'Het is niet slim, maar het is geen reden om iemand te ontslaan'
Woensdag, 18 september 2019 om 13:16

John Stegeman ramde onlangs met zijn auto een lantaarnpaal en uit onderzoek bleek dat de trainer van PEC Zwolle driemaal de toegestane hoeveelheid alchol in zijn bloed had. PEC ontsloeg Stegeman niet op staande voet, maar zijn reputatie liep wel een flinke deuk op. Ron Jans, tegenwoordig coach van FC Cincinnati, hoorde vanuit de Verenigde Staten over het rumoer rondom zijn oude club.

"Dat wat hij heeft gedaan niet slim is, is veel te voorzichtig uitgedrukt", laat Jans weten aan De Telegraaf. "Maar ik vind het geen reden om iemand te ontslaan. Vooropgesteld, er zijn gelukkig geen ernstige ongelukken gebeurd. Maar als het je overkomt, moet je het boetekleed aantrekken en dat heeft John absoluut gedaan." Stegeman maakte kort na het incident excuses aan de spelers en alle medewerkers van PEC.

"Het moet je niet overkomen in een publieke functie. De mensen zullen John altijd aan dit verhaal blijven herinneren, dat is heel vervelend. Voor hem is het nu afsluiten en doorgaan en dat zal hij zeker doen", aldus Jans, die tussen 2013 en 2017 als trainer aan PEC verbonden was. Hij werd vorige maand aangesteld als trainer van Cincinnati.

Jans kon de eerste wedstrijd van PEC na het incident rondom Stegeman maar half volgen. "We kwamen 's nachts terug en PEC speelde kwart over zes Amerikaanse tijd tegen RKC Waalwijk", zo verklaart de voormalige oefenmeester van de Blauwvingers. "Met de rust stond PEC met 1-2 achter, maar ik was zo slaperig. Toen ik wakker werd, was het ineens 6-2 geworden."

Meer nieuws
   
17:05
17:05
Drie voormalig Eredivisionisten schieten Bournemouth naar 3-0 zege op Brighton
0
   
16:30
16:30
Live meepraten in de Premier League: Nottingham Forest - Manchester City
6
   
16:26
16:26
RKC Waalwijk pakt punt tegen FC Utrecht, waar Sam Lammers record breekt
7
   
16:19
16:19
Volendam gaat onderuit tegen pover Sparta en lijkt kansloos voor handhaving
0
   
15:52
15:52
Been raadt PSV'er af voor Engeland te kiezen: 'Kan beter naar het zonnetje gaan'
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
Vitesse91
 
13
18 september 2019 om 13:30
Jezus, gaat het nou nog steeds over Stegeman? Terechte reactie van Jans. Zo dacht ik er een uur na het hele verhaal ook al over. Nu weer effe focussen op andere zaken dan een (grote) fout van Stegeman! Man, man, man... Ik word hier zo moe van.
 
Lacazette
 
60
18 september 2019 om 13:47
"Als het je overkomt " waarom hebben mensen het steeds over dat het hem is 'overkomen'? het overkomt je niet, je maakt bewust de beslissing om dronken in te stappen. Het kleine meisje die je doodrijd die 'overkomt' het... mensen die met alcohol op achter het stuur kruipen zijn gewoon extreem asociale mensen die wat mij betreft een erg zware straf mogen krijgen.
 
Pablonino
 
6
18 september 2019 om 13:58
Ja ik vind het ook krom dat hij benoemd dat er geen ernstig ongeluk is gebeurd. Maar als je met alcohol op een lantaarnpaal raakt, dan mag je van geluk spreken dat het een lantaarnpaal was ipv iemand op de fiets. Eigenlijk zou de straf net zo hoog moeten zijn, als dat je wel iemand voor zijn sokken rijd. Klinkt misschien een beetje raar, maar voelt altijd een beetje krom.
 
JK-Ajax
 
16
18 september 2019 om 14:01
Daar erger ik me ook mateloos aan. Overkomen, alsof het per abuis op je pad is gekomen. Je hebt als volwassen vent bewust een keuze gemaakt om met veel te veel alcohol in een auto te stappen met alle mogelijke gevolgen van dien. Gelukkig een lantaarnpaal maar het risico dat je neemt is totaal idioot. Van mij mag je dergelijke acties bestraffen als zijne poging tot zware mishandeling/moord want dat risico neem je nu eenmaal. Men kijkt enkel naar het gevolg, had hij een kind doodgereden van zijn fiets dan was hij allang de laan uitgestuurd. Hypocriet geneuzel.
 
