die uit de toon valt en de rest probeert het wel? Als het minder gaat betekend het dat onze tegenstander op onze zwakheden inspeelt, niet omdat Ozil verzaakt. Wenger doet niets aan die zwakheden, wacht verwacht je precies van Ozil? Hoe kan je beuken, sleuren en tranen verwachten als de spelers die dat zouden moeten doen ( tweemans blok achter hem) totaal weg worden gespeeld. Ga eens kijken naar Wenger die het blok niet zodanig kan neerzetten dat een speler als Ozil het optimale kan brengen.
 
 
1
5 september 2017 om 19:25
Volgens mij zeg ik nergens dat Ozil de enige is die dan slecht speelt? Maar Ozil wordt al een aantal jaren gezien als een van de topspelers van Arsenal. Wanneer het team het slecht doet verwacht je juist van de topspelers dat ze opstaan, het team dragen en mentaliteit tonen. Ozil is juist iemand die zich gaat verstoppen als je hem het hardst nodig hebt.
 
RealMadrid_34
 
1
5 september 2017 om 18:21
Bij Arsenal ligt het zeker niet aan özil het komt meer doordat de spelers de kansen die hij creërt niet afmaken want bij real madrid was hij gewoon wereldtop
 
Kappie93
 
2
5 september 2017 om 18:49
Özil maakt Arsenal niet meer beter? Je kan beter zeggen Arsenal maakt Özil niet beter.. Ik vond en vind Arsenal een mooie club maar ze beginnen me steeds meer en meer teleur te stellen.