'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
Zondag, 19 mei 2024 om 23:28

Ajax hoopt snel een akkoord met OGC Nice te bereiken over de komst van Francesco Farioli. De 35-jarige Italiaan moet in Amsterdam de definitieve opvolger worden van interim-trainer John van 't Schip. Voetbalzone spreekt uitgebreid met Jurriaan van Wessem, die het Franse voetbal op de voet volgt. De journalist spreekt uitgebreid over het debuutseizoen van Farioli bij Nice en laat weten voor welke buitenlandse trainer Ajax in zijn ogen misschien beter had kunnen kiezen.

Volgens Voetbal International is het slechts een 'kwestie van tijd' voordat Ajax en Nice het eens zijn over de te betalen afkoopsom, terwijl Farioli zelf al bijna rond is met de Amsterdammers. Van Wessem geeft aan dat hij in eerste instantie verrast was toen hij hoorde dat Farioli in beeld was gekomen bij de Amsterdammers.

"Ik kon het eigenlijk niet geloven. Ik ben hem in de zomer van 2023 op het spoor gekomen, omdat Andrea Radrizzani destijds de nieuwe eigenaar werd van Sampdoria. Hij wilde toen voor een jonge trainer kiezen, dat was Farioli. Ik heb toen informatie ingewonnen bij podcastmaker Yordi Yamali, die hem als kenner van het Turkse voetbal de afgelopen jaren aan het werk heeft gezien bij Karagümrük en Alanyaspor."

"Yordi zei dat het wel een interessante trainer was. Dat gevoel heb ik nu na een seizoen bij Nice ook, maar waar ik hem mee zou moeten vergelijken? Eerder met Tomislav Ivic, die tussen 1976 en 1978 trainer was van Ajax. Zijn ploeg speelde afwachtend voetbal met een goede opbouw van achteruit. Niet het type trainer wat je van Ajax mag verwachten, Frank de Boer werd ook niet echt gewaardeerd in al die jaren dat hij als trainer kampioen werd."

"Farioli ging opeens naar Nice, omdat Sampdoria Pirlo haalde. Nice had wel wat achter de rug aan heikele zaken. Een seizoen (2020/21, red.) met Christophe Galtier, die ook nog voor de rechter moest verschijnen. Toen hebben ze Lucien Favre gehad. Dat was geen succes. Assistent-trainer Didier Digard heeft daarna de tweede helft van het seizoen 2022/23 afgemaakt."

Sterke seizoenstart


"In de zomer van 2023 besloot de clubleiding dus uiteindelijk om Farioli te halen. Dat ging aanvankelijk heel goed. Nu komt de crux: de resultaten waren fantastisch, maar het publiek was al heel snel uitgekeken op het voetbal dat er onder hem werd gespeeld. Nice was de uitdager van Paris Saint-Germain, ze gingen zelfs even aan kop. Rond de kerst stonden ze nog tweede, maar wel binnen twee punten. Dat zorgde niet voor volle stadions en de commentaren op de televisie waren best wel verrassend negatief. 'We hebben nog niet veel gezien, maar ze winnen wel telkens met 1-0. Moeten we hier nu blij mee zijn? Het is niet zo'n vernieuwer als Guardiola', dat soort uitspraken werden toen gedaan."

"Toen kwam de Afrika Cup. Nice moest een paar spelers afstaan vanwege het eindtoernooi, waaronder linksbuiten Jérémie Boga en spits Terem Moffi. Dat is wel een behoorlijke aderlating geweest. Het is toen ingestort en tot drie of vier weken geleden hebben ze in een enorm lange dip gezeten. Farioli had geen plan B, de ploeg speelde niet goed en tegenstanders hadden zich beter op Nice ingesteld."

