'Het is vaak gegaan over mijn band met Dirk, zeker in het kampioensjaar'
Zondag, 27 mei 2018 om 09:50

Voor Dirk Kuyt staat zondagmiddag zijn afscheidswedstrijd op het programma, ruim een jaar nadat hij met Feyenoord het kampioenschap vierde. De Katwijker was in zijn laatste seizoen niet altijd een vaste waarde in het elftal van trainer Giovanni van Bronckhorst. Hij geeft aan dat het soms moeilijk was om Kuyt teleur te stellen.

"Het is vaak gegaan over mijn band met Dirk, zeker in het kampioensjaar. Het was een fantastisch jaar voor mij als trainer, maar ook moeilijk omdat je mensen in de selectie moet teleurstellen. Dat heb ik een aantal keer met Dirk moeten doen. Dat was wel moeilijk, omdat je natuurlijk een verleden hebt met elkaar en elkaar goed kent", zegt Van Bronckhorst in gesprek met de NOS. "Dirk sprak daarover natuurlijk zijn teleurstelling uit. En dat moet ook. Maar uiteindelijk ben je als coach verantwoordelijk voor je hele team."

Meer: De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord

"Ik wist wel dat hij over het einde van zijn loopbaan aan het nadenken was. Maar ik heb daar geen stem in gehad. Ik vind het heel belangrijk dat je een speler niet stuurt, dat je een speler echt zijn gevoel laat spreken. Daarom heb ik er bewust niet met Dirk over gesproken", vervolgt de oefenmeester. In het eerste seizoen zonder Kuyt ging het een stuk minder met Feyenoord, zo beaamt Van Bronckhorst.

"De afwezigheid van Kuyt was een van de redenen, maar niet de enige. Het had ook met de andere samenstelling van de groep en de vele wisselingen te maken", stelt Van Bronckhorst, die een van de spelers tijdens de Dirk Kuyt Testimonial zal zijn. "Maar het mag duidelijk zijn dat Dirk er met zijn ervaring niet was. Dirk heeft uitstekend gepresteerd voor Feyenoord. En hij heeft op zijn hoogtepunt kunnen stoppen."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
7
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
DamonZevenbergen
 
0
27 mei 2018 om 09:58
Hlt is de wedstrijd
 
NG87
 
16
27 mei 2018 om 09:59
Lijkt me een zeer nette reactie van Gio na de uitlatingen van Kuyt. Ik heb het boek van Kuyt niet gelezen maar door de passages in het nieuws ben ik toch heel anders maar hem gaan kijken. Respect voor zijn werklust is gebleven, maar daarbuiten lijkt hij opeens een stuk minder sympathiek.
 
RamonDiaz
 
0
27 mei 2018 om 12:44
@ng87 Waarom zou Gio niet netjes moeten reageren, dat boek is vanuit het perspectief van Kuyt geschreven en verwacht je dan dat hij het met alles eens moet zijn wat de trainer en collega’s vinden of doen dat lijkt me haast onmogelijk. Kuyt heeft een bepaalde mentaliteit waar veel profvoetballers en ik denk topsporters in het algemeen veel van kunnen leren, wat daar o.a. bij hoort is om niet alleen kritisch naar jezelf maar ook om kritisch naar anderen te zijn en ik heb een idee dat Gio omdat hij zelf ook topsporter is geweest met een gouden mentaliteit dit prima aanvoelt en begrijpt. Blijft natuurlijk ook lastig om een boek en een persoon aan de hand van bepaalde passages te beoordelen zonder het geheel te weten waardoor iets een heel ander perspectief kan hebben.
 