Gryudo
 
2
18 september 2019 om 14:41
Met alcohol op achter het stuur is een ernstige fout die de man heeft gemaakt. Hij is een publiek figuur en krijgt daarom extra veel shit over hem heen, maar ik vind niet dat PEC hem moet ontslaan. Het is een hardnekkig probleem die door meer mensen jaarlijks wordt gemaakt die er met een boete vanaf komen en daar blijft het bij. Deze mensen zouden dan ook veel zwaarder gestraft moeten worden.iedereen zegt als er dit was gebeurd, dan ... Maar dat is niet gebeurd dus is de situatie heel anders. Hij is nu schuldig aan het rijden onder invloed niet aan dood door schuld, dus straf hem op wat hij daadwerkelijk heeft gedaan. Misschien als er een kind overstak, dat hij dan was uitgeweken tegen een boom. Ben wel een beetje klaar met deze hetze.rijd zelf niet na een slok, spreek mensen erop aan en stap niet bij mensen in die alcohol hebben genuttigd, zo simpel is het, daarvoor hoeven we geen publieke figuren extra hard te straffen.
 
FR-RKC
 
3
18 september 2019 om 14:45
Juist door publieke figuren keihard aan te pakken maak je een statement naar de "gewone" burger. Als gewone burgers zien dat dit soort types er zo makkelijk vanaf komen, waarom zouden zij zich in godsnaam dan wel aan de wet houden? Je maakt doelbewust een keuze waarbij je weet dat de gevolgen extreem kunnen zijn. Word je dan gepakt? Prima, keihard aanpakken en nooit meer laten rijden.
 
Pablonino
 
7
18 september 2019 om 14:56
Maar krom is het wel toch? Stel dat wij samen op de vrijdagmiddagborrel allebei 10 bier drinken en rijden daarna naar huis. Ik rijd onderweg tegen een lantaarnpaal aan en jij rijd iemand dood. We zijn allebei net zo stom geweest om met alcohol op in de auto te stappen. Ik heb alleen nog geluk dat ik een lantaarnpaal raak en jij de pech dat je iemand dood rijd. Maar ik heb precies hetzelfde risico als jou genomen.
 
FR-RKC
 
2
18 september 2019 om 14:42
Bij zulke incidenten het rijbewijs intrekken en nooit meer teruggeven. Je mag deel uit maken van het verkeer, en als dat je genoeg waard is dan maak je dit soort fouten niet.
 
Suppyourlocal
 
9
18 september 2019 om 14:43
Iedereen stapt welles met alcohol op achter het stuur, ik heb helaas na de derde helft een keer de hond van de buurman doodgereden omdat ik een slokje teveel op had, iedereen leert van zijn fouten.
 
FR-RKC
 
20
18 september 2019 om 14:46
"iedereen stapt welles met alcohol op achter het stuur". Ik heb nooit met een druppel op achter het stuur gezeten. Nooit gedaan, en al helemaal niet nadat ik een dierbare ben verloren door een dronken taxi-chauffeur die hem raakte op zijn fiets. Als je een beetje fatsoen en verstand heb dan laat je het wel.
 
Sanderr
 
17
18 september 2019 om 14:49
Nee, dat doet niet iedereen, hoe kom je hier bij?
 
Gelijkmaker
 
4
18 september 2019 om 15:24
Ach de vorige keer was onze local supporter met zijn Lucas Moura profielfoto er nog trots op.
 
Suppyourlocal
 
3
18 september 2019 om 15:50
Naja iedereen, mijn omgeving, mijn beste vriend reed na vijftien bier altijd na het stappen naar huis, nog nooit een ongeluk gehad. Ik denk dat het allemaal wel een beetje overdreven wordt, heb zelfs tijdens het gebruik van lachgas achter het stuur geen ongeluk gehad. Maarja dat is mijn mening, en ik vind dat iedereen zijn mening moet kunnen verkondigen.
 
WouterSL
 
7
18 september 2019 om 15:57
Ik hoop dat ik jou dan niet tegenkom op de weg. In mijn tijd dronk iedereen eigenlijk. Een borrel op vrijdag na het werk was normaal. Nu is dit ondenkbaar. Gewoon niet doen. Ontslag had hier op zijn plaats geweest. Want dit kan echt niet.
 
