'Het moment dat Nouri doorbreekt is nu, en dan gebeurt er zoiets vreselijks'
Maandag, 10 juli 2017 om 13:00

Sjaak Swart is aangeslagen door de situatie van Abdelhak Nouri. De middenvelder ligt met hartproblemen op de intensive care in Oostenrijk, nadat hij in een oefenduel met Werder Bremen werd getroffen door hartritmestoornissen. Zijn situatie is volgens Ajax 'zeer stabiel' en de club verwacht maandagavond een nieuwe update te kunnen geven.

Clubicoon Swart noemt Nouri een 'heerlijk ventje en een geweldige voetballer'. "Hij laat dingen zien die anderen niet kunnen. Die bewegingen, even twee man uitspelen, mooie passes waarbij je denkt: hoe doet hij dat nou?", zegt Mister Ajax tegen de NOS. Alleen zijn lengte is een handicap, vindt Swart. "Ik heb altijd gedacht: als hij nog wat sterker wordt, dan kan hij het echt maken. In het huidige voetbal moet je ook kunnen incasseren. Dat moet hij nog leren, maar dat komt vanzelf."

Nouri maakte in september 2016 zijn debuut voor Ajax in het bekerduel met Willem II. Hij kwam in de Eredivisie tot negen wedstrijden, voornamelijk als invaller. Door velen werd hij de afgelopen jaren gezien als een van de grootste talenten op De Toekomst. Swart betitelt Nouri als een ruwe diamant. "Ik heb hem de laatste vijf jaar van dichtbij zien doorgroeien. Ik zag hem al die elftallen doorlopen en dacht: op een gegeven moment gaat hij doorbreken. Dat moment is nu dus. En dan gebeurt er zoiets vreselijks..."

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
9
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
7
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
1
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
martijnr12
 
19
10 juli 2017 om 13:13
Laten we hopen dat hij volledig herstelt en dat de onderliggende ziekte goed behandelbaar is. Dan heb je wel een jaar achterstand, maar ik ben er dan van overtuigd dat hij alsnog een topper kan worden. Genoeg voorbeelden van spelers die een jaar lang aan de kant stonden en sterk terugkwamen.
 
WahedCitroen
 
23
10 juli 2017 om 13:23
Zoals Kanu!!!! Dat zou wel geweldig zijn! Hoop het beste voor Nouri!
 
Peter Isaias
 
4
10 juli 2017 om 13:28
Het zou fijn zijn als hij weer helemaal hersteld en weer normaal kan functioneren. Topsport lijkt mij uitgesloten. Hetgeen er gebeurde lijkt meer te duiden op een fysiek probleem dat zich opeens uit dan iets dat out of the blue gebeurt. Ik dacht dat clubs hartritmestoornissen uitgebreid testten bij spelers, maar goed ben ook geen arts.
 
sweque
 
6
10 juli 2017 om 13:35
Dat kan wel degelijk hoor! Een kastje die het van hem overneemt is dan wss wel noodzakelijk. Vergeet niet dat nouri een speler is dienhet moet hebben van zijn techniek. Misschien dat een kuyt er meer last van zou hebben zegmaar. Het hangt er allemaal van af, hoe die wakker wordt. Heeft die geen zuurstofgebrek gehad, is er geloof ik weinig aan de hand. Dan moet die jongen hier even goed over heen komen. Wat gezien zijn liefde voor de bal moet lukken. Maar we weten gewoon niet hoe de aftermath is. Ik kan me een speler herinneren van vitesse die dit had gehad geloof ik. Michael jansen heette die ofzo. Uiteindelijk deed hijnhet goed, en wilde feyenoord hem nog hale.later is het toch bergafwaarts gegaan met hem, maar niet vanwege zijn hart, gewoon niet gemaakt als voetballer.
 
xigerAwRr
 
26
10 juli 2017 om 13:36
Je zegt dat je geen arts bent, maar toch doe je aannames op basis van jouw kennis. Doe dat gewoon niet, aangezien jij geen flauw idee hebt van hoe of wat. Laat dit lekker aan de experts over die kennis van zaken hebben.
 