FR12Jules
 
0
27 mei 2018 om 18:44
Als je het boek niet gelezen heb moet je gewoon je smoel houden en het boek gaan lezen. Dan zie je dat het veel genuanceerder ligt dan in de media is verschenen
 
Raubaht
 
2
27 mei 2018 om 10:53
Van Bronckhorst moet sowieso dankbaar zijn dat Kuyt erbij was. Met zijn absolute wil om kampioen te worden was hij met zijn rol bij Feyenoord, zowel binnen als vooral buiten het veld, zeer bepalend voor het verloop van vorig seizoen. Ik durf met zekerheid te stellen dat Feyenoord zonder Kuyt geen kampioen was geworden.
 
braveman
 
6
27 mei 2018 om 13:24
Onzin. Je kan niet met zekerheid iets aannemen wat niet bestaat. Er waren ook slechte optredens van Kuyt bij ik wil het graag beperken tot mede verantwoordelijk. En dus mede bepalend. Ik heb nog nooit een speler kampioen zien worden wel een selectie. Niet eens een elftal maar een selectie.
 
Raubaht
 
0
27 mei 2018 om 19:33
Van Hooijdonk werd ook gezien als de speler die in zijn eentje Feyenoord de Uefa Cup bezorgde... Dus hoezo zou het niet kunnen ? In mijn zienswijze is de rol van Kuyt in het kampioenschap vele malen groter dan de rol van Gio. Daarom dat ik durf te stellen dat Feyenoord zonder Kuyt geen kampioen zou zijn geworden
 
Hoofdstad Cult
 
2
27 mei 2018 om 13:25
Hoeveel aandacht kan een zeer modale voetballer krijgen in de pers?
 
meralco
 
3
27 mei 2018 om 14:45
Wat een domme reactie!!! Een zeer modale voetballer met 104 interlands achter zijn naam. Een zeer modale voetballer met een rijtje grote clubs waar hij gespeeld heeft en gewaardeerd werd. Had je dit zure commentaar ook geleverd als hij wel uit de hoofdstad afkomstig was geweest???
 
whytho
 
0
27 mei 2018 om 15:08
De aversie tegen Feyenoord/real madrid is sowieso te sneu voor woorden op dit forum
 
Hoofdstad Cult
 
0
29 mei 2018 om 22:56
Ja oké hij werkte wel hard, maa r ja dat doen ze in de bouw ook. En voor weinig. Als da het dan is wat je bedoelt, ja dan was het een grootheid.
 
Daanbrs
 
0
27 mei 2018 om 19:14
Ik heb me verbaast over zijn boek. En vandaag de docu gezien en me geërgerd! Ten eerste ben ik opgevoed als Feijenoorder... Mijn vader was postbode in Rotterdam, en arbeider puur sang! Stemde voor de arbeiders hoe een arbeider hoorde te stemmen. Die zelfde vader leerde me ook religie. En mijn vader stierf aan diezelfde rot ziekte... Onwetend als ik was, voelde ik me best verbonden. Maar een club, die niet meer voor de arbeiders is, maar juist tegen arbeiders, Religie laat ik buiten beschouwing. Maar ik herinner me hoe ooit van Gaal geprobeerd is op de meest walgelijke onmenselijke manier is geprobeerd pijn te doen. En ik hoef alleen de ziekte te noemen. Vond ik het vreemd dat met alles waar Kuyt voor staat, dat hij überhaupt zijn carrière hier wilde afsluiten.... Vandaag heb ik helaas de docu gezien.... Met een vrouw als dit, moet je misschien wel bij Feijenoord horen. Een arrogantie, dat je niet doorhebt dat een 36 jarig persoon niet iedere wedstijd in de basis staat? Vloeken ik het bijzijn van je kinderen? En wat een arrogantie zaken niet te knippen... Want dit alles heeft Kuyt voor mij, en veel andere mensen van zijn voetstuk doen vallen!! Waarom houdt hij het op voor mensen die het woord k*** als een uitdrukking gebruiken om hun geluk of onvrede te bepalen! Verdraait jammer dat iets waar je zoveel gevoel bij hebt, je uiteindelijk zo in de steek kan laten! Feijenoord zal het nooit meer zijn voor mij na vandaag!
 
FR12Jules
 
0
27 mei 2018 om 20:58
Yo doei. Zullen je niet missen in de Kuip
 
Hoofdstad Cult
 
0
29 mei 2018 om 22:59
Goed man, dat zijn woorden én daden in één keer. Lekker supporter van Sparta worden, je wil niet weten hoe relaxed dat is.