"Wat wel knap was: de uitwedstrijd tegen Paris Saint-Germain wonnen ze in september 2023 met 2-3. Ik zat toen zelf in Spanje, waardoor ik de wedstrijd niet live heb gezien, maar ik heb me laten vertellen dat Nice in dat duel echt goed druk op PSG wist te zetten en dat de veertigjarige centrumverdediger Dante erin slaagde om Kylian Mbappé uit de wedstrijd te spelen door helemaal tot op de middenlijn door te dekken. Als dat de referentie is, dan snap ik best wel dat Ajax bij hem terecht is gekomen. Er zijn ook wedstrijden geweest dat Nice zelf het spel moest maken en daar was ik niet zo onder de indruk. Ik heb ook discussies met andere journalisten over Farioli gehad, waaronder Henk Spaan. Hij geeft aan dat Farioli zijn defensie zo goed laat spelen, dat als hem dat ook bij Ajax lukt - en je gaat ervan uit dat de spitsen daar beter zijn dan bij Nice - dat het dan weleens een goede match kan zijn."

Van Wessem volgt het Franse voetbal al jaren op de voet.

"Ik noemde net al de naam van Ivic, die zal bij veel jonge lezers geen belletje doen rinkelen. Maar hij kwam in de jaren '70 na Rinus Michels. Ajax moest weer van de grond worden opgebouwd en hij heeft daar echt geweldig werk verricht met heel veel jonge spelers. Toen deed Ajax weer mee, alleen na twee seizoenen had iedereen het wel een beetje gehad met Ivic, want het sentiment rondom hem was toch wel een beetje negatief. Daarna stonden Cor Brom en Leo Beenhakker voor de groep en dat werkte wel. Zij brachten die Amsterdamse bluf terug en het publiek genoot weer. Onder Ivic werd Ajax echter wel gewoon kampioen in 1977."

"Farioli is wel een enorm interessante trainer, ook omdat hij een heel andere achtergrond heeft. Op papier speelt hij 4-3-3 met een middenveld dat erg inzakt. De Nederlander Pablo Rosario speelt daarin een cruciale rol. Farioli had drie aanvallers die het wel prima hebben gedaan. Boga, Moffi en Mohamed-Ali Cho, die is in de winterstop overgekomen van Real Sociedad. Cho heeft vijf jaar in de jeugd van Everton gespeeld en daarvoor nog bij PSG. Er wordt soms in het extreme opgebouwd in de achterhoede. Als ze de bal dan kwijtraken… Ik weet niet of je woensdag de eerste tegentreffer hebt gezien in het duel met Paris Saint-Germain? Jordan Lotomba dribbelde richting het centrum, leed balverlies en daarna was het binnen twee seconden 0-1. Bij beide goals ging hij echt de fout in."

"Ik heb ook vaak discussies gehad over Dante. Dan wordt er gevraagd hoe hij op veertigjarige leeftijd nog meekan bij Nice. Vorig jaar was hij eigenlijk de zwakke factor en dat is hij nu onder Farioli niet meer. Dus dat is knap werk van Farioli. Hij heeft Jean-Clair Todibo naast zich staan. Todibo heeft even bij Barcelona gezeten, en dat is echt een goede speler. Nice zou ook echt wel aantrekkelijk kunnen spelen, maar dat hebben ze dit seizoen nauwelijks gedaan. Dat is de kritiek die Nice in Frankrijk krijgt. De prestaties zijn daarentegen gewoon goed."

"Ik moest ook wel lachen om de kritiek die Arno Vermeulen vorige week in Studio Voetbal op Farioli uitte. Hij begreep de keuze van Ajax voor Farioli niet en hield een heel betoog dat Nice dit seizoen onder hem minder punten heeft dan vorig seizoen. Hij was alleen vergeten dat de regels in de Ligue 1 veranderd zijn en er nu twee clubs minder op het hoogste niveau spelen. Nice heeft nu dus ook vier competitiewedstrijden minder. Zo'n fout kun je eigenlijk echt niet maken."

Kritisch op Van Basten


"Farioli is voor velen een onbekende trainer. Daarom vind ik hem wel interessant. Hij is jong en heeft blijkbaar iets in zijn mars dat hij spelers wel kan raken, terwijl hij zelf geen verleden heeft als profvoetballer. Farioli heeft met Roberto De Zerbi gewerkt, in Qatar, twee jaar zelfstandig in Turkije en nu bij Nice. Ik las bijvoorbeeld ook dat Marco van Basten Farioli geen goede keuze vindt, omdat hij hem niet kent. Dat vind ik verbazingwekkend, want ik ken Van Basten eigenlijk als iemand die altijd heel goed voorbereid was toen hij tien jaar geleden als analist begon bij Sport 1, de voorloper van Ziggo Sport."

