'Het was bewust wat Overmars deed, Van Gaal verwoordde het goed'
Woensdag, 29 april 2020 om 15:43

Marc Overmars was enkele weken geleden een van de eersten die stelde dat het Eredivisie-seizoen definitief stopgezet moest worden vanwege de uitbraak van het coronavirus. De KNVB is inmiddels meegegaan met de suggestie van de directeur voetbalzaken van Ajax en heeft afgelopen vrijdag een aantal belangrijke beslissingen genomen. Evgeniy Levchenko, voorzitter van spelersvakbond VVCS, is desondanks niet te spreken over de uitlatingen van Overmars.

De voormalig middenvelder van onder meer FC Groningen en Sparta Rotterdam stelt in gesprek met Voetbal International dat het Nederlandse voetbal eensgezinder had moeten optreden. Volgens Levchenko werd het totale belang in de aanloop naar de definitieve stillegging van het seizoen 'compleet vergeten': "Als directeuren van grote clubs tegen de afspraken in uitspraken doen, dan zullen anderen daarop reageren", verwijst hij naar onder meer Overmars.

"Het was absoluut bewust wat hij heeft gedaan. Louis van Gaal verwoordde het goed: je mag een virus dat zo ingrijpend is niet misbruiken voor eigen belang. Daar was in mijn ogen wel sprake van." Wat Levchenko betreft was het geen probleem geweest als Overmars en Edwin van der Sar, de algemeen directeur van Ajax, hun standpunten heel duidelijk kenbaar hadden gemaakt tegenover de KNVB: "Maar niet in de media. Ajax heeft een hele dure huishouding en zal financieel hard worden geraakt door deze crisis. Maar ze hebben de Eredivisie nodig om samen sterk te zijn."

"Het menselijke aspect zal bij hen ook een rol hebben gespeeld, maar door zo snel te zeggen dat de competitie moet stoppen, kunnen ze vissen doden in de eigen vijver. Niet iedere club heeft financiële reserves zoals Ajax", gaat hij verder. De UEFA reageerde vervolgens op de uitlatingen uit Nederland door te suggereren dat de clubs uitgesloten zouden kunnen worden van Europees voetbal en dit noemt Levchenko 'schandalig': "Pure chantage. Maar meer saamhorigheid in Ere- en Eerste Divisie, gezamenlijk optrekken, was veel sterker geweest."

Meer nieuws
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
4
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
19
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
41
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (57)

 
GlenStokman
 
80
29 april 2020 om 15:56
Laat die nobody van een Levchenko eens zelf een club runnen, in plaats van open deuren ingooien wanneer clubs op situaties reageren. In mijn optiek blaat deze man enkel onzin uit!
 
Sirius
 
33
29 april 2020 om 15:58
Hij heeft in principe gelijk, maar ik snap niet zo goed waarom de mening van de voorzitter van de spelersvakbond omtrent dit onderwerp relevant is. Dat is helemaal zijn vakgebied niet en ik vind dan ook niet dat hij zich uit dient te laten over het handelen van een club als het niet zijn vakgebied betreft.
 
Constant kante
 
6
29 april 2020 om 16:21
Tja, competitie ten einde, geen kans de wedstrijdpremies te verdienen, je als speler in de kijker te spelen voor een transfer, .... Okay, misschien niet primair waar de spelersvakbond over gaat, maar indirect gaat het wel degelijk om belangen van spelers. En dan niet gek dat de voorzitter van die bond iets roept. Al speelt het feit dat Levchenko geen last heeft van valse bescheidenheid en graag op TV komt (niets menselijks is deze mooi geklede man vreemd) vast ook een rol ja.
 
Sirius
 
1
29 april 2020 om 19:57
Maar dan zou een zaakwaarnemer zich ook kunnen bemoeien met het beleid van een voetbalclub, want ook dat betreft indirect het welzijn van de speler. Dit is gewoon niet zijn vakgebied en ik denk niet dat er een relevante partij is die met betrekking tot dit onderwerp op de mening van Levchenko staat te wachten.
 
FCG95
 
10
29 april 2020 om 18:43
"nobody van een Levchenko" De voorzitter van de spelersvakbond vind ik geen nobody. Daarnaast vind ik hem altijd zeer welbespraakt en verstandige opmerkingen maken. In dit geval ben ik het ook helemaal met hem eens.
 
