'Het is wel iets Nederlands om opeens te denken dat wij de favoriet zijn'
Zondag, 24 maart 2019 om 07:32

Matthijs de Ligt waakt voor een overdaad aan enthousiasme bij Oranje in de aanloop naar de wedstrijd tegen Duitsland. De ploeg van Ronald Koeman hoopt zondag in de Johan Cruijff ArenA de tweede overwinning van de EK-kwalificatiereeks te boeken, na de 4-0 zege op Wit-Rusland van donderdag. De Ligt reageert bedenkelijk op de vraag of Oranje, in tegenstelling tot een paar maanden eerder, als favoriet begint tegen de sportieve rivaal.

"Of dat het in ieder geval anders is? Niet per se, denk ik", wordt de verdediger geciteerd door De Telegraaf. "Duitsland is nog steeds een geweldig voetballand. Het is wel iets Nederlands om opeens te denken dat wij de favoriet zijn, dat vind ik altijd wel grappig." Oranje treedt zondagavond bovendien aan tegen een ander Duitsland dan in oktober (3-0 zege) of in november (2-2) van vorig jaar. De ploeg van Joachim Löw is vernieuwd; voor oudgedienden als Jérôme Boateng, Mats Hummels en Thomas Müller is geen plek meer.

'Iedereen' ziet dat Duitsland aan het doorselecteren is, zo merkt De Ligt op. "Ze hebben van drie jongens afscheid genomen en daar komen jonge jongens voor in de plaats. Ik denk een beetje wat het Nederlands elftal een jaar geleden ook had. Ik vind dat ze nog steeds een geweldig elftal hebben, misschien wat frisser zonder de zogenaamde oudgedienden." Dat de veranderingen nog niet meteen resulteerden in een overtuigend optreden in het oefenduel met Servië van woensdag (1-1), zegt De Ligt niet veel.

"Duitsland rouleert natuurlijk", stipt hij aan. "Ik neem aan dat ze tegen Servië niet in de opstelling speelden waarmee ze tegen ons willen spelen. Er zullen weer andere jongens in staan en dus zal het een lastige wedstrijd worden." Volgens BILD zal de opstelling inderdaad wat anders zijn dan tegen Servië. De grootste krant van Duitsland gaat uit van een 3-4-3-formatie, waarin plaats is voor meerdere spelers die woensdag nog op de bank startten. Matthias Ginter, Antonio Rüdiger, Thilo Kehrer, Toni Kroos, Nico Schulz, Serge Gnabry en Marco Reus maken vermoedelijk hun opwachting.

Meer nieuws
   
10:36
10:36
Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
0
   
10:17
10:17
Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
13
   
09:49
09:49
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
7
   
09:30
09:30
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
15
   
09:27
09:27
'Ajax kijkt rond in LaLiga en hoopt op komst van Williot Swedberg'
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
Nelson01
 
1
24 maart 2019 om 08:15
Ik heb uiteraard vertrouwen in een goed resultaat, maar ik verwacht absoluut geen makkie vanavond. Duitsland heeft een jonge frisse groep met een aantal erg goede talenten, met name op het middenveld en in de aanval. Die hebben binnen nu en een paar jaar gewoon weer een topelftal staan hoor. Ik zou het persoonlijk alleen met een nieuwe trainer proberen, uitstekende trainer hoor, maar na zoveel jaren is de chemie wel een keer uitgewerkt lijkt het.
 
FR_JC
 
7
24 maart 2019 om 08:34
Het verleden heeft aangetoond dat je het nooit weet weet wat er gebeurt als we tegen Duitsland spelen. Zoals altijd heb ik er vertrouwen in, maar, het blijft Duitsland. Zin in vanavond, ook Feyenoorders zijn welkom in de ArenA!
 
AcePluto
 
11
24 maart 2019 om 09:21
Ik vind jou één van de tofste Feyenoord supporters op vz.
 
Edforce2
 
0
24 maart 2019 om 09:54
Vanavond 0-0 gelijk spelen. Dan in Duitsland ook proberen gelijk te spelen. Daarnaast tegen de overige poule tegenstanders het maximale eruit halen. Dit lijkt me een realistische doelstelling. Als dit alles lukt, is Oranje een deur verder volgens mij.
 
El Barto
 
1
24 maart 2019 om 10:08
Ik hoor ook niet zoveel mensen roepen dat 'we' zwaar de favoriet zijn (behalve misschien VD Gijp afgelopen vrijdag). Ik zelf denk dat je als Oranje nu dé kans hebt om een mooi resultaat neer te zetten, aangezien Duitsland nog wat zoekende is. Echter aangeschoten wild die je van de mat speelt? Nee, daar heeft Die Manschaft simpelweg teveel talent voor rondlopen, vooral in de aanval en middenveld.
 
Peeperkorn
 
1
24 maart 2019 om 10:09
Het is vooral typisch Nederlands om dingen typisch Nederlands te noemen, en zelfs daarvan weet ik niet zeker of ze het niet ook in andere landen doen. Een nietszeggende open deur in ieder geval. Ik denk zelf dat Nederland en Duitsland aan elkaar gewaagd zijn, maar ook dat is misschien nogal een open deur.
 
BendeR
 
0
24 maart 2019 om 11:06
Het is lang geleden dat wij Nederlanders dat uberhaupt konden denken, dus ik ben blij dat het nu iig weer kan. Of het realistisch is, is een tweede. Maar dit is sowieso beter dan wanneer we tegen een B land optreden en er van uit gaan dat we dat verliezen. Die periode is gelukkig achter ons. Er is weer veel meer balans in het team en met dit team kunnen we iets gaan opbouwen. Jonge spelers die bij clubs al met elkaar spelen en nieuwe spelers die naar grote clubs gaan. Nederland kan weer op de kaart gezet worden en daar mag best wel een beetje chauvinisme bij kijken. Of ze vanavond gaan winnen durf ik niet te zeggen, maar snel verliezen zie ik ze ook niet als ik de wedstrijd tegen Servië zag.