"Ik leverde destijds prepkits aan. Dat waren 8 à 9 A4-tjes met informatie wat commentatoren of analisten moesten weten aan feiten, situaties, maar ook met het nieuws van de persconferenties en tactische informatie. Van Basten bereidde dat echt geweldig voor. Nu heeft hij zoiets van: ik ken Farioli niet. Hij was juist iemand die achter zijn bureau research zou doen. Ik vind het eigenlijk niet kunnen dat je dat zegt… Maar Stefan Kovács was in de jaren '70 ook niet zo bekend toen hij trainer van Ajax werd. Die won uiteindelijk zeven prijzen. Van Basten heeft in Monaco gewoond, dus die is echt wel bekend met wat er in Nice te koop is hoor."

"Het zou me verbazen als hij hem echt niet heeft gekend, dus het is gewoon een beetje een blufferige uitspraak van hem. Als je hem niet kent, dan vind ik gewoon dat je je er niet mee moet bemoeien. Of het een goede trainer is voor Ajax, dat is de tweede vraag. Als Van Basten had gezegd dat hij Farioli een te defensieve trainer vindt, dan had ik de kritiek begrepen. Maar als reden geven dat hij hem niet kent, vind ik flauw. Emery kende bijvoorbeeld ook niemand en die stond er opeens bij Sevilla."

Dick Schreuder


"Een ander voorbeeld is Dick Schreuder, die zit nu bij CD Castellón en is gepromoveerd naar het tweede niveau. Ik was afgelopen september naar Villarreal. Dat is natuurlijk een stad van helemaal niks, dus ik zat in Castellón en daar heeft iedereen het over Dick Schreuder op de terrassen. Ik dacht echt: wat is dit? Zit er een Nederlandse trainer hier? Dat was mij echt ontgaan, want ik woon iets te lang in het buitenland. Ik ben hem even gaan Googelen. En echt iedereen was enthousiast. Zulk enthousiasme heb ik eerder alleen bij Louis van Gaal meegemaakt toen hij als jeugdtrainer bij AZ begon. In Nederland zeggen ze dan: 'Dat Castellón stelt niks voor.' Maar in Spanje lopen ze helemaal met hem weg, dat vind ik frappant."

Hoe Feyenoord-target Schreuder Spanje in extase bracht met 'Dicki-taka-voetbal'

Voetbalzone sprak eerder deze maand uitgebreid met Dick Schreuder over zijn debuutseizoen bij CD Castellón.Lees artikel

Vincenzo Italiano


"Als ik Ajax was, zou ik voor een andere Italiaanse trainer zijn gegaan: de 46-jarige Vincenzo Italiano van Fiorentina. Die heeft zich nu al meerdere keren bewezen als trainer door twee keer op rij de finale van de Conference League te halen. Vorig seizoen stond hij ook in de finale van de Coppa Italia. Maar Fiorentina zit nu wel op zijn limiet, want de club zal in de huidige omstandigheden nooit in de top vijf eindigen. Met Spezia heeft Italiano een geweldige promotie afgedwongen, daar heeft hij ook best goed gepresteerd. Hij heeft het in zijn vingers, is ambitieus en zou zo'n klus bij Ajax misschien wel aankunnen. Een overstap is aantrekkelijk, want het is en blijft Ajax. Dat zie je nu ook bij Farioli"

"Farioli zei aan het begin van het seizoen: 'Ik kan begrijpen dat ik voor veel mensen een nobody ben, maar dat zei men van Arsène Wenger eerst ook.' Er is ook een moment geweest in het seizoen dat ik wel moet benoemen. Op 7 oktober plaatste Youcef Atal op social media een video met de tekst: 'Dit is een zwarte dag voor de Joden', met daarbij een smiley. Dat is heel slecht gevallen in Nice, want de club speelt nog altijd met een hartje op het shirt voor de slachtoffers van de aanslag in 2016 toen er op de boulevard in de badplaats door een terrorist met een truck op mensen werd ingereden. Er zijn toen meer dan tachtig doden gevallen. De clubleiding heeft na die post van Atal gezegd dat ze dat niet tolereerden. Met toestemming van de rechter is hij later uiteindelijk ontslagen vanwege het aanzetten tot haat."

