'Het was zeer frustrerend Janssen na één goed seizoen de deur te zien uitlopen'
Woensdag, 29 november 2017 om 11:47

AZ is dit seizoen uitstekend begonnen en bezet momenteel de derde plaats, met 28 punten uit 13 wedstrijden. De Alkmaarders hebben op dit moment evenveel punten als Ajax, maar technisch directeur Max Huiberts maakt zich nog geen illusies. "Bij AZ is onze doelstelling helder: over de laatste tien jaar gemeten zijn wij de vierde club van Nederland", zegt Huiberts in gesprek met Voetbal International.

"Dat willen we zo houden. Met kwalificatie voor Europees voetbal. We zijn financieel gezond, in onze opleiding willen we topspelers blijven voortbrengen. Als het lukt die gasten langer bij AZ te houden, kunnen we wellicht om de bovenste plaatsen gaan meestrijden. Dat is onze ambitie", stelt de technisch directeur van AZ. Hij vindt het lastig te bepalen of er nog rek zit in het huidige elftal van de Alkmaarders.

"Dat is mede afhankelijk van hoelang we onze beste spelers kunnen binden", vervolgt Huiberts zijn verhaal. "Het was zeer frustrerend Vincent Janssen na één goed seizoen de deur te zien uitlopen. Of hoe denk je dat ze zich bij Heerenveen voelen, als ze zien dat hun beoogde basisspeler Dennis Johnsen nu in de beloftenploeg van Ajax speelt? Onder die omstandigheden is het moeilijk jaarlijks progressie te boeken."

Meer nieuws
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
   
20:16
20:16
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
5
   
20:00
20:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
19:52
19:52
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
koeral
 
1
29 november 2017 om 11:55
Dat is zeker jammer voor AZ, maar ook voor het NL elftal en zijn eigen ontwikkeling. De stap van AZ naar Tottenham is gewoon veel te groot. Achteraf makkelijk praten, maar zag dit wel aankomen. Jammer dat hij niet eerst naar een PSV of kleinere club in een topcompetitie is gegaan om zich verder te ontwikkelen. Niet dat hij niks geleerd heeft bij Tottenham, want van de trainingen leer je ongetwijfeld ook een hoop, maar wekelijks wedstrijden spelen maakt je als speler beter. Toch respect voor AZ hoe ze altijd weer goede spelers kunnen opleiden. Die hebben ook een hele sterke jeugdopleiding. Mooi om te zien!
 
Zermatt_Person
 
8
29 november 2017 om 12:03
Het financiele aspect is ook belangrijk voor voetballers. Janssen kon multi miljoenair worden bij Spurs en zich financieel onafhankelijk voetballen. Ik begrijp z'n keuze dan ook volledig om naar Spurs te gaan.
 
koeral
 
4
29 november 2017 om 12:10
Ja en nee. Het is verleidelijk voor het grote geld te gaan en natuurlijk ook logisch. Ik zeg ook niet dat het onverstandig was om naar Tottenham te gaan, maar dat het wel jammer is voor zijn ontwikkeling. Wie weet had hij nog meer kunnen verdienen wanneer hij een tussenstap had gemaakt. Dan was hij op de lange termijn misschien weer rijker geweest. Misschien is hij over een jaar of 4 weer terug in Nederland? Dan had hij met een tussenstap misschien over 4 jaar bij een Tottenham gezeten en wel bepalend kunnen zijn. Dit is speculeren en dat zullen we nooit weten. Alleen vind ik het jammer dat geld tegenwoordig de enige drijfveer lijkt te zijn. Het moge duidelijk zijn dat het de ontwikkeling niet geheel ten goede komt. Nogmaals: ook ik begrijp zijn keuze en dat is zijn goed recht. Ik had misschien hetzelfde gedaan, maar het blijft gewoon jammer.
 
Simpatico
 
12
29 november 2017 om 11:55
Ik geloof niet dat Max Huiberts gefrustreerd achter zijn computer zag toen er 22 miljoen werd bijgeschreven op de rekening AZ. Dat geloof ik gewoon echt niet. On: Geweldig beleid bij AZ, al jaren. De jeugd breekt door. Een trainer waarop veel kritiek is geweest de afgelopen jaren, maar Van den Brom haalt er toch elke keer weer het maximale uit. AZ fans zijn soms ietwat verwend, maar ik zou toch maar mooi trots zijn op dat clubje uit NH als ik voor AZ was.
 