Sanderr
 
16
18 september 2019 om 15:58
Man, man, man. Ik val bijna van mijn stoel als ik me jouw domheid probeer in te beelden. Eerst dacht ik "wauw, die vriend van hem is ook niet helemaal lekker hoor", maar dan doe je er zelf nog even een schepje bovenop. Lachgas achter het stuur, really gast?? Excuseer me voor mijn taalgebruik maar dan heb je echt het IQ van een stoeptegel hoor.. Als je lachgas gebruikt ben je gewoon 10-20 seconden semi knock-out, hoe kun je dit in godsnaam in een rijdende auto doen?
 
daanson
 
12
18 september 2019 om 16:13
Iemand die zijn mening verkondigd moet er ook tegen kunnen om als achterlijk te worden gezien. Want achterlijk ben je.
 
FC Koopgoot
 
3
18 september 2019 om 16:22
Jij bent wel een stoere jongem hoor. Zie ze hier in west ook regelmatig met lachgas rondrijden. Zijn ook van die onwijs coole mannetjes.
 
038azesletters
 
6
18 september 2019 om 15:41
Iedereen leert van zijn fouten maar tegen welke prijs? Als jou moeder dood wordt gereden door een dronkenmansrid piep je wel even anders.
 
Lacazette
 
8
18 september 2019 om 15:43
Houd toch op man met iedereen doet het wel eens. Dat je nog zoveel duimspjes krijgt vind ik echt een schande. Ik hoop dat je je leven hebt gebeterd want dit gedrag is niet iets wat iedereen 'welles' zou kunnen doen...
 
daanson
 
5
18 september 2019 om 15:54
Je ouders zullen trots zijn, Stoere jongen.
 
FR_Ronnie
 
6
18 september 2019 om 17:00
@ supyourlocal: Ik ben 57 jaar, maar nog nooit met een slok op achter het stuur gezeten. Dat is een te groot risico. Daarnaast is de vriendin van mijn broer door een dronkenlap vele meters meegesleurd onder een auto en uren daarna alsnog overleden. Ik heb de andere kant meegemaakt, en gezien wat dat met alle betrokkenen doet.als jij het echt gedaan hebt, rijden na een derde helft ben je gewoon misdadig bezig geweest. Ik hoop voor je dat er nooit een agent voor je deur staat dat er een familielid onder de auto van een beschonken chauffeur is gekomen.ik vind: rijbewijs afpakken voor 5 jaar, zware boete, een slachtoffer van drank een bepaalde periode helpen revalideren/begeleiden en verplicht een cursus volgen waar je van je drankprobleem afgeholpen wordt. Geen resultaat? Dan krijg je niet je rijbewijs terug.
 
Filip
 
3
18 september 2019 om 15:15
En weer door.. Tsjah. Boetekleed is mooi. Tweede kansen zijn ook mooi. Ik vind dit toch wel echt schandelijk wat hij gedaan heeft.maar goed het geeft ook een maatschappelijk probleem aan (in mijn ogen). Alcohol "hoort er bij" en is normaal. Dat je sowieso met enige vorm van alcohol achter het stuur mag snap ik niet. Als je rijd gewoon geen druppel drinken. Ik snap niet waarom dat zo moeilijk is.
 
Kenada
 
0
18 september 2019 om 16:12
In de eerste berichten las ik dat in zijn contract sto nd dat dit wel een reden is voor omtslag. Gelukkig heeft hij niemand geraakt maar laten we u niet beweren dat het door hem komt. Hij moet flink gestraft worden. Als hij zoch echt schuldig voelt zou hij op scholen lezingen geven met iemand die slachtoffer is van een dronken rijder. Dat zal pas impact geven. Niet zoals bij ja knikkende sponsoren je verschuldigingen aanbieden.
 
tikkietoe
 
1
18 september 2019 om 16:29
Ik heb er vrede mee dat PEC met de trainer verder gaat, maar indien de club Stegeman had ontslagen, had ik dat ook een terecht besluit gevonden.
 
indehekken94
 
3
18 september 2019 om 16:29
Het is natuurlijk idioot dat die trainer zo hard wordt aangepakt, het is redelijk kortzichtig om hier zo kwaad om te worden, iedereen is toch wel eens met een biertje te veel achter het stuur gestapt?
 
tikkietoe
 
1
18 september 2019 om 16:35
De meeste mensen drinken niet als ze gaan rijden, dus niet iedereen.daarnaast had hij 3x de toestaande hoeveelheid alcohol in zijn bloed, dat is vast niet 1 biertje teveel.