"Binnen de spelersselectie van Nice kon toen een tweespalt ontstaan, dat die groepen tegen elkaar opgezet zouden worden. Maar Farioli heeft dat echt gesust. Dat conflict heeft hij weten te bezweren, hetgeen best wel knap is voor een buitenlandse trainer. Het was een kruitvat dat tot ontploffing had kunnen komen. Nice heeft, nadat dit speelde, nog vier of vijf weken aan kop gestaan."

"De keuze van Ajax voor Farioli is al met al van Ajax heel moedig. De Thomas Tuchels en Jürgen Klopps van deze wereld zijn simpelweg niet haalbaar. Ik ben dan ook razend benieuwd hoe snel hij Ajax naar zijn hand kan zetten."

Meer nieuws
   
15:32
15:32
Barnábas Varga succesvol geopereerd en ontslagen uit het ziekenhuis
0
   
15:22
15:22
'Ajax troeft Bayern München en Kompany af en haalt oude bekende terug'
1
   
14:45
14:45
Driessen op zijn plek gezet na Veerman-opmerking: 'Kortsluiting in bovenkamer'
55
   
14:20
14:20
Oranje-supporters: 'Hij hoort thuis in de zandbak en is klaar in Oranje'
34
   
13:59
13:59
Perez lacht Luijckx in gezicht uit: 'Wat?! Zou je hem uit de basiself halen?'
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
Robinde Bruyn
 
13
18 mei 2024 om 13:29
Ajax is defensief al twee jaar zo lek als een mandje en waar nu vooral behoefte aan is, is een sterk idee, goede afspraken en vooral zekerheid. We hebben 6-0 op de broek gehad bij Feyenoord en dat had 10-0 moeten zijn. Ik denk dat veel supporters vooral een stuk zekerheid willen zien. Het is aan Farioli om dat uit te bouwen naar aanvallender spel.
 
Stphn023
 
12
19 mei 2024 om 00:06
Met die beredenering zou je ook Frank de Boer terug kunnen halen. Stond altijd sterk defensief maar man man wat een zieldodend voetbal. Weinig flair en weinig goals (gemaakt). Voor de defensie gewoon Bogarde terughalen. Het stond als een huis onder Ten Hag en dat was mijns inziens te wijten aan Winston. Voor Ajax moet het gewoon aanvallend
 
manodedios
 
4
20 mei 2024 om 08:11
Mensen die nu kritiek hebben op zo een behoudende keuze, en verwachten dat Ajax vanaf juli weer sambavoetbal speelt, zijn van het padje af. Je kunt je afvragen wat Ten Hag bereikt zou hebben zonder de financiële fundering die De Boer heeft gelegd met zijn betonvoetbal. De weg naar de hoogte die Ajax bereikte was lang, niet alleen de laatste jaren onder Ten Hag, maar jaren van goed organisatorisch en technisch beleid. Ajax ligt nu volledig in puin. Ik zou met plezier tekenen voor 4 jaar zieldodend voetbal op voorwaarde dat het 4 kampioenschappen opleverde. Want dat flikte De Boer, en daarmee poets je alle gemaakt fouten en financiële zorgen weg. En dan mag er weer een trainer komen die de boel laat swingen.
 
IronManUtd
 
0
20 mei 2024 om 10:04
manodedios een behoudende trainer aanstellen wil natuurlijk niet zeggen dat je het beter gaat doen he. Je kunt evengoed met verdedigend spel ook kansloos verliezen. "en dan mag er weer een trainer komen die de boel laat swingen." En zo simpel werkt het natuurlijk ook niet. Want die behoudende trainer bouwt een team met spelers die bij zijn spel passen.
 
OREELY
 
7
18 mei 2024 om 13:39
is toch logisch dat "wij" in nederland zeggen dat castellon niks voorstelt? is een club op het 3e niveau in spanje... daarnaast heeft die club (zover ik weet) meer financiele middelen dan de rest. verder is het knap dat hij het waar maakt als favoriet, en daarnaast ook mooi en leuk voetbal speelt. dat deze farioli nu opeens als defensieve trainer wordt neergezet vind ik eigenlijk wel lachwekkend. Het is volgens mij gewoon een realistische trainer... in zijn tijd bij de twee turkse clubs werd er veel gescoord onder hem. Ok ze kregen er ook wat meer tegen, maar dat zegt wat mij betreft net zoveel als zijn doelpunten verschil nu met Nice. Kan ook gewoon zijn dat Nice aanvallend niet echte toppers heeft. Zo`n Moffi en Boga... dat zijn gewoon inconsistente spelers, waar overigens wel altijd dreiging vanuit komt maar niet de types die er zomaar ff 10-15 inleggen per seizoen.
 
rbn_
 
7
18 mei 2024 om 13:57
Wat ik knap van de prestaties van Schreuder vind is dat hij ook in Spanje er voor heeft gezorgd dat het elftal zijn filosofie speelt. Dat lijkt me voor het eerst in een ander land, met een andere cultuur, ander speelwijze, mentaliteit, weersomstandigheden etc niet makkelijk maar het is hem wel gelukt. Ik denk dat het bijv in Spanje moeilijker is om dat voor elkaar te krijgen dan bijv bij een subtopper of een middenmoter in de Eredivisie. Over de financiele middelen zie ik ook regelmatig maar ik heb veel interviews van Schreuder in de VI gelezen en ze hebben idd een salary cap maar ook een regel dat een club het bedrag kan investeren in spelers wat zij met de verkopen ophalen. Schreuder vergeleek het als: verkoop je een miljoen, kan je een miljoen investeren. Het is dus niet zo dat de eigenaar ff met miljoenen strooit en allerlei topspelers weet te halen. Het geld zit `m volgens mij meer in de trainingsfaciliteiten etc.
 
wandering
 
9
18 mei 2024 om 15:04
Spelers 'verdienen' buiten de club om via hun eigenaar nog aardig wat bij, niet alleen bij Castellon hoor, maar het is wel een manier waarmee de salary cap omzeilt wordt, dus dat benoemen doet het leuk maar zegt niet heel veel. Waarom jij denkt dat het moeilijker is om in Spanje een speelstijl eigen te maken snap ik niet helemaal, al helemaal niet omdat de speelstijl van Schreuder dichtbij de meest gebruikte speelstijl in Spanje ligt. Juist meer dan die in Nederland, beste te vergelijken met die van Twente en die van Feyenoord in Europese wedstrijden. Schreuder doet het goed in Castellon en krijgt behoorlijk wat lof, maar het is nu ook weer niet zo dat ze hem the next big thing vinden
 
rbn_
 
1
18 mei 2024 om 15:10
Waar haal jij vandaan dat de spelers buiten de club via de eigenaar nog aardig wat bij verdienen? Omdat Castellon na een voorsprong naar achteren liepen terwijl juist Schreuder bij een voorsprong aanvallend wilt blijven spelen. Hij heeft ook veel beelden van PEC laten zien en dat was een flinke verandering in speelwijze voor de spelers. Castellon had in de voorbereiding bijv geen 1 duel gewonnen. Schreuder had voor het eerst met een ander cultuur, mentaliteit, taal en omstandigheden te maken. Dat maakt het moeilijker om zijn filosofie over te brengen op de spelers dan in Nederland.
 
wandering
 
9
18 mei 2024 om 15:32
Ik verblijf paar maanden per jaar op nog geen 2 uur van Castellon, dus kan ik nog wel eens een wedstrijd bezoeken ook toen Schreuder er nog geen trainer was kwam ik al in Castellon, vind het gewoon leuk om de wat kleinere clubs te zien, Hercules, Castellon Huelva en Cordoba zijn de clubs die ik redelijk volg, eerder ook Cádiz maar nu die in La Liga spelen is dit niet heel bijzonder meer. Dat de spelers aardig wat bijverdienen buiten hun salaris om is een publiek geheim, je ziet die van Castellon net wat vaker in reclames voor gokken. En laat de eigenaar van Castellon heel toevallig een paar gokbedrijven hebben, maar dat gebeurt hier echt overal, dus het is niet zo dat Castellon hierin uniek is. Dat Castellon voor Schreuder een verdedigende ploeg zou zijn is een misvatting. Ja ze speelde wat meer vanuit de controle, meer zoiets als de broer van Dick Schreuder speelde, maar jij typte dat de speelstijl voor Spanjaarden moeilijker te begrijpen zou zijn, daarop antwoorden ik dat juist de Spaanse speelstijl dichter bij die van Dick ligt dan de Nederlandse, daarbij had ik het niet over die van Castellon, maar de meest gebruikte in Spanje.
 
rbn_
 
0
19 mei 2024 om 09:23
Leuke info om te lezen, omtrent het bijverdienen en het gokken. Wat ik typte over de speelwijze was puur wat Schreuder in de interviews aangaf. Hij zal het natuurlijk ook wel iets downgraden zodat zijn prestaties groter worden gemaakt aangezien het toch de 3e divisie is.
 
Oortap
 
6
18 mei 2024 om 13:41
Beetje realiteitszin kan ook geen kwaad. Denk dat de meesten ook niet zullen verwachten dat Ajax met tiki taka voetbal de meeste tegenstanders zal gaan oprollen. Maar na de afgelopen twee jaar waarin er eigenlijk compleet structuur- en ideeloos werd gevoetbald, vind ik het al een stap in de juiste richting als er iemand voor de groep staat die een duidelijk systeem hanteert en dat ook kan inslijpen. De meeste tegenstanders spelen nu tegen Ajax met het idee dat er echt iets te halen valt en spelen daardoor ook hoger op het veld, wat vroeger ondenkbaar was en Ajax juist continu tegen een geparkeerde dubbeldekker aan het voetballen was. Als je de verdedigende organisatie op orde weet te krijgen, heb je een groot gedeelte van het huidige probleem al opgelost. En Farioli schijnt daar wel kundig in te zijn.
 
Homelander
 
6
18 mei 2024 om 13:48
Heb maar 3 wedstrijden gekeken maar heel geweldig was het voetbal in balbezit niet, kansen komen toch vooral uit het drukzetten of de counter maar zodra de bal veroverd is zie je niet de tactiek zoals je die zonder bal ziet. Moet ook wel zeggen dat ze aardig wat spelers hebben voorin die met het hoofd omlaag voetballen en vanaf 25+ meter gaan schieten met betere opties om zich heen. Verwacht wel dat de eerste maanden best wel is kunnen tegenvallen als je kijkt naar de fitheid en discipline in de huidige Ajax selectie, daar is vergeleken met de rest van de Eredivisie al een aardige achterstand.
 
rbn_
 
8
18 mei 2024 om 13:50
Leuk interview om te lezen. Verbaast me niet dat de mensen in Spanje zo lovend over Schreuder zijn aangezien hij heel goed weet hoe hij een bepaald filosofie in een ploeg weet te slepen. Dat heeft ie in Spanje opnieuw bewezen.
 
ScummyMan
 
1
18 mei 2024 om 14:03
Ja inderdaad. Enige wat ik moeilijk in kan schatten is de kwaliteit binnen zijn huidige team tov de tegenstanders. Dat is wel een belangrijk punt. Als je ziet dat zo’n beetje de hele Pec selectie die promoveerde uit de KKD zich nu makkelijk staande houdt op een hoger niveau (zelfs bij Feyenoord) dan zegt dat ook veel over hoeveel kwaliteit er in zat. Promotie was dan ook logisch. Voelt een beetje als Guardiola, hij laat al jaren iedere week zien dat hij een wereldtrainer is die zijn team verzorgd en attractief laat voetballen. Maar hij heeft wel ook altijd een beter team dan zijn concurrenten gehad waardoor ik heel benieuwd ben wat er gebeurd als je hem een team uit het rechter rijtje geeft.
 
rbn_
 
3
18 mei 2024 om 14:16
Ben het met je eens en dat vraag ik mij over Guardiola ook wel eens af. Ik heb, denk inmiddels paar weken geleden, alle VI Pro stukken over Schreuder gelezen en geluisterd. Zelfs dat ie bij Pieter Zwart zijn analyse over zijn elftal deed in het jaar dat PEC weer promoveerde naar de Eredivisie. Los inderdaad van of het een knappe prestatie is, vind ik wel dat hij een enorm interessante filosofie heeft. Het is allemaal erg dynamisch en daar hou ik van. Als er dus uiteindelijk toch voor een Nederlandse trainer wordt gekozen dan hoop ik dat het Schreuder wordt. Juist het jaartje Spanje met de compleet andere omstandigheden qua cultuur, mentaliteit, speelwijze, tactiek etc heeft mij eigenlijk dat alleen maar versterkt. Het oogt allemaal wat simpel: 'ff kampioen worden met Castellon' maar de spelers waren volgens Schreuder niet fit dus heeft ie aangepakt, speelwijze, spelpatronen, etc. Hij heeft zich moeten aanpassen ivm de siesta en de weersomstandigheden. Gezien de financiele beperkingen op dat niveau moesten ze lange busreizen maken etc. Dat zal volgend seizoen anders zijn ivm dat ze dan op een hoger niveau spelen. Allemaal zaken wat eigenlijk extra op het bordje bij Schreuder terecht kwam. Heeft ie in mijn optiek goed aangepakt.
 
ScummyMan
 
6
18 mei 2024 om 13:58
Als ik de analyses lees en de samenvattingen kijk is het een team dat goed druk zet, voorzichtig met balbezit omgaat. De kansen komen tot stand op het moment dat ze een vleugelspeler 1 op 1 krijgen. Dat kan ook heel attractief zijn als je meer kwaliteit hebt dan de tegenstander en dat is zeker in aanvallend opzicht meer het geval bij Ajax in de Eredvisie dan bij Nice in de Ligue 1. Stukje over Vermeulen ben ik het helemaal mee eens. Je zo voorbereiden als Chef voetbal bij een instituut als de NOS over een kandidaat die al weken op een lijst staat vind ik lachwekkend. Minpuntje aan bovenstaand stuk vind ik zijn eigen suggestie. De keuze voor de trainer van Fiorentina lijkt me onrealistisch en is (wellicht is er geknipt in het stuk) niet onderbouwd.
 
IronManUtd
 
0
20 mei 2024 om 10:00
Valt me op hoe supporters toch echt alles recht praten. Zelfs berichten over een (blijkbaar) zwaar verdedigend ingestelde trainer. Zodra er dan weer 3x verloren is had iedereen dat toch vooraf wel moeten zien aankomen. Hiermee geef ik trouwens geen oordeel over deze trainer hoor. Ken die hele man niet, evenals 99% van vz.
 
ScummyMan
 
1
20 mei 2024 om 11:21
Denk dat 99% hem inderdaad niet kende maar inmiddels hebben we sinds de interesse bekend is meerdere wedstrijden kunnen kijken, oud spelers over hem gehoord en via oa VI ook wat diepere analyses kunnen horen. Het mooie aan de laatste analyse van Pieter Zwart vond ik dat hij aangaf dat hij zelfs binnen de wedstrijd tegen PSG met beelden heel makkelijk kon laten zien dat je Farioli als een aanvallende high press trainer kon omschrijven maar ook als ultra verdedigende trainer. En dat er meer wedstrijden zo waren. Dus dat verdedigende kan hij wel maar wordt hopelijk plan b. Wat betreft het goedpraten, denk dat het ook gewoon hoop is. Persoonlijk heb ik bij Farioli vooraf al een beter gevoel dan bij Steijn en Schreuder. Maar als je mijn reacties hier gaat teruglezen zal je zien dat ik ook die keuzes heb verdedigd en heb aangegeven dat ze een eerlijke kans moeten krijgen. Zo sta ik er nu ook in. Kroes en Farioli krijgen van mij de kans en ik zal proberen de keuzes te begrijpen, zelfs als ik denk dat het niet de beste keuze is (wat ik ook zal zeggen).