LW88
 
1
10 juli 2017 om 13:43
Had Lorenzo Ebicilio niet een soortgelijk probleem? Die heeft een kastje in ze borst zitten die het hart in het juiste ritme houdt. Die beoefent ook topsport en z zijn er nog wel meer die hetzelfde hebben. Het is echter afwachten wat er nou precies is. Als het een geboren afwijking is, kan het zomaar zijn dat hij nooit meer kan of mag voetballen.
 
martijnr12
 
1
10 juli 2017 om 13:53
@LW88 Maduro heeft het ook. En er zijn ook spelers die het nog erger hebben en die met zo een kastje alsnog topsport kunnen beoefenen. Als het alleen is dat zijn hartritme niet altijd even constant is dan is dat prima te verhelpen. Als het meer is dat zijn hart uit het niets echt stopt af en toe, dan is het onverstandiger om door te gaan. Maar aangezien ze het hier hebben over hartritmestoornis en je ook zag dat hij nog wel zelf naar de grond kon zakken (in plaats van dat hij een hartstilstand heeft ineens) heb ik goede hoop dat hij in aanmerking kon voor een mini defribilator in zijn borst. En als het goed is mag je dan gewoon weer sporten, als de onderliggende ziekte dus niet te erg is.
 
Peter Isaias
 
2
10 juli 2017 om 13:59
Ik las net dat Sno ook iets met zijn hart heeft gehad en hij heeft daarna nog bij RKC gespeeld.
 
AnfieldRed
 
1
10 juli 2017 om 15:19
Sinds dat kastje erin zit, is die nooit meer op zijn niveau gekomen. Dus hopen dat het met Nouri anders afloopt.
 
Jesse Vitesse
 
2
10 juli 2017 om 13:39
Het belangrijkste is dat hij hier goed uit komt. Ik denk dat het moeilijk te bevatten wordt voor hem als hij ontwaakt. In een klap is toch je carrière waar je vanaf je 7e naar toe leeft veranderd. Hoop dat hij nog mag/kan voetballen. Dan maar bij een lagere club als Roda ofzo. Maar zo hard werken om iets te bereiken en dan dit lijkt mij verschrikkelijk moeilijk te accepteren.
 
WahedCitroen
 
0
10 juli 2017 om 13:48
Hoezo bij een lagere club? Als hij er (hopelijk) goed uitkomt, denk ik juist dat hij harder zal gaan werken en dan zijn mentaliteit een enorme boost zou krijgen. Dat Nouri dan zo iets heeft van oké en nu is het echt tijd om te gaan vlammen.. maar laten we maar eerst afwachten op de uitslag van Nouri... fingers crossed....
 
afcasander
 
1
10 juli 2017 om 14:01
Nouja, hij wilde niet verhuurd worden omdat hij binnen nederland niet voor een andere club dan ajax uit wil komen. Dus als hij het redt zal hij er alles aan doen om bij ajax te slagen.
 
007
 
2
10 juli 2017 om 14:17
Op dit moment is een ding belangrijk en dat is dat Nouri weer kan functioneren. Ik denk dat niemand hier weet hoe de toekomst van deze jongen er uit gaat zien. Hopelijk kan hij ooit weer voetballen, maar wie weet of dat nog mogelijk is. Het is gewoon een dubbele tragedie want hij stond op het punt om mogelijk echt een doorbraak te forceren bij het eerste. We zullen vanavond hopelijk weer wat meer duidelijkheid krijgen.
 
Janta
 
0
10 juli 2017 om 14:41
De artsen waren er heel snel bij en dat is een gunstig teken als ik de verklaringen mag geloven maar dit seizoen zal hij jammer genoeg niet meer te bewonderen zijn.