AjaxWestham
 
6
29 november 2017 om 12:02
Eens, dat zal de 'pijn' behoorlijk hebben verlicht, maar feit blijft wel dat je als club wel wil groeien in sportieve vorm en dan is het wel bitter als je je lekker scorende spits kwijtraakt. Dat daar een vorstelijke vergoeding tegenover stond maakt het qua sportiviteit niet minder zuur. Verder heeft elke club hier natuurlijk mee te maken, kijk naar Zwolle nu op het moment en Ajax vorig seizoen toen de EL finale werd gehaald, als het team lekker draait worden de besten verleid door geld en sportieve verbeteringen... it's the way of the world.
 
Simpatico
 
0
29 november 2017 om 12:34
En het is natuurlijk ook hetgeen waar je als club naartoe werkt - meer geld. Er zijn maar een paar clubs in de wereld waar die drang minder is, en zelfs daar zal de eigenaar op een gegeven moment winst willen maken. Het bestaan van City en United zal niet eeuwig zo doorgaan. Real en Barca maken ook gewoon jaarlijks winst - met verkoop van grote spelers.
 
Waagplein
 
6
29 november 2017 om 13:28
AZ fans zijn zeer zeker verwende kinderen zo nu en dan. Ze vergeten vaak dat nog geen 20 jaar geleden we te vergelijken waren met waar nu clubs als Willem II, VVV en Roda JC. Clubs die meedoen om de play-off plaatsen of net daarboven (ja oké, dit jaar doet VVV het een stuk beter dan verwacht, maar je begrijpt de vergelijking).. Het geld van ome Dirk (voor wie ik nog steeds mijn bed zou afstaan als hij plotseling voor de deur staat, en velen met mij) heeft ons veel goeds gebracht, een club om weer echt trots op te zijn. En we hebben verstandige, nuchtere bestuurders die zich niet zo makkelijk van stuk laten brengen. Dit gecombineerd met Hollandse zuinigheid en kritische blik leidt al jaren tot het bestaan van een club waar menigeen jaloers op kan zijn. AZ heeft geen stadion van 25.000 man (en zou dat waarschijnlijk ook niet compleet gevuld krijgen), maar het wordt steeds gezelliger in het stadion dat we hebben en we hebben sinds een jaar of twee eindelijk weer de weg naar boven ingeslagen na het DSB debacle. De toekomst is mooi!
 
mollemarijden
 
4
29 november 2017 om 11:56
We zitten altijd te klagen als clubs spelers op de bank laten als ze niet verlengen. Maar ondertussen naaien de jonge talenten hun clubs volle bak. Clubs halen en brengen je jarenlang naar huis na en van trainingen verzorgen alles en dan kies je ervoor om bij jong Ajax te spelen. Zelfde geldt voor talenten bij NL topclubs. En als de clubs ze niet willen gaan maar een transfer forceren
 
pietverdriet
 
0
29 november 2017 om 12:02
maar dat van de clubs is ook schijnheiligheid. Een viergever speelt bijvoorbeeld regelmatig terwijl zijn contract afloopt. Echter heeft Ajax zulke beroerde verdedigers dat ze hem niet kunnen missen. Als de speler niet belangrijk genoeg is zijn ze heel principieel, maar ze wijken er maar wat graag vanaf wanneer desbetreffende speler wel bij de eerste 11 hoort... En wat heeft AZ voor Janssen gedaan? ze hebben hem echt niet dagelijks opgehaald en weer thuis gebracht met een zakje snoep. Is gewoon voor paar centen gekocht en voor een veelvoudige verkocht. Bij gebrek aan beter hebben ze hem speelminuten gegeven, want de eerste helft van het seizoen raakte hij nauwelijks wat.
 
erikk
 
2
29 november 2017 om 12:16
Volgens mij heeft AJAX de minst gepasseerde verdediging. Dus dat valt of wel mee met die verdedigers of het is bij de andere clubs nog veel beroerder.
 
pietverdriet
 
6
29 november 2017 om 12:28
goh, ajax heeft een prima middenveld en en keeper en 90% balbezit in de eredivisie, dan krijg je inderdaad niet veel tegen. Veltman en De Ligt maken gewoon teveel foutjes voor een ajax-verdediger. Wober heb ik nog te weinig van gezien. Dat ze al blij zijn dat een middenvelder terug is van een blessure (en weer geblesseerd is) voor de linksbackpositie zegt al genoeg.
 
wanny
 
0
29 november 2017 om 12:03
AZ doet het heel knap. Relatief kleine club en toch al jaren goed meedraaien. Hebben ook vaak wel spelers die goed verkocht worden.