'Het zou kunnen dat ik een jaar blijf, het zou kunnen dat ik wegga bij Ajax'
Vrijdag, 18 januari 2019 om 13:48

Joël Veltman voetbalt al zijn hele loopbaan bij Ajax, maar acht een vertrek in de zomer mogelijk. De verdediger scheurde in april 2018 de voorste kruisband van zijn rechterknie en moet zich daarom zien terug te knokken in het basiselftal, nu hij weer fit is. Veltman zegt voorlopig niet verder te kijken dan aankomende zomer.

De 27-jarige aanvoerder van Ajax heeft een contract tot medio 2020. Hij was deze maand mee op trainingskamp in Florida en bereidde zich vrijdag met de selectie voor op de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen. "Ik wil zoveel mogelijk minuten maken en dan ik zie ik in de zomer wel wat ik ga doen", wordt Veltman geciteerd door De Telegraaf. Hij verwacht dat hij tegen die tijd in gesprek gaat met de clubleiding.

"Het zou kunnen dat ik nog een jaar blijf, het zou kunnen dat ik eventueel wegga. Dat weet ik niet", vervolgt Veltman, die tegenover RTL Nieuws toevoegt dat hij, samen met de andere wisselspelers, ervoor wil zorgen dat de basisspelers het 'zo moeilijk mogelijk' krijgen. Hij heeft bovendien met trainer Erik ten Hag besproken op welke positie hij zich het beste kan richten; Veltman kan centraal in de verdediging en als rechtsback spelen.

Volgens Ten Hag moet Veltman zich richten op beide posities. "Dat wist ik ook wel een beetje, maar het is wel lekker om die bevestiging nog even te krijgen", aldus de negentienvoudig international van Oranje. Eerder erkende Vetlman al dat hij achteraan aansluit en 'derde of vierde keus' zal zijn. Ajax nam weliswaar afscheid van rechtsback Luis Orejuela en centrumverdediger Maximilian Wöber, maar voegde deze maand Lisandro Magallán toe aan de spelersgroep.

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
0
   
19:32
19:32
Ten Hag kraakt arbitrage in Premier League na nieuwe sof Manchester United
6
   
19:15
19:15
Zorgen om Matthijs de Ligt, die al strompelend de Allianz Arena verlaat
3
   
18:55
18:55
Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
Silencioo
 
6
18 januari 2019 om 13:52
Al 27?! Ik dacht dat ie nog jonger was. Normaal gesproken voetbalt hij zich dit seizoen niet meer in de basis. Heeft ook wel moeite om het niveau bij te benen en constant vast te houden. Als 27 jarige wellicht eens een goed idee voor een leuke club in het buitenland. Subtop of net daaronder in Duitsland bijvoorbeeld
 
SavedByTheBell
 
13
18 januari 2019 om 13:59
Als ik Veltman was zou ik niet rekenen op de subtop van bijvoorbeeld Duitsland. Realistisch gezien was het al niet de meest begeerde voetballer voorafgaand aan zijn blessure en ik verwacht niet dat hij zichzelf terug in de basis speelt dit seizoen. Hij is voor de meeste competities sowieso niet goed genoeg als centrale verdediger. Het is maar afwachten hoe 'goed' hij terugkeert na deze blessure. Misschien rechtsback bij een club als Bremen, samen met Klaassen en Moisander.
 
MegaBASs
 
2
18 januari 2019 om 13:52
Ik zou niet weten wat een goede volgende stap voor hem is. Middenmoot Duitsland?
 
Jeroen-AMF
 
0
18 januari 2019 om 14:54
Ik zie hem wel naar het team van Frank de Boer gaan. Of misschien dat Peter Bosz het in hem ziet zitten.
 
LordFootball
 
11
18 januari 2019 om 13:53
Ik betwijfel het of hij vertrekt. Een stap hogerop lijkt moeilijk en ik vraag me af of hij een stap naar beneden wilt maken. Eerst maar is fit worden en het kampioenschap binnen harken en dan zie je wel verder Joël!
 
 
6
18 januari 2019 om 13:58
Misschien iets voor de Belgische competitie? Zou niet weten welke club interesse heeft in deze jongen. Überhaupt nooit ingezien wat er goed is aan Veltman, behalve z'n befaamde "winnaarsmentaliteit" dan.
 
LucasAndersen
 
17
18 januari 2019 om 14:34
Of naar Atlanta United, lekker onder de Boer een van de beste spelers van de Amerikaanse competitie zijn.
 
Japie_Krekel
 
1
18 januari 2019 om 16:08
@lucasandersen er lopen toch best een paar aardige spelers rond hoor in de Mls, ik denk niet dat Veltman daar bij de beste spelers gaat horen, maar het niveau daar kan hij wel aan
 
Titaantje
 
2
18 januari 2019 om 16:57
Hij zal daar toch wel tot de beste verdedigers behoren. Het enige probleem kan zijn dat de manier van voetballen die hij gewend is totaal niet aansluit bij wat er in de MLS wordt gedaan, en daardoor kan hij aanpassingsproblemen hebben. In Nederland lig thet voetbalniveau zeker nog wel hoger dan in de VS.
 
LucasAndersen
 
1
18 januari 2019 om 17:29
Wie is er beter dan? Oke misschien een Vela of een Almiron maar qua verdedigers is ie echt wel beter dan een Long of Marshall. Zeker opbouwend.
 
Dutchgio
 
0
18 januari 2019 om 18:39
Rooney een Zlatan? Als verdediger kan hij zeker tot een van de betere behoren, maar er zitten een hoop spelers in de MLS die beter zijn als Veltman.
 
LucasAndersen
 
1
21 januari 2019 om 10:00
Rooney en Zlatan zijn praktisch met pensioen en behoren niet eens tot de beste aanvallers van de Mls. Niet zomaar bekende namen roepen terwijl je t helemaal niet volgt daar.
 
Asthereal
 
4
18 januari 2019 om 13:59
Misschien moeten we die jongen een nieuw contractje aanbieden. Komende zomer slijten we hem echt niet, en het jaar daarna loopt zijn contract af. Hij wordt echt nog wel van waarde, en dan is het jammer als we hem gratis de deur uit laten lopen.
 
LordFootball
 
34
18 januari 2019 om 14:02
Hele Ajax jeugd doorlopen en speelt al jaren voor Ajax 1. Ook al is hij niet swerelds beste en netste voetballer, deze jongen verdiend door wat hij al die tijd al voor ajax doet altijd een contractverlenging!
 
alexander234
 
2
18 januari 2019 om 14:01
Jongen zorg eerst dat je weer voetbalt.. En als dat bij Ajax niet kan laat je dan verhuren aan een Utrecht, Heerenveen Groningen az ofsow en kom dan terug bij Ajax en daarna kan hij als hij 30 is wel naar een Schalke ofsow
 
Denniskokafca
 
2
18 januari 2019 om 14:03
Hij is niet zomaar aanvoerder geworden natuurlijk maar hij heeft wel vaak beslissende fouten gemaakt. Mocht hij terug komen in de basis dan hoop ik dat dat op de RA positie is -misschien krijgt nouz nog wel een terugval-. Centraal is hij echt niet best.
 
 
0
18 januari 2019 om 14:06
Ondanks dat ik zelf ook stemde dat ik verwacht dat hij weg gaat besef ik ook dat hij volgend jaar zomaar ook weer basis zou kunnen staan. Ik verwacht dat de Ligt volgend seizoen weg is en ik weet niet wat ik van Magallan moet verwachten, terwijl ik verwacht dat Schuurs dan nog steeds te kort komt. Dus als Magallan dit jaar tegen valt zal Ajax ook voor volgend jaar weer een speler moeten halen of Veltman weer de kans geven.
 
993410
 
15
18 januari 2019 om 14:14
In tegenstelling met zo'n n beetje iedereen hierboven vind ik hem de ideale prof met nog groeipotentie. Ik hoop ook da hij spoedig weer zijn plek terugveroverd, want met name zijn vechtlust ien drive s enorm..
 
alexdevidal
 
10
18 januari 2019 om 14:26
Deze man is al sinds zijn 24ste op zijn retour. Zijn vechtlust compenseert zijn gepruts eerder, deze kerel gaat nooit meer in de basis staan als de hele selectie fit is.
 
cabinessence
 
4
18 januari 2019 om 14:38
"in tegenstelling met zo'n n beetje iedereen hierboven vind ik hem de ideale prof met nog groeipotentie." Groeipotentie? Hoeveel spelers kun jij noemen die na hun 27e aanmerkelijk beter werden dan ze al waren?
 
FraXz
 
5
18 januari 2019 om 15:20
Kom op. Veltman kan echt niet meer. Leuke verdediger maar niet meer dan dat. Zeker met de weg die Ajax is ingeslagen moet je zulke spelers niet meer willen en gewoon doorselecteren. Gebeurt dat niet dan zal Ajax die laatste stappen nooit kunnen maken.
 
Musi26
 
3
18 januari 2019 om 14:54
Ik hoop dat hij zo snel als mogelijk weer in dr basis staat ipv mazraoui. Mazraoui is aanvallend leuk, maar verdedigend is hij veel te zwak. Misschien wordt het nog beter, maar tot heden gewoon niet goed genoeg.
 
Twan000
 
1
18 januari 2019 om 15:35
Waarom moet iedereen die niet tot de huidige basis 11 hoort direct verkocht worden volgens een groot deel van de supporters. Volgend jaar krijg je een grote leegloop en dan zal je blij zijn dat een veltman (tijdelijk) het vertrek kan opvangen. Ideaal persoon om achter de hand te hebben bik eventuele schorsingen of blessures en ik zie in de jeugd nog geen betere verdediger lopen.
 
passionforpink
 
0
18 januari 2019 om 15:36
Ik snap wel dat Veltman verder wil kijken dan Ajax. Als hij nog een buitenlands avontuur aan wil gaan, begint de tijd wel te dringen. En binnen Nederland krijgt hij niet de waardering die hij verdient. Wordt nog steeds door een te groot deel van zelfs de eigen aanhang uitgekotst, terwijl het een prima speler is en kind van de club. Kan goede statistieken overleggen, verdedigend solide, zeer goede positionering waardoor hij veel kansen neutraliseert voor ze gevaarlijk worden. Niet de fullback die de hele rechterkant bestrijkt en een voorzet geeft, maar wel naar voren gericht in de passing en daarmee van waarde voor de opbouw. Zou het dan ook persoonlijk erg jammer vinden als hij gaat. Ook al doet Mazraoui het dit jaar zeker goed, Veltman kan als hij zijn niveau haalt een serieuze gooi doen naar een basisplaats. Is verdedigend ook sterker dan Nous. Van Kristensen ben ik minder gecharmeerd, dus zelfs als backup zou het fijn zijn Joel erbij te hebben. Gaat ook nooit meer voor veel miljoenen weg, dus voor Ajax weinig reden om afscheid van hem te nemen. Helaas zijn die redenen er voor Veltman wel.
 
Japie_Krekel
 
0
18 januari 2019 om 16:07
misschien een optie voor Veltman om naar de MLS gaan, naar zijn mentor Fdb. lekker cashen in een mooi land en een mooi avontuur aan gaan