DennisJWT
 
1
29 april 2020 om 16:26
Alle beslissingenzijn genomen en dan komt hij nog ff terug op een uitspraak die van weet ik hoe lang terug.deze man geeft het spreekwoord mosterd na de maaltijd een nieuwe dimensie
 
Caritas
 
13
29 april 2020 om 16:28
Heb jij het hele artikel gelezen waarin hij dit zegt. Hij krijgt misschien de vraag van Voetbal International voorgelegd en dan mag hij daar toch op reageren. Het is niet dat hij namens de spelersvakbond zelf de media/publiciteit opzoekt. Zo heeft AZ een aantal scenario's voorgelegd bij de Knvb over het restant van de competitie en daar is niet op gereageerd door de Knvb. Het had Overmars gesierd als hij zijn mening/scenario bij de Knvb had voorgelegd in plaats van het via de media te spelen.
 
Thamike
 
4
29 april 2020 om 16:51
Ja klopt en Overmars heeft terecht zijn excuses aangeboden. Maar wat mij tegen staat is dat deze oud speler zegt dat Overmars het bewust heeft gedaan en dat zonder dat feitelijk te weten. Dat past wel bij saamhorigheid? Dat hij zegt dat Ajax misschien de financiële reserves wel heeft en de kleinere clubs niet insinueert hij hier dat het om financiën draait of je ondanks Corona door gaat of niet? Ik dacht toch echt dat het volgen van de regering niets te maken heeft met de financiële situatie per club aangezien die via een noodfonds geholpen kan worden hopelijk. Gaat de spelersvakbond zich ook solidair opstellen door te kijken wat je gezamenlijk in een noodfonds kan stoppen?? Er zijn vele zaken waar je juist nu over kan babbelen maar ouwe koeien lijken me daar de minste van.
 
Afc-cruijff
 
0
29 april 2020 om 18:14
Daar was wel degelijk op gereageerd ,, was afgewezen
 
Sirius
 
7
29 april 2020 om 15:56
Maar hoeveel eensgezindheid kun je verwachten als de financiele belangen zo groot zijn en de ene z'n dood de ander z'n brood is? Geen enkele club heeft niet in eigenbelang opgetreden en ze waren alemaal bezig met enkel zichzelf. Als er geen leiding is, krijg je dat nou eenmaal. De Knvb had die leiding moeten nemen en heeft dat ernstig nagelaten met deze situatie als gevolg.
 
SpeedyAFC
 
3
29 april 2020 om 17:32
Je kan geen eensgezindheid verwachten als een ieder eigen belangen heeft en die belangen ook nogeens tegengesteld zijn. Zo willen RKC en ADO niet degraderen maar willen Cambuur en de Graafschap wel promoveren. Die komen er dus nooit onderling uit. De hele KKD is solidair met Cambuur en de Graafschap, alleen de jong teams niet. Dus dat zijn zestien stemmen voor promotie. Van de eredivisie boeit het alleen de clubs in het rechterrijtje, dus negen tegen. Het linkerrijtje doet geen uitspraken. Dus 16 voor promotie, 9 tegen promotie en 9 onthouden of iets dergelijks. Kan je van te voren uittekenen.
 
4Ever4Ajax
 
31
29 april 2020 om 15:57
Wat me zo verbaasd aan de reacties van Levcheonko de afgelopen dagen, is dat hij alleen maar "zeurt". Dat begrijp ik ook wel want er gebeurt een hoop, maar hij komt met verdomd weinig oplossingen. Dan ben je wat mij betreft een zeurder aan de zijlijn, terwijl ik hoopte dat hij vanuit de Vvcs ook meer constructief erin kon zitten.
 
ScummyMan
 
1
29 april 2020 om 17:28
Inderdaad, én via de media. Iets wat hij PSV en Akax ook verwijt
 
misseva88
 
15
29 april 2020 om 15:59
Waar heeft deze man het over? Welke vissen denkt Levchenko dat Ajax gaat doden nu er uiteindelijk tot stoppen van de competitie is besloten? Op welke manier denkt hij dat Ajax nu gaat profiteren van het stopzetten van de Eredivisie dan?
 
Masterm1nd
 
19
29 april 2020 om 16:08
Gegarandeerd CL inkomsten voor volgend seizoen zonder dat hij dit jaar enorme kampioenspremies hoeft uit te keren. Doe niet zo naief, Overmars heeft maar 1 belang en dat is het belang van Ajax.
 
misseva88
 
15
29 april 2020 om 16:14
Dat slaat totaal niet op de woorden die Levchenko gebruikt. Maar dan ook totaal niet. Nul komma nul.
 
Iseldiroed
 
10
29 april 2020 om 17:02
Ajax loopt miljoenen mis aan kaartverkoop en eten/drinken door stopzetten van de competitie. Dus het belang van Ajax was hier de gezondheid van zowel spelers als andere mensen in Nederland (verspreiding tegengaan) is je haat zo groot dat je dingen gaat verzinnen?
 
SpeedyAFC
 
3
29 april 2020 om 17:33
Welke gegarandeerde CL inkomsten zijn er komend jaar dan? Wie geeft die garantie dan af?
 
Afc-cruijff
 
1
29 april 2020 om 18:15
Je bent niet gegarandeerd ook Ajax moet voorronde spelen , hoe kom jij daarbij ?
 
Master 1
 
12
29 april 2020 om 16:15
Directe plaatsing CL met de daarbij behorende inkomsten (waarvan Ajax maar 7% wil afstaan aan collega clubs, hoezo solidariteit?).
 
Kyle66
 
14
29 april 2020 om 16:41
Ten eerste was de kans groot dat Ajax zich sowieso voor de CL zou hebben geplaatst. Ten tweede is ook de 7 % een verzinsel. Geen enkel percentage is bevestigd door Ajax. Maar het is makkelijk om te roeptoeteren zonder bewijs.
 
SpeedyAFC
 
6
29 april 2020 om 17:34
Solidariteit met de vele tientallen miljoenen die Ajax mis loopt aan komende uitgaande transfers, 40 tot 50 miljoen euro die Ajax mis loopt aan inkomsten als er zonder publiek gespeeld gaat worden komend seizoen. Welke clubs gaan Ajax financieel helpen? Wie is er dan solidair?
 
Master 1
 
21
29 april 2020 om 16:06
Hij heeft groot gelijk. Overmars had zijn mond moeten houden in de media. Als clubs moet je eenheid uitstralen. Bovendien gaat hij hier niet over. Verder realiseert Ajax zich onvoldoende dat zij de eredivisie nodig hebben om zelf succesvol te zijn. Solidariteit van de grootste en rijkste club is ver te zoeken. 7 van de CL gelden afstaan is lachwekkend in een competitie die nietig is verklaard en Ajax slechts op doelsaldo eerste stond na 75 van de gespeelde wedstrijden.
 
Raffa1
 
58
29 april 2020 om 16:15
Ik reageer niet vaak meer maar hier moest ik even inspringen. AJAX hefft in de afgelopen paar jaar meerdere voorstellen ter verbetering van de ED gedaan en was ook bereid daar geld in te steken en eventueel clubs voor bv het kunstgras probleem te compenseren. Maar heel niet Ajax gezind Nederland schreeuwde weer moord en brand bij elk woord uit Amsterdam. Nu is er werkelijk iets aan de hand en nu moeten ze maar rijkelijk hun portemonnee trekken voor een ieder die hiervoor nog zo lekker haatdragend en tegen AJAX was. Hypocriet gedoe van de bovenste plank. Daarnaast die smoes dat Ajax de competitie nodig heeft. Ik denk eerder andersom, door de vele verkopen in het verleden en het daardoor ook veel investeren in spelers van Nederlandse clubs heeft al veel geld bij armlastige clubs gebracht. Daarnaast maakt het voor Ajax niet zo veel uit of er 20 of 14 clubs overblijven. Ze zullen toch altijd bovenin meedraaien. De clubs die altijd tussen plek 10 en 18 staan hebben denk ik meer belang bij succes van Ajax omdat dat bijna altijd ook nog doorstroomt naar beneden.Dus benoemen wat Ajax de Nederlandse competitie gebracht heeft Is makkelijker dan van enig andere club. Hoop jaloers gelul van een ex speler die nooit bij de topclubs in beeld was.
 
Adzevedo
 
11
29 april 2020 om 16:23
Wat heb je aan eenheid uitstralen als alles uitlekt en er totaal geen eenheid is? Voor de vergadering hebben 16 van de 18 clubs zich in meer of mindere mate lopen uiten. Ajax was de 3de en was stellig, maar de rest heeft de rijen ook niet gesloten gehouden. Diezelfde Levechenko riep al op voorhand te verkondigen dat Ajax absoluut niet tot kampioen uitgeroepen zou moeten worden. Over voor je beurt spreken gesproken, dat helemaal niet aan de orde was op dat moment. Wat betreft solidariteit: de mensen die het hardste om solidariteit lopen te schreeuwen hier zijn mensen die Ajax het minste gunnen. Dan ben je ook gewoon af.
 
SpeedyAFC
 
4
29 april 2020 om 17:36
Je kan geen eenheid uitstralen met zoveel tegengestelde belangen. En nogmaals, Ajax dreigt met een enorme strop te krijgen, zonder publiek loopt Ajax 40-50 miljoen aan inkomsten mis. De transfermarkt dreigt ook zwaar tegen te gaan vallen teriwjl Ajax veruit de hoogste lasten heeft. Wie gaat Ajax helpen als Ajax tientallen miljoenen euro's verlies gaat draaien komend jaar?
 
Tukkertje91
 
3
29 april 2020 om 17:50
De bankrekening van 86 miljoen
 
SpeedyAFC
 
0
29 april 2020 om 19:15
En dan heeft Ajax geen cash meer op de bank, hoe betaald Ajax dan de salarissen uit? Een banklening gaan afsluiten ofzo?
 
Tukkertje91
 
0
29 april 2020 om 22:15
Als je een maximale inkomstendaling van 50 miljoen niet met 86 miljoen kunt dekken, is je begroting al niet sluitend om mee te beginnen. Laten we het er op houden dat de club zonder inkrimpingen nog een goed jaar of anderhalf heeft om te overleven. Dan heeft het al meer tijd dan het meerendeel van de competitie, want voor de meesten is het een kwestie van maanden. Gevolg van goed beleid (wil ik graag benadrukken), Ajax is ook nergens toe verplicht. Solidariteit is een utopisch begrip in tijden van crisis.
 
SuperNico31
 
1
29 april 2020 om 17:56
Wat staat de Knvb zelf af van de 50 miljoen aan reserves die ze hebben? Oh ja. Daar hoor je de Knvb niet over, maar wel willen ze de clubs die Europees voetbal spelen erop wijzen om solidariteit te tonen en geld af te staan.
 
Adzevedo
 
8
29 april 2020 om 16:08
Er viel van alles op aan te merken, maar uiteindelijk heeft Overmars gelijk gekregen en er kan niet verder gespeeld worden. Ajax en de andere topclubs wilde erover praten, hadden ideeën... maar de Knvb wilde niet aan het scenario stoppen denken en besteden zijn tijd liever aan fictieve speeldata verzinnen. Het gevolg daarvan is de puinzooi die het nu geworden is.
 
HCH1
 
7
29 april 2020 om 16:11
Overmars had gewoon gelijk met het stoppen van de competitie. Als de Knvb dit eerder serieus genomen had, hadden ze meer overleg kunnen plegen en clubs hadden meer tijd kunnen nemen voor verdere maatregelen. Overmars wilde gewoon eerder duidelijkheid, klaar. Vergis je niet, Ajax wordt door het Coronavirus enorm hard geraakt. Transfersommen worden ineens een stuk minder, de vaste lasten blijven gelijk. Overmars had een dag kunnen en misschien moeten wachten, maar de boodschap zou niet anders geweest zijn en zijn bedoeling ook niet: eerder duidelijkheid zodat clubs op tijd kunnen anticiperen. Als je ziet hoe de Knvb de gevolgen van de Corona crisis heeft aangepakt, blijkt maar weer eens dat er veel incompetente figuren bij de Knvb zitten. Levchenko moet zijn mond houden, er komt alleen maar onzin uit.
 
HijNiet!
 
2
29 april 2020 om 16:19
Hij heeft gelijk, maar is het nou nodig om dit weken na dato nog even te benadrukken? Overmars sprak voor zijn beurt, iedereen heeft er zijn plasje over mogen doen, zand erover nu.
 
4Ever4Ajax
 
0
29 april 2020 om 16:35
Ik was ook niet gecharmeerd dat Overmars voor zijn beurt sprak, hij was helaas niet de enige en ook niet de eerste. Wat me wel echt stoort aan Levchenko is dat hij alleen maar met problemen en niet met oplossingen komt in de media. Hoe denk jij daarover?
 
HijNiet!
 
1
29 april 2020 om 16:40
Hij is wel veel aan het woord vind ik. Het zou fijn zijn geweest als de VVCS met een standpunt zou zijn gekomen: willen de spelers nog voetballen, ja of nee. Van de kant van de spelers bleef het ontzettend onduidelijk.
 
4Ever4Ajax
 
0
29 april 2020 om 16:43
Dat sowieso. Maar ook na het besluit van de Knvb blijft het van de kant van Vvcs wel heel erg stil als het om oplossingen gaat. Levchenko lijkt nu alleen maar bezig te zijn met zijn vingers te wijzen naar alles en iedereen.
 
HijNiet!
 
0
29 april 2020 om 16:53
Nu begrijp ik het op zich wel. Nu gaat het om zaken die op clubniveau spelen, niet op het niveau van de speler. Al zijn er natuurlijk wel zaken waar de VVCS een rol zou kunnen en moeten spelen, denk aan salarisverhogingen voor de spelers van Cambuur en De Graafschap die ze bij promotie eventueel zouden krijgen, nieuwe contracten die op basis van de veronderstelde promoties al zijn uitgedeeld etc.
 
binny
 
10
29 april 2020 om 16:22
Haha die zielige Levchenko die de hele tijd hier mee door gaat.overmars heeft toch gelijk gehad? Misschien had hij een dag of 2 kunnen wachten, maar hij is nogal verantwoordelijk he? Man man man wat wilt die Levchenko nog zelf een keertje de aandacht, een virus misbruiken voor eigen belang? Hoe kom je erop? De andere clubs zeiden hetzelfde, en verder is hij een van de hoofdverantwoordelijke voor dat soort dingen, dus waar heb je het over?
 
4Ever4Ajax
 
1
29 april 2020 om 16:38
In de basis heeft hij wel gelijk over Overmars vind ik, alleen komt hij rijkelijk laat hiermee. Vervolgens gaat hij wel een stapje verder door te zeggen dat Overmars het virus misbruikt voor eigen belang. Dat klinkt inderdaad heel zielig en zuur.
 
binny
 
2
29 april 2020 om 16:43
Prima hoor, Overmars had even moeten wachten op z'n beurt, maar die Levchenko doet het alleen maar zodat hij z'n naampje weer in de krant kon zien.
 
Iseldiroed
 
2
29 april 2020 om 16:53
Dus eerst zegt Levchenko dat Overmars (Ajax) de uitspraak uit eigen belang zei, en daarna dat Ajax een dure huishouding heeft en hard zal worden geraakt.. Dan zou Ajax toch juist moeten willen dat de competitie wordt hervat? Aangezien Ajax miljoenen verdient aan wedstrijd geld (toeschouwers, verkoop, etc). Dat geld loopt Ajax nu mis. Klinkt weer als een simpel ‘hoe kan vandaag Ajax weer gebashed worden’ verhaal. In elk geval was Overmars zich niet aan het verschuilen maar gaf heel duidelijk en transparant aan dat wat Ajax betreft mensen en gezondheid voor gaan..
 
Tukkertje91
 
0
30 april 2020 om 06:10
Pragmatisch gezien zou Ajax met doorspelen de (vooralsnog altijd niet gegarandeerde) CL positie op het spel zetten voor 4 thuiswedstrijden die men toch niet met publiek mag spelen. Dat weegt economisch niet tegen elkaar op, ook niet als je die paar miljoen (op dat moment) nog te ontvangen TV gelden er bij optelt. Bij stilleggen was Ajax in alle opzichten gegarandeerd van de eerste positie, daar zal Levchenko op doelen. Kun je als standpunt hanteren, maar die valt natuurlijk ook weg te strepen tegen het emotionele argument dat men in Amsterdam graag een schaal had gehad. De laatste zin (dat wat Ajax betreft mensen en gezondheid voor gaan) heb ik wat moeite mee, dat was namelijk ten alle tijden ook de insteek van alle andere betrokken instanties.
 
Damsko1103
 
2
29 april 2020 om 17:19
Luister ... al handelt Overmars in eigen belang. Hij is TD van Ajax! Als hij vind dat zijn club gevaar kan lopen als de competitie hervat zou worden, mag hij dat uiten. Net zoals andere ook mogen uiten als ze vinden dat er doorgespeeld moet worden. Ja hij zegt het namens Ajax en dan? Je denkt toch niet dat Overmars het leuk vind dat de competitie beter gestopt kan worden. Niemand is winnaar in deze hele crisis. Overmars en Ajax ook niet. Maar nu kan men wel rustig bedenken hoe we het komend seizoen ingaan. Wie weet hoelang dit nog allemaal duurt.
 
Checko
 
1
29 april 2020 om 17:20
Ik vind het sowieso allemaal erg interessant. Omdat Ajax veel reserves heeft mag ze niks zeggen? Had iedere club maar gewoon wat reserves en kwam iedere club niet maar gelijk in de problemen als het voetbal even stil ligt. Het is allemaal heel pervers als er straks ook nog is een miljoenensteun vanuit de overheid komt, want ook de jongens bij pakweg Sparta verdienen gewoon een erg leuke boterham. Gaan we allemaal meebetalen (als belastingbetaler) aan het in stand houden van de topinkomens en het laten overleven van slechte en te optimistische businessmodellen.
 
Bossie
 
0
29 april 2020 om 17:34
Ik denk dat Ajax , net als andere , zo snel mogelijk duidelijkheid wilde hebben. Overmars zal het spel op de wagen willen zetten met zijn uitlatingen. Zo als die Levchenko zelf aanhaalde , het was niet eens zeker of Nederlandse clubs konden deelnemen aan de Europese compititie. Dat zou zeker niet in het belang van Ajax zijn geweest , als ze wereden uitgesloten van de CL of El...
 
willempiedebok
 
0
29 april 2020 om 17:48
Ging Overmars om 1 ding, het veilig stellen van de CL. Snap wel dat Ajax wilde stoppen. Ajax stond op plek 1, Ajax was ingestort na de winterstop, het geld van het seizoen was binnen. Want het was stoppen maar ook de CL plek opeisen. Clubs met een kansje wilden door, degradanten wilden stoppen. Het ging alleen maar over eigenbelang bij het voetbal en de Knvb heeft te weinig leiderschap getoont om dit goed af te handelen. Valt mischien niet mee met Zoom en Skype, maar dat had beter gemoeten.
 
lwd12
 
1
29 april 2020 om 18:26
Velen die nu roepen, daar komt hij nu nog eens mee, beseffen niet dat deze man de vraag heeft gekregen van een Journalist. Niet een maand geleden maar recent en dat hij zijn mening geeft. Daarnaast geloof ik ook echt dat het bewust is gedaan. Want ik kan mij niet voorstellen dat vd Sar en Overmars nooit met elkaar praten. Hij had moeten weten dat er was afgesproken om niks naar buiten te brengen tot nadat er op een dinsdag overleg zou zijn geweest. Dat deed hij dus gewoon niet en daar mag Levchenko best wat van vinden. Dat overmars het deed in het belang van Ajax en het veilig stellen van CL, snap ik, maar het is gewoon niet netjes. Het zet Ajax wat weg als je maakt een afspraak met ze, maar daar houden ze zich toch niet aan.
 
DRL80
 
0
29 april 2020 om 19:54
Ach de zoveelste nobody die wat te melden heeft en Ajax beledigt. Trieste figuren allemaal. Overmars had gelijk, heeft dat ook gekregen. Maar het is Ajax dus dan krijg je dit, hoge bomen vangen veel wind. Jaloerse types.
 
hansje1969
 
2
29 april 2020 om 20:04
Tja het leek mij rond de tijd dat Overmars met het nieuws naar buiten kwam een kansloze zaak dat we nog zouden voetballen. Met een bond die aan alle problemen voorbij ging maar alleen met speeldata naar buiten kwam, had je ook niets. Overmars uitspraken waren niet slim. Je weet dat je daarmee Nederland over je heen krijgt. Maar